27.10.11

REUTERS - Tα ανέκδοτα της κρίσης !!

Η παρατεταμένη κρίση χρέους στην ευρωζώνη, καθώς και η... πονεμένη ιστορία της ελληνικής οικονομίας, δεν έχουν εμποδίσει τους ευρηματικούς, να σκαρφιστούν διάφορα ανέκδοτα για την οικονομική κρίση και κυρίως για την Ελλάδα, με αρκετά πικρόχολο τόνο.
"Γιατί η Ελλάδα δεν κατάφερε να πάρει την δόση του δανείου; Γιατί κανένας στην Ελλάδα δεν δουλεύει αρκετά, ώστε να συμπληρώσει την αίτηση", αναφέρει ένα αρκετά αιχμηρό από αυτά.
"Ένας Έλληνας, ένας Ιρλανδός κι ένας Πορτογάλος πηγαίνουν σε ένα μπαρ και παραγγέλνουν ένα ποτό. Ποιος πληρώνει τον λογαριασμό; Ένας Γερμανός" αναφέρεται σε κάποιο άλλο.
Στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle, αναφέρεται άλλο ένα: "Για 400 ευρώ μπορείς να υιοθετήσεις έναν Έλληνα. Θα μείνει στο σπίτι σου, θα κοιμάται αργά, θα πίνει καφέ, θα τρώει μεσημεριανό και θα παίρνει κι έναν υπνάκο, οπότε εσύ θα μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά".
Ευτυχώς, κάποια από τα ανέκδοτα δεν αφορούν τους Έλληνες: "Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Ισλανδία (είχε βγει όταν είχε καταρρεύσει η δεύτερη το 2008); Ένα γράμμα κι έξι μήνες"!
"Πόσοι Ευρωπαίοι χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα; Κανένας. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λάμπα" αναφέρει ένα άλλο, ασκώντας κριτική προς τη στάση των ευρωπαίων ηγετών στην κρίση χρέους. Reuters

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου