20.10.11

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στο Κατάκολο !!

Η Λιμενική Αρχή Κατάκολου ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, για ύπαρξη πυκνού καπνού στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ζακύνθου.
Άμεσα αναχώρησε από ξηράς περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το περιστατικό.
Στη συνέχεια, μετά από επικοινωνία με κυβερνήτη Α/Κ σκάφους «ΜΑΡΑΚΙ» Ν.Καλαμάτας 310 που έπλεε στην περιοχή, επιβεβαίωσε ότι σε απόσταση περίπου 14 ν.μ. από το ακρωτήριο του Κατάκολου υπήρχαν δύο θαλαμηγά σκάφη, στο ένα από τα οποία είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.
Άμεσα απέπλευσε για παροχή συνδρομής το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και το Α/Κ «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» Ν.Πατρών 436.
Το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ διαπίστωσε ότι η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί στο Ι/Φ «SCANDALUM», σημαίας Βελγίου και ο μοναδικός επιβάτης του είχε περισυλλεγεί από το παραπλέον Ι/Φ «CAIROS», σημαίας Γαλλίας.
Το «SCANDALUM» βυθίστηκε, ενώ ο 41χρονος αλλοδαπός επιβάτης του μεταφέρθηκε με το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι του Κατάκολου και στη συνέχεια στο Γ. Νοσοκομείο Πύργου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής, ενώ από το Λιμεναρχείο Κατάκολου που διενεργεί την προανάκριση, θα διενεργηθεί επανέλεγχος της θαλάσσιας περιοχής του συμβάντος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου