1.10.11

Οι Δικηγόροι στο στόχαστρο της Τρόικας !

- Τελεσίγραφο : Ανοίξτε ΤΩΡΑ τα επαγγέλματα δικηγόρων,
- Τι ζήτησαν απο τον υπουργό Δικαιοσύνης
- Εκθέσεις αξιολόγησης ανα τακτά διαστήματα
- Τι θα γίνει με το ηλεκτρονικό δικόγραφο
Εντονότατες πιέσεις για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων των δικιγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών ασκήθηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου κατα την τρίωρη συνάντηση που είχαν τόσο με τον ίδιο όσο και με τον υπουργό οικονομικών οι εκπρόσωποι της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, συμφωνήθηκε ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα συντάσσονται εκθέσεις αξιολόγησης της εφαρμογής των νομοθετημάτων. Τα μέλη της Τρόικας ζήτησαν λεπτομερή στοιχεία για τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της δικαιοσύνης ενώ συζητήθηκαν και οι αμοιβές των Ελλήνων δικηγόρων σε σχέση με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους. Πάνω σε αυτό το θέμα ο κ. Παπαϊωάννου παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι δικηγορικές αμοιβές είναι πολύ κατώτερες σε σχέση με αυτές που δίνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σκληρές διαπραγματεύσεις έγιναν για την εφαρμογή του μέτρου κατάθεσης ηλεκτρονικού δικόγραφου στα ελληνικά δικαστήρια. Αν και οι δύο πλευρές έκριναν οτι πρόκειται για ένα μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί για να επιταχυνθούν οι ρυθμοί της απονομής Δικαιοσύνης, συμφώνησαν οτι δεν μπορούν να μπουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα, καθώς το ψηφιακό σύστημα στα δικαστήρια δεν είναι έτοιμο.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός δικαιοσύνης είπε οτι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οτι η ελληνική πλευρά «ήταν πολύ πιο μπροστά σε σχέση με τις απαιτήσεις της άλλης πλευράς».
Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη οι σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την εργασιακή εφεδρεία ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Κυριακή κατα τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου