9.9.11

Νέα μέθοδος κατά της παχυσαρκίας !!

Μια νέα χειρουργική μέθοδος για την αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας και των Mεταβολικών Νοσημάτων παρουσιάστηκε πρόσφατα 16ο Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Εμπνευστής αυτής της νέας μεθόδου είναι ο καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννης Μελισσάς, ο οποίος με τη βοήθεια των συνεργατών του έχει ήδη προχωρήσει στην εφαρμογή της. Όπως αναφέρει ο ίδιος, πρόκειται για μια μέθοδο απλή και αποτελεσματική, που εξασφαλίζει την απώλεια βάρους, αρχικά με τον περιορισμό της χωρητικότητας του στομάχου.
Στη συνέχεια, μέσω της επέμβασης γίνεται αναστόμωση (σύνδεση –επικοινωνία) του κεντρικού τμήματος του λεπτού εντέρου, (δηλ. της νήστιδας) με το περιφερικό τμήμα του λεπτού εντέρου, (δηλ. με τον ειλεό). «Η επέμβαση προκαλεί την ταχύτερη δίοδο της τροφής από το λεπτό στο παχύ έντερο. Έτσι η απώλεια βάρους είναι μεγαλύτερη όπως και η έκκριση ορμονών του εντέρου που ομαλοποιούν την παγκρεατική λειτουργία», εξηγεί ο κύριος Μελισσάς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής στο 16ο Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο στη Γερμανία, η νέα χειρουργική μέθοδος έχει εφαρμοστεί ήδη σε 32 ασθενείς που χειρουργήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.
Αναλυτικότερα, ο κύριος Μελισσάς ανέφερε ότι όσοι υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση παρακολουθήθηκαν για διάστημα 18 μηνών και είχαν θαυμαστά αποτελέσματα τόσο όσον αφορά τη μείωση του βάρους όσο και την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2.
Συγκεκριμένα μετά την επέμβαση η μείωση του παραπανίσιου βάρους έφτασε το 79%, ενώ όλοι οι διαβητικοί ασθενείς, ακόμα και αυτοί που προ-εγχειρητικά ήταν σε θεραπεία με ινσουλίνη, σταμάτησαν την αντιδιαβητική θεραπεία.
Η παρουσίαση της νέας μεθόδου έτυχε ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος από εκατοντάδες χειρουργούς. Συνολικά 2.500 γιατροί παρακολούθησαν το συνέδριο, ανάμεσα τους και 32 Έλληνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου