15.12.11

Ημερίδα για τις εναλλακτικές καλλιέργειες στη Μεσσήνη !!

Ημερίδα για την προώθηση των οπωροκηπευτικών και εναλλακτικών καλλιεργειών μέσω ομάδων παραγωγών θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Μεσσήνης στις 21 Δεκεμβρίου.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κανελλόπουλο – στο πλαίσιο των επαφών που έλαβαν χώρα στην Αθήνα – τη διάθεση εξειδικευμένων στελεχών με σκοπό την πλήρη ανάλυση των θεματικών ενοτήτων της ημερίδας. Παράλληλα, ενημέρωσε για τη συνεργασία και για τη βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Ο κ. Κανελλόπουλος διατέθηκε να πραγματοποιήσει την εισήγηση ο ίδιος για τη θεματική ενότητα της Συμβολαιακής Γεωργίας. Ο κ. Αναστόπουλος γνωστοποίησε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η Δημοτική Αρχή έχει στόχο να ενεργοποιήσει το σύνολο του αγροτικού δυναμικού του Δήμου, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της αγροτικής παραγωγής, αλλά και να συμμετέχει ενεργά ο Δήμος στην προώθηση των παραγόμενων προϊόντων.
Ο Δήμος Μεσσήνης, επίσης, προγραμματίζει να θέσει σε λειτουργία δημοτικό παντοπωλείο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αναστόπουλος συμπληρώνοντας πως υπάρχει διαθέσιμος χώρος και οι προσπάθειες εστιάζονται στη ανεύρεση τροφίμων.
Ο κ. Αναστόπουλος ζήτησε επίσης από τον κ. Κανελλόπουλο την παρέμβαση του για παροχή χρηματοδότησης στα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αλεξ. Μπαλτατζής» για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και η ποιότητα ζωής του αγροτικού πληθυσμού, η αγροτική παραγωγή και για την παρότρυνση των τουριστικών δραστηριοτήτων με το ποσό του προϋπολογισμού να ξεπερνά τα 2,35 εκατ. ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου