28.10.11

«ΠΑΣΟΚ – 11 Ιουνίου 2011» !!

Του Περικλή Μαντά
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι που αντί να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί. Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση που συνεπάγεται δυσβάστακτο πλήγμα για τη χώρα και τους πολίτες. Μπορεί αυτός ο οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδδών να προκαλεί συνειρμούς επαναστατικού ηρωισμού σε ορισμένους ή φαντασιώσεις οικονομικής και κοινωνικής έκρηξης σε συνθήκες εργαστηρίου σε άλλους, στην πραγματικότητα όμως απειλεί ευθέως όλους μας, όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους πιο αδύναμους από αυτούς».
Τα παραπάνω αποτελούν μόνο ένα μέρος από ένα σύνολο θέσεων και απόψεων, που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του, έχει αναρτήσει για την αναδιάρθρωση – κούρεμα του δημόσιου χρέους στις 11/06/2011. Αναφέρει επίσης και παραδείγματα άλλων χωρών που έχει εφαρμοστεί το «κούρεμα» και τις δυσμενείς συνθήκες που προέκυψαν για τις χώρες αυτές.
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/9a6fb6eb-8b3d-43c3-9f46-ffc00ee8181e
Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η ανακολουθία και η έλλειψη προσανατολισμού της ελληνικής κυβέρνησης.
Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών ως άλλοι σωτήρες του Έθνους παρουσιάστηκαν με πανηγυρισμούς στον ελληνικό λαό, διότι δήθεν απέτρεψαν ξανά την χρεοκοπία της χώρας. Ιδιαίτερα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο οποίος ανέφερε ότι θα είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο που επί υπουργίας του θα γραφτεί στην ιστορία ότι μειώθηκε το χρέος της χώρας κατά 100 δις €.
Πραγματικά, δεν ξέρω πόσο περήφανοι θα νιώθουν και οι δυο τους, όταν γραφτεί στην ιστορία ότι επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, έχουν καταστρατηγηθεί κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, έχει καταλυθεί ο κοινωνικός ιστός του κράτους, η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, τα λουκέτα είναι πλέον χιλιάδες, οι συνταξιούχοι έχουν χάσει την αξιοπρέπεια τους και οι Έλληνες την ελπίδα τους.
Μπορούν επιτέλους να μας πουν την αλήθεια;
Τι τελικά ισχύει;
Το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους σε συνάφεια με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που συμφώνησαν, απειλεί ευθέως όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αδύναμους ή όχι;
Είναι καταστροφικό για τη χώρα ή όχι;
Είναι προπομπός μιας γενικευμένης χρεοκοπίας ή όχι;
Είναι μια ανεύθυνη κι επικίνδυνη προσέγγιση για τη χώρα και τους πολίτες ή όχι;
Φοβάμαι όμως πως και οι ίδιοι, δεν είναι σε θέση να απαντήσουν.
Τα σημερινά θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, είμαι σίγουρος ότι όλοι μας τα καταδικάζουμε. Δεν είναι αυτό το πρόσωπο της χώρας μας. Το ξέρουμε. Το γνωρίζουμε όλοι. Τη δύσκολη αυτή περίοδο, αφού η κυβέρνηση μας αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφού αδυνατεί με αξιοπρέπεια να μας εκπροσωπήσει, ας είμαστε εμείς αυτοί που με αξιοπρέπεια και περηφάνια, θα απαιτήσουμε ειρηνικά και με επιχειρήματα τον δρόμο προς τις εκλογές, ώστε ο λαός να δώσει επιτέλους την λύση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου