2.12.11

Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη σχετικά με την απαλλαγή των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων καταλυμάτων από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΟΑΕΕ.
Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
Σας διαβιβάζω τις από 12-11-2011 και 13-10-2011 επιστολές του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), με τις οποίες ζητείται να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ οι επιχειρήσεις τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, όπου αυτές δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 δωματίων.
Στα συνημμένα επισημαίνεται ότι με την παρ. 5 άρθρου 9 ν. 3050/2002, όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 3846/2010, εξαιρέθηκαν αυτής της υποχρέωσης οι ιδιοκτήτες μέχρι 10 ενοικιαζόμενων δωματίων, καθώς και οι ιδιοκτήτες επιπλωμένων διαμερισμάτων μέχρι 10 δωμάτια, όχι όμως και οι επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες, μέχρι αντίστοιχο αριθμό δωματίων, παρ’ ότι επίσης θεωρούνται, βάσει του ν. 2160/1993, «μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα».
Παρακαλώ να ληφθούν υπόψη τα επιχειρήματα που αναφέρονται στα συνημμένα, καθώς και για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου