7.10.11

Στις 10 πιο ανερχόμενες γυναίκες του κόσμου η Αγγελική Φράγκου !!

TH 10η θέση στην ετήσια αξιολόγηση του περιοδικού Fortune για την κατηγορία «10 global women on rise» κατέλαβε η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου της Navios. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που συμπεριλαμβάνεται σ' αυτή την κατηγορία διότι, όπως αναφέρει το Fortune, το 2004 εγκατέλειψε τη θέση της στην αγορά της Wall Street και σε λιγότερο από έναν χρόνο συγκέντρωσε διακόσια εκατομμύρια δολάρια προβαίνοντας στην εξαγορά της ναυτιλιακής εταιρίας Navios.
Επτά χρόνια μετά, η 46χρονη Αγγελική Φράγκου διαθέτει έναν υπερσύγχρονο στόλο, με 22 υπερωκεάνια, με μέσο όρο ηλικίας 7,7 ετών. Είναι κόρη του καπετάν Νικόλαου Φράγκου, του Καρδαμυλιώτη εφοπλιστή και ευεργέτη της γενέτειράς του.
Τα επιτεύγματά της έχουν «κεντρίσει» πολλές φορές το ενδιαφέρον των αμερικανικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης, έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων από τον Ναυτιλιακό Σύνδεσμο του Κονέκτικατ (The Connecticut Maritime Association), αποσπώντας τον τιμητικό τίτλο του αρχιπλοιάρχου (Commodore Award), που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε γυναίκα. Ο Οργανισμός Ελληνοαμερικανίδων Γυναικών, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλοι φορείς της ομογένειας έχουν αναγνωρίσει και βραβεύσει την προσφορά της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου