3.9.11

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑ .....Κατέρρευσε η γνωστή παρουσιάστρια !!

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η γνωστή παρουσιάστρια που εμπλέκεται σε υπόθεση διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας με τα μακριά καστανά μαλλιά δεν μπορούσε να κοιτάξει με τον αέρα της τηλεοπτικής σταρ το φακό της κάμερας. Όπως είπε στους αστυνομικούς που την συνόδευαν στον εισαγγελέα, ήθελε να ανοίξει η γη και να την καταπιεί καθώς δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα γινόταν η ίδια πρωταγωνίστρια σε κάτι τέτοιο.
Τελικά ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην 40χρονη και στον 65χρονο αντικέρ, στα χέρια των οποίων βρέθηκε ο μεγάλης αξίας κλεμμένος πίνακας του Φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς. Και όλα αυτά την ώρα που το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης στο Βέλγιο από όπου και εκλάπη το έργο λέει τώρα πως ο κλεμμένος πίνακας που βρέθηκε στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι το αυθεντικό έργο.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Μουσείου, Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου «αποδιδόταν παλαιότερα στον Ρούμπενς», όμως «σήμερα θεωρείται έργο ενός από τους μαθητές του». Όσο για τον πρωτότυπο πίνακα, αυτός αυτή την στιγμή είναι σε ιδιωτική συλλογή, σύμφωνα με το μουσείο. Επίσης, το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι το έργο πιστοποιήθηκε.
Η 40χρονη μελαχρινή παρουσιάστρια συνελήφθη την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην περιοχή της Γλυφάδας, σε ένα ξενοδοχείο μαζί με τον αντικέρ. Στο χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου που σύμφωνα με την αστυνομία ανήκει στην γνωστή παρουσιάστρια, υπήρχε ένα αριστούργημα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ο χαμένος πίνακα του κορυφαίου Φλαμανδού ζωγράφου Ρούμπενς «Το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου.»
Ένας ζωγραφικός πίνακας διαστάσεων 28 επί 52 εκατοστών που χρονολογείται το 1618. Το έργο τέχνης που είναι ανυπολόγιστης αξίας αποτελούσε κεντρικό έκθεμα στο μουσείο των Βρυξελλών. Πριν από δέκα χρόνια άγνωστοι κατάφεραν να κλέψουν τον ζωγραφικό πίνακας και οι διωκτικές αρχές του Βελγίου άρχισαν να ερευνούν την εμπλοκή της Ιταλικής μαφίας στην υπόθεση.
Η γνωστή παρουσιάστρια όταν είδε μπροστά της τους αστυνομικούς του τμήματος αρχαιοκαπηλίας σχεδόν κατέρρευσε από το ισχυρό σοκ.
Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας η παρουσιάστρια και ο αντικέρ, είχαν υποτίθεται ραντεβού με κάποιους Ρώσους συλλέκτες έργων τέχνης. Είχαν συμφωνήσει μάλιστα και το ποσό της αγοράς που άγγιζε τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο που οι Ρώσοι μεγιστάνες ήταν αστυνομικοί της ασφάλειας. Η παρουσιάστρια, όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν γνώριζε για την κλοπή του πίνακα ενώ είχε δώσει και το χαϊδευτικό ψευδώνυμο "Νιανιάς" στο αριστούργημα του Ρούμπενς.... Όπως αναφέρει το Star, οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τον Ιταλό φίλο της παρουσιάστριας που όπως είπε της έδωσε τον πίνακα στη Ρόδο, ενώ παράλληλα ερευνούν τις πληροφορίες για συμμετοχή της Ιταλικής μαφίας στην κλοπή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου