24.11.11

Αποτρίχωση με κερί... και δεν θα μείνει τρίχα!

Βεβαιωθείτε ότι η επιδερμίδα σας είναι στεγνή, καθαρή, χωρίς κάποιο λάδι ή κρέμα σώματος. Η απολέπιση με scrub ή λούφα θα βοηθήσει σε μια πιο αποτελεσματική αποτρίχωση, επειδή θα ανασηκώσει ακόμα και τις πιο μικρές τριχούλες.
Αν χρησιμοποιήσετε ζεστό κερί
Ζεστάνετε το βαζάκι σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με την ποσότητα που περιέχει το βαζάκι (αναλυτικοί χρόνοι περιέχονται συνήθως στη συσκευασία). Ελέγξτε τη θερμοκρασία του κεριού σε ένα μικρό σημείο στο χέρι σας προς αποφυγήν εγκαύματος. Απλώστε με την ειδική σπάτουλα μία στρώση κεριού προς τη φορά που φυτρώνουν οι τρίχες, κολλήστε την ειδική υφασμάτινη ταινία αφήνοντας την άκρη της καθαρή, ώστε να μπορείτε να την πιάσετε, και τρίψτε τη για να εφαρμόσει καλά. Τραβήξτε απότομα την ταινία, αντίθετα προς τη φορά των τριχών.
Αν χρησιμοποιήσετε κρύο κερί σε ταινίες
Τρίψτε την ταινία ανάμεσα στα χέρια σας για να ζεσταθεί καλά το κερί. Ο ζεστός αέρας από το πιστολάκι είναι ένα δοκιμασμένο κόλπο που ζεσταίνει το κερί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ανοίξτε την ταινία στα δύο και εφαρμόστε τη στην περιοχή με την ίδια τεχνική που περιγράψαμε για το ζεστό κερί.
Μετά την αποτρίχωση
Αν υπάρχουν υπολείμματα από το κερί, αφαιρούνται εύκολα με παιδικό λαδάκι. Ενυδα­τώστε τα πόδια με μια κρέμα, κατά προτίμηση με πανθενόλη. (vita)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου