11.11.11

Από που κατάγεται ο Λουκάς Παπαδήμος;

Ένα λόγο... παραπάνω έχουν για να καμαρώνουν οι κάτοικοι στη Δεσφίνα Φωκίδας, αφού θα έχουν πια να λένε ότι ο τόπος τους έβγαλε έναν πρωθυπουργό, τον Λουκά Παπαδήμο!
Τα φώτα άναψαν ξαφνικά για την ήσυχη κωμόπολη των 2.500 χιλιάδων κατοίκων που ανήκει στο δήμο Δελφών. Και εκείνοι στάθηκαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και μίλησαν με υπερηφάνεια για το δικό τους άνθρωπο, τον συμπατριώτη, τον συγγενή, το φίλο, το «τέκνο» της περιοχής τους, Λουκά Παπαδήμο.
Φίλοι, συγγενείς και συμπατριώτες θυμήθηκαν τότε... που ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν παιδί και επισκεπτόταν το χωριό. «Ερχόταν εδώ οικογενειακώς με τους γονείς του, μέχρι τα 17, που έφυγε για την Αμερική» λέει η πρώτη του εξαδέλφη.
Όσο για το χαρακτήρα του: Όλοι μιλούν για ένα ήσυχο και καλό παιδί, με ήπιο χαρακτήρα και γονείς που ξεχώριζαν για τη μόρφωσή τους. Όπως λέει ένας από τους συγγενής ο πατέρας του ήταν αρχαιολόγος και η μητέρα του γιατρός. Τα χαμόγελα δίνουν και παίρνουν «έχω πρώτο εξάδελφο πρωθυπουργό», λέει η κ. Ειρήνη «να μην είμαι περήφανη»;
"Συγκίνηση και υπερηφάνεια", με δύο λόγια περιγράφει τα συναισθήματά του ο ανιψιός του κ. Παπαδήμου.
Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ, όπου μιλούν οι συγγενείς του Λουκά Παπαδήμου...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου