16.9.11

ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ...Εφοριακός πιάστηκε για μίζα !

Εφοριακός τα έκανε ... πλακάκια με λογιστή και "βεβαίωσε" εικονικό πρόστιμο σε ιδιώτη με σκοπό να του αποσπάσει χρήματα για να το διαγράψει. !!
Πιάστηκαν στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 58χρονος υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας και 38χρονος λογιστής, κατηγορούμενοι για δωροδοκία και απάτη.
Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ότι υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας απαίτησε από 38χρονο φορολογούμενο , μέσω του συνομήλικου λογιστή του, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ, προκειμένου να διαγραφεί οφειλόμενο από τη Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας πρόστιμο, ύψους εννέα χιλιάδων τριακοσίων (9.300) ευρώ.
Χθες (14-09-2011) το μεσημέρι, ο 38χρονος φορολογούμενος παρέδωσε στον λογιστή του το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ, το οποίο είχε προσημειωθεί. Στη συνέχεια, ο λογιστής κατευθύνθηκε στη Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας ενώ αστυνομικοί, που επελήφθησαν της υπόθεσης, επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο.
Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 58χρονο υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας, βρέθηκαν στην κατοχή του τα τέσσερα (4) προσημειωμένα χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ.
Το υπόλοιπο προσημειωμένο χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ είχε κατατεθεί στο Δημόσιο Ταμείο από τον 38χρονο λογιστή, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο διπλότυπα είσπραξης της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας, στα οποία αναγράφονταν το χρηματικό ποσό των (194,56) ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, από κοινού εξαπάτησαν τον 38χρονο δηλώνοντας ψευδώς ότι του είχε επιβληθεί πρόστιμο αξίας (9.300) ευρώ, ώστε αυτός να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων ευρώ ως αντίτιμο για την ακύρωση του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου