4.11.11

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή 64χρονης στο Μυστρά !!

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση της αρπαγής 64χρονης στο Μυστρά Λακωνίας, την 16-08-2011.
Υπενθυμίζεται ότι, τρεις άγνωστοι, φορώντας κουκούλες, είχαν εισέλθει από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία στην περιοχή Μυστρά, όπου διαμένει ζευγάρι ημεδαπών (66 ετών ο άντρας και 64 ετών η σύζυγός του). Με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό διακοσίων (200) ευρώ και τρία κυνηγετικά όπλα, που κατείχαν νόμιμα.
Στη συνέχεια, με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ζευγαριού, οι δύο από τους δράστες μετέφεραν τους παθόντες, με δεμένα χέρια και καλυμμένα τα κεφάλια τους, σε υπαίθριο χώρο της Επαρχιακής Οδού Σπάρτης – Γυθείου, όπου εγκατέλειψαν τον άντρα εντός του αυτοκινήτου και αναχώρησαν με άλλο αυτοκίνητο, παίρνοντας μαζί τους τη σύζυγό του.
Οι δράστες, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες, απαιτούσαν από τον 66χρονο ημεδαπό την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του.
Την 19-8-2011 το πρωί, η 64χρονη εντοπίστηκε από ιδιώτη στην Επαρχιακή Οδό Σπάρτης – Γυθείου, αφού διέφυγε από το χώρο όπου την κρατούσαν οι δράστες, χωρίς να καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.
Στην συγκεκριμένη υπόθεση, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εμπλέκονται συνολικά πέντε (5) δράστες, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης, ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν σήμερα στη Σπάρτη (ηλικίας 37,39 και 36 ετών αντίστοιχα), με εντάλματα σύλληψης, που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τον κ. Ανακριτή Σπάρτης.
Βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση των άλλων δυο εμπλεκομένων δραστών, οι οποίοι όπως προέκυψε είναι αλλοδαποί.
Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ο ειδικότερος ρόλος και η συμμετοχή καθενός από τους πέντε δράστες, καθώς και ο τρόπος που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η αρπαγή, στην οποία ηγετικό ρόλο είχε ο 37χρονος συλληφθείς, μαζί με τον 39χρονο, επίσης συλληφθέντα συνεργό του.
Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.Zougla.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου