3.12.11

Ξένη Αραπογιάννη: Δεν θα σταματήσω ποτέ να είμαι αρχαιολόγος !!

Με τις καλύτερες αναμνήσεις αφήνει τη Μεσσηνία η αρχαιολόγος Ξένη Αραπογιάννη, όπως είπε δίνοντας την τελευταία συνέντευξη Τύπου από τη θέση της διευθύντριας της ΛΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων από την οποία αποχωρεί με το μέτρο της εφεδρείας.
Αρχικά ευχαρίστησε στους συνεργάτες της που στάθηκαν στο πλάι της από το 2006 όταν ξεκίνησε η ΛΗ΄ ΕΠΚΑ.
« Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργήσουμε αυτή την Εφορεία, να την οργανώσουμε και να γίνει τελικά μια υπηρεσία άρτια και πολύ καλά οργανωμένη. Επίσης βοήθησαν, οι δημόσιοι φορείς όπως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πριν, η Περιφέρεια στη συνέχεια, όλοι οι δήμοι και οι δήμαρχοι και ειδικά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Φυσικά μας στήριξαν οι πολιτιστικοί φορείς και τα τοπικά ΜΜΕ» είπε η Ξένη Αραπογιάννη, ενώ ζήτησε να συνεχίσουν όλοι να στηρίζουν την Εφορεία Αρχαιοτήτων και στο μέλλον.
«Να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που έδειξαν κατανόηση και στα προβλήματα που είχαμε στην αρχή όταν ξεκίνησε η Εφορεία, συμπαραστάθηκαν στο έργο μας, μας αγκάλιασαν με ενθουσιασμό για τις ανακαλύψεις μας τις αρχαιολογικές και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάναμε στο χώρο του Μουσείου» είπε επίσης, τονίζοντας ότι θα έχει διαρκή παρουσία στη Μεσσηνία.
Άλλωστε είναι σε εξέλιξη η μεγάλη ανασκαφή που εποπτεύει η ίδια στην Αρχαία Θουρία.
«Δεν θα σταματήσω ποτέ να είμαι αρχαιολόγος και ελπίζω ότι θα συνεχίσω το επιστημονικό μου έργο στη Μεσσηνία, απ΄την οποία ποτέ δεν θα απομακρυνθώ ούτε συναισθηματικά. Είναι ένας τόπος που τον αγάπησα πάρα πολύ, τον υπηρέτησα επί 21 χρόνια απ΄όταν ήμουν ήδη διευθύντρια στην Ολυμπία στην Ζ΄ ΕΠΚΑ. Πιστεύω ότι η Μεσσηνία έχει ένα τεράστιο πολιτιστικό πλούτο ο οποίος είναι αστείρευτος. Είναι ένας τόπος υπέροχος που τον έχω αγαπήσει σαν να είμαι Μεσσήνια και δεν θα τον εγκαταλείψω ποτέ».
Αντικαταστάτης της Ξένης Αραπογιάννη δεν έχει οριστεί ακόμα από το υπουργείο Πολιτισμού, ωστόσο όπως τόνισε και η ίδια, πρέπει να γίνει σύντομα καθώς είναι σε εξέλιξη θέματα που θα πρέπει να τα παρακολουθεί, όπως για παράδειγμα τα έργα του ΕΣΠΑ που έχουν ξεκινήσει στο Ανάκτορο του Νέστορα και πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα.
Τέλος, στην ερώτηση για το αν υπήρξαν δυσάρεστες στιγμές στην σταδιοδρομία της απάντησε:
«Η πιο δυσάρεστη ήταν όταν έφυγα από την Ολυμπία. Αλλά από τη στιγμή που ήρθα στη Μεσσηνία είχα μόνο ευχάριστες στιγμές γιατί είχα πάρα πολύ καλούς συνεργάτες και είχα την ευκαιρία να οργανώσω μια υπηρεσία από την αρχή όπως θεωρούσα ότι θα ήταν καλύτερα. Ήταν μια πάρα πολύ δημιουργική περίοδος και μπορώ να πω ότι ήταν η πιο ευχάριστη σε όλη μου την καριέρα».archaiologia

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου