2.12.11

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για το τέλος ακινήτων !!

Εκδόθηκε την Παρασκευή η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με τις βελτιωτικές ρυθμίσεις αναφορικά με το ειδικό τέλος ακινήτων, στην οποία διευκρινίζεται ποιοι εξαιρούνται από το "χαράτσι" και πώς πληρώνεται.
Όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, μειωμένο τέλος θα καταβάλλουν οι πολύτεκνοι με χαμηλό εισόδημα, τα άτομα με βαριά αναπηρία, καθώς και οι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ από του χρόνου το τέλος θα καταβάλλεται σε περισσότερες δόσεις.
Παράλληλα, η διακοπή ηλεκτροδότησης αναστέλλεται, εάν συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του χρήστη του ακινήτου, ή εάν αυτός ζει υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων.
Επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν στους δήμους αιτήσεις για διορθώσεις σε ό,τι αφορά τα τετραγωνικά και την τιμή ζώνης έως τις 20 Ιανουαρίου, ενώ εφόσον προκύπτει διαφορά από το ποσό που υπολογίστηκε αρχικά, αυτή θα αφαιρείται από το τέλος του 2012.
Τέλος, προβλέπεται η δημιουργία τριμελών επιτροπών που θα ελέγχουν αν συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις, η οποία θα αποτελείται από έναν εφοριακό, έναν κοινωνικό λειτουργό και έναν αστυνομικό.
Επίσης αυξάνεται από 40 σε 80 ημέρες η προθεσμία με την έκδοση της εντολής διακοπής του ρεύματος από τους παρόχους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου