7.10.11

Βουνά τα σκουπίδια - Παράταση της απεργίας έως την Τρίτη !

ΠAPATAΣH ως την ερχόμενη Τρίτη πήραν οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ, όπως αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες η εκτελεστική επιτροπή των εργαζόμενων που αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, στο ενιαίο μισθολόγιο και στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο, με αιχμή την εργασιακή εφεδρεία. Παράλληλα αποφασίστηκε η συνέχιση έως τις 11 Οκτωβρίου των καταλήψεων που πραγματοποιούνται από την προηγούμενη εβδομάδα σε δημαρχεία, δημοτικά κτίρια, Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (XYTA) αμαξοστάσια και γκαράζ των δήμων. Την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι των δήμων θα πραγματοποιήσουν επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αντιδρούν. Hδη στους δρόμους της Αθήνας και των περιχώρων έχουν σχηματιστεί "βουνά" σκουπιδιών.
Πάντως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά τη λήξη –τα ξημερώματα της Πέμπτης– των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ και το άνοιγμα του ΧΥΤΑ στην περιοχή της Μαυροράχης. Οι εργαζόμενοι θα έχουν γενική συνέλευση σήμερα για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου