5.11.11

Παπούτσια με GPS για τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ !

Ενα από τα πιο συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγγενείς των πασχόντων από Αλτσχάιμερ είναι ότι οι τελευταίοι χάνονται επειδή βρίσκονται σε σύγχυση και είναι αποπροσανατολισμένοι.
Αμερικανική εταιρεία έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα δημιουργώντας παπούτσια που έχουν ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού. Το GPS που είναι τοποθετημένο στο τακούνι του παπουτσιού επιτρέπει στους συγγενείς ή στον άνθρωπο που προσέχει τον ασθενή να είναι ενήμεροι συνεχώς για το πού βρίσκεται ο τελευταίος.
Μάλιστα, τους δίνει τη δυνατότητα να προκαθορίσουν μια «ασφαλή περιοχή» όπου θα μπορεί να κινείται ο ασθενής και όταν ο τελευταίος βγαίνει από τα όριά της, τότε να ειδοποιούνται από σύστημα συναγερμού.
Η ενημέρωση των οικείων γίνεται μέσω μιας εφαρμογής που μπορούν να κατεβάσουν στα smart phones τους ή στον υπολογιστή τους. Οι ειδικοί σε θέματα Αλτσχάιμερ υποστηρίζουν ότι αυτό το σύστημα μπορεί να σώσει ζωές και να καταργήσει την ανάγκη για την οργάνωση επιχειρήσεων εντοπισμού των ηλικιωμένων από την αστυνομία.
Επιπλέον, το γεγονός ότι ο μηχανισμός είναι μέσα στο παπούτσι δεν προκαλεί αντίδραση των ασθενών που εξαιτίας της νόσου εκδηλώνουν και αντιδράσεις παράνοιας. Για παράδειγμα, όταν βλέπουν πάνω τους κάτι που δεν συνηθίζουν, θέλουν οπωσδήποτε να το βγάλουν.
Αυτό έχει οδηγήσει στην αποτυχία άλλων συσκευών εντοπισμού που έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς για τους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ.Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου