12.9.11

Τσιγάρα: Βαθαίνει η κόντρα για τα ποσοστά κέρδους

Στην αντεπίθεση πέρασαν από το περασμένο Σάββατο οι περιπτερούχοι, μερίδα των οποίων αποφάσισε να «πετάξει έξω» από τα περιπτερά της όσα τσιγάρα δεν τους αποφέρουν κέρδος.
Συντασσόμενοι με την ανακοίνωση του Σωματείου τους και σε μια προσπάθεια να πιέσουν αφ ενός τις καπνοβιομηχανίες και αφ ετέρου το υπουργείο Οικονομικών, οι περιπτερούχοι σε μια ύστατη προσπάθεια να ακουστεί η φωνή τους αποφάσισαν να σταματήσουν την πώληση σημάτων από τα οποία δεν έχουν κέρδος.
Πρόκειται για τα φθηνά σήματα τα οποία σήμερα αντιπροσωπεύουν κατά μέσο όρο το 40% του τζίρου των περιπτέρων στο κομμάτι των καπνικών προϊόντων.
Μέχρι στιγμής πάντως ελάχιστοι είναι εκείνοι οι περιπτερούχοι των Αθηνών οι οποίοι έχουν συνταχθεί με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου καθώς γνωρίζουν, όπως άλλωστε με τα μέλη του δ.σ. του σωματείου, ότι μια τέτοια κίνηση ενδέχεται να γυρίσει μπούμερανγκ και να προκαλέσει μεγαλύτερη «αιμορραγία».
Σημειώνεται ότι με επιστολή του το Σωματείο Αθηνών έχει καλέσει τους περιπτερούχους να …σβήσουν τα φθηνά τσιγάρα και να πωλούν όσα έχουν κέρδος για τις επιχειρήσεις τους.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Αθηνών καλεί τα μέλη του να μην διαθέτουν προς πώληση από τις 10 Σεπτεμβρίου όσα σήματα δεν αποδίδουν:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου