10.9.11

Δωρεές οργάνων σε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο


Μέχρι τώρα έχουν γίνει 150 επιτυχημένες αντιστοιχίες δωρητή-ασθενή
Για κάποιον που έχει ανάγκη από μεταμόσχευση νεφρού ο χρόνος αναμονής για συμβατό όργανο θα μπορούσε να διαρκέσει από 5 μέχρι 10 έτη στη λίστα των δωρητών στο αμερικάνικο δίκτυο ανταλλαγής οργάνων, το οποίο περιλαμβάνει μόνο νεκρούς δότες.
Για αυτό ακριβώς το λόγο ορισμένοι ασθενείς στρέφονται στις ιστοσελίδες ανεύρεσης συμβατών οργάνων, όπως είναι η Matchingdonors.com, στην οποία μπορείτε να αναζητήσετε για έναν ζωντανό, πιθανό δότη, όπως ανέφεραν τα CBS News.
Στην MatchingDonors.com, τόσο ασθενείς, όσο και δωρητές μπορούν να δημιουργούν προφίλ , έτσι με αυτό τον τρόπο οι δωρητές μπορούν να δουν ποιοι ασθενείς έχουν ανάγκη από κάποιο όργανο και οι ασθενείς να βλέπουν ποιοι δωρητές είναι διαθέσιμοι. Όλες οι δωρεές οργάνων έχουν αλτρουιστικό χαρακτήρα μιας και η αγορά οργάνων είναι παράνομη.
Μέχρι στιγμής η MatchingDonors.com, έχει καταφέρει να αντιστοιχήσει περισσότερους από 150 ασθενείς. Στην ιστοσελίδα, οι δωρητές μπορούν να δωρίσουν τμήμα ή ολόκληρα από 4 συγκεκριμένα όργανα. Το νεφρό, μιας και το ένα νεφρό μπορεί να επιτελέσει τη λειτουργία των δύο, τμήμα από το συκώτι, μιας και το συκώτι μπορεί να αναγεννηθεί, μέρος πνεύμονα και μέρος παγκρέατος.
Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από κάποιο όργανο, έχουν αρχίσει και στρέφονται σε διάφορα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, άλλωστε έχει γνωστή και μία περίπτωση του Carlos Sanchez o οποίος βρήκε συμβατό δότη από το facebook.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου