21.10.11

Παρέμβαση Κουσελά στη Διοίκηση της ΑΤΕ για να μην κλείσει το κατάστημα της Αγροτικής στο Κοπανάκι.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς ενημερώθηκε από φορείς της Αυτοδιοίκησης και κατοίκους του Κοπανακίου για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται για τους συναλλασσόμενους με την ΑΤΕ παραγωγούς, επαγγελματίες και συνταξιούχους της περιοχής, από την παύση λειτουργίας του καταστήματος της ΑΤΕ στο Κοπανάκι, καθώς είναι το μοναδικό κατάστημα τραπέζης που υπάρχει στην περιοχή για να τους εξυπηρετεί στις συναλλαγές τους. Εαν το κατάστημα αυτό κλείσει, οι κάτοικοι του Κοπανακίου και της ευρύτερης περιοχής, πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι, θα αναγκάζονται να μετακινούνται είτε στο Δώριο είτε στην Κυπαρισσία για τις συναλλαγές τους, ενω η αποψίλωση της περιοχής από υπηρεσίες είναι αναντίστοιχη με την οικονομική της δραστηριότητα και οι ηλικιωμένοι θα είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν από το ΑΤΜ που θα παραμείνει σε λειτουργία.
Ο κ. Κουσελάς επικοινώνησε με τον Διοικητή της ΑΤΕ κ. Θεόδωρο Πανταλάκη, του εξέθεσε λεπτομερώς όλα τα παραπάνω και του ζήτησε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διατήρησης σε λειτουργία του καταστήματος της ΑΤΕ στο Κοπανάκι. Ειδικότερα, του επέστησε την προσοχή στις σοβαρές συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο του καταστήματος για τους κατοίκους και τον ενημέρωσε ότι οι κάτοικοι θα ήταν διατεθειμένοι ακόμα και να καταβάλλουν το ενοίκιο του καταστήματος, προκειμένου αυτό να παραμείνει σε λειτουργία.
Ο Διοικητής της ΑΤΕ απάντησε στον κ. Κουσελά ότι κατανοεί πλήρως τα προβλήματα των κατοίκων, αλλά σήμερα η Τράπεζα αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα. Το κλείσιμο καταστημάτων του δικτύου επιβάλλεται από τις διαδικασίες εξυγίανσής της, οι οποίες ελέγχονται από την Ε.Ε., το δε συγκεκριμένο κατάστημα συγκαταλέγεται στα πρώτα 15 καταστήματα της Τράπεζας που κλείνουν άμεσα.
Ο Μεσσήνιος βουλευτής επέμεινε ότι η Διοίκηση της ΑΤΕ θα πρέπει να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη απόφασή της, ειδικά σε περιοχές, όπως το Κοπανάκι, όπου δεν υπάρχει για τους κατοίκους εναλλακτική λύση εξυπηρέτησης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου