13.10.11

Ο Βενιζέλος επιβεβαιώνει Κουσελά αλλά Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έχει άλλη γνώμη !!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ- ΦΩΤΙΑ κατά Κουσελά διότι δεν …συνεμορφώθη προς τας Υποδείξεις !
Άρθρο του εκδότη της ΦΩΝΗΣ Θαν. Τσαμούλη !
ΤΗΝ ΩΡΑ που οι «κουμανταδόροι» της «παράγκας» του γνωστού «καραγκιόζη»… έριχναν το «σωσίβιο», που δήθεν αναζητεί ο Κουσελάς, για την περιβόητη λίστα μεγαλοφειλετών, ο «καθ’ ύλην αρμόδιος» υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος με τον οποίο ξεκίνησε το «στόρι», επιβεβαίωσε πλήρως τον Μεσσήνιο βουλευτή, τ. υφυπουργό Οικονομικών, στον ίδιο χώρο και στο ίδιο σώμα (ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ) που ξεκίνησε η «βεντέτα».
Τόνισε μάλιστα ότι αν μέχρι την Παρασκευή δεν αποφανθεί η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων θα δημοσιοποιήσει με δική του ευθύνη τη λίστα των μεγαλοφειλετών για την οποία ξέσπασε επικοινωνιακός πόλεμος, που στη Μεσσηνία έχει μετατραπεί σε ξεκαθάρισμα πολιτικών και προσωπικών λογαριασμών πολιτικών προσώπων, αλλά και τοπικής εφημερίδας που αρέσκεται στην επίδειξη εξουσίας, πρωτοστατώντας σε διαπλοκές και… μεσολαβήσεις!
Παρ’ ότι η είδηση μεταδόθηκε τηλεοπτικά, διαδικτυακά (δημοσιεύτηκε χθες και στη «ΦΩΝΗ» και σε αθηναϊκές εφημερίδες) η τοπική «liberta» προσπαθούσε να… ξεμπλέξει το σωσίβιο(!!!) παρουσιάζοντας το άσπρο-μαύρο, κατά την προσφιλή τακτική της και κάνοντας «γαργάρα» την επιβεβαίωση του Δημ. Κουσελά δια στόματος του αρμόδιου υπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αλλά ας έρθουμε στην ουσία του θέματος.
Ο Μεσσήνιος βουλευτής έθεσε στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ το αυτονόητο, που όλος ο κόσμος γνωρίζει. Το ζήτημα με τη μεγάλη φοροδιαφυγή και ειδικότερα της ανικανότητας του εισπρακτικού μηχανισμού να «τσιμπήσει» τα μεγάλα ψάρια!...
Επικαλέστηκε μάλιστα τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών, επί της θητείας του, για τις οποίες τον συνεχάρη ο διάδοχός του, για την εντολή κατάρτισης λίστας μεγαλοφειλετών με βεβαιωμένες οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ!
Για λόγους εντυπώσεων το θέμα πήρε διαστάσεις και η κάθε πλευρά πολιτικά προσπάθησε να το «δουλέψει» και να το εκμεταλλευτεί κατά το δοκούν. Το ίδιο και τα αθηναϊκά ΜΜΕ.
Τι έγινε όμως εδώ στη Μεσσηνία; Κάποιοι προσπάθησαν για μικροκομματικές σκοπιμότητες να «χρεώσουν» τον Κουσελά. Μάλιστα βρήκαν πρόθυμο να στηρίξει τις «παπαρολογίες» τον εκδότη της «Ελευθερίας», ο οποίος κατά τη συνήθειά του… εξευτέλισε τα πρωτοσέλιδα για να… πείσει ότι ο ίδιος και η εφημερίδα του έχουν προσωπικό πρόβλημα με τον Κουσελά! Το καταλάβαμε όλοι… Ντινάκια!
Σε τέτοιο βαθμό διαστρέβλωση της πραγματικότητας και των δεδομένων σπάνια βλέπεις σε μέσο ενημέρωσης, εκτός αν πρόκειται για «όργανο».
Βεβαίως, ουδείς πλέον αμφιβάλλει ότι η «Ελευθερία» προ πολλού έχει καταντήσει όχι μόνο… όργανο, αλλά «πολυεργαλείο» ποσόστωσης εργολαβικής προβολής προσώπων, καταστάσεων και των συμφερόντων εκείνων, που όχι μόνο προσκυνάνε τον εκδότη της, αλλά στρέφονται και κατά των υπολοίπων μέσων, συντασσόμενα με τη γραμμή εξόντωσής τους, κάτι που αποτελεί σκοπό ζωής και μόνιμο εφιάλτη για τον Πλεμμένο παιδιόθεν!
Τα συμπτώματα ανασφάλειας και προσωπικής ανεπάρκειας του ανθρώπου, έχουν πλέον εξελιχθεί σε επικίνδυνο σύνδρομο, μάλλον χωρίς θεραπεία, λόγω σπανιότητας και ιδιαιτερότητας. Δεν έχει βρεθεί το φάρμακο και η δοσομετρία δηλαδή. Οπότε…
Επανερχόμαστε όμως στην υπόθεση της λίστα μεγαλοφειλετών αντιγράφοντας από τη χθεσινή «Ελευθεροτυπία».
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΦΕΙΛΕΤΩΝ
«Η επιβεβαίωση ότι υπάρχει λίστα μεγαλοοφειλετών του ελληνικού Δημοσίου και μάλιστα θα δημοσιευθεί μέχρι την Παρασκευή, ανεξάρτητα από την άποψη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ήρθε χθες από τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια στιγμή, η οικονομική εισαγγελέας, που χειρίζεται σχετική προκαταρκτική έρευνα, κάλεσε τον τέως υφυπουργό Οικονομικών, Δημ. Κουσελά, να καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγ. Βενιζέλος, ανέφερε κατά τη συνεδρίαση ότι «τη λίστα φυσικών προσώπων μεγαλοοφειλετών μπλοκάρει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στην οποία απευθυνθήκαμε, προκειμένου να τη δώσουμε στη δημοσιότητα».
Απάντηση από την πλευρά της Αρχής φαίνεται πως δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, ο Ευάγγ. Βενιζέλος να κάνει λόγο για διορία μέχρι την Παρασκευή: «Αν δεν υπάρξει απάντηση μέχρι τότε, θα τα δημοσιεύσουμε με δική μας ευθύνη».
Την ίδια μέρα δηλαδή, που ο τέως υφυπουργός Οικονομικών, Δημ. Κουσελάς, θα καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, Γρ. Πεπόνη.
Η έρευνα διεξάγεται προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των όσων ο ίδιος υποστήριξε, ότι δηλαδή υπάρχει μια λίστα με 3.000 ονόματα μεγαλοοφειλετών, με χρέη που υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας».
ΓΑΡΓΑΡΑ…
Η τοπική «liberta» της χειραγώγησης και της παραπληροφόρησης, δεν πήρε «χαμπάρι» τίποτε(;) Δεν άκουσε δελτία ειδήσεων προχθές, δεν παρακολούθησε την ειδησεογραφία γιατί είχε έτοιμο άλλο ένα «στημένο» πρωτοσέλιδο κατά του Κουσελά, για να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του, επειδή… δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις(;) Πλεμμένου!!!
Επίλογος: Για άλλη μια υπόθεση (μετά από εκείνες του δημάρχου, του περιφερειάρχη, για να περιοριστούμε μόνο στις πρόσφατες) η δημοσιογραφική ευτέλεια, η παραπληροφόρηση και ο ξεπεσμός είναι οφθαλμοφανή.
Κοινός στόχος να «γονατίσουν» μπροστά στον «Ντον Πλεμμένο» πολιτικοί και τοπικοί άρχοντες τοις… ’κείνου ρήμασι πειθόμενοι και να συμβάλλουν στην εξόντωση, ακόμη και το θάνατο όποιων ανταγωνιστών, εκείνος θεωρεί επικίνδυνους.
Προφανώς, φοβάται μήπως, όταν ο ίδιος πεθάνει, είναι ζωντανοί οι υπόλοιποι και του… χαλάσουν την «παράγκα»!
Σύνελθε άνθρωπε, γιατί σε βλέπω να αδειάζεις (για πιο γρήγορα) τη γεμάτη μπανιέρα με του κουταλάκι του γλυκού…
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ
Υ.Γ. Η πολιτική πρωτοβουλία Βενιζέλου, μετά τις φωτιές που άναψε η παρέμβαση Κουσελά, να πάρει επάνω του την υπόθεση δημοσιοποίησης της λίστας μεγαλοφειλετών, εξελίχθηκε σε θηλιά για τον «Ντον Πλεμμένο» και την αξιοπιστία της «Ελευθερίας», αφού αντικειμενικά με την πολεμική στον Κουσελά, ο οποίος απαίτησε να πληρώσουν «εδώ και τώρα» οι «έχοντες και κατέχοντες» που βεβαιωμένα χρωστάνε στο δημόσιο, πήρε το μέρος τους. Υπάρχει πλέον κανείς που αμφιβάλλει για τις προθέσεις, τις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές διαπλοκές του «προοδευτικού» εκδότη της… αριστερής «Ελευθερίας»;

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου