21.12.11

Βενιζέλος σε Νάντια: «Φρένο στους πλειστηριασμούς ακινήτων για ακόμη ένα χρόνο»

Το παραπάνω, κατέστησε σαφές ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου της 15/12/11, απαντώντας μεταξύ άλλων και στην 211-06/10/11 ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου με άλλους 7 βουλευτές, σχετικά με την ανάγκη παράτασης της αναβολής εκτέλεσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των οφειλετών.

Συγκεκριμένα, με ερώτησή της προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η κα. Γιαννακοπούλου ζητούσε την επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που εξαντλούνταν χρονικά στις 31/12/11. Επιπλέον, ζητούσε τη χορήγηση γενναίας παράτασης καθώς όλες οι αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που είχαν δοθεί μέχρι πρότινος ήταν εξάμηνης διάρκειας.

Η εισήγηση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης που εγκρίθηκε ομοφώνως από το Υπουργικό Συμβούλιο προβλέπει την παράταση για ένα έτος της απαγόρευσης πλειστηριασμών, προκειμένου να προστατευθούν, ενόψει της συνεχιζόμενης κρίσης και ύφεσης της οικονομίας, οι δανειολήπτες που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα υποβληθεί το ταχύτερο δυνατόν προς κύρωση στη Βουλή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου