4.11.11

Σε εποπτεία και η Ιταλία .....

Η Ιταλία συμφώνησε στην επιτήρηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση της προόδου που καταγράφει στην εκπλήρωση των στόχων της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στους τομείς του συστήματος συνταξιοδότησης, της απασχόλησης και των διαρθρωτικών αλλαγών, δήλωσε σήμερα στις Κάννες πηγή της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
"Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει αξιοπιστία ως προς τους στόχους της Ιταλίας- ότι θα τους εκπληρώσει.
Αποφασίσαμε τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στη διαδικασία επιτήρησης, με τη χρήση της δικής του μεθόδου, και οι Ιταλοί λένε ότι μπορούν να το δεχθούν", πρόσθεσε η ευρωπαϊκή πηγή.
"Η Ιταλία δεν έχει κανένα πρόβλημα με την επιτήρηση, ακόμη και με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", είπε προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ θα αναφέρουν κάθε μία την πρόοδο της Ιταλίας στην εκπλήρωση των στόχων.
Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η προληπτική γραμμή πίστωσης δεν θεωρείται αξιόπιστη επιλογή για την Ιταλία, όπου ένα από τα βασικά προβλήματα είναι η εμπιστοσύνη της αγοράς στα οικονομικά της σχέδια. "Δεδομένου του γενικού κλίματος και της έλλειψης αξιοπιστίας της Ιταλίας, οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση ή πρόβλημα διογκώνεται και χειροτερεύει τα πράγματα, και έτσι οι αγορές δεν μπορούν να δείξουν εμπιστοσύνη", είπε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου