9.9.11

Ξαναχτύπησε ο Καραμπάτος με ...επιστολή – Ζητά αλλαγή του Αγορανομικού Κώδικα !!

THN αλλαγή του ισχύοντος Αγορανομικού Κώδικα ζητεί από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος, τον οποίο χαρακτηρίζει εξαιρετικά μακροσκελή, πολύπλοκο, δύσχρηστο και απαρχαιωμένο.
Ο κ. Καραμπάτος υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τον υπουργό πως «πρόκειται για ένα αντιλειτουργικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο συντάχθηκε το 1946, ενώ οι υποτιθέμενες βελτιώσεις που έγιναν στο μεσοδιάστημα ουσιαστικά επιβλήθηκαν στην πλειοψηφία τους από τις συντεχνίες, αφήνοντας ακάλυπτους χιλιάδες επιχειρηματίες.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο ισχύων κώδικας είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στο σύνολό του, ενώ ο ανεπαρκής ελεγκτικός μηχανισμός οδηγεί πληθώρα περιπτώσεων προς επίλυση στα δικαστήρια».
Μάλιστα, όπως αναφέρει, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πραγματοποίησε εκτενή έρευνα για τα ισχύοντα στις ευρωπαϊκές χώρες, όπου διαπίστωσε ότι οι Αγορανομικοί Κώδικες είναι πρόσφατοι, σαφείς και απολύτως προσαρμοσμένοι στη σημερινή πραγματικότητα και τις ανάγκες αναφέροντας ως ενδεικτικό παράδειγμα τον Αγορανομικό Κώδικα που ισχύει στη Γαλλία

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου