5.11.11

Δηλώσεις της Νάντια Γιαννακοπούλου !

Η χθεσινή εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν μία εμφάνιση πραγματικού ηγέτη, που έχει πλήρη επίγνωση και της κατάστασης της χώρας και των δικών του ευθυνών.
Στα δύο χρόνια που πέρασαν υπήρξαν ολιγωρίες, παραλείψεις και λάθη τα οποία πολλοί από εμάς επισημάναμε. Το βασικότερο όμως ήταν ότι η Ελλάδα έμεινε όρθια μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της νεότερης ιστορίας της. Και αυτό η ιστορία θα το πιστώσει θετικά.
Όμως η σωτηρία της χώρας και η έξοδος από την κρίση, δεν μπορεί να είναι ευθύνη μίας μόνο παράταξης. Δεν μπορεί ένας να σηκώνει το σταυρό του μαρτυρίου και όλοι οι άλλοι να του πετάνε πέτρες. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί τα προβλήματα της χώρας είναι τεράστια, η συγκυρία δραματική, οι διεθνείς πιέσεις αφόρητες, ο χρόνος ελάχιστος.
Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χρειάζεται μια κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή πολιτική στήριξη και κοινωνική αποδοχή. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτήν την κρίσιμη ώρα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και να συστρατευτούν στην τεράστια προσπάθεια, τουλάχιστον για τους 4 επόμενους μήνες, στηρίζοντας μια πολιτική κυβέρνηση που θα αναλάβει να δρομολογήσει να αναγκαία αρχικά μέτρα για την εφαρμογή του προγράμματος σωτηρίας της χώρας.
Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η επόμενη Κυβέρνηση και το μέλλον του κάθε πολιτικού προσώπου, αλλά το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας. Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει περιθώριο για πολιτικά τερτίπια και τακτικισμούς. Είναι η ώρα της ευθύνης, η ώρα της κρίσης για όλους.
Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου