11.11.11

Η Χαρούλα Αλεξίου ενθουσίασε τους ομογενείς της Μελβούρνης !

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα, ακόμα και σε ζοφερούς καιρούς, δεν χάνει την ελπίδα και την αγωνιστικότητά της, δεν σκύβει το κεφάλι και επιμένει», μεταφέρει στην Αυστραλία η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, Χάρις Αλεξίου.
Κι αυτό, δεν το κάνει μόνο με το τραγούδι της, αλλά και με τις συνεντεύξεις και τις επισκέψεις της σε αυστραλιανούς και ομογενειακούς χώρους.
Αφιέρωμα στην Αλεξίου είχε κάνει και η κορυφαία αυστραλιανή τηλεοπτική εκπομπή ενημέρωσης 7:30 Report του αυστραλιανού κρατικού καναλιού ABC, με έμφαση την κατάσταση στην Ελλάδα.
Η Χάρις Αλεξίου, επισκέφθηκε και το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης και συγκινήθηκε ιδιαίτερα μελετώντας τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τα χρόνια της μαζικής μετανάστευσης Ελλήνων στην Αυστραλία, τη μεταπολεμική περίοδο.
Εκεί που ενθουσιάστηκε, όμως, η δημοφιλής τραγουδίστρια, ήταν κατά την επίσκεψή της στο ελληνικό ημερήσιο κολέγιο Alphington Grammar της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, όπου την υποδέχθηκαν εκατοντάδες μαθητές με τις γαλανόλευκες ενδυμασίες τους.
Την Χάρις Αλεξίου, υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο πρόεδρος του Σχολικού Συμβουλίου, Νίκος Κουκουβιτάκης και ο διευθυντής του Alphington Grammar, Μάικ Σμιθ.
«Στο σχολείο αυτό, δεν φοιτούν μόνο Ελληνόπουλα.
Φοιτούν και παιδιά κάθε εθνικής προέλευσης, από την Κίνα έως την Τουρκία, αλλά όλα μαθαίνουν ελληνικά», τόνισε ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, με την Χάρις Αλεξίου να εκφράζει τον θαυμασμό της και να λέει πως «αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ίδια».
Η Ελληνίδα τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στην Αδελαΐδα, τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου