17.11.11

Με 20 κιλά κάνναβης μας ήρθε 31 χρονος Βούλγαρος μέσω Άμστερνταμ

 Είκοσι κιλά κάνναβης μετέφερε στην ταξιδιωτική του αποσκευή, προερχόμενος από το Αμστερνταμ μέσω Πράγας, 31χρονος από τη Βουλγαρία ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ενώ καταζητείται ο τελικός παραλήπτης των ναρκωτικών.

Ο 31χρονος παραδέχθηκε ενοχή και ανέφερε στους αστυνομικούς ανακριτές ότι αποδέχθηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά στην Κύπρο έναντι αμοιβής που ανέρχεται στα δύο χιλιάδες ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Υποδιοικητής Επιχειρήσεων της ΥΚΑΝ Θωμάς Ευθυμίου ανέφερε ότι «το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 12 Νοεμβρίου, άνδρες της ΥΚΑΝ που εδρεύουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εντόπισαν ένα ύποπτο πρόσωπο που έφτασε από την Πράγα όπου πραγματοποίησε σταθμό προερχόμενος από το Αμστερνταμ και τον οδήγησαν για έλεγχο στο τελωνείο».

Πρόσθεσε ότι «κατά τον συνήθη έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το άτομο αυτό μετέφερε στην Δημοκρατία πέραν των 20 κιλών κάνναβης. Το πρόσωπο συνελήφθη και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο και εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ευθυμίου είπε ότι τα ναρκωτικά βρίσκονταν «σε μεγάλη ταξιδιωτική βαλίτσα, σε 38 συσκευασίες του μισού κιλού».

Οι άνδρες της ΥΚΑΝ υποψιάστηκαν τον 31χρονο Βούλγαρο ύστερα από συνδυασμό κινήσεων, δηλαδή το νεαρό της ηλικίας του, το γεγονός ότι έφτασε στην Κύπρο μέσω Πράγας από την Ολλανδία, η κράτηση για διαμονή του σε ξενοδοχείο μόνο για δύο ημέρες και το ότι δεν είχε στην κατοχή του εισιτήριο επιστροφής.

Ερωτηθείς τί ανέφερε ο ύποπτος κατά την ανάκριση, ο Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ απάντησε ότι «ομολόγησε ενοχή και έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται» ενώ αναφορικά με τον τελικό παραλήπτη των ναρκωτικών είπε πως «έχουν δοθεί κάποιοι ισχυρισμοί από τον ύποπτο, γίνονται κάποιες εξετάσεις παράλληλα από την Αστυνομία και η προσπάθεια είναι να φτάσουμε στους παραλήπτες».

Κληθείς να αναφέρει γιατί υπήρξε τόση καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ο κ. Ευθυμίου απάντησε ότι αυτό έγινε επειδή «η δημοσιοποίηση του θέματος νωρίτερα πιθανόν να επηρέαζε τις εξετάσεις της Αστυνομίας».

Ερωτηθείς για ποια αγορά προορίζονταν τα ναρκωτικά ο κ. Ευθυμίου απάντησε ότι «και αυτό είναι αντικείμενο έρευνας» προσθέτοντας ότι η Αστυνομία έχει κάποιες υποψίες για το συγκεκριμένο θέμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου