10.12.11

Το αδιέξοδο του Α.Σαμαρά: "Μπρος Παπαδήμος και πίσω εκλογές"

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. από τις δημοσκοπήσεις οι οποίες δίνουν μεν ασφαλές προβάδισμα στη ΝΔ λόγω κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ (δεν αποκλείεται να έρθει και τρίτο κόμμα αν ενισχυεθί και άλλο η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά εμφανίζουν ελαφρά μείωση του ποσοστού από το 31-32% στο 30% με τάση πτωτική! 
Δηλαδή σημαντικά κάτω από το ποσοστό του 2009 και καμία πολύ μακριά από τον αυτοδυναμία του 35%.
Η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τα μπρος-πίσω με την δανειακή σύμβαση, έχει πιέσει (και θα πιέσουν κι άλλο, λένε σοβαροί πολιτικοί παρατηρητές) το ποσοστό της Ν.Δ.
Οι άνθρωποι του Α.Σαμαρά εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι τελικώς οι πολίτες θα κατανοήσουν την στροφή του και λένε ότι πολλά θα κριθούν κατά την σύντομη προεκλογική περίοδο όταν και θα καθορίσουν την στάση τους οι πολλοί αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.
Η αβεβαιότητα όμως των δημοσκοπήσεων σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην Ευρωπαική Ένωση και το γεγονός ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που αποτελεί τον λόγο ύπαρξης της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι στον αέρα πυροδοτούν νέα σενάρια στο εσωτερικό της ΝΔ.
Επισήμως η ηγεσία του κόμματος επιμένει ότι στόχος είναι η υπογραφή της συμφωνίας και η διεξαγωγή εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου όπως έχει αποφασιστεί. Ωστόσο ισχυρές δυνάμεις που έκαμψαν τον αντίσταση του Α.Σαμαρά στην περίπτωση της κυβέρνησης Παπαδήμου, είναι βέβαιο ότι θα πιέσουν εξίσου "πειστικά" τον πρόεδρο της Ν.Δ.
Ερώτημα είναι. έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ακόμα και αν ο Α.Σαμάράς πραγματικά θέλει να κυβερνήσει μόνος του. Στο εσωτερικό του κόμματος, κάθε άλλο παρά ισχυρός είναι.
Η βάση του που έδινε δύναμη, αισθάνεται προδομένη από την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και αυτό δεν το λέμ εμείς, το λένε οι δημοσκοπήσεις.
Ο Δ.Αβραμόπουλος, "τραβάει για άλλες Πολιτείες" κάνοντάς το σαφές με την υπόθεση του νεαρού Έυελπι που συμπεριφέρθηκε ως αντίγραφο του Μπεγλίτη,, η γνωστή ομάδα των "μπακογιαννικών" περισσότερο συχνάζει στο γραφείο της Ν.Μπακογιάννη στην Βουλή παρά στα γραφεία της Ν.Δ. και βέβαια η πολιτική και οικονομική ελίτ που ελέγχει τα media τον κοιτάζει με "μισό μάτι". Όταν έπρεπε να κάνει την υπέρβαση και να διαγράψει τους "μπακογιαννικούς" διέγραψε τον ... Π.Καμμένο, τον μοναδικό βουλευτή που είχε μείνει σταθερός σε αυτά που έλεγε Α.Σαμαράς δύο εβδομάδες πριν!
Πως να έρθει στην εξουσία με τέτοιες προϋποθέσεις ο Αντώνης Σαμαράς και να κάνει, τι; Η οικονομική ελίτ που ελέγχει την χώρα θα κάνει ότι μπορεί για να επιμηκύνει το χρόνο της κυβέρνησης Παπαδήμου στην εξουσία, επιδιώκοντας πρώτον ην μεγαλύτερη φθροά της Ν.Δ. και την μερική αναστύλωση του ΠΑΣΟΚ με νέο ηγέτη. Ένα αποτέλεσμα στις εκλογές π.χ. την Ν.Δ. στο 26-29% και το ΠΑΣΟΚ 22-25% είναι ένα τέλειο αποτέλεσμα για την ελέγχουν και τα δύο κόμματα.
Αλλά και στο σημερινό επίπεδο να ήταν το αποτέλεσμα, δηλαδή η Ν.Δ, να παίρνει 140 βουλευτές, μετά τι θα κάνει; Μια νέα κυβέρνηση Παπαδήμου; Συγκυβέρνηση με τον Καρατζαφέρη; Το αδιέξοδο, απότοκο της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτο...
Λειτουργώντας, βέβαια, η οικονομική ελίτ, ως εντολοδόχος των ξένων δυνάμεων που ελέγχουν ασφυκτικά σήμερα την χώρα και είναι έτοιμοι να αρπάξουν ορυκτό πλούτο, λιμάνια μέχρι και τις μελλοντικές εισπράξεις από ΦΠΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου