27.10.11

Κάλεσε τον Πητ Παπαδάκο... να ξορκίσει σπίτι με χρυσές λίρες !!

Μέχρι και ο Πητ Παπαδάκος έφθασε σε σπίτι στη Ναύπακτο προκειμένου να... ξορκίσει σπίτι, το οποίο κατά τους ιδιοκτήτες του... μπορεί να είναι καταραμένο, όμως ενδέχεται να κρύβει... θησαυρό!
Οι διαδικασίες κατεδάφισης του παλιού σπιτιού ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Οι ιδιοκτήτες όσο και αν έψαξαν... δεν βρήκαν θησαυρό, αν και δεν αποκλείεται ο χρυσός να έχει θαφτεί σε κάποιο άλλο σημείο στον προαύλιο χώρο του παλιού κτίσματος.
Ο ιδιοκτήτης, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος", είναι από τη Ναύπακτο και το σπίτι είχε χτιστεί εδώ και εκατό περίπου χρόνια κοντά στον περιφερειακό δρόμο της πόλης. Εδώ και δεκαετίες κυκλοφορούσε η φήμη πως στο σημείο αυτό υπήρχαν θαμμένες λίρες και ένας αμύθητος θησαυρός! Πριν από δύο αιώνες, σε αυτό το σημείο υπήρχε ένα παλιό τούρκικο νεκροταφείο! Λέγεται πως από τότε είχε θαφτεί χρυσός στην περιοχή.
Το χαμένο θησαυρό, όμως, συνόδευε και μία κατάρα: «Όποιος ξεθάψει το θησαυρό θα πάθει μεγάλο κακό»! Και επειδή η οικογένεια του ιδιοκτήτη είχε τέτοια «δείγματα» στο παρελθόν, ο άνθρωπος αποφάσισε να καλέσει τον «μετρ» του είδους, Πητ Παπαδάκο! Ο διάσημος αστρολόγος, μέντιουμ, ερευνητής επισκέφθηκε το χώρο πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης του σπιτιού, το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Μελέτησε το χώρο, τον «ξόρκισε» έτσι ώστε -όπως είπε- να καταφέρει «να διώξει την κατάρα».
Έτσι ο ιδιοκτήτης, τουλάχιστον ψυχολογικά, ηρέμησε, έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει τις εργασίες μήπως και ανακαλύψει τον θησαυρό! Όπως ο ίδιος είπε δεν θα προέβαινε σε τέτοια ενέργεια αν η οικογένειά του δεν είχε «χτυπηθεί» στο παρελθόν από περίεργα αλλά τραγικά συμβάντα. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι μύθοι για μεγάλο θησαυρό συνοδεύονται από φήμες για κατάρα. Ακόμη και σε ιστορικά γεγονότα (όπως η ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών στην κοιλάδα των βασιλέων στην Αίγυπτο) συνοδεύτηκε από τέτοιες δοξασίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου