14.10.11

«Οικογενειοκρατία » στον Δήμο Μεσσήνης καταγγέλει ο Ν. Τζώρτζης !

Αντίδραση Τζώρτζη για τους συνεργάτες-συγγενείς του δημάρχου !!
Την αντίδραση του Νίκου Τζώρτζη, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, προκάλεσε η επανειλημμένη αναφορά και τα συνεχή εύσημα του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου στους ειδικούς συνεργάτες του, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αφορμή για την αναφορά του Στ. Αναστασόπουλου αποτέλεσε η ανακοίνωση, εκ μέρους του, της ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στον τ. Δήμο Πεταλιδίου.«Για τις μελέτες και τα έργα αρμόδια είναι η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου» είπε ο Ν. Τζώρτζης, παρατηρώντας ότι δεν είναι δυνατόν όλα τα έργα να εντάσσονται χάρις στους ειδικούς συνεργάτες «που τα κάνουν όλα καλά.
Ούτε είναι δυνατόν οι 3 από τους 7 να είναι συγγενείς, ανεψιοί ή γαμπροί» παρατήρησε ο δημοτικός σύμβουλος.Ο Ν. Τζώρτζης διευκρίνισε ότι δεν διαφωνεί με το θεσμό του ειδικού συνεργάτη, ωστόσο παρατήρησε ότι η πρόσληψη 7 ειδικών συνεργατών από το δήμαρχο -εξαντλώντας το περιθώριο που δίνει ο νόμος- είναι κάτι προκλητικό, με δεδομένη την άσχημη οικονομική συγκυρία:
«Δεν διαφωνούμε με το θεσμό, αλλά ας προσλαμβάνονται όσοι χρειάζονται πραγματικά» κατέληξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.Από την πλευρά του ο Στ. Αναστασόπουλος είπε ότι έχει κινηθεί σύμφωνα με όσα ορίζει το θεσμικό πλαίσιο, ενώ απαντώντας στην αιχμή του Ν. Τζώρτζη περί συγγενών δήλωσε: «Δηλαδή, αν κάποιος έχει τα προσόντα δεν μπορεί να προσληφθεί λόγω συγγενείας;
Σας βεβαιώνω όμως ότι επέλεξα με αντικειμενικά και πολύ αυστηρά κριτήρια. Αλλωστε, όλοι θα κριθούμε».Καταλήγοντας δε, δήλωσε με έμφαση ότι έναν από τους ειδικούς συνεργάτες του τον ζήτησε η Γενική Διεύθυνση Δασών στην Πάτρα, προκειμένου να βοηθήσει σε υποθέσεις εκεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου