7.10.11

"Καλύτερα νεκρός παρά μετανοημένος" !!

Σάλο έχει ξεσηκώσει στην περιοχή Καστελαμάρε Ντι Στάμπια, λίγο έξω από την Νάπολη, η απόφαση ιδιοκτήτη καταστήματος, να βάλει «πρώτη μόστρα» στη βιτρίνα του μπλουζάκια, με τυπωμένη την φράση των μαφιόζων "Καλύτερα νεκρός παρά μετανοημένος" (Meglio morto che pentito).
Πίσω από την ακραία πρωτοβουλία βρίσκεται η τοπική μαφία, η Καμόρα, που θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα, ιδίως στους νέους: "δεν πρέπει, να καμία περίπτωση, να ενθαρρύνεται η συνεργασία μετανοημένων μαφιόζων με τις εισαγγελικές αρχές", εκτιμά ο ιταλικός τύπος.
Λίγες ημέρες πριν ο διευθυντής της τοπικής εφημερίδας Metropolis είχε δεχθεί απειλές από εκπροσώπους του οργανωμένου εγκλήματος. Και αυτό γιατί ένας συντάκτης του, αναφερόμενος στον νονό Σαλβατόρε Μπελβίζο, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στην φυλακή, τον είχε χαρακτηρίσει «μετανοημένο».
Οι εκπρόσωποι της μαφιόζικης φατρίας Ντ' Αλεσάντρο απείλησαν ακόμη και τους περιπτεράδες, ζητώντας τους να μην πουλήσουν, αλλά να επιστρέψουν άμεσα στον διανομέα το συγκεκριμένο φύλλο της Μετρόπολις. Σε ό,τι αφορά τα "μπλουζάκια με το μαφιόζικο σύνθημα", πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν "την άμεση αντίδραση της υγιούς κοινωνίας".
Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι χάρη στην συνεργασία μετανοημένων μαφιόζων - αρχίζοντας από τον Τομάζο Μουσέτα, της σικελικής Κόζα Νόστρα, το ιταλικό κράτος κατάφερε να προχωρήσει σε χιλιάδες συλλήψεις, εισχωρώντας στους μηχανισμούς των διαφόρων μαφιών, που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ναρκωτικών και στην εκμετάλλευση κρατικών εργολαβιών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου