5.11.11

Αποκατάστση σεισμοπλήκτων στον δήμο Καλαμάτας !!

Στις ενέργειες του Δήμου Καλαμάτας για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων της περιοχής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημάρχου Παν. Νίκα.
Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από το ΤΑΣ, «θα συ πληρωθεί φάκελος, ο οποίος θα σταλεί στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισ οπλήκτων (ΥΑΣ), για να οριοθετηθεί η περιοχή (χαρακτηρισ ός ως σεισ όπληκτη). Μετά την έκδοση των απαιτού ενων Υπουργικών Αποφάσεων θα διευκολυνθούν οι κάτοικοι στην αποκατάσταση των ζη ιών».
Στο μεταξύ, σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας μετέβη στου Κατσαρού, όπου συμμετείχε σε συγκέντρωση φορέων και κατοίκων, η οποία είχε ως βασικό στόχο να κινητοποιηθούν οι κρατικές αρχές, για να χαρακτηρίσουν ως σεισμόπληκτες τις περιοχές που επλήγησαν και να αρχίσει η διαδικασία αποκατάστασης (σεισμοδάνεια, κλπ).
Μετεωρολογικός σταθμός στη Νέδουσα
Μια ενδιαφέρουσα επιστολή έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας από τον Ιωάννη Καραμήτσο, που αφορά στην εγκατάσταση Μετεωρολογικού Σταθμού στη Νέδουσα και με δικές του δαπάνες. Το θέμα εντάχθηκε αμέσως, στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της επόμενης συνεδρίασης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου