3.9.11

Stephen Hawking: "Ετσι μοιάζουν οι εξωγήινοι"

Πέρα από τις γνωστές δηλώσεις του περί ύπαρξης εξωγήινων
- και μάλιστα εχθρικών- ο Στήβεν Χώκινγκ, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και με τη χρήση γραφικών δημιούργησε τη μορφή των εξωγήινων όντων -έτσι όπως εκείνος τους φαντάζεται.
Η φωτογραφία που βλέπετε, δείχνει έναν...εξωγήινο αλά Χώκινγκ και έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μαζί με άλλους 8 εξωγήινους, στο ντοκιμαντέρ του Discovery Channel, "Μια Σύντομη Ιστορία του Χρόνου", το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Οπως εξηγεί στον πρόλογο της σειράς ο διάσημος καθηγητής " το σύμπαν έχει 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, ο καθένας με εκατοντάδες εκατομμύρια των αστεριών. Σε ένα τόσο τεράστιο μέρος είναι απίθανο η Γη να είναι ο μοναδικός πλανήτης, όπου εξελίχθηκε η ζωή".
Ο Χώκινγκ θεωρεί την ύπαρξη εξωγήινων όντων βέβαιη, χάρη στην κοινή μαθηματική λογική! "Η πραγματική πρόκληση είναι να μάθουμε πώς είναι αυτοί οι εξωγήινοι", προσθέτει.
Και αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει, δημιουργώντας με τη βοήθεια των γραφικών, τους "δικούς" του εξωγήινους! Ο Χώκινγκ συνδίασε μία σειρά από δεδομένα- από τις θερμοκρασίες που επικρατούν σε άλλους πλανήτες μέχρι την φυσιολογία του εδάφους τους- και κατέληξε σε εικόνες που δεν μοιάζουν με τίποτα από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα! dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου