29.10.11

Οδ. Βουδούρης - Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου !

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτίει φόρο τιμής στους πεσόντες του αγώνα κατά του φασισμού. Αποτελεί κορυφαίο ιστορικό γεγονός, όπου όλοι οι Έλληνες απ’ όλους τους πολιτικούς ορίζοντες, χωρίς εξαίρεση, ενώθηκαν για να αποτρέψουν μία εθνική απειλή.
Αν σήμερα αδυνατούμε να επιτύχουμε μια αντίστοιχη κινητοποίηση για την παρούσα εθνική απειλή, τουλάχιστον ας σεβαστούμε την ιστορία μας και τους ήρωες μας. Οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας μας δίνουν κάθε δυνατότητα για πολιτική διαμαρτυρία και δράση καθόλη τη διάρκεια του έτους, που ως γνωστόν έχει 365 ημέρες. Ας ανακηρύξουμε όμως δύο από αυτές, την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, ως ιερές και αβεβήλωτες μέρες όλων των Ελλήνων.
Παρευρισκόμενος στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, πιστεύω ότι εκπλήρωσα το στοιχειώδες καθήκον μου ως πολίτης και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των συμπολιτών μου. Οι απειλές και οι πιέσεις να το εγκαταλείψω είχαν και θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Έχω υπηρετήσει στο παρελθόν ως γιατρός σε εμπόλεμες συρράξεις σε ξένες χώρες. Δεν θα με κάμψει καμία απειλή και κανένας κίνδυνος για να υπηρετήσω κατά συνείδηση, ως ενεργός πολίτης, τη δική μου χώρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου