15.10.11

ΚΑΙΡΟΣ – Χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο !

Αλλάζει ο καιρός και έρχεται χειμώνας, καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Στη βόρεια Ελλάδα μάλιστα το θερμόμετρο θα κατέβει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Έρχονται νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι εντονότερες στα δυτικά. Ίσως κάνουν την εμφάνιση τους και χιόνια σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, νότιοι - νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ φτάνοντας όμως στο Ιόνιο τοπικά ακόμη και τα 8 μποφόρ ενώ στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί και θα φτάσουν 4 με 6 μποφόρ και τοπικά ακόμη και 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά και θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 9 έως 21 βαθμούς και στα νησιά από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και τοπικές καταιγίδες με τον υδράργυρο να βρίσκεται ανάμεσα στους16 και τους 20 βαθμούς Κελσίου
Για αύριο Κυριακή όμως τα φαινόμενα θα ενταθούν και η κακοκαιρία θα επεκταθεί πια σε όλη τη χώρα με νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες . Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ φτάνοντας τοπικά τα 7 ακόμη και τα 8 μποφόρ. Στα ανατολικά οι βοριάδες θα επιμείνουν φτάνοντας τα 7 και τα 8 μποφόρ. Η στα βόρεια θα πέσει κάτω από το 0 και θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς και στα κεντρικά από 8 με 20 βαθμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου