12.9.11

Τα έσοδα της ΜΚΟ Σπείρα, Σπείρα... Τα λεφτά, τα λεφτά, τα μπικικίνια !!

Όλοι διάβασαν για τις ΜΚΟ που η Κυβέρνηση Καραμανλή έδινε χρήματα όσο ήταν στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία. Έτσι λοιπόν λεφτά υπήρχαν για: Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, ΜΚΟ που διοργάνωνε και συνέδρια με ομιλητή τον Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου, 250.000 ευρώ. / Ευρωπαϊκή Έκφραση Ανατολικής Αττικής, του πολιτευτή της Ν.Δ. Νίκου Γιάννη, που η ιστοσελίδα του τελευταία φορά ανανεώθηκε το 2002, 150.000. / Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Οι Φίλοι των Ελληνικών Μαριονεττών, 50.000 ευρώ. / Ψωμιάδειο, 150.000 ευρώ. / ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη» (90.000 και 25.000 ευρώ).
Επίσης όπως διαβάζω στο Βήμα επιχορηγήθηκαν: η ΜΚΟ «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» με 150.000 ευρώ, το «Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας» με 30.000 ευρώ, Οι «Νηφάλιοι» με 150.000 ευρώ, ο «Κορμοράνος» με 54.600 ευρώ, η «Ευτοκία – Σωματείο Προαγωγής Φυσικού Τοκετού με 30.000 ευρώ, το «Government to you» με 30.000 ευρώ , ενώ με 25.000 ευρώ το «Χοροστάσι», το «Περιβόλι της γιαγιάς» , ο «Γηπαετός ο Πωγωνοφόρος», το «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο», η οργάνωση «Τόποι, Μύθοι, Άθλοι Ηρακλή», αλλά και ο «Ειδικός Φορέας Θερμοκηπιακής Ντομάτας Σκάλας», «Ακροποδητί» με 25.000 ευρώ, ο «Σόλων για την Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό στον 21ο Αιώνα» με 120.000 ευρώ, η αμφιλεγόμενη «Αλληλεγγύη» (της Εκκλησίας της Ελλάδος) με 125.000 ευρώ, ο «Ειδικός Φορέας Ποιότητας Εσπεριδοειδών Τρινάσου» με 25.000 ευρώ, ο «Φούρνος Πολυδύναμο Δίκτυο Επικοινωνίας» με 75.000 ευρώ κ.ά.
Το μόνο που ξεπερνάει βέβαια την Άνω και Κάτω Γαρούνα (αλλά και τον «Ειδικό Φορέα Θερμοκηπιακής Ντομάτας Σκάλας») είναι η επιχορήγηση στη ΜΚΟ του Σταμάτη Κραουνάκη. Αν δεν το γνωρίζατε -και κανείς μας δεν το γνώριζε- η ομάδα Σπείρα-Σπείρα που κάνει μαζί με το συνθέτη συναυλίες και εμφανίσεις σε μαγαζιά δεν είναι μια μουσική, άντε και θεατρική ομάδα.
Όχι!
Είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Και ως τέτοια ευεργετήθηκε απ' την Κυβέρνηση Καραμανλή με, ούτε λίγο ούτε πολύ, 250.000 ευρώ!
Μέσα σε δύο χρόνια - 250.000 ευρώ! Για ποιον άραγε λόγο; Δούλευαν αφιλοκερδώς και χρειάζονταν το κράτος για να τους πληρώνει; Δεν έπαιρναν χρήματα απ' τις εισπράξεις των παραστάσεων και των συναυλιών; Επιδότηση ανέργων (με τόσα πολλά χρήματα;)
Όλο αυτό βέβαια γίνεται αρκετά ενοχλητικό αν συνδυαστεί με μερικά πράγματα:
Εκλέγεται ο Καραμανλής και βάζει τον εαυτό του Υπουργό Πολιτισμού. Ο Κραουνάκης μιλά στην Ελευθεροτυπία με κολακευτικά λόγια για το γεγονός. Αργότερα αναφέρεται στην Νατάσα Καραμανλή με τα καλύτερα λόγια. Όσο είναι κυβέρνηση ο Καραμανλής (και καθώς με την κακοδιαχείριση και την αδράνειά του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στην οικονομική καταστροφή) ο Κραουνάκης τα βρίσκει όλα καλά.
Δεν αγανακτεί με την Κυβέρνηση, δεν γκρινιάζει που το κράτος σπαταλά χρήματα σε "ΜΚΟ" σα να μην υπάρχει αύριο, δεν ενοχλείται και πάρα πολύ με κάτι. Στο ίδιο μήκος κύματος, κατά σύμπτωση και ο Λάκης Λαζόπουλος.
Μετά την πτώση του Καραμανλή και την άνοδο του Παπανδρέου, ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι τρομακτικά εξοργισμένος και όλο και συχνότερα υπενθυμίζει ότι αυτός ψηφίζει ΚΚΕ, όλο και συχνότερα είναι θυμωμένος με αυτή τη χούντα που μας κυβερνά, όλο και συχνότερα βγαίνει στις τελευταίες κουτσομπολίστικες εκπομπές και τον πιάνει αμόκ.
Με αποκορύφωμα φυσικά την περίοδο των Αγανακτισμένων, το τραγούδι Κατσαρόλα, τα ντουέτα με το Λαζόπουλο, τις μελοδραματικές δηλώσεις.
Δε σχετίζονται όλα μεταξύ τους - και εξάλλου μετά το τέλος της διακυβέρνησης Καραμανλή και με τους λάθος χειρισμούς της τωρινής που χειροτέρεψε την κρίση ήρθε στο φως το πόσο χάλια ήμασταν οικονομικά.
Όμως πόσο ειρωνικό είναι το να ακους το τραγούδι της "Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης" Σπείρα Σπείρα, "Τα λεφτά"!. Τα λεφτά τα λεφτά, τα μπικικίνια, κι όμως η πορτοφόλα της Σπείρας άνοιγε διάπλατα -και καλά έκανε αφού ο Καραμανλής τα έδινε- και απορροφούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς πρόβλημα. Τότε που το κράτος δούλευε σωστά. Τότε που δε διαμαρτυρόμασταν και δεν αγανακτούσαμε για τίποτα.
Τα Λεφτά υπήρχαν; Και πού πήγαν;
Δεκεμβρης 2010, δηλωση Κραουνακη: "Εκτιμω τον Παπανδρεου, τον Γερουλανο και την Μπακογιαννη". Λιγο αργοτερα: "Σιχαινομαι τον Σαμαρα και τον Παπανδρεου". (Φραγκα γιοκ, δηλαδη. Χαιρετω τον ανεξαρτητο επαναστατη Κραουνακη, που τραγουδουσε στη γιορτη της Νατασσας ενωπιον της ιδιας και των φιλεναδων της! Τελικα, η σωτηρια της ψυχης ειναι πολυ μεγαλο πραγμα...anergoidimosiografoi.blogspot.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου