8.1.11

Οι Τούρκοι μοίρασαν το Αιγαίο σε χάρτη !

Χάρτης με κόκκινες γραμμές αποκαλύπτει τα τουρκικά σχέδια για το Αιγαίο
Σοκ προκαλεί ο Τουρκικός χάρτης που με κόκκινο μελάνι χωρίζει το Αιγαίο στην μέση. Πρόκειται για χάρτη, τον οποίο η Τουρκία έχει καταθέσει στο ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων για τη νέα δομή της Συμμαχίας. Οι κόκκινες γραμμές αποκαλύπτουν το πως φαντάζεται το Αιγαίο η Άγκυρα. Προσδιορίζουν τα τουρκικά σχέδια. Ένα Αιγαίο χωρισμένο στη μέση..

Η Νικολούλη βρήκε τον νεκρό Κώστα Γιαννακούλη !!

Η Νικολούλη βρήκε τον νεκρό Κώστα Γιαννακούλη! Παρασκευή 7 Ιανουαρίου- πρώτη εκπομπή του χρόνου και το «Τούνελ» ήταν αποκαλυπτικό και ιδιαίτερα σοκαριστικό. Συνεργείο της εκπομπής πραγματοποιούσε έρευνα στη Λούτσα, για την εξαφάνιση του 34χρονου Κώστα Γιαννακούλη εργολάβου οικοδομών από την Ηλεία, που έμενε στην ίδια περιοχή. Στην έρευνα που έγινε στην παλιά μονοκατοικία που τελευταία νοίκιαζε ο αγνοούμενος, δόθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο η απάντηση στην οικογένειά του. Η κάμερα της εκπομπής, όταν μπήκε στην παλιά αποθήκη που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, κατέγραψε το μακάβριο εύρημα…. Ο αγνοούμενος νεκρός κοντά ένα μήνα σε ένα παλιό σιδερένιο κρεβάτι, σε εμβρυακή στάση και δίπλα του ένα βαρέλι- αυτοσχέδιο μαγκάλι. Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται. Η αδελφή του Ελένη που όλο αυτό το διάστημα όργωνε την Αττική για να τον εντοπίσει, δεν ήθελε να πιστέψει πως το πτώμα που βρισκόταν στην αποθήκη, ανήκει στον αδελφό της. Η εκπομπή ειδοποίησε την αστυνομία, που όλο αυτό τον καιρό αν και έβλεπε τα ερωτήματα που υπήρχαν για τη μυστηριώδη εξαφάνιση, δεν είχε πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι. Η οικογένεια θέτει πολλά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Ποιος ερεύνησε και μετακίνησε το αυτοκίνητο του εργολάβου που βρέθηκε εγκαταλειμμένο στην περιοχή της Λούτσας; Γιατί η σύντροφός του με την οποία είχε πρόσφατα χωρίσει, δεν συμμετείχε ενεργά στις έρευνες και δεν ειδοποίησε άμεσα την οικογένεια για την εξαφάνισή του; Το σκηνικό του θανάτου είναι πραγματικό ή κάποιος το έστησε;

Σούπερ Λίγκα (17η ημέρα)-Αποτελέσματα !

Σε αναμετρήσεις για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Καβάλα-Λάρισα 1-0
Παναθηναϊκός-Αρης 1-0
ΚΥΡΙΑΚΗ
Εργοτέλης-Ολυμπ.Βόλου 15:00 NOVA
Ηρακλής-Ατρόμητος 15:00 NOVA
Πανιώνιος-Ξάνθη 15:00 NOVA
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 17:15 NOVA
Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 17:15 NOVA
Κέρκυρα-Ολυμπιακός 19:30 NOVA

Ανοίγουμε τα ΔΙΟΔΙΑ

Από το http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

«Μάννα» βγάζει τις κόρες της στο …κλαρί !

Ολόκληρο χωριό της Αχαΐας έχει αναστατωθεί τους τελευταίους μήνες με αφορμή τη μυστήρια συμπεριφορά μιας Βουλγάρας μάνας και των τριών κοριτσιών της, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες πως κάνουν ερωτικά ραντεβού με το... αζημίωτο. Και μάλιστα λέγεται ότι η μάνα είναι εκείνη που τα οργανώνει όλα, δίνοντας δυνατότητα επικοινωνίας μαζί της με κάθε ενδιαφερόμενο πελάτη και στέλνοντάς του πότε τη μία και πότε την άλλη κόρη της. Εκ των οποίων μάλιστα η μία είναι και ανήλικη, μόλις 16 ετών! Οπως γράφει η εφημερίδα "Κόσμος" το θέμα έχει θορυβήσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι... βλέπουν τις περίεργες κινήσεις της μάνας και των τριών κοριτσιών της. Αυτοκίνητα από την ευρύτερη περιοχή φθάνουν στο χωριό και από ένα συγκεκριμένο δρομάκι παραλαμβάνουν τα κορίτσια τα οποία στήνονται σαν να κάνουν «πιάτσα». Ώρες αργότερα τις επιστρέφουν στο ίδιο σημείο και τις αφήνουν εκεί. Τα ραντεβού αυτά πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο απογευματινές ή βραδινές ώρες, ενώ αρκετά Σάββατα έχει παρατηρηθεί ότι κάποιος πελάτης μπορεί να παραλάβει ένα κορίτσι και να το επιστρέψει την επόμενη μέρα! Σύμφωνα με την περιγραφή που έχουν δώσει κάτοικοι της περιοχής, η μάνα Βουλγάρα είναι γύρω στα 45 και οι κόρες από 16 έως και 21 ετών. Η ίδια ήρθε ως διαζευγμένη στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια και από πέρυσι έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στη συγκεκριμένη περιοχή της Αχαΐας. Μάλιστα, και οι τέσσερις διαμένουν σε ένα παλιό σπίτι, κάτω από άθλιες συνθήκες. Ωστόσο, όταν βγαίνουν για τα ραντεβού φροντίζουν να είναι όλες ντυμένες στην... τρίχα!
Ανθεί η υπαίθρια πορνεία
Περιπτώσεις με Βουλγάρες έχουν ξαναπαρατηρηθεί στην περιοχή της Αχαΐας και θυμίζουμε μάλιστα την περίπτωση των συλλήψεων γυναικών από την εν λόγω χώρα, ακόμα και ανήλικων κοριτσιών, πριν από έναν χρόνο στην προβλήτα του Ρίου, όπου συνήθιζαν να κάνουν «πιάτσα» ψαρεύοντας διερχόμενους οδηγούς. Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις ειδικά μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου δικαιοσύνης, να μετατρέψει την πορνεία σε απλό πταίσμα από ποινικό αδίκημα που ήταν μέχρι πρότινος. :dete.gr

Μπήκαν να ληστέψουν και έφυγαν με χειροπέδες στην Κυπαρισσία !

Διαρρήκτες πιάστηκαν από τους ενοίκους !
Τρεις διαρρήκτες στην Κυπαρισσία είπαν να κάνουν ντου σε ένα σπίτι αλλά την… πάτησαν από τους ενοίκους. Ο 29χρονος και η 19χρονη ρουμανικής καταγωγής, μαζί με έναν ακόμη σύνεργο, επιχείρησαν τα μεσάνυχτα να κλέψουν ένα σπίτι. Για κακή τους τύχη όμως είχαν να αντιμετωπίσουν τους εξαγριωμένους ένοικους!
Μόλις τους... αντιλήφθηκαν ακινητοποίησαν τους δύο Ρουμάνους, οι οποίοι συνελήφθησαν λίγα λεπτά αργότερα από την αστυνομία που έχει ειδοποιηθεί. Ωστόσο, ο άλλος δράστης κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας ενώ προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Κυπαρισσίας.

Ληστεία στον αγροτικό συνεταιρισμό Λογγά του Δήμου Μεσσήνης !

Ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου σε αγροτικό συνεταιρισμό στο χωριό Λογγά του δήμου Μεσσήνης. Αγνωστος, φορώντας κουκούλα, μπήκε στο οίκημα και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από τον 56χρονο πρόεδρο του συνεταιρισμού, που βρισκόταν εκεί για την παραλαβή ελαιολάδου, το ποσό των επτά χιλιάδων ευρώ. Ο δράστης τραυμάτισε ελαφρά με το μαχαίρι στο χέρι τον πρόεδρο όταν αυτός προσπάθησε να τον απωθήσει και διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση κι αναζητείται. Προανάκριση ενεργεί η ασφάλεια Καλαμάτας.

Ελαιόλαδο …το Θαυματουργό – Επιβεβαιώνεται και από νέες έρευνες !

Και όμως η τιμή του είναι ποιο φθηνή και από το …νερό ,ας όψονται οι παράγοντες της αγοράς !
Γεμάτο από μονοακόρεστα λιπαρά, το ελαιόλαδο μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης LDL και συνεπώς την πιθανότητα καρδιακών παθήσεων. Αποτελέσματα τελευταίων ερευνών, που επικεντρώθηκαν στη μελέτη περιστατικών καρδιαγγειακών παθήσεων ανά τον κόσμο, έδειξαν ότι, ενώ οι άνδρες από την Κρήτη είχαν προδιάθεση για υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, σχετικά λίγοι από αυτούς πέθαναν από καρδιακή νόσο. Και αυτό γιατί στη διατροφή τους συμπεριλαμβανόταν η κατανάλωση αγνού παρθένου ελαιόλαδου με ωφέλιμα για την καρδιά υγιή λίπη που βρίσκονται σε αυτό. Ακολουθήστε, λοιπόν αυτό το παράδειγμα και αντικαταστήστε το βούτυρο στη μαγειρική σας με αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Σημάδια "Αποκάλυψης" κάνουν την εμφάνιση τους σε όλο τον κόσμο!

Φαινόμενα που θυμίζουν Αποκάλυψη κάνουν τους καταστροφολόγους σε όλο τον κόσμο να μιλούν για επιβεβαίωση της πρόβλεψης για το τέλος του κόσμου το 2012. Οι μυστηριώδεις μαζικοί θάνατοι ζώων και πουλιών απ’ άκρη σ' άκρη του πλανήτη, που έχουν αρχίσει να παίρνουν διαστάσεις επιδημίας, προκαλούν ανατριχίλα.
Μετά τις δεκάδες καλιακούδες που έπεσαν νεκρές από τον ουρανό του Αρκανσας, άλλα πενήντα έως εκατό ίδια πουλιά βρέθηκαν νεκρά μέσα σε μια νύχτα σε δρόμο της πόλης Φαλκόπινγκ της Σουηδίας.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, συγκεκριμένα στις βραζιλιάνικες ακτές κοντά στην Παραναγκουά, περίπου εκατό τόνοι σαρδέλες και γατόψαρα έχουν ξεβραστεί στη στεριά, ενώ καθημερινά γίνονται αναφορές για εκατοντάδες νεκρά ψάρια στη Νέα Ζηλανδία.
Εξάλλου, σχεδόν δύο εκατομμύρια ψάρια βρέθηκαν νεκρά στον Κόλπο Τσίζαμπικ του Μέριλαντ, στις ΗΠΑ και μερικές χιλιάδες στον ποταμό του Αρκανσας. Την ίδια στιγμή οι παραλίες του Κεντ στη Βρετανία γέμισαν με 40.000 όστρακα νεκρών καβουριών, ο θάνατος των οποίων εκτιμάται ότι οφείλεται σε υποθερμία…..
Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν σπάνια αλλά όχι ανεξήγητα τα συγκεκριμένα περιστατικά τονίζοντας ότι σίγουρα δεν παραπέμπουν σε σκηνές Αποκάλυψης. «Η επιστήμη παλεύει να δώσει εξηγήσεις. Είναι παραδείγματα των εκπλήξεων που μπορεί να φέρει η φύση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών Νικ Νάταλ.
Οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούν εξετάσεις στα νεκρά ζώα, ώστε να αποφανθούν με σιγουριά για τα αίτια των μαζικών θανάτων τους, ωστόσο τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν σε μερικές εβδομάδες. Μέχρι τότε οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο, με επικρατέστερες την επιβεβαίωση του ημερολογίου των Μάγια για το τέλος του κόσμου, τα μυστικά πειράματα που πραγματοποιούν κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και φυσικά τον Αρμαγεδδώνα .Espresso

Όπου φτώχεια και γκρίνια – φαγωμάρα στο κόμμα της Ντόρας !

Ακόμα δεν δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και φαίνεται πως ξέσπασε για τα καλά η εσωκομματική έριδα.
Ο λόγος η εμμονή του υποστηρικτή της, βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη για δημιουργία εφετείου στο Ηράκλειο, γεγονός με το οποίο κάθετα διαφωνεί ο τέως υπουργός και βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Ο τελευταίος μάλιστα επί κυβερνήσεως ΝΔ είχε απειλήσει πως στην περίπτωση δημιουργίας εφετείου στο Ηράκλειο θα παραιτούνταν. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ντόρα Μπακογιάννη έχει έλθει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση επιδιώκοντας να κρατήσει ισορροπίες στον τόπο καταγωγής της και για το λόγο αυτό δεν αγγίζει το θέμα.
Από την άλλη μεριά, σήμερα η ίδια πραγματοποιεί επίσκεψη στα γραφεία του κόμματος της στα Χανιά και όχι περιοδεία όπως κάποιοι τόνιζαν πριν από ένα μήνα πως θα έκανε σε όλη την Κρήτη.
Κι αυτό διότι το μούδιασμα των αρχικών δημοσκοπήσεων είναι δεδομένο για το κόμμα της Ψηλής και έχει φέρει πλήθος αποχωρήσεων ακόμα και από τον σκληρό της πυρήνα.

Άνοιξαν περισσότερες επιχειρήσεις από όσες έκλεισαν στην Πελοπόννησο !

Θετικό το ισοζύγιο εταιρικών εγγραφών στο 10μηνο του 2010
AYΞHΣH της επιχειρηματικής δραστηριότητας συνολικά για τους νομούς της Πελοποννήσου δείχνουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία των Επιμελητηρίων Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου του 2010 καθώς το ισοζύγιο εγγραφών - διαγραφών ήταν θετικό κατά 257 επιχειρήσεις, με το μεγάλο μέρος των ενάρξεων να σημειώνεται στον τομέα των υπηρεσιών. Αναλυτικά, το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2010 είχαν εγγραφεί στα μητρώα των επτά επιμελητηρίων της Πελοποννήσου συνολικά 4.682 νέες επιχειρήσεις ενώ έχουν διαγραφεί 4.425.Αρνητικό ήταν το ισοζύγιο εγγραφών - διαγραφών στους Nομούς Αργολίδας και Λακωνίας, με τις ενάρξεις να είναι κατά πολύ λιγότερες από τις διαγραφές. Συγκεκριμένα το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου άνοιξαν 501 επιχειρήσεις στον Nομό Αργολίδας και ανέστειλαν τη λειτουργία τους 779, ενώ στον Nομό Λακωνίας οι διαγραφές ήταν 897 έναντι 392 εγγραφών.
Αντίθετα, θετικό ήταν το ισοζύγιο στους Nομούς Αρκαδίας (408 εγγραφές έναντι 258 διαγραφών), Αχαΐας (1.472 εγγραφές έναντι 1.250 διαγραφών), Ηλείας (550 εγγραφές έναντι 302 διαγραφών), Κορινθίας (687 εγγραφές έναντι 437 διαγραφών) και Μεσσηνίας (672 εγγραφές έναντι 502 διαγραφών).

Ζεσταίνουν τις …μηχανές οι Αγρότες !

«Στις 17 Ιανουαρίου θα κλείσουμε με τα τρακτέρ τον Προμαχώνα» λένε στο protothema gr. αγρότες του νομού Σερρών, που δηλώνουν απογοητευμένοι από την πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέναντί τους, ένα χρόνο μετά το πολυήμερο μπλόκο τους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που έληξε με την παρέμβαση του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπορίσοφ. Οι αγρότες - μέλη των έξι Αδέσμευτών Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών, θεωρούνται οι «μουτζαχεντίν» των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Τον περασμένο Φεβρουάριο, περισσότεροι από 900 Σερραίοι αγρότες, πήραν την απόφαση να συνεχίσουν τον αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα, αν και οι συνάδελφοι τους σε άλλες περιοχές της χώρας είχαν επιτρέψει με τα τρακτέρ στα σπίτια τους. «Δικαιωθήκαμε σε όλα όσα υποστηρίζαμε τότε, που επιμέναμε να συνεχιστεί ο αγώνας. Για άλλη μια φορά οι υποσχέσεις έμειναν υποσχέσεις από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό ας γίνει μάθημα σε όσους πρωτοστάτησαν τότε να σπάσουν τα μπλόκα» δήλωσε στο protothema gr. ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βιασλτίας κ.Παύλος Αραμπατζής, που προειδοποιεί με «αποκλεισμό χωρίς ημερομηνία λήξης» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Όπως υποστηρίζουν μέλη των έξι Αδέσμευτών Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών, από τα αιτήματα του 2010 προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ικανοποιήθηκε μονάχα ένα, αυτό της επιστροφής του ΦΠΑ από 7 έως 11%.
«Μιλάμε για εμπαιγμό. Μας κοροϊδεύουν και θέλουν να τους πούμε και ευχαριστώ. Αυτή τη φορά θα ανεβούμε στον Προμαχώνα και θα μας βρεί εκεί το Πάσχα» λέει από την πλευρά του ο κ.Στέργιος Λίτος, πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, συμπληρώνοντας πως ζητούν κυρίως την επίλυση θεσμικών αιτημάτων από την πλευρά του υπουργείου.
«Πιστεύουμε πως αυτή τη φορά ο υπουργός θα έρθει να μας συναντήσει και να βρούμε μια λύση, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν πηγαίνει άλλο. Η θα σταθούν με ενδιαφέρον στα αιτήματα μας ή να το πάρουμε απόφαση και να μεταναστεύσουμε» λέει ο κ.Γιώργος Κασάπογλου, πρόεδρος του Αδέσμευτου Συλλόγου Αλιστρατης.
Τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, το μπλόκο του Προμαχώνα υπήρξε το «επίκεντρο» των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, που εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο ... πονοκέφαλο για την κυβέρνηση.
Ο πολυήμερος αποκλεισμός των συνόρων οδήγησε σε διπλωματικά διαβήματα της Βουλγαρίας, που επικαλέστηκε οικονομική ζημιά, και είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει τον πρωθυπουργό κ.Μπόικο Μπορίσοφ να έρθει στον Προμαχώνα με ελικόπτερο και να συναντήσει επι τόπου τους Σερραίους αγρότες, δημιουργώντας δυσφορία στην ελληνική κυβέρνηση

«O κ.Μπορίσοφ έδειξε ενδιαφέρον. Του είπα πως σήμερα έχουμε εμείς προβλήματα, αλλά αύριο μπορεί να έχουν οι Βούλγαροι» λέει ο κ.Κασάπογλου, που συνομίλησε τετ α τετ με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό.
Την περασμένη Τετάρτη οι πρόεδροι των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του ν.Σερρών, συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ.Γιάννη Μωυσιάδη, ζητώντας την υποστήριξη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Παναγιώτη Ψωμιάδη, στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν.
«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια χρυσή τομή, ώστε οι αγρότες να εκφράσουν τον αγώνα τους μέσα από τις κινητοποιήσεις τους, χωρίς όμως να υπάρξει ταλαιπωρία του κόσμου» δήλωσε ο κ.Μωυσιάδης.
Τα αιτήματα
=Να μπει τέλος στην καραντίνα του ν.Σερρών, λόγω ύπαρξης σκουληκιού στο έδαφος που εμποδίζει την καλλιέργεια αραβόσιτου. Η καραντίνα κοστίζει 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ τους Σερραίους αγρότες.
=Να δώσει απαντήσεις το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τι θα γίνει με το βαμβάκι και το πράσινο σκουλήκι και τις αποταμιεύσεις λόγω των καταστροφών, καθώς και για το σκουλίκι στο καπνό.
=Αγροτικό πετρέλαιο μόνο για αγρότες σε σταθερή τιμή, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών χρησιμοποιούν αγροτικό πετρέλαιο για το πότισμα των καλλιεργειών τους, όπως συμβαίνει σε χωρες του εξωτερικού.
=Να αποδοθεί το 50% των δικαιωμάτων που κόπηκαν από τους καπνοπαραγωγούς, τα οποία θα τους δινόταν με τη μορφή διαφόρων προγραμμάτων κλπ.
=Να μπορούν οι σύζυγοι των αγροτών, να γίνονται νέες αγρότισσες.
=Διεύρυνση ασθενειών που καλύπτει ο ΕΛΓΑ (περονόσπορος κλπ).

Οι Αλκυονίδες είναι εδώ !

Και μετά την πτώση της θερμοκρασίας μεσοβδόμαδα, έρχεται και ένα ζεστό (για την εποχή) Σαββατοκύριακο, έτσι… για να μας τρελάνει ο καιρός! Με τη θερμοκρασία να ξεπερνά και τους 17-18οC σε κάποιες περιοχές της χώρας, ο καιρός το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια προ(σ)καλώντας όσους δεν είχαν την ευκαιρία να αναπαυθούν μέσα στις γιορτές να ξεκλέψουν ένα διήμερο ξεκούρασης. Για το Σάββατο ο καιρός προβλέπεται να είναι αίθριος με κατά τόπους συννεφιά και μικρή πιθανότητα για βροχή στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα αγγίξει τους 10-11οCστα βόρεια, τους 15-16 οC στα νότια και τους 14-15οC στην υπόλοιπη χώρα. Την Κυριακή η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί με τη συννεφιά σχεδόν να… εξαφανίζεται. Ο καιρός αναμένεται αίθριος σε όλη τη χώρα με τους άνεμους να είναι μεταβλητοί και να φθάνουν τα 5 μποφόρ στο Ιόνιο και βόρειοι ίδιας εντάσεως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 11οC στα βόρεια, στα δυτικά θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 18οC και στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 15-16οC.

Χιλιάδες αιτήσεις Ελλήνων για να δουλέψουν στο εξωτερικό !

Δωδεκάμισι χιλιάδες βιογραφικά έχουν αποσταλεί στο δίκτυο Eures, τα τελευταία δυο χρόνια, από Έλληνες που επιθυμούν να εργασθούν σε χώρες της Ευρώπης, ενώ έχουν ανακοινωθεί από εργοδότες 15.000 θέσεις εργασίας. Οι αιτήσεις αυτές δεν αφορούν μόνο ανέργους αλλά και έλληνες εργαζόμενους δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα δίκτυο κινητικότητας των εργαζομένων στην Ε.Ε. και όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.'Ανεργοι και εργαζόμενοι απ' όλες τις ηλικίες και όλες τις ειδικότητες που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς απευθύνονται στο δίκτυο Eures. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνδρομή του ΟΑΕΔ. Κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να εργαστεί σε χώρα του εξωτερικού μπορεί να «ανεβάσει» το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του EURES (http://eures.europa.eu). Αντιστοίχως, οι εργοδότες μπορούν να βάζουν ηλεκτρονικά τις αγγελίες τους και αναμένουν τις απαντήσεις των υποψήφιων υπαλλήλων….. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Μ. Ζέλερ γενικός διευθυντής της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων Towerswatson << από την εμπλοκή μας με τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους παρατηρείται μία μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια εκ μέρους των εργαζομένων σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον στην Ελλάδα. Η ανασφάλεια αυτή επεκτείνεται και στο μέλλον των παιδιών τους. Έτσι, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις συνθήκες εργασίας σε χώρες του εξωτερικού ακόμα και από ανθρώπους που διαθέτουν εργασία ακόμα και σε στελεχιακό επίπεδο. Δεν έχουμε κάνει κάποια έρευνα για να αποτυπώσουμε τα επίσημα στοιχεία. Η πορεία της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με την ριζική διαφοροποίηση των έως τώρα δεδομένων στη σχέσεις εργοδοτών -εργαζομένων είναι οι βασικοί παράγοντες που πυροδοτούν την ανασφάλεια αυτή που θεωρείται και απόλυτα δικαιολογημένη >>. Μέχρι σήμερα από 31 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο δίκτυο, έχουν ανακοινωθεί 847.907 κενές θέσεις εργασίας, έχουν αποσταλεί 550.697 βιογραφικά σημειώματα και 22.724 είναι οι εγγεγραμμένοι εργοδότες. Οι περισσότερες θέσεις Εργασίας, περίπου 500.000 παρέχονται στο Hνωμένο Bασίλειο 270.000 θέσεις στη Γερμανία, 73.000 στην Tσεχία και 71.000 στη Γαλλία Το EURES δημιουργήθηκε το 1993 και προωθεί τη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης των κρατών μελών του ΕΟΧ (οι χώρες της ΕΕ και η Νορβηγία, Ισλανδία και το Λιχτενστάιν) και των άλλων οργανώσεων εταίρων. Σκοπός της πύλης EURES είναι η δημιουργία της βάσης για ένα δίκτυο συνεργασίας το οποίο να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

Έβαλε γυμνές φωτογραφίες της φίλης του στο διαδίκτυο "Για να την εκδικηθεί "!

Δεν πίστευε στα μάτια της μία νεαρή κοπέλα όταν είδε γυμνές φωτογραφίες της να φιγουράρουν σε ερωτικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Διαβάζοντας λίγο πιο κάτω διαπίστωσε μάλιστα ότι είχε και ολόκληρο προφίλ στο διαδίκτυο μέσα στο οποίο αναγράφονταν και οι τρόποι που θα μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι άνδρες να επικοινωνήσουν μαζί της για λίγες ώρες ερωτικής συντροφιάς. Άναυδη έμεινε η κοπέλα όταν είδε ότι υπήρχε και τιμοκατάλογος. Το μυαλό της πήγε κατευθείαν στον μοναδικό άνθρωπο που όπως πίστευε είχε αυτές τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Ήταν ο νεαρός με τον όποιο είχε χωρίσει επεισοδιακά. Η κοπέλα του έκανε μήνυση και υποστήριξε ότι ήταν ο μοναδικός που είχε στην κατοχή του τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Ο φίλος της κοπέλας οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Μπροστά στους δικαστές ο νεαρός αρνήθηκε τα πάντα και ζήτησε δικαστική συνδρομή ώστε να εντοπιστούν τα ψηφιακά ίχνη των ατόμων που ανέβασαν στο διαδίκτυο τις γυμνές φωτογραφίες της κοπέλας. Αίτημα που το δικαστήριο έκανε δεκτό αλλά πρόκειται για μια διαδικασία χρονοβόρα και ίσως να μην εντοπιστούν ποτέ τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά ίχνη καθώς ο σερβερ βρίσκεται έκτος Ευρωπαϊκής Ένωσης. Star.gr

7.1.11

Εταιρείες θα μπορούν εφεξής να ιδρύουν φροντιστήρια στην Ελλάδα.

Κατατέθηκε τροπολογία για την ίδρυση φροντιστηρίων !
Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή (στο νομοσχέδιο για το νέο καθεστώς παροχής ασύλου) η υπουργός Παιδείας 'Αννα Διαμαντοπούλου, επεκτείνεται η δυνατότητα χορήγησης άδειας φροντιστηρίων - πέραν των φυσικών προσώπων - και σε νομικά πρόσωπα, για λόγους εναρμόνισης του εσωτερικού δικαίου με την οδηγία 2006/123/ΕΚ με την οποία ρυθμίζεται η παροχή υπηρεσιών στην εσωτερική αγορά της ΕΕ. Για να μπορεί, όμως, ένα νομικό πρόσωπο να ιδρύσει φροντιστήριο στην Ελλάδα θα πρέπει σωρευτικά να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις: α) η έδρα να βρίσκεται σε χώρα - μέλος της ΕΕ β) στους σκοπούς του καταστατικού του να περιλαμβάνεται και η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και γ) να μην έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης.-

Μάχη ζωής για τον Θανάση Βέγγο !

Από τις 19 Δεκεμβρίου βρίσκεται σε καταστολή, διασωληνωμένος στην εντατική του νοσοκομείου ''Ερυθρός Σταυρός'', μετά από το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη. Ο αγαπημένος όλων Θανάσης Βέγγος δίνει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του...
Τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα, σύμφωνα με τους γιατρούς του. Όσο ο σπουδαίος ηθοποιός δεν ανακτά τηνεπικοινωνία του με το περιβάλλον, τα πράγματα δυσκολεύουν. Γι' αυτό και οι θεράποντες ιατροί του έχουν συμβουλεύσει τους στενούς συγγενείς του να του μιλάνε διαρκώς όταν βρίσκονται μαζί του, προσπαθώντας να του ξυπνήσουν μνήμες...
Στο πλευρό του Θανάση Βέγγου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η αγαπημένη του σύζυγος, Ασημίνα, και τα δύο του παιδιά….
Ο 83χρονος ηθοποιός νοσηλεύεται σε καταστολή εδώ και 18 μέρες στο νοσοκομείο ''Ερυθρός Σταυρός'', όπου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ενώ βρισκόταν στο σπίτι του.
Το αιμάτωμα που προκλήθηκε στον εγκέφαλό του ευτυχώς δεν επεκτάθηκε, αλλά το γεγονός ότι παραμένει τόσες μέρες διασωληνωμένος, με μηχανική υποστήριξη, δεν είναι εναθαρρυντικό και προβληματίζει έντονα τους γιατρούς.
Ευχόμαστε από καρδιάς να τα καταφέρει και να επιστρέψει υγιής στο σπίτι του ο ''καλός μας άνθρωπος''΄!

20χρονη νεκρή από μηνιγγίτιδα στο Βόλο !!

Μια 20χρονη Βολιώτισσα, φοιτήτρια στα ΤΕΙ Λάρισας, κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Όπως έγινε γνωστό, η κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο, γύρω στις 5 τα ξημερώματα, ενώ ο αιφνίδιος θάνατος της δηλώθηκε από τους γονείς της στο Α.Τ. Βόλου γύρω στις 9 το πρωί. Από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου κινήθηκαν όλες οι ενέργειες έτσι ώστε η σωρός της κοπέλας να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Βόλου, η 20χρονη κοπέλα, μάλλον, κατέληξε από καλπάζουσας μορφής μηνιγγίτιδα…. Τις πρωινές ώρες διακομίστηκε στο Νοσοκομείο έχοντας εμφανίσει συμπτώματα υψηλού πυρετού και πονοκεφάλου. Τα συμπτώματα αυτά ξεκίνησαν από χθες το πρωί, οπότε η 20χρονη πήρε αντιπυρετικά, ο πυρετός υποχώρησε, όμως ξαναεμφανίστηκε το απόγευμα. Από τις πληροφορίες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ, χθες το απόγευμα η κοπέλα ξανανέβασε πυρετό, πήρε πάλι αντιπυρετικά, όμως ο πυρετός δεν υποχωρούσε και τελικά οι γονείς της την μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου. Δυστυχώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να κρατήσουν την κοπέλα στη ζωή με αποτέλεσμα αυτή μετά από δυο ώρες από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ν’ αφήσει την τελευταία της πνοή. Φως για τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει στην σωρό της 20χρονης. Επειδή, όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με πληροφορίες , μάλλον πρόκειται για κρούσμα καλπάζουσας μορφής μηνιγγίτιδας, το πιθανότερο είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων να αργήσουν οπότε το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει γνωστό ποια ήταν η αιτία που οδήγησε την άτυχη 20χρονη Βολιώτισσα στο θάνατο. magnesianews.gr

Εξώδικο για χρέη σε γνωστή τραγουδίστρια από οίκο μόδας !

Αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά !
Ένα υπέρογκο ποσό ζητάει γνωστός οίκος μόδας από αγαπημένη τραγουδίστρια για ρούχα που έχει πάρει και δεν τα έχει πληρώσει. Aμέσως μετά την Πρωτοχρονιά η γνωστή τραγουδίστρια έλαβε ένα εξώδικο, σύμφωνα με το οποίο ο οίκος μόδας της ζητούσε τα χρήματα που του οφείλει. Σε περίπτωση που η τραγουδίστρια δεν φροντίσει να καταβληθεί το ποσόν, τότε ο οίκος μόδας θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές. Η γνωστή τραγουδίστρια που έγινε έξαλλη με το εξώδικο, τους απείλησε ότι αν τη διασύρουν τότε θα προχωρήσει κι εκείνη σε μηνύσεις διότι σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, έχει μάρτυρες και αποδείξεις ότι τα ρούχα της είχαν διατεθεί για να διαφημίσει τον οίκο, πλην κάποιων κομματιών που είχε αγοράσει η ίδια…
Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των δικηγόρων τους, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν λύση προκειμένου να μην φτάσουν στα δικαστήρια. Ωστόσο στην τραγουδίστρια απαγορεύτηκε να φορέσει ξανά τις τουαλέτες του συγκεκριμένου οίκου στη σκηνή, ώσπου να διευθετηθεί η υπόθεση. Newsbomb.gr

Ορίστηκε νόμιμος δήμαρχος στη Ζαχάρω !

Τέλος φαίνεται να λαμβάνει επιτέλους το πρόβλημα στη Ζαχάρω, η οποία μετά τις εκλογές έχει μείνει ακέφαλη, καθότι ο νεοεκλεγμένος δήμαρχός της, κ. Πανταζής Χρονόπουλος, είχε τεθεί σε αργία ήδη από την προηγούμενη θητεία του και δεν μπορούσε να αναλάβει καθηκοντά έως ότου αρθεί η απόφαση που τον θέτει σε αργία. Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσος Αποστολόπουλος, εξέδωσε Διαπιστωτική Πράξη, με την οποία ορίστηκε ως ο ασκών τα καθήκοντα του δημάρχου, ο πέμπτος σε σταυροδοσία δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του κ. Χρονόπουλου, Γιώργος Μπάμης, καθώς οι προηγούμενοι αρνήθηκαν να το πράξουν. Έτσι, την Κυριακή αναμένεται να ορκιστεί ο κ. Γιώργος Μπάμης, ο οποίος, με γραπτή του δήλωση προς τον κ. Αποστολόπουλο αποδέχθηκε τη θέση. thebest.gr

Το Ιντερνέτ κύρια πηγή πληροφόρησης των νέων !

Το Διαδίκτυο αποτελεί πλέον την πρωταρχική πηγή ενημέρωσης για τα νεανικά κοινά στις ΗΠΑ, αφήνοντας την τηλεόραση στη δεύτερη θέση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού κέντρου ερευνών Pew, το 2010 το 65% των νέων ηλικίας 18 – 29 ετών δηλώνουν ότι το Internet είναι το μέσο το...οποίο επιλέγουν για την ενημέρωσή τους. Να σημειωθεί ότι το 2007 το αντίστοιχο ποσοστό έφτανε μόλις το 34%. Το ποσοστό των νέων αυτής της ηλικίας που δηλώνουν ότι ενημερώνονται πρωταρχικά από την τηλεόραση από το 68% το 2007 έπεσε στο 52% το 2010. Στο σύνολο το ποσοστό των αμερικανών που δηλώνουν ότι ενημερώνονται κυρίως από το Internet έφτασε το 41%, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 17% από το 2007. Αντίθετα το ποσοστό που δηλώνει ότι η τηλεόραση αποτελεί το πρωταρχικό μέσο για την ενημέρωσή τους φτάνει το 66%, ενώ το 2007 το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχονταν σε 74%.... Στην ηλικιακή ομάδα των 30 έως 59 ετών το ποσοστό που δηλώνει ότι ενημερώνεται από το Διαδίκτυο ανέρχεται σε 48% (32% το 2007), ενώ το ποσοστό όσων επιμένουν στην τηλεόραση από το 71% το 2007 έπεσε στο 63% το 2010. Μόνο στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες η τηλεόραση φαίνεται να παραμένει ακλόνητη με το 71% των ερωτώμενων ηλικίας 51 – 64 ετών να επιλέγουν την τηλεόραση ως πρωταρχική πηγή ενημέρωσης. Oμως και στις μεγάλες ηλικίες το Διαδίκτυο σημειώνει εντυπωσιακές επιδόσεις με το ποσοστό των ηλικιωμένων που επιλέγουν το Internet να έχει αυξηθεί από το 5% που ήταν το 2007 στο 14% το 2010. ΒΗΜΑonline

Συσκέψεις Τ. Αποστολόπουλου στην Τρίπολη για την εφαρμογή του Καλλικράτη !

Συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη !
Σειρά συσκέψεων και επαφών σχετικά με την εφαρμογή του Καλλικρατικού ν. 3852/2010 για την «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης», είχε σήμερα στην Τρίπολη ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Συγκεκριμένα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων όλων των διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη, με σκοπό την ορθότερη και ταχύτερη οργάνωση των Υπηρεσιών τους

Η οργάνωση των υπηρεσιών καθώς και η συνεργασία της αιρετής διοίκησης με το αποκεντρωμένο κράτος ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσου Αποστολόπουλου και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον οποίο επισκέφθηκε στη συνέχεια.
Τη συνάντηση απασχόλησαν ακόμη το ζήτημα της μεταβατικής περιόδου των έξι μηνών μέχρι την 1η Ιουλίου που θα μεταφερθούν στην αιρετή Περιφέρεια σημαντικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς και άλλα κρίσιμα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως το ΕΣΠΑ, η λειτουργία του Αναπτυξιακού Νόμου, η αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας κ.ά.
Τέλος ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Νάντια Γιαννακοπούλου -Για δεύτερη φορά μητέρα !!

Σήμερα, Παρασκευή, 07/01/11, το πρωί η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου έγινε για δεύτερη φορά μητέρα φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.Ευχόμεθα να είναι πάντα υγιές και ευτυχισμένο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου – Τριπόλεως –Καλαμάτα

Από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 7:00 και μέχρι τις 31 του μήνα στις 19:00 θα υπάρξουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα της Εθνικής Οδού Κορίνθου, Τρίπολης, Καλαμάτας και Λεύκτρου, Σπάρτης από το 197ο έως περίπου το 198ο χιλιόμετρο του δρόμου, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες έκτακτης επισκευής στο οδόστρωμα. Κατά την διάρκεια των εργασιών θα πραγματοποιείται αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις δυο κατευθύνσεις, είτε στο αριστερό μισό, είτε στο δεξιό μισό της διατομής του δρόμου, αναλόγως των εκτελούμενων εργασιών.

Θέλησε να κάνει επισκευή στο σπίτι και έπεσε σε θησαυρό !

Τυχερός ο ιδιοκτήτης παλιάς μονοκατοικίας στην Κομοτηνή !!
Ούτε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μιας παλιάς μονοκατοικίας στην Κομοτηνή στην οποία είχε περάσει τα παιδικά του χρόνια, θυμόταν πια τις διηγήσεις του πατέρα του για τον κρυμμένο θησαυρό που τάχα κρυβόταν μέσα στο πατρικό του… Τις έφερε και πάλι στη μνήμη του η… κατάρρευση ενός τοίχου κατά την διάρκεια εργασιών, όταν άρχισε να «βρέχει»… νομίσματα! Ο ιδιοκτήτης είχε ζητήσει από έναν υδραυλικό να αναλάβει τις επισκευές στα υδραυλικά της πατρικής του κατοικίας, μια και η υγρασία σε ένα από τα δωμάτια είχε γίνει αιτία να εμφανιστεί μούχλα… Ο τεχνίτης και ο βοηθός του ξεκίνησαν να σκάβουν για να εντοπίσουν τον σωλήνα με την διαρροή, όταν ξαφνικά ο εντελώς σάπιος τοίχος κατέρρευσε!
Μαζί με τα τούβλα, όμως, σωριάστηκαν στο δάπεδο εκατοντάδες… ασημένια νομίσματα που ήταν θαμμένα στο εσωτερικό του τοίχου! Όπως αποδείχθηκε, το μυστικό του πατέρα του ιδιοκτήτη ήταν πέρα για πέρα αληθινό και «ο θησαυρός του μακαρίτη» αποτελούνταν από βουλγαρικά νομίσματα κοπής του 1932, που προφανώς κάποιος τα είχε κρύψει κατά την διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής στην Θράκη, το 1940! Ο ιδιοκτήτης έβαλε τον υδραυλικό να υποσχεθεί ότι δεν θα αποκαλύψει την ανακάλυψη του θησαυρού και να συνεχίσει τις εργασίες σαν να μην συνέβη τίποτε. Το σκέφτεται, όμως, σοβαρά να γκρεμίσει και τους… υπόλοιπους τοίχους του πατρικού του, μια και ο πατέρας του είχε αποκαλύψει και άλλα πράγματα, που τώρα φαίνεται πιθανότερο να υπάρχουν!

Εξώδικα στο κίνημα "δεν πληρώνω τα διόδια" !!

Πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση το νέο κίνημα «δεν πληρώνω διόδια» που έκανε την εμφάνιση του πριν λίγους μήνες. Το κίνημα έχει διευρυνθεί πάρα πολύ μέσα σε λίγους μήνες και στην πρόσφατη συνέλευσή, που πραγματοποιήθηκε στα Εξάρχεια δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία. Τα μέλη του κινήματος υποστηρίζουν ότι είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων δεν ενέκρινε το κατεπείγον του υπουργείου Μεταφορών, σύμφωνα με το οποίο παραχωρείται στις ιδιωτικές εταιρίες το δικαίωμα να φωτογραφίζουν τις πινακίδες των Ι.Χ. και έχουν σκοπό να συνεχίσουν την δράση τους. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 100.000 εξώδικα, τα οποία όμως δεν «στέκουν», σύμφωνα με το κίνημα, ενώ αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός όσων περνούν τα διόδια χωρίς να καταβάλλουν το ποσό που τους ζητείται…. Την ίδια στιγμή, οι αυτοκινητόδρομοι κατασκευάζονται με πολύ αργούς ρυθμούς και οι κατασκευαστές επικαλούνται καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις για δικαιολογήσουν τις αποκλίσεις στα χρονοδιαγράμματα. Βέβαια, οι τιμές αυξάνονται άσχετα με την πρόοδο, ενώ οι τράπεζες ψάχνουν τρόπους να απεμπλακούν από τις δανειακές συμβάσεις του 2007.

Ανεστάλη η προγραμματισμένη απεργία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ

Ανεστάλη η προγραμματισμένη για σήμερα και αύριο η απεργία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που απεστάλη στους πράκτορες.
Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, η Ομοσπονδία θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών, οπότε και θα διαπραγματευτούν τα αιτήματά τους για την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων.

Έκαναν μάγια στον Πρωθυπουργό γιατί τις …φορολόγησε !

Με τον Πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης τα έβαλαν οι μάγισσες και οι χαρτορίχτρες στη Ρουμανία, μετά την απόφαση να φορολογηθούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους. Έτσι μόλις έμαθαν τις προθέσεις της κυβέρνησης του Βουκουρεστίου, η οποία πιέζεται πολύ από το ΔΝΤ να μαζέψει φόρους, οι μάγισσες αποφάσισαν να αντιδράσουν με θεμιτά και …αθέμιτα μέσα. Άφησαν λοιπόν τα Καρπάθια και τα χωριά και συγκεντρώθηκαν στις όχθες του Δούναβη για να καταραστούν σύσσωμη την ηγεσία της χώρας. Μάλιστα για να τους εξολοθρεύσουν επιστράτευσαν μέχρι και πνεύματα, προκειμένου ο αγώνας τους να έχει αποτέλεσμα. Φήμες μάλιστα θέλουν τον πρόεδρο της χώρας να ντύνεται στα μωβ κάθε Πέμπτη για να ξορκίσει το κακά πνεύματα που αμολούν οι μάγισσες στον Δούναβη…..Όλα αυτά βέβαια γίνονται για μια μικρή εισφορά νομιμοποίησης του επαγγέλματος, αλλά είπαμε άμα μάθεις στο «κάνω ότι θέλω» δύσκολα μαθαίνεις περιορισμούς. Πάντως δεν λείπουν από τα μέτωπα του «μαγικού αγώνα» και οι διπλωματικές φωνές που έχουν ως στόχο την κατοχύρωση του επαγγέλματος.Για επέκταση του αγώνα στα Βαλκάνια δεν ακούστηκε ακόμα τίποτα, αλλά στις μέρες του ΔΝΤ όλα είναι πιθανά.

Eπίθεση στον Αλέξη Παπαχελά σε ταβέρνα των Γρεβενών!

Του πέταξαν ποτήρι με …κρασί στο πρόσωπο !
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Ότι το κλίμα και κατά των δημοσιογράφων στην κοινωνία βαραίνει είναι γνω­στό και το βλέπουμε όλοι καθημερινά. Δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός τόσο θα γίνεται και χειρότερο, ιδιαίτερα όταν η ανεύθυνη συμπεριφορά ορισμένων, κυ­ρίως τηλεοπτικών, συνεχίζεται, θύμα του γενικότερου κλίματος που έχει επικρα­τήσει έπεσε παραμονή της Πρωτοχρονι­άς και ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος προπηλακί­στηκε από αγνώστους ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα με φίλους του. Το επεισόδιο έλαβε χώρα την περα­σμένη εβδομάδα στη Βασιλίτσα Γρεβενών, όπου ο καλός συνάδελφος βρέθηκε με παρέα σε ταβέρνα του χωριού Σπήλαιο.
Ένας άγνωστος πελάτης τον πλησίασε και αφού τον έβρισε αναίτια, έφθασε στο σημείο να του πετάξει και το κρασί στο πρόσωπο. Ακολούθησε πανδαιμόνιο μέσα στην ταβέρνα, …
αλλά ο διευθυντής της «Καθημερινής», ο οποίος ας σημει­ωθεί δεν έχει προκα­λέσει με τα σχόλια του, αντέδρασε με ψυχραι­μία και έτσι δεν προκλήθηκε γενική σύρραξη! Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας φώναξε την αστυνομία, αλλά όπως μας είπαν αυτόπτες μάρτυρες δεν δόθηκε συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα και έτσι το θέμα έληξε εκεί.
Είναι πάντως ένα θέμα αυτή η επίθε­ση στον διευθυντή της «Καθημερινής», αφού δείχνει ότι ακόμη και έγκυροι δη­μοσιογράφοι, όπως είναι ο Παπαχελάς, μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο αγα­νακτισμένων πολιτών για τους γνωστούς λόγους που αυτή την περίοδο βρίζουν και τους δημοσιογράφους, εκτός από τους πολιτικούς. Ίσως αιτία για το συγκεκρι­μένο επεισόδιο να είναι οι σκληρές φι λελεύθερες θέσεις που εκφράζει πολλές φορές γενικότερα το Συγκρότημα του Φαλήρου, τόσο στην εφημερίδα όσο και στο ραδιόφωνο (ΣΚΑΪ 100,3), που πρωτο­στατεί στις επιθέσεις εναντίον εργαζο­μένων αλλά και ολόκληρων κοινωνικών τάξεων.
Πλήρωσε δηλαδή ο Αλέξης τον πολιτικό φανατισμό που βγάζουν, με ευθύνη της ιδιοκτησίας, τα ΜΜΕ του Συγκροτή­ματος και από αυτή την πλευρά έχει τη συμπαράσταση μας. Κρίμα που σ" αυτή την κρίση τα ΜΜΕ βρίσκονται στο πεδίο έντονης κριτικής και μαζί με τα ξερά καί­γονται και τα χλωρά.

Άτακτη δασκάλα έκανε …σέξ με μαθητή της !

Μάστιγα στις ΗΠΑ οι « θερμόαιμες » εκπαιδευτικοί !
Μάστιγα τείνουν να γίνουν στις ΗΠΑ τα κρούσματα με δασκάλες που κοιμούνται με μαθητές! Στο… νέο επεισόδιο της μακράς λίστας, πρωταγωνίστρια είναι μία 27χρονη δασκάλα χορού που συνελήφθη στο Ιλινόις επειδή είχε σεξουαλική σχέση με έναν έφηβο από την τάξη της. Η σχέση φανερώθηκε τυχαία… Ένα πρωινό, ένας παρατηρητικός αστυνομικός που έλεγχε την περιοχή έξω από ένα πολυκατάστημα, είδε ότι ένα αυτοκίνητο είχε σταθμεύσει σε ένα πολύ απόμερο σημείο του πάρκινγκ, ασυνήθιστα μακριά από τα υπόλοιπα οχήματα. Μόλις πήγε να δει τι συμβαίνει, δεν πίστευε στα μάτια του! Μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν μία γυναίκα και ένας έφηβος, που δεν φορούσε τα ρούχα του. Δίπλα τους υπήρχε και ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό, που διέλυε κάθε αμφιβολία. Λίγο αργότερα, το σοκ θα μεγάλωνε για τον αστυνομικό, όταν θα μάθαινε ότι το ζευγάρι που έπιασε στα πράσα ήταν δασκάλα και μαθητής!...
Η Ashley Blumenshine τα τελευταία τέσσερα χρόνια δίδασκε χορό και φυσική αγωγή στο Plainfield North High School και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής! Στο ίδιο σχολείο ήταν και ο 16χρονος με τον οποίο δημιούργησε δεσμό. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 27χρονης και της απήγγειλε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Ο νεαρός ομολόγησε ότι είχαν σχέση εδώ και ένα μήνα στην αστυνομία. Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, ενώ μεγάλη αναστάτωση επικρατεί και στο σχολείο του ζεύγους καθώς η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία!

Αρπάχτηκαν στη θάλασσα για το ποιος έπιασε πρώτος τον Σταυρό!

Οι πέντε εικονιζόμενοι έδωσαν μάχη στα παγωμένα νερά του λιμανιού, αλλά στο τέλος άρχισαν να τσακώνονται για τον νικητή!
Επεισοδιακή ήταν η φετινή κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Λίγο μετά τις 11.00 ο μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος, έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα και η μάχη μεταξύ πέντε νεαρών, μόλις ξεκινούσε...Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τα πνεύματα άναψαν! Αιτία ο νικητής, αφού οι δύο από τους πέντε, που διακρίνονται στην αρχική φωτογραφία, υποστήριζαν ότι έπιασαν πρώτοι τον Σταυρό. Για λίγο δημιουργήθηκε ένταση, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων της πόλης, που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων οι τόνοι έπεσαν και όλοι φίλησαν τον Τίμιο Σταυρό και τον επέστρεψαν στα χέρια του μητροπολίτη.

Έπεσε… ξύλο μεταξύ αστυνομικών !

Το ακούσαμε κι’ αυτό!
Πρόκειται για ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη στη Δράμα όταν ένας αστυνομικός διευθυντής σταμάτησε σε μπλόκο ώστε να ενημερωθεί για το τι συνέβαινε. Οι αστυνομικοί όμως δεν πείστηκαν για την πραγματική του ταυτότητα ούτε και για τον βαθμό του. Ο αστυνομικός διευθυντής σύμφωνα με τις πληροφορίες ξεκίνησε λογομαχία και στη συνέχεια άρχισε να χτυπά μερικούς από αυτούς με την πόρτα του αυτοκινήτου τουΟ αστυνομικός διευθυντής συνελήφθη, ενώ και οι δύο πλευρές κατέθεσαν μήνυση. Από την εισαγγελία Δράμας ασκήθηκαν διώξεις και τόσο ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ όσο και οι συνάδελφοί του αφέθηκαν ελεύθεροι..newsday.gr

Διπλάσια από σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας του 2011 !

Διπλά θα πληρώνουν από σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας στις εφορίες, όσοι οδηγοί δεν τα προμηθεύτηκαν την Τετάρτη, οπότε και έληξε η παράταση, που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια στιγμή αυξάνονται δραματικά οι περιπτώσεις πολιτών, που παραδίδουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, μη μπορώντας να ανταποκριθούν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Ακόμα και από καινούργια αυτοκίνητα – πενταετίας και πάνω – προέρχονται οι περίπου 10.000 πινακίδες κυκλοφορίας που κατατέθηκαν στις ΔΟΥ από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη….Ο αριθμός μπορεί να είναι μικρότερος σε σχέση με αυτόν του 2009 όταν είχαν κατατεθεί περίπου 14.000 πινακίδες, αλλά δεν παύει να είναι σημαντικός ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι φέτος δεν υπήρξε αύξηση στο κόστος των τελών κυκλοφορίας. Σύμφωνα με υπαλλήλους του Τμήματος Αυτοκινήτων ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, σχεδόν όλοι δήλωσαν «για οικονομικούς λόγους».

Ιδού τα χρέη όλων των Δήμων – Αναλυτικά όλη η Λίστα !

Ιδού τα χρέη όλων των Δήμων της χώρας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος...!!! Και οι νέοι όροι δανεισμού...!!!
Νέοι όροι δανεισμού και ειδικό καθεστώς για τους υπερχρεωμένους Δήμους προβλέπονται από την λειτουργία του Καλλικράτη
Το συνολικό χρέος των δήμων μέχρι σήμερα φτάνει σε 1.742.135.952 ευρώ, με πρώτους στη λίστα τον Πειραιά (131.128.767 ευρώ), την Αθήνα (129.492.613), τη Ρόδο (61.996.640), τις Αχαρνές (55.248.842) και το Μαρούσι (52.216.609).
Νέοι όροι δανεισμού
Οι δήμοι και οι περιφέρειες θα μπορούν να συνομολογούν δάνεια με αναγνωρισμένα πιστωτικά ιδρύματα ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και τη χρηματοδότηση χρεών τους, εφόσον συντρέχουν, σωρευτικά, οι πιο κάτω προϋποθέσεις:
α. Το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης της δημόσιας πίστης κάθε δήμου ή περιφέρειας δεν υπερβαίνει το 20% των ετήσιων τακτικών του εσόδων. Το ποσοστό αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της ΚΕΔΚΕ και της Ένωσης Περιφερειών.
β. Το συνολικό χρέος του δήμου και της περιφέρειας που δανείζεται δεν υπερβαίνει ένα ποσοστό των συνολικών εσόδων του, που καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών έπειτα από γνώμη της ΚΕΔΚΕ και της Ένωσης Περιφερειών....
Για τη σύναψη δανείων για την εκτέλεση έργων ή προμηθειών ισχύουν τα εξής:
1. Πρέπει να υπάρχει εγκεκριμένη προκαταρκτική μελέτη ή προμελέτη ή οριστική μελέτη των έργων ή προμηθειών για τα οποία θα συνομολογηθεί το δάνειο.
2. Απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί το δάνειο για σκοπό άλλον από εκείνον για τον οποίο συνομολογήθηκε.
3. Οι διατάξεις που επιβάλλουν την παράσταση δικηγόρων κατά τη σύνταξη δανειστικών συμβολαιογραφικών εγγράφων δεν εφαρμόζονται για τις περιφέρειες. Οι συμβάσεις για τη συνομολόγηση των δανείων δεν επιβαρύνονται με τέλη και δικαιώματα υπέρ τρίτων.
4. Τα συμβολαιογραφικά δικαιώματα στις συμβάσεις συνομολόγησης δανείων εκ μέρους περιφερειών μειώνονται στο 50%. Τα κάθε είδους δικαιώματα εμμίσθων ή αμίσθων υποθηκοφυλάκων, για την εγγραφή υποθήκης, προσημειώσεως ή κατασχέσεως σε βάρος περιφέρειας, μειώνονται επίσης στο 50%.
5. Εγγυήσεις του Δημοσίου για τη σύναψη δανείων παρέχονται με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών. Η εγγύηση μπορεί να παρέχεται με όρους που αφορούν τη χρονική διάρκεια, τις προϋποθέσεις για την παροχή και εξόφληση του δανείου και τις ασφάλειες που πρέπει να παράσχει ο δανειζόμενος, στις οποίες μπορεί να περιλαμβάνεται και η εκχώρηση πόρων.
6. Η διάρκεια και η είσπραξη των φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών που είχαν εκχωρήσει οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις ή εκχωρούν οι περιφέρειες για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των δανείων παρατείνεται αυτοδικαίως έως την πλήρη εξόφληση των δανείων αυτών.
Μνημόνιο για τα δάνεια
Το ΥΠΕΣ θα προσπαθήσει να σταματήσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας των νέων δήμων μέσω του προγράμματος εξυγίανσης που προβλέπει ο «Καλλικράτης». Το πρόγραμμα, όπως αναμένεται, θα βάλει «ψαλίδι» στις λειτουργικές δαπάνες και η ένταξη των δήμων σε αυτό θα γίνεται είτε υποχρεωτικά είτε προαιρετικά. Σε περίπτωση υποχρεωτικής ένταξης, το υπουργείο θα αποφασίζει με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών των ΟΤΑ ποιοι δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση οι δήμοι θα εντάσσονται όταν πληρούν τα εξής κριτήρια:
1. Αν οι ετήσιες τοκοχρεολυτικές δόσεις υπερβαίνουν το 20% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων του δήμου.
2. Αν το συνολικό χρέος υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσοστό (το υπουργείο προσανατολίζεται να το ορίσει στο 80%) των ετήσιων εσόδων (συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών τελών).
Οι Δήμοι με το μεγαλύτερο χρέος όπως προκύπτουν από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος είναι:
♦ Πειραιώς 131.128.767
♦ Αθηναίων 129.492.613
♦ Ρόδου 61.996.640
♦ Αχαρνών (Αν. Αττικής) 55.248.842
♦ Αμαρουσίου 52.216.609
♦ Φυλής (Δυτ. Αττικής) 46.932.422
♦ Θεσσαλονίκης 42.794.931
♦ Ασπροπύργου (Δυτ. Αττικής) 41.738.337
♦ Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη 40.036.401
♦ Ιωαννίνων 38.356.912
♦ Περιστερίου 37.984.492
♦ Κερκύρας 30.606.986
♦ Ζωγράφου 26.486.485
♦ Τρικκαίων 23.835.870
♦ Καρδίτσας 22.049.232
♦ Πατρέων 19.908.792
♦ Λαρισαίων 17.435.199
♦ Κερατσινίου - Δραπετσώνας 14.759.060
♦ Κοζάνης 13.914.572
♦ Μεταμόρφωσης (Αθηνών) 13.136.348
♦ Κορυδαλλού 13.136.145
♦ Κεφαλονιάς 12.336.313
♦ Περάματος (Πειραιώς) 12.150.178
♦ Αιγιαλείας (Αχαΐας) 12.063.642
♦ Κατερίνης 12.004.687
♦ Σαλαμίνας 11.978.214
♦ Αλίμου 11.768.736
♦ Ρεθύμνης 11.731.950
♦ Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης 11.139.687
♦ Αιγάλεω 11.089.545
♦ Ωραιοκάστρου (Θεσσαλονίκης) 10.724.046
♦ Λυκόβρυσης - Πεύκης 9.995.840
♦ Αγίων Αναργύρων - Καματερού 9.907.646
♦ Κορδελιού - Ευόσμου 9.857.536
♦ Ηρακλείου (Αθηνών) 9.710.053
♦ Πύλης (Τρικάλων) 9.588.322
♦ Βόλου 9.333.759
♦ Αγίας Βαρβάρας (Αθηνών) 9.251.647
♦ Παπάγου - Χολαργού 9.073.206
♦ Χαλανδρίου 8.900.537
♦ Λαγκαδά 8.851.067
♦ Αγρινίου 8.660.457
♦ Θερμαϊκού (Θεσσαλονίκης) 8.638.954
♦ Χαϊδαρίου 8.452.786
♦ Αμπελοκήπων - Μενεμένης (Θεσσαλονίκης) 8.302.642
♦ Πετρουπόλεως (Αθηνών) 7.827.253
♦ Βριλησσίων 7.774.519
♦ Καλλικρατείας - Μουδανιών (Χαλκιδικής) 7.771.500
♦ Ξάνθης 7.765.710
♦ Θέρμης (Θεσσαλονίκης) 7.706.844
♦ Κηφισιάς 7.721.700
♦ Κιλκίς 7.587.312
♦ Νέας Ιωνίας (Αθηνών) 7.610.913
♦ Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνος (Αθηνών) 7.520.591
♦ Κασσάνδρας (Χαλκιδικής) 7.403.027
♦ Σπάτων (Αν. Αττικής) 7.230.096
♦ Σαρωνικού (Αν. Αττικής) 7.213.446
♦ Βέροιας 7.148.361
♦ Καλλιθέας (Αθηνών) 7.147.170
♦ Μαραθώνος (Αν. Αττικής) 6.917.719
♦ Ιεράπετρας 6.902.571
♦ Δίου - Ολύμπου (Πιερίας) 6.597.600
♦ Παιονίας (Κιλκίς) 6.320.038
♦ Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκης)
♦ Αρχαίας Πέλλας 6.278.610
♦ Καλαμάτας 6.287.316
♦ Αρχαίας Πέλλας 6.278.610
♦ Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκης) 6.266.902
♦ Λέσβου 6.244.969
♦ Μεγαρέων (Δυτ. Αττικής) 6.226.168
♦ Ιλίου (Αθηνών) 6.222.622
♦ Σερρών 5.996.258
♦ Αγίου Δημητρίου (Αθηνών) 5.942.001
♦ Λεβαδέων 5.904.172
♦ Ηρακλείου (Κρήτης) 5.898.250
♦ Βύρωνος (Αθηνών) 5.676.699
♦ Μιραμπέλου (Λασιθίου) 5.655.747
♦ Κομοτηνής 5.618.617
♦ Καισαριανής 5.613.398
♦ Καλαμπάκας 5.585.845
♦ Ελευσίνας 5.498.837
♦ Φιλοθέης - Ψυχικού 5.401.189
♦ Μαρκοπούλου Μεσογαίας 5.362.723
♦ Βέλου - Βόχας (Κορινθίας) 5.309.365
♦ Χαλκιδέων 5.236.543
♦ Διονύσου (Αν. Αττικής) 5.075.884
♦ Λαυρεωτικής 5.045.989
♦ Πρέβεζας 5.044.047
♦ Κρωπίας (Αν. Αττικής) 4.991.148
♦ Νέας Σμύρνης 4.916.931
♦ Παλαιού Φαλήρου 4.910.288
♦ Πυλαίας - Χορτιάτη 4.565.837
♦ Ιστιαίας - Αιδηψού 4.562.055
♦ Ορεστιάδας 4.404.426
♦ Καβάλας 4.398.023
♦ Λαμιέων 4.381.313
♦ Πολυγύρου 4.346.233
♦ Σητείας 4.266.990
♦ Νεάπολης - Συκεών (Θεσσαλονίκης) 4.081.670
♦ Μαλεβιζίου (Ηρακλείου) 4.072.406
♦ Ηγουμενίτσας 4.052.891
♦ Αριστοτέλη (Χαλκιδικής) 4.048.211
♦ Τήλου 4.041.536
♦ Εορδαίας 4.012.039
♦ Μαντουδίου - Λίμνης 3.990.414
♦ Χανίων 3.975.860
♦ Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου (Φθιώτιδας) 3.956.486
♦ Βόλβης (Θεσσαλονίκης) 3.905.884
♦ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Κορινθίας) 3.836.645
♦ Ζακύνθου 3.824.183
♦ Δέλτα (Θεσσαλονίκης) 3.822.350
♦ Ελασσόνας 3.802.683
♦ Τριφυλίας (Μεσσηνίας) 3.784.564
♦ Γορτυνίας (Ηρακλείου) 3.745.129
♦ Μοσχάτου 3.733.605
♦ Λοκρών (Φθιώτιδας) 3.699.494
♦Έδεσσας 3.697.176
♦ Σιθωνίας (Χαλκιδικής) 3.574.684
♦ Αλεξανδρούπολης 3.504.851
♦ Σουφλίου 3.471.510
♦ Σικυωνίων (Κορινθίας) 3.454.918
♦ Διδυμοτείχου 3.388.853
♦ Δελφών 3.371.494
♦ Κορινθίων 3.326.158
♦ Καλυμνίων 3.252.596
♦ Χαλκηδόνος (Θεσσαλονίκης) 3.232.092
♦ Αλεξάνδρειας (Ημαθίας) 3.228.203
♦ Παλαμά (Καρδίτσας) 3.223.748
♦ Μεγαλόπολης (Αρκαδίας) 3.145.449
♦ Σοφάδων (Καρδίτσας) 3.106.264
♦ Δυτικής Αχαΐας 3.054.958
♦ Σκύδρας (Πέλλας) 3.053.944
♦ Αγίας Παρασκευής (Αθηνών) 3.040.966
♦ Αρχανών - Αστερουσίων (Ηρακλείου) 3.011.421
♦ Λευκάδας 3.000.594
♦ Κύμης - Αλιβερίου 2.896.651
♦ Γαλατσίου (Αθηνών) 2.894.770
♦ Άργους - Μυκηνών 2.823.792
♦ Ελληνικού - Αργυρούπολης 2.780.515
♦ Μυλοποτάμου (Ρεθύμνης) 2.776.186
♦ Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων 2.775.478
♦ Αλμωπίας (Πέλλας) 2.775.460
♦ Δάφνης - Υμηττού 2.669.175
♦ Θηβαίων 2.641.277
♦ Αμαλιάδας 2.592.101
♦ Ναυπλιέων 2.572.160
♦ Αγιάς (Λάρισας) 2.550.204
♦ Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου 2.457.990
♦ Κιλελέρ (Λάρισας) 2.448.079
♦ Φαιστού (Ηρακλείου) 2.354.999
♦ Καλαμαριάς 2.339.691
♦ Καλαβρύτων 2.319.150
♦ Παγγαίου (Καβάλας) 2.276.475
♦ Ορχομενού (Βοιωτίας) 2.271.848
♦ Μεσσήνης 2.256.974
♦ Σιντικής (Σερρών) 2.255.449
♦ Βελβεντού (Κοζάνης) 2.227.254
♦ Αμφιλοχίας 2.166.455
♦ Στυλίδας (Φθιώτιδας) 2.157.060
♦ Μίνωα Πεδιάδας (Ηρακλείου) 2.147.728
♦ Διρφυών - Μεσσαπίων (Ευβοίας) 2.128.023
♦ Σύμης 2.114.143
♦ Γλυφάδας 2.102.189
♦ Σαμοθράκης 2.097.225 Χίου 2.094.749
♦ Κω 2.053.400
♦ Σκιάθου 1.957.502
♦ Σάμου 1.955.545
♦ Ηλιουπόλεως (Αθηνών) 1.876.352
♦ Ωρωπού (Ανατολικής Αττικής) 1.864.780
♦ Αίγινας 1.850.571
♦ Βοΐου (Κοζάνης) 1.842.431
♦ Μαρωνείας - Σαπών (Ροδόπης) 1.834.408
♦ Πύλου - Νέστορα 1.829.640
♦ Β ισαλτίας (Σερρών) 1.799.423
♦ Τήνου 1.762.361
♦ Αρταίων 1.717.893
♦ Αγράφων (Ευρυτανίας) 1.705.220
♦ Παιανίας (Ανατολικής Αττικής) 1.673.508
♦ Τανάγρας (Βοιωτίας) 1.650.139
♦ Καρπενησίου 1.622.960
♦ Καρύστου 1.613.022
♦ Πύδνας (Πιερίας) 1.602.193
♦ Ραφήνας - Πικερμίου 1.591.151
♦ Ηρακλείας (Σερρών) 1.588.678
♦ Μουζακίου (Καρδίτσης) 1.588.254
♦ Ερέτριας 1.563.620
♦ Ζήρου (Πρεβέζης) 1.529.063
♦ Αμυνταίου (Φλωρίνης) 1.514.213
♦ Νάουσας 1.490.775
♦ Φαρκαδόνας (Τρικάλων) 1.481.633
♦ Τυρνάβου 1.448.937
♦ Σπάρτης 1.424.716
♦ Πωγωνίου (Ιωαννίνων) 1.423.904
♦ Καστοριάς 1.392.601
♦ Οιχαλίας (Μεσσηνίας) 1.381.038
♦ Ακτίου - Βόνιτσας (Αιτωλοακαρνανίας) 1.348.376
♦ Αποκορώνου (Χανίων) 1.315.443
♦ Γρεβενών 1.297.971
♦ Νοτίου Πηλίου 1.261.245
♦ Γορτυνίας (Αρκαδίας) 1.248.122
♦ Μακρακώμης (Φθιώτιδας) 1.239.183
♦ Ερ μ ιονίδας (Αργολίδος) 1.215.696
♦ Δωρίδος (Φωκίδας) 1.207.239
♦ Ερυμάνθου (Αχαΐας) 1.184.919
♦ Πύργου (Ηλείας) 1.181.271
♦ Κόνιτσας (Ιωαννίνων) 1.175.044
♦ Αβδήρων (Ξάνθης) 1.136.539
♦ Πεντέλης (Αθηνών) 1.135.301
♦ Αργιθέας (Καρδίτσης) 1.116.199
♦ Ζαγοράς - Μουρεσίου (Μαγνησίας) 1.108.119
♦ Βορείων Τζουμέρκων (Ιωαννίνων) 1.097.273
♦ Τρίπολης 1.090.177
♦ Ζαχάρως 1.064.268
♦ Λέρου 1.046.815
♦ Τεμπών 1.016.210
Δήμοι με δάνεια κάτω από 1 εκατ. ευρώ
Κανδάνου - Σελίνου (Χανίων) 927.439, Βόρει¬ας Κυνουρίας (Αρκαδίας) 912.549, Κυλλήνης (Ηλείας) 901.265, Μονεμβασιάς 890.760, Λεωνιδίου 882.893, Αλμυρού (Μαγνησίας) 874.983, Πηνειού (Ηλείας) 844.429, Πάργας 843.320, Τοπείρου (Ξάνθης) 842.120, Κε¬ντρικών Τζουμέρκων (Άρτας), 836.654, Νάξου - Μικρών Κυκλάδων 810.351, Φλώρινας 799.000, Χερσονήσου (Ηρακλείου) 794.206, Ανατολικής Μάνης 780.033, Σουλίου 777.302, Δωδώνης 775.175, Σκύρου 757.556, Ανδρί¬τσαινας (Ηλείας) 747.000, Σύρου - Ερμούπο¬λης 731.197, Ζίτσας (Ιωαννίνων) 719.457, Χάλκης (Δωδεκανήσου) 681.089, Νεμέας 679.181, Αρχαίας Ολυμπίας 674.794, Σκο¬πέλου 667.121, Άνδρου 648.367, Φαρσάλων 644.140, Νέας Ζίχνης (Σερρών) 631.179, Κισσάμου (Χανίων) 627.449, Πλατανιά (Χανίων) 621.790, Πόρου (Πειραιώς) 609.793, Δοξά-του (Δράμας) 567.568, Πάρου 564.871, Θήρας 556.118, Ιάσμου (Ροδόπης) 533.999.
Δήμοι με δάνεια κάτω από 500.000 ευρώ
Θάσου 495.111, Φιλιατών (Θεσπρωτίας) 460.602, Αμφίκλειας - Ελάτειας (Φθιώτιδας) 445.275, Ύδρας 442.293, Αγίου Βασιλείου (Ρεθύμνης) 430.730, Επιδαύρου 424.085, Ναυπακτίας 398.451, Νικο¬λάου Σκουφά (Άρτας) 364.525, Αμφίπολης (Σερ¬ρών) 346.412, Δίστομου - Αράχοβας 323.759, Μάνδρας - Ειδυλλίας (Δυτικής Αττικής) 321.528, Εμμανουήλ Παππά (Σερρών) 302.550, Ρήγα Φε¬ραίου (Μαγνησίας) 299.355, Τροιζηνίας 295.624, Δομοκού 270.269, Λειψών 239.659, Ορεστιάδος 234.881, Μεγανησίου (Λευκάδος) 230.000, Αλιάρτου 210.944, Δυτικής Μάνης 203.021, Ξηρόμερου (Αιτωλοακαρνανίας) 202.290, Μήλου 200.549, Σίφνου 196.562, Νεστορίου (Καστοριάς) 183.377, Ευρώτα (Λακωνίας) 137.490, Λήμνου 126.569, Παρανεστίου (Δράμας) 111.772, Μετσό¬βου 111.748, Παξών 111.323, Σφακίων 63.142, Κάτω Νευροκοπίου 53.216, Γεωργίου Καραϊσκά¬κη (Άρτας) 43.212, Ζαγορίου (Ιωαννίνων) 31.033, Παλλήνης (Ανατολικής Αττικής) 25.084, Αμαρίου (Ρεθύμνης) 19.011, Δεσκάτης (Γρεβενών) 11.951.
Δεν χρωστούν πουθενά
Θέρμου (Αιτωλοακαρνανίας), Αλέας (Αρ¬γολίδος), Δράμας, Προσοτσάνης (Δρά-μας), Αγαθονησίου (Δωδεκανήσου), Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Κάσου, Μεγί¬στης (Δωδεκανήσου), Νισύρου, Πάτμου, Νέστου (Καβάλας), Λίμνης Πλαστήρα, Ιθάκης, Αμοργού, Ανάφης, Αντιπάρου, Ιητών (Κυκλάδες), Κέας, Κιμώλου, Κύ¬θνου, Μυκόνου, Σερίφου, Σικίνου, Φο¬λέγανδρου, Ελαφονήσου (Λακωνίας), Οροπεδίου (Λασιθίου), Αγίου Ευστρατί¬ου (Λέσβου), Αλοννήσου, Μύκης (Ξάν¬θης), Αγκιστρίου (Πειραιώς), Κυθήρων, Σπετσών, Ανωγείων (Ρεθύμνης), Αρ-ριανών (Ροδόπης), Ικαρίας, Φούρνων Κορσεών (Σάμου), Πρεσπών, Γαύδου, Οινουσσών, Ψαρών.

Η Διοξίνη κλείνει 4500 φάρμες στην Γερμανία !

Περισσότερα από 4.500 αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες θα κλείσουν προσωρινά στη Γερμανία λόγω του κινδύνου να έχουν μολυνθεί τα ζώα από διοξίνη. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, το κλείσιμο των αγροκτημάτων γίνεται για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για 4.709 φάρμες, εκ των οποίων οι 4.468 βρίσκονται στην Κάτω Σαξονία. Στις περισσότερες από αυτές εκτρέφονται χοίροι. Μέχρι να διαπιστωθεί εργαστηριακά ότι δεν έχουν μολυνθεί τα ζώα και οι ζωοτροφές τους, οι φάρμες αυτές δεν θα επιτρέπεται να κάνουν παραδόσεις.

Ψάχνουν μίζα 3 Δις. Σε πρώην Υπουργό !

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί σήμερα 
 

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα !

Βελτιωμένος αναμένεται σήμερα ο καιρός, με λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και την Κρήτη. Η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα βόρειους ανέμους μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλες τις περιοχές. Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Φυγή στο εξωτερικό!... Στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές !!

Από το http://kepparou.blogspot.com/
546.502 Έλληνες εργαζόμενοι ψάχνουνε μέσω του ΟΑΕΔ να φύγουν στο εξωτερικό
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των Ελλήνων ανέργων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργαστούν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. www.oaed.gr/Pages/SN_73.pg  http://www.tovima.gr/
Τώρα αρχίζει το κύμα φυγής προς το εξωτερικό. Σε αντίθεση με τις δεκαετίες 50 60 τώρα αυτοί που δραπετεύουν από τον σοσια-ληστικό» παράδεισο του ΠΑΣΟΚ είναι ειδικευμένοι επιστήμονες και ειδικευμένο εργατικό δυναμικό.
Η είδηση για 2 φίλους συντοπίτες που πήραν ήδη τον δρόμο για την... Εσπερία, ήταν ο λόγος που κοίταξα να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει με το κύμα μετανάστευσης.
Οι 2 φίλοι δεν έφυγαν με την διαδικασία του ΟΑΕΔ….
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ στο επόμενο 12 μηνο, υπάρχει... σενάριο για φυγή στο εξωτερικό 1 εκατομμυρίου Ελλήνων!!!. Όλοι ειδικευμένοι.! Θα γυρίσουμε στην εποχή που το έλλειμμα της χώρας καλυπτόταν από τα εμβάσματα των Ελλήνων μεταναστών;.
H απάντηση είναι όχι, γιατί απλά αυτοί που φεύγουν τώρα μιλάνε για «οικογενειακή φυγή». Το 50 και το 60 φεύγανε για να μαζέψουνε λεφτά και να τα στείλουν στην οικογένεια που αφήναν πίσω, Τώρα λέει η τάση είναι να φύγουν με όλη την οικογένεια.
Βέβαια στα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων αυτές οι καθημερινές ιστορίες δεν παίζουν. Όπως δεν έπαιξαν οι 980 άνθρωποι που εξ αιτίας οικονομικών προβλημάτων έδωσαν τέλος στη ζωή τους το 2010.

6.1.11

Δώσε και μένα μπάρμπα …ελληνικό λάδι στην Βουλγαρία !

Τετραπλασιάστηκαν οι Ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου στη Βουλγαρία, τα τελευταία τέσσερα έτη... μ΄ αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποτελεί πλέον το βασικό ανταγωνιστή της Ιταλίας στη βουλγαρική αγορά, έχοντας υπερκεράσει την Ισπανία, ενώ οι τουρκικές εξαγωγές ελαιολάδου καταγράφουν σταθερά καθοδική πορεία, επισημαίνεται σε έρευνα του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια. Η Ελλάδα εδραίωσε τη θέση της στην τοπική αγορά ελαιολάδου και οι μελλοντικές προοπτικές για την περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της στη βουλγαρική αγορά είναι ευοίωνες. Και αυτό διότι καταγράφεται σταδιακή στροφή των Βούλγαρων καταναλωτών προς προϊόντα υγιεινής διατροφής -τονίζεται σε έρευνα- που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010…. Οι πωλήσεις ελαιολάδου στη Βουλγαρία παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις και οι καταναλωτές αγοράζουν τόσο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, όσο και πυρηνέλαιο, ενώ προτιμώνται οι μικρές συσκευασίες. http://food-isimo.blogspot.com

Γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Μεσσηνία !

Ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων τελέστηκε σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας με επίκεντρο την Καλαμάτα. Σήμερα το πρωί έγινε η τελετή του Αγιασμού στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ στη συνέχεια, στις 11:00, η θρησκευτική πομπή κατέληξε στην αποβάθρα του λιμανιού, όπου έγινε ο αγιασμός των υδάτων με την κατάδυση του Σταυρού, τον οποίον θα ανέσυραν κολυμβητές οι οποίοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Όσον αφορά στη Μεσσήνη, η τελετή του αγιασμού των υδάτων έγινε στις 10:50 το πρωί στη γέφυρα του Παμίσου, μετά το τέλος της λειτουργίας την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί και επίσημοι

Δεν υπάρχει θέμα αύξησης της θητείας !

Δεν απασχολεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θέμα αύξησης του χρόνου της θητείας, κατέστησε σαφές ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος σε απάντηση σχετικής ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου.

Ο Καθαγιασμός των υδάτων στην Πύλο Μεσσηνίας !!

Έγινε στις 11:00' σήμερα το πρωί στη "Βασιλική σκάλα", στο λιμάνι της Πύλου, η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα προς καθαγιασμό των υδάτων. Στην τελετή παρέστησαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πύλου Νέστωρος καθώς και ο απερχόμενος Δήμαρχος Πύλου, πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλης καθώς και πλήθος κόσμου. Και φέτος συνεχίστηκε το έθιμο των τολμηρών κολυμβητών που έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό. Φέτος πήραν μέρος 6 τολμηρά νέα παιδιά και σε αυτό βοήθησε και ο καιρός μιας η μέρα έμοιαζε περισσότερο με ανοιξιάτικη παρά χειμερινή. www.fourtounis.gr/

Πολίτες τα …έψαλλαν στον Θ. Πάγκαλο !

Για τα "γαλλικά" που εκτοξεύει κατά υπαλλήλων, φοιτητών και αναγνωστών !
Αντιμέτωπος με πολίτες βρέθηκε ανήμερα των Θεοφανείων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Η αρχή έγινε κατά τον Αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή, όπου ο κ. Πάγκαλος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση. Αν και ο αντιπρόεδρος δεν έκανε δηλώσεις, πολίτες τον πλησίασαν και υπήρξαν έντονοι διάλογοι και αποδοκιμασίες για όσα έχει πει τις τελευταίες ημέρες για «κοπρίτες» δημοσίους υπαλλήλους, «φοιτητές του κ*λου στην Οξφόρδη» και «ζώα» δημοσιογράφους και αναγνώστες. Αποδοκιμασίες όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δέχθηκε, όπως μεταδίδει το NewPost, και κατά την επίσκεψή του στα Καλύβια, όπου είχε πάει το μεσημέρι για φαγητό με τη σύζυγό του….
Εκεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θαμώνες του μαγαζιού που τον αναγνώρισαν – είναι άλλωστε και η εκλογική του περιφέρεια- άρχισαν τις φωνές και τα γιουχαΐσματα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ακούστηκαν και φράσεις του τύπου «Έλα να φάμε μαζί» και «Κεράστε τον από αυτά που φάγαμε όλοι μαζί».

Εφτά νομά σ΄ ένα δωμά !!!

Σε ποσοστό 46% των νέων ενηλίκων, ηλικίας 18-34 ετών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθούν να ζουν τουλάχιστον με έναν από τους γονείς τους ενώ φαίνεται ότι οι νέοι Έλληνες (61%), Ούγγροι (64%) και Πορτογάλοι (62%) έχουν την τάση να προβάλλουν ως αιτία την έλλειψη οικονομικών πόρων ακόμη πιο συχνά από ό,τι οι νέοι σε άλλα κράτη μέλη, σημειώνει η επίτροπος για θέματα Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Πολυγλωσσίας Α. Βασιλείου, έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου για την αδυναμία οικονομικής ανεξαρτητοποίησης των νέων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους οι νέοι δεν εγκαταλείπουν το πατρικό σπίτι τους, η πλειονότητα των νέων Ευρωπαίων προβάλλει λόγους υλικής φύσης: το 44% πιστεύει ότι οι νέοι ενήλικοι δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να φύγουν από το σπίτι των γονέων τους, ενώ το 28% είναι της γνώμης ότι υπάρχει έλλειψη στέγης σε προσιτές τιμές. Και είμαστε ακόμα στην αρχή…

Οι τιμές στη Λαϊκή αγορά – Ξαναγυρίσαμε στους Μαυραγορίτες της …Κατοχής !

2.5 € το κιλό το μαρουλάκι το κατσαρό, χθές στη λαϊκή. Το είδα κι έφριξα, για την ακρίβεια αγανάκτησα. Του είπα, μου είπε και τελικά …«τόσα το δίναμε το πρωί, τώρα θα τ’ αφήνουμε 1,5 €» μου είπε ο λαϊκατζής. «Έτσι μου ‘ρχεται να πάρω το αυτοκίνητο και να μπουκάρω μέσα και να σας διαλύσω τους πάγκους» του πέταξα στο τέλος με αγανάκτηση κι αυτός απλά χαμογέλασε. Παρακάτω είδα κι άλλες τρελές τιμές, να σου φεύγει το καφάσι. «Ε είναι η παγωνιά, ξέρεις» διατείνονταν ο έτερος. Αφήνω που ο μαϊντανός είναι σε μέγεθος σέλινου και το όποιο σέλινο κυκλοφορούσε ήταν σε μέγεθος …φακής. Κι από τιμή, 1 € το δεματάκι. Φέρνω βόλτα τη λαϊκή και βρίσκω ενιαίες τις τιμές. Λες και όλοι ψωνίζουν από τον ίδιο έμπορο. Ακόμα και οι αυθεντικοί παραγωγοί …προσαρμόζονται. Γιατί, το γνωρίζετε φαντάζομαι, πως στις λαϊκές ανάμεσα στους παραγωγούς και τους …άλλους υπάρχει μια συνομωσία, μία σιωπή ένοχη, μια …προσαρμογή. Κι αλίμονο σ’ αυτόν που δε θα υπακούσει. …
Λίγο κρύο, λίγη παγωνιά κι αμέσως οι τιμές στα φθαρτά τσιμπούν. Ευκαιρία να τα ‘κονομήσουν κάποιοι. Αισχροκέρδεια με αναίδεια και θράσος περισσό. Κι όχι …κάποιοι άγνωστοι, ξένοι ή μακριά από εμάς. Οι ίδιοι από τους οποίους την περασμένη εβδομάδα ψωνίζαμε. Ο κυρ Τάσος, η κυρά Βαγγελιώ... Αυτό είναι κατάντια. Πώς τους έλεγαν στην κατοχή; Μαυραγορίτες; Λαδέμπορους; Λοιπόν, ακόμη και σήμερα υπάρχουν και διαφεντεύουν. Στο θάνατο του ενός στηρίζεται η ζωή του άλλου. Μετά μας φταίνε οι πολυεθνικές, τα καρτέλ, οι διεθνείς αγορές, η μαφία και δε ξέρω τι άλλο. Από τους εαυτούς μας πρέπει να ξεκινήσει η «εκκαθάριση». Αν στο τέλος αποφασίσω να μη ξαναπάω για ψώνια στη λαϊκή και ψωνίσω από πολυκατάστημα, που όντως τα πουλάει φτηνότερα πώς θα με χαρακτηρίσουν; Ἀγαθὸν τὸ ἐξομολογεῖσθαι...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου