20.9.11

Η κακοκαιρία άρχισε ήδη να σφυροκοπά τη χώρα - Έντονα φαινόμενα στην Αττική απόψε

Αναλυτικά οι πόλεις στις οποίες θα χτυπήσει η κακοκαιρία. Πότε φτιάχνει ο καιρός. Πρόγνωση εώς και το Σαββατοκύριακο από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Σταδιακή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τη νύχτα και από τα δυτικά με βροχές ισχυρές και καταιγίδες οι οποίες ξεκίνησαν από το Ιόνιο και την Κέρκυρα και προχωρούν στην ακτογραμμή του Ιονίου πελάγους και σιγά σιγά επεκτείνονται νοτιότερα και ανατολικότερα. Μέσα στη νύχτα θα φτάσουν ακόμη και στην Αττική.

Ήδη πάντως, η κακοκαιρία χτυπάει πολλές περιοχές της χώρας και ήδη έχει προκαλέσει σοβαρότατες ζημιές σε διάφορες πολεις.

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ
Περιμένουμε βροχές ισχυρές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με πιο έντονα φαινόμενα στην Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά από το απόγευμα και μετά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί, βορειδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ όμως τα βράδυ θα γυρίσουν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα θα κυμανθεία από 7 βαθμούς στη Φλώρινα εώς 24 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 13 εώς 27 στα κεντρικά και από 19 εώς 29 βαθμούς κελσίου στα νησιά και την Κρήτη.
Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 εώς 27 βαθμούς.

ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΥΡΙΟ
Μέχρι το μεσημέρι αναμένονται έντονα φαινόμενα στις εξής περιοχές:
- Καβάλα
- Λήμνος
- Σαμοθράκη
- Αϊ Στράτης
- Μυτιλήνη
- Χίος
- Σέρρες
- Δράμα,

Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται έντονα φαινόμενα στις εξής περιοχές:
- Σκύρος
- Αλόνησος
- Σκιάθος
- Κύμη
- Σάμος
- Ικαρία
- Πάτμος
- Λέρος
- Κως,

ΠΕΜΠΤΗ
Περιμένουμε στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα αλλά στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα επιμείνουν ενώ από το απόγευμα και μετά θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 εώς 28 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 εώς 26 βαθμούς και στα νησιά από 17 εώς 28 βαθμούς.

Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποια πρόσκαιρη μπόρα στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ αλλά στον Ευβοϊκό εώς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εώς 26 βαθμούς

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές, δηλαδή στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου ενδέχεται να έχουμε κάποιες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν παντού από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά εώς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 εώς 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 13 εώς 30 βαθμούς, στα νησιά και στην Κρήτη από 19 εώς 30 βαθμούς κελσίου.

Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε σχεδόν αίθριο ουρανό, με βόρειους ανέμους 5 μποφόρ το πολύ στον Ευβοϊκό κόλπο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εώς 29 βαθμούς κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Βελτιωμένος θα εξακολουθήσει ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πίνδο δεν αποκλείεται να έχουμε πρόσκαιρες μπόρες αλλά στα βουνά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, οι βοριάδες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 18 εώς 28 βαθμούς κελσίου.

Παρόμοιος θα διατηρηθεί ο καιρός και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου