27.10.11

Έπεσε ψαλίδι στους μισθούς της ΕΡΤ !

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στην ΕΡΤ καθώς στο ραδιομέγαρο κυκλοφορεί εγκύκλιος που προβλέπει πως με την οριζόντια εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου αναμένονται μειώσεις-μαμούθ στο σύνολο των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (διοικητικοί, τεχνικοί, δημοσιογράφοι, μουσικοί κ.α.).
Είναι ενδεικτικό πώς με την ένταξη των εργαζομένων στις κατηγορίες που ισχύουν για όλο το Δημόσιο οι μειώσεις στις αποδοχές τους θα φτάσουν μόνο για τον πρώτο χρόνο το 25 με 30% ενώ υπάρχουν κατηγορίες υπαλλήλων, όπως οι μουσικοί στις ορχήστρες της ΕΡΤ που οι μεικτές αποδοχές του μπορεί να φτάσουν τα 780 ευρώ το μήνα.
Ανάλογες μειώσεις που θα επεκταθούν σε βάθος τριετίας, θα υποστούν όλοι οι κλάδοι εργαζομένων στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση καθώς ο τρόπος που υπολογιζόταν μέχρι τώρα το σύνολο των αποδοχών τους αλλάζει ριζικά και εντάσσεται στις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου.
Το σύνολο των υπαλλήλων της ΕΡΤ κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς η διευκρινιστική εγκύκλιος που διακινείται έχει πολλές ασάφειες και δίνει την δυνατότητα πολλών ερμηνειών. Αργα το απόγευμα ανακοινώθηκε 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ για την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου