16.11.11

Aίτημα για έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη

Προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ οδεύει το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για την έκδοση στη χώρα μας του Μάκη Ψωμιάδη.

Ο Μ. Ψωμιάδης στις 9 Νοεμβρίου 2011 συνελήφθη από την αστυνομία της ΠΓΔΜ, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων. Ήδη από τον ανακριτή του Πρωτοδικείου των Σκοπίων έχει διαταχθεί η προφυλάκισή του.

Σε βάρος του Μ. Ψωμιάδη εκκρεμούσε από 27.9.2011 ένταλμα σύλληψης του 9ου τακτικού ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ από 27.9.2011 εκκρεμούσε ένταλμα προσωρινής κράτησης από τον ίδιο ανακριτή, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν του υπ' αριθμ. 3150/2011 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Καβάλας, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες:

«α) της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωση, β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, γ) της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και δ) της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση με συνολικό όφελος και συνολική ζημία άνω των 15.000 ευρώ».

Ο κ. Παπαϊωάννου προχθές, Δευτέρα, επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας υπέγραψε το αίτημα προς τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ για την έκδοση του Ψωμιάδη στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, το αίτημα διαβιβάστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για μετάφραση στη γαλλική γλώσσα και σήμερα διά της διπλωματικής οδού στάλθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ, προκειμένου να διαβιβαστεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές των Σκοπίων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου