15.1.11

Τά …πήρε ο Γ. Γεωργίου με την Μανωλίδου – VIDEO

Ο Γιώργος Γεωργίου δεν κρατιέται! Η Ευγενία Μανωλίδου μάλλον του έχει ανάψει τα λαμπάκια, αλλιώς δεν εξηγείται η αντίδραση του γνωστού δημοσιογράφου σε σχετική ερώτηση για την τηλεπαρουσιάστρια.Ο Γεωργίου το πέταξε και μάλιστα... χωρίς πέτσα στην Ευγενία! Δείτε το video...

Ξεχνάμε τις εφορίες …όπως τις ξέραμε !

Καταργούνται τα ταμεία – Ολες οι πληρωμές μέσω τραπεζών!
Ριζικές αλλαγές στην λειτουργία των ΔΟΥ θα επιφέρει το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται στην Βουλή το αργότερο μέσα στον προσεχή μήνα. Όπως αναφέρει η «Eλευθεροτυπία», θα πρέπει να ξεχάσουμε τις Εφορίες, όπως τουλάχιστον τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Καταρχήν θα καταργηθούν σε πρώτη φάση 80 με 100 ΔΟΥ , ωστόσο ο στόχος είναι να περιοριστούν και άλλο οι περίπου 180 εφορίες που θα διατηρηθούν. Κυρίως όμως, υιοθετείται ένα τριπλό σύστημα εξυπηρέτησης πολιτών, που περιλαμβάνει την ηλεκτρονική υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων, την χορήγηση πιστοποιητικών μέσω των εφοριών τύπου ΚΕΠ και την πληρωμή των φόρων μόνο στις τράπεζες.
Με άλλα λόγια, θα πρέπει να ξεχάσουμε τα ταμεία στις εφορίες. Από εδώ και στο εξής όλες οι οικονομικές συναλλαγές των φορολογουμένων θα γίνονται με τις τράπεζες.

Μυρίζει …γκάφα η σύλληψη της 27 χρονης Γερμανίδας !

Σε γκάφα υπέπεσε η αστυνομία με την ανακοίνωση ότι οι γονείς της 27χρονης Γερμανίδας που συνελήφθη ήταν καταζητούμενοι ως μέλη της RAF και μάλιστα ότι ο πατέρας της σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Βιέννη. Η πραγματική μητέρα της 27χρονης που ονομάζεται Μπάμπαρα Μέγερ, είναι γεννημένη το 1958. Η Μπάρμπαρα Μέγερ, πρώην μέλος της RAF είναι γεννημένη το 1956 και έχει διαφορετικό πατρώνυμο.
«Μυρίζει» γκάφα!
Το λάθος της αστυνομίας έρχεται να επιβεβαιώσει και συνέντευξή του ο πατέρας της 27χρονης στην Bild. Ο Βόλφγκανγκ Μέγερ που ζει και εργάζεται στις φυλακές της γερμανικής πρωτεύουσας, αποδέχεται ότι η κοπέλα που συνελήφθη είναι η κόρη του αλλά διαψεύδει ότι η σύζυγός του είναι μέλος της RAF.newsday.gr

Αυτοψία .Π Τατούλη στα Παραδείσια - « Υποχρέωση των πολιτών να πληρώνουν διόδια »

Καθίζηση υπέστη ο νέος δρόμος Παραδείσια –Λεύκτρο , πιθανόν από διαρροή υδάτων. Αυτό επισημάνθηκε από τους υπεύθυνους του έργου κατά την διάρκεια της αυτοψίας που έκανε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.... Η αποκατάσταση έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Τατούλης επισκέφτηκε και το δρόμο Λεύκτρο -Σπάρτη ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τάσσεται ….υπέρ των διοδίων και του μοντέλου της αυτοχρηματοδότησης και ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις απόψεις τους, μέσα όμως στα επιτρεπόμενα όρια της εύρυθμης λειτουργίας της δημοκρατίας. Ανέφερε επίσης ότι είναι υποχρέωση των πολιτών να πληρώνουν διόδια και παρατήρησε πως αυτές οι υποδομές θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας . …καταλάβαμε κε Περιφερειάρχα !!

Κυβερνητικοί ….Φόβοι για το κίνημα "Δεν πληρώνω" στα διόδια !

Το «κίνηµα των διοδίων» προκαλεί ιλίγγους στο κυβερνητικό επιτελείο. Oχι γιατί το ∆ηµόσιο στερείται τα ποσά που του αναλογούν από την είσπραξη των τελών, αλλά κυρίως διότι η άρνηση ολοένα και περισσότερων οδηγών να καταβάλουν το τίµηµα των διοδίων στις εθνικές οδούς δηµιουργεί προηγούµενο γιαενδεχόµενη γενίκευση του φαινοµένου και σε άλλες καθηµερινές δραστηριότητες δυσαρεστηµένων πολιτών. Στις κυβερνητικές συσκέψεις που έγιναν τις τελευταίες ηµέρες µε αφορµή την «ανταρσία» στα διόδια διατυπώθηκεη άποψη ότι δεν πρόκειται για µία παροδική αντίδραση που θα ξεφουσκώσει. Αντιθέτως,η κυβέρνηση πιστεύει ότι τόσο οι οργανωµένες όσο και οι µεµονωµένες εκδηλώσεις διαµαρτυρίας στους σταθµούς διοδίων εκφράζουν ένα «βουβό» µέχρι σήµερα κίνηµα πολιτών, που µε την άρνηση πληρωµής του τιµήµατος εκδηλώνει µία συσσωρευµένη δυσαρέσκεια µηνών απέναντι στη συνολική οικονοµική πολιτική… «Για φανταστείτε αύριο µεθαύριο να αρχίσουν οι πολίτες να µην πληρώνουνεισιτήρια στα µέσα µεταφοράς, να αρνούνται να πληρώσουν φόρους και νακαταβάλουν τις εισφορές τους στα δηµόσια ταµεία», εξηγούσε σε µία από τιςσυσκέψεις κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος προτείνοντας τη λήψη µέτρων που θα ανέκοπταν το κύµα διαµαρτυρίας για τα διόδια.
Το κλίµα στην κυβέρνηση για τις κινητοποιήσεις στους σταθµούςδιοδίων βάρυνε ακόµη περισσότερο µετά την «ηρωική» παρέµβαση του δηµάρχου Στυλίδας Απ. Γκλέτσου µε µπουλντόζα. Το γεγονός έδωσε αφορµή σε πολλούς βουλευτές τηςσυµπολίτευσης να εντείνουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση στην κατεύθυνση του να δώσει άµεσα λύση στο θέµα. Προκάλεσε όµως και ενδοκυβερνητική γκρίνια, καθώς τους τελευταίους µήνες ενώ πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεταν το ζήτηµα των διοδίων στα αρµόδια υπουργεία, εισέπρατταν την απάντηση ότι «πρόκειται για συµβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογραφεί από τη Ν.∆.».
Πιέσεις. Ειδικά µετά τις βεβιασµένες παραχωρήσεις που έγιναν από κυβερνητικής πλευράς στην περιοχή της Λαµίας µε τηχορήγηση ειδικών καρτών διέλευσης γιατους κατοίκους, οι πιέσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αισθάνθηκαν έκθετοι απέναντι στους ψηφοφόρους τους έγιναναφόρητες. «∆εν τολµάµε να πάµε στην περιφέρειά µας, µας περιµένουν στη γωνία» έλεγαν έξαλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόµµατος, διαπιστώνοντας ότι την ώρα που προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους πολίτες µε επιχειρήµατα, η κυβέρνηση θορυβηµένη από το ξήλωµα της µπάρας έσπευσε να κάνει υποχωρήσεις. Το «κίνηµα των διοδίων» έδειξε όµως παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν ήταν προετοιµασµένη να το αντιµετωπίσει. Μόλις προχθές εµφανίστηκε µε δύο γραµµές σε σχέση µε τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, αφού ο µεν αρµόδιος υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγµατεύεται τη µείωση των τιµών των διοδίων, κάτι που θα γίνει ώς τον Μάρτιο, ο δε υπουργός Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων ∆ηµήτρης Ρέππας είπε σε βουλευτές του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν µπορεί να πέσει στην παγίδα να αναπροσαρµόσει τις τιµές, διότι οι παραχωρησιούχοι εταιρείες ενδεχοµένως να αξιώσουν µεγαλύτερα ποσά.
Οι συµβάσεις. Ο υπουργός δεν έκρυψε µάλιστα ότι στην παρούσαφάση η κυβέρνηση είναι αρκετά στριµωγµένη µε το θέµα των διοδίων, καθώς απαντώντας σε ερωτήµατα βουλευτών φέρεταινα παραδέχτηκε πως «αν τεθεί θέµα αναθεώρησης των συµβάσεων και οι εταιρείες αξιώσουν τα λεφτά τους, ενδεχοµένως να µην έχουµε να τους πληρώσουµε».
Επειτα από το «µπλέξιµο των γραµµών», ο κ. Μαγκριώτης ενηµερώνοντας τα µέλη της αρµόδιας επιτροπής της Βουλής ζήτησε παράταση δυόµισι µηνών απ’ όσουςταξιδεύουν στο εθνικό οδικό δίκτυο προκειµένου να διευθετήσουν το τίµηµα που θα καταβάλλεται. Ο ίδιος ανέφερε ότι ώς το τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις µε τις 19 κατασκευαστικές εταιρείες και τις 26 τράπεζες που µετέχουν στο κονσόρτσιουµ των 5 µεγάλων αυτοκινητόδροµων της χώρας ώστε να διερευνηθούν αλλαγές στις σχετικές συµβάσεις παραχώρησης... ΤΑ ΝΕΑ

Εκπτώσεις έως …70 % αλλά αγοραστές δεν υπάρχουν !

«Ο κόσμος δεν ψωνίζει», λένε οι έμποροι
Οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα και θα κρατήσουν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου είναι η τελευταία ελπίδα των εμπόρων, ότι τα ταμεία τους θα γεμίσουν. Μετά την τραγική περίοδο των Χριστουγέννων, μαζί με τα γιορτινά λαμπάκια έσβησαν και οι τελευταίες θετικές σκέψεις των καταστηματαρχών. Πολλά περιμένουν οι έμποροι από τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις, αφού οι προσπάθειές τους να προσεγγίσουν τους πελάτες τους, ξεκινάνε από την πρώτη μέρα, με αρχικές εκπτώσεις από 60% και 70%.
Πρωτοφανή μείωση των τιμών, αλλά αγοραστές δεν υπάρχουν!
Σύμφωνα με τα λεγόμενα των καταστηματαρχών, παρά τις μεγάλες εκπτώσεις, οι άνθρωποι δεν ψωνίζουν!....
Ο κόσμος έχει βγει να κάνει τη βόλτα του και έρευνα αγοράς. Και οι λίγοι που το κάνουν είναι μετά από μεγάλη σκέψη, αφού φροντίζουν πρωτίστως να καλύψουν τις πρώτες τους ανάγκες – όπως νερό, ρεύμα, τηλέφωνο και σούπερ μάρκετ!
Μετά την οικονομική κρίση, τις περικοπές μισθών και επιδομάτων, το μεγαλύτερο πλήγμα της ελληνικής αγοράς έφεραν (σύμφωνα πάντα με τους εμπόρους) οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων των ΜΜΜ.
Οι καταστηματάρχες ελπίζουν ότι από εβδομάδα τα ΜΜΜ θα επανέλθουν στους κανονικούς τους ρυθμούς, για να μπορέσουν και αυτοί να πάρουν μια ανάσα, μετά το δύσκολο 2010!

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 4-2

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο "Γ.Καραϊσκάκης" τον Πανσερραϊκό με 4-2, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η αγωνιστικά ελλιπής πειραϊκή ομάδα πήρε το τρίποντο, με το οποίο αύξησε τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό στους 8 βαθμούς, χάρη στα γκολ των Πάντελιτς (52΄, 85΄) και Ριέρα (70΄ πέναλτι, 89΄). Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Γεωργιάδης αναδείχθηκε σε "μορφή", καθώς ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι στο 65΄ και έδωσε το (προσωρινό) προβάδισμα στην ομάδα του στο 67΄.

Επεισόδια με ΜΑΤ και Χρυσή Αυγή στον Αγ Παντελεήμονα !

Μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν αποκλείσουν την περιοχή τους Αγ Παντελεήμονα προκειμένου να μην γίνει αντιρατσιστική συναυλία στα πλαίσια πορείας και εκδηλώσεων αντιρατσιστικού περιεχομένου σήμερα στην Αθήνα . Στην Περιοχή πήγαν τα ΜΑΤ έπεσεν δακρυγόνα στήθηκαν οδοφράγματα και μικρο συγκρούσεις ... Τελικά μετά απο ώρες η κατάσταση έχει εκτονωθεί και δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Αχαρνών. Αξιοσημείωτο είναι οτι τα μέλη της Χρυσής Αυγής και κάτοικοι της περιοχής αποδοκίμασαν βουλευτές τους ΛΑΟΣ ( Πλεύρη και Γεωργιάδη ) που πήγαν να του συμπαρασταθούν !

1,5 εκ. Έλληνες στην Μαύρη λίστα του Τειρεσία !!

Με βάση πληροφορίες οι ενταγμένοι στις μαύρες λίστες του Τειρεσία φθάνουν τα 1,45 με 1,5 εκατ φυσικά πρόσωπα και εταιρίες... Το επίπεδο αυτό αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για το σύστημα και αποδεικνύει ότι το 15% περίπου των ενεργών πολιτών της χώρας είναι στην μαύρη λίστα του Τειρεσία. Στις μαύρες λίστες του Τειρεσία εντάσσονται όσοι είναι ασυνεπείς ή έχουν δηλώσει αδυναμία να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Το ύψος της μαύρης λίστας 1,5 εκατ αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών και κατανέμονται 1,15 εκατ φυσικά πρόσωπα περίπου και 350 χιλ νομικά πρόσωπα. Από τα αξιοσημείωτα περίπου 12000 έλληνες έχουν υποβάλλει αίτημα πτώχευσης ως φυσικά πρόσωπα κάνοντας χρήση του νέου νόμου περί ατομικής χρεοκοπίας… Αυτό είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Όμως το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τον Τειρεσία ….έφθασε η μαύρη λίστα του Τειρεσία να αριθμεί περίπου 1,5 εκατ μέλη…. okitkort.blogspot.com

Δωρεάν εξέταση ( τέστ ΠΑΠ) για μία εβδομάδα !

Δωρεάν και χωρίς ραντεβού θα μπορούν όλες οι γυναίκες της χώρας την τελευταία εβδομάδα του μήνα, να υποβληθούν σε προληπτική εξέταση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (Τεστ ΠΑΠ). Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας που εντάσσεται στο πλαίσιο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου» και με αφορμή την 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας. Συγκεκριμένα, από 24 έως 31 Ιανουαρίου 2011 σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, θα διενεργείται δωρεάν και χωρίς ραντεβού, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, προληπτική εξέταση (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες…. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, το οποίο είναι μία απλή, ανώδυνη και αποτελεσματική εξέταση, που δεν διαρκεί περισσότερο από δέκα λεπτά, εντούτοις συνεχίζει να αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ - Ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας !

Για ενίσχυση ανέμων στο Αιγαίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, Εύβοια και Δωδεκάνησα και για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική χώρα, την Κυριακή, προειδοποιεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, από τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τα βόρεια με τα εξής κύρια χαρακτηριστικά:
α) Τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο που από το απόγευμα της Κυριακής (16-01-2011) θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τη νύχτα στα νότια τοπικά τα 10 μποφόρ.
Τη Δευτέρα (17-01-2011) οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι (9 μποφόρ) θα περιοριστούν σταδιακά στα νοτια πελάγη.
β) Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Κυριακής(16-01-2011) στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα….
Το απόγευμα στα βόρεια τμήματα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
γ) τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική χώρα.
Επίσης, έκτακτο δελτίο ενημέρωσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
Όπως σημειώνεται, ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ συνοδευόμενοι από πιθανή καταιγίδα αναμένεται να πλήξουν την ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου από τα μεσάνυχτα. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν ως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Γκάλοπ Alco με βροντερά μηνύματα

Τσιγαρόσημο – Όταν τα …σκάς δεν τους πειράζει το κάπνισμα !

Δεν τους πήρε ο πόνος για την υγεία μας αλλά το πώς θα μαζέψουν έσοδα !
Με διάταξη νόµου,όλα τα έσοδα από την επιβολή του «τσιγαρόσηµου» θα πηγαίνουν για τη βελτίωση της υποδοµής των νοσοκοµειακών µονάδων της χώρας καθώς και για την κάλυψη των πρωτογενών ελλειμμάτων τους. Από µελέτη που έκανε το υπουργείο Οικονοµικών, που θα εφοδιάζει τα κέντρα διασκέδασης στα οποία θα επιτρέπεται το κάπνισµα µε ειδικό «σήµα καπνίσµατος», υπολογίζεται ότιµπορεί να εισπράττονται ετησίως περί τα 100 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξέτασε και το ενδεχόμενο στο ίδιο σύστηµα για το κάπνισµα να ενταχθούν και οι καφετέριες, οι οποίες σερβίρουν αποκλειστικά και µόνο καφέ και γλυκά. Οι απόψεις διίστανται επί του παρόντος και δεν έχει ληφθεί απόφαση. Πάντως, αν δοθεί άδεια και στις καφετέριες να επιτρέπουν το κάπνισµα και να καταβάλλουν τον αναλογούντα φόρο, εκτιµάται ότι το ∆ηµόσιο θα εισπράττει άλλα 30 - 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αντώνης Σαμαράς: H κυβέρνηση διαλύει την κοινωνική συνοχή

Η κυβέρνηση διαλύει την κοινωνική συνοχή τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, και τάχθηκε κατά των οριζόντιων περικοπών στους μισθούς. Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Σαμαράς, σκοτώνει την ανάπτυξη με την ασφυξία που έχει προκαλέσει στην αγορά, τορπιλίζει την ανταγωνιστικότητα με τους φόρους που επιβάλλει, αλλά πάνω απ' όλα διαλύει την κοινωνική συνοχή. Το ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν καταλαβαίνει ότι τα χρήματα που κόβει από χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, θα το ξόδευαν στην αγορά. Το ΠΑΣΟΚ αυτό δεν το καταλαβαίνει, επανέλαβε, «όμως εμείς είμαστε κόμμα λαϊκό», τόνισε χειροκροτούμενος από τους παριστάμενους.

Παπάς ….χρυσοθήρας !

Ψάχνει για θησαυρό σε χωριό της Αχαϊας!
Τι μάθαμε; Ιερέας από την Αχαϊα έχει επιδοθεί σε αναζητήσεις θησαυρών! Μάλιστα έχει τεθεί επικεφαλής μίας προσπάθειας που βρίσκεται σε... εξέλιξη σε χωριό της Αχαϊας! Λέτε να είναι τυχερός ο παπάς και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο... το φιλανθρωπικό του έργο; Πάντως σίγουρα κάθε βράδυ... θα αυξάνει τις επικλήσεις του στον Θεό με σκοπό να τον βοηθήσει να βρει το χρυσάφι! dete.gr

Έρχεται κόλαση στα ΜΜΕ λέει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος !

Την κόλαση που έρχεται στα ΜΜΕ περιγράφει με επιστολή του στους εργαζόμενους των "Αττικών Εκδόσεων" ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος.
Σημειώστε ότι ο ίδιος είναι επικεφαλής του πιο ισχυρού ομίλου στο χώρο των περιοδικών lifestyle.
Μακράν το πιο υγιές μαγαζί της πιάτσας, με τους ανταγωνιστές του σ αυτό το χώρο να είναι καταχρεωμένοι και έτοιμοι να βαρέσουν κανόνι!
To βουητό από το τσουνάμι ακούγεται στο βάθος...
Μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους
Αγαπητοί συνεργάτες, ….
Επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσω για την κατάσταση της αγοράς, την πορεία του Ομίλου καθώς και για αποφάσεις που έχω λάβει προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα κατάσταση.
Όπως γνωρίζετε βιώνουμε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας μας εδώ και δύο περίπου χρόνια. Η χρονιά που έρχεται θα είναι ακόμη δυσκολότερη, θα έλεγα πως θα είναι η κρισιμότερη για την χώρα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.
Ιδιαίτερα ο κλάδος μας έχει πληγεί όπως επίσης ξέρετε ανεπανόρθωτα. Η διαφημιστική δαπάνη στα μέσα έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% τα δυο τελευταία χρόνια, με τον ρυθμό μείωσης να χειροτερεύει αισθητά τους τελευταίους μήνες του 2010. Επίσης οι κυκλοφορίες των έντυπων συνολικά πλήττονται σε μερικές κατηγορίες σε ποσοστό που αγγίζει το 50%, σε άλλες κατηγορίες ευτυχώς λιγότερο.
Όπως ανέφερα και παραπάνω, το 2011 αναμένεται τα μεγέθη να υποχωρήσουν περαιτέρω και μάλιστα αισθητά, γεγονός που μας κάνει να μιλάμε πλέον για μια διαφορετική αγορά από αυτήν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, μια αγορά που περισσότερο προσομοιάζει σε μέγεθος με αυτήν του 2000 δηλ. με δέκα χρόνια πριν, όπου φυσικά οι συνθήκες ήταν συνολικά διαφορετικές.
Ο Όμιλος μας μέχρι και το τέλος της προηγούμενης χρονιάς στάθηκε αξιοπρεπώς στο ύψος των περιστάσεων.
Γνωρίζετε ότι είμαι υπέρμαχος της χρηστής διαχείρισης, και θεωρώ ότι αυτό μέχρι σήμερα μας έχει οδηγήσει με ασφάλεια στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα έκτος δηλ. της ζώνης κίνδυνου μέσα στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου μας -αν και με ελεγχόμενες ζημίες.
Από το ξεκίνημα της κρίσης το οποίο προείδα σχετικά έγκαιρα, προχώρησα σε περικοπές έξοδων με δυο κριτήρια. Να μην επηρεαστούν οι θέσεις εργασίας όσο αυτό είναι εφικτό, και να μην επηρεαστεί η ποιότητα των εντύπων και των ραδιοφώνων μας.
Αντίστοιχα θεωρώ ότι από όλους τους εμπλεκόμενους διευθυντές άλλα και στελέχη του Όμιλου μας έγινε η μέγιστη προσπάθεια εξοικονόμησης πολύτιμων πόρων, άλλα και η μέγιστη προσπάθεια δημιουργίας νέων έσοδων ώστε να εξισορροπιστούν οι απώλειες έσοδων εξαιτίας της πορείας της διαφημιστικής αγοράς.
Σήμερα όμως βρισκόμαστε εκ νέου σε αρνητικό σημείο –πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες τη χρόνια που πέρασε -και το χειρότερο με αρνητικές προοπτικές για την αγορά της διαφήμισης.
Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος να ανακοινώσω την περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων, προκείμενου να αποφύγουμε τις οποίες περιπέτειες, και αφού έχω εξαντλήσει όλα τα περιθώρια περικοπών από όπου αυτό ήταν εφικτό, είτε άφορα προμηθευτές είτε εξωτερικούς συνεργάτες είτε εν γένει την διαχείριση των πόρων του ομίλου.
Συγκεκριμένα οι αποδοχές θα παραμείνουν σταθερές μέχρι το επίπεδο των 1.000 ευρώ μικτά. Από 1.000 ευρώ έως τα 2.500 ευρώ θα υπάρξει περικοπή 10%, και από 2.500 ευρώ και πάνω 15%.
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε καταρχήν τις όποιες περαιτέρω απολύσεις. Θεωρώ ότι στην σημερινή συγκυρία οφείλουμε όλοι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, και αυτό είναι κάτι που το έχουμε τηρήσει στο μέτρο του εφικτού.
Αυτό που επίσης έχουμε υποχρέωση είναι να μεγιστοποιήσουμε τις προσπάθειες μας για να προστατεύσουμε την επιχείρηση μας η οποία συντηρεί 300 οικογένειες.
Απαιτείται ακόμη περισσότερη προσπάθεια, ευρηματικότητα, παραγωγικότητα, για να είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό, και να κερδίσουμε το μέγιστο μερίδιο αγοράς, ώστε να παραμείνουμε ζωντανοί μέχρι την επόμενη μέρα της κρίσης.
Εξυπακούεται δε ότι όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν οι αποδοχές θα επιστρέψουν στα σημερινά επίπεδα.
Ζούμε όλοι μια πρωτόγνωρη άγρια εμπειρία. Έχοντας την ευθύνη του Ομίλου, οφείλω να σας δηλωσω οτι ειμαι αποφασισμενος να κανω το παν για να ξεπερασουμε την κρίση, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό. Θα προσπαθήσω επίσης να λαμβάνω τις όποιες αποφάσεις με νηφαλιότητα και αίσθημα δικαίου. Θα αγωνιστώ να βγάλω το καράβι -και το σύνολο των εργαζομένων- από την θύελλα, αλλά μόνο αν όλοι οι εργαζόμενοι πιστεψουν το ιδιο θα το καταφερουμε.
Αν επικρατήσουν ατομικιστικές νοοτροπίες, τότε αφενός θα κινδυνεύσει όλη η προσπάθεια, αφετέρου θα είμαι υποχρεωμένος να θυσιάσω τα άτομα, προς το συμφέρον του συνόλου.
Θεοχάρης Α. Φιλιππόπουλος
kourdistoportocali.com

Αυτή είναι η 27χρονη Γερμανίδα που συνελήφθη !

Σε συνέχεια των ερευνών που διεξάγονται για την τρομοκρατία, οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία της Γερμανίδας που συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Αθήνα, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Πρόκειται για την Γερμανίδα υπήκοο Μέιερ Φι Μαρί (Μeyer Fee Marie) του Wolfgang και της Varvara, ετών 27, η οποία συνελήφθη για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η 27χρονη συνελήφθη στο σπίτι της στον Περισσό, στην οδό Κιουταχίας 17.Μάλιστα, η μητέρα της 27χρονης, Μάγκερ Μέγκερ Μπάρμπαρα, στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Ράφ – Κόκκινος Στρατός» μία απ τις πιο σκληρές τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ευρώπη. Η συγκεκριμένη οργάνωση θεωρείται ότι δρούσε σε τρείς ταχύτητες – γενιές, καθώς η δράση της ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 και εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι και σήμερα…. Η Γερμανίδα είναι καθηγήτρια γερμανικών και διέμενε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά τους τελευταίους επτά μήνες είχε μετακομίσει την Αθήνα. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει φέρει σε επαφή με οργανώσεις του εξωτερικού, μέλη της Συνομωσίας "Πυρήνων της Φωτιάς".
Σύμφωνα με πληροφορίες η 27χρονη έμενε στο διαμέρισμα στον Περισσό μαζί με έναν άνδρα. Υπάρχει το ενδεχόμενο στην Ελλάδα να βρίσκεται και η μητέρα της, της οποίας όμως τα αδικήματα έχουν παραγραφεί από το 2000.
Δέκα μέρες πριν τις συλλήψεις οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν τους τέσσερις νεαρούς με τους οποίους είχε συναντηθεί η Γερμανίδα στην περιοχή του Θησείου. Πιο συγκεκριμένα η 27χρονη συναντήθηκε με τους δυο συλληφθέντες και στη συνέχεια με τους άλλους δυο. Όλοι μαζί πέρασαν αρκετές ώρες.
Ο συνήγορος της 27χρονης αναφέρει πως η γυναίκα δεν έχει καμιά σχέση με όσα της αποδίδονται, ενώ υποστηρίζει πως δεν εμπλέκεται σε καμία οργάνωση. Παραδέχθηκε δε, πως διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους τέσσερις συλληφθέντες, τους οποίους γνώριζε από τη Θεσσαλονίκη, και όπως είπε είχε βγει για ποτό μαζί τους στην Αθήνα. newsday.gr

30 χρονη δασκάλα συνελήφθη με …ναρκωτικά !!

Ανάστατη είναι η σχολική κοινότητα της Κομοτηνής από την είδηση της σύλληψης μιας 30χρονης δασκάλας σε δημοτικό σχολείο της πόλης, για κατοχή ναρκωτικών. Η νεαρή δασκάλα με καταγωγή από την Πτολεμαΐδα υπηρετούσε σε σχολείο της Κομοτηνής. Στην κατοχή της βρέθηκαν μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 0,7 γραμμαρίων, δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος Subotex, 36 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος Hypnostedon χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, δύο τεμάχια αλουμινόχαρτο τα οποία περιείχαν υπολείμματα ηρωίνης, καθώς και δύο χάρτινα τεμάχια που περιείχαν υπολείμματα ηρωίνης. Η νεαρή δασκάλα κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ το γεγονός ότι βρέθηκαν επάνω της διαφορετικά είδη ναρκωτικών μπορεί να δυσχεράνει την θέση της ως προς το κατηγορητήριο. Το πρωτόγνωρο περιστατικό για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της Κομοτηνής, ήταν πρωτόγνωρο και για τον προϊστάμενο, που έκανε λόγο για μία τυπική και καλή δασκάλα. Την προανάκριση ενεργεί το τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής. Zougla.gr

Κυβέρνηση – Φαρμακοποιοί . Συμφώνησαν ότι …διαφωνούν !

Πλήρες το αδιέξοδο !
Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι φαρμακοποιοί, μετά το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν οι συζητήσεις τους, αναφορικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος τους, με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Από τη συζήτηση προέκυψαν σημαντικές διαφωνίες σχετικά με τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου για τους φαρμακοποιούς, το οποίο, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, θα κατατεθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή. Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς για την απάντηση που είχε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις τέσσερις επιστολές του με τις οποίες ζητούσε γνωμοδότηση για τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των φαρμακείων. Εξήγησε ότι με βάση τις απαντήσεις, τα φαρμακεία θα πρέπει να λειτουργούν Σάββατο, αλλά και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης. Επίσης, θα πρέπει να μειωθεί το πληθυσμιακό κριτήριο για το άνοιγμα νέων φαρμακείων…..
Τόνισε, επίσης, στους φαρμακοποιούς ότι θα συμπεριλάβει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει άλλο γι΄αυτό το θέμα. Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι. Όπως είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για παράβαση της οδηγίας που εξαιρεί τα φαρμακεία από την απελευθέρωση επαγγελμάτων και έκανε λόγο για πλήρη ρήξη με το υπουργείο Υγείας. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κων. Λουράντος, ζήτησε από τους φαρμακοποιούς της Αττικής να κλείσουν, ουσιαστικά, τα φαρμακεία, αφού, όπως είπε, θα ανακαλέσει από αύριο τη λίστα με τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, το πληθυσμιακό κριτήριο μειώνεται από ένα φαρμακείο ανά 1.500 κατοίκους σε ένα φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, ότι θα αυξηθούν κατά 1.000 τα ήδη υπάρχοντα 12.000 φαρμακεία. Όσον αφορά στις εκπτώσεις των φαρμακοποιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανάλογα με το ποσοστό κέρδους τους, είπαν ότι αυτές μεσοσταθμικά δεν είναι 2,5% αλλά 4,4% οπότε θα πληρώνουν όσο και οι φαρμακοβιομηχανίες, κάτι που παραβιάζει τη σχέση 1 προς 3 - δηλαδή, ότι οι εκπτώσεις των φαρμακοποιών θα ήταν ποσοστιαία στο ένα τρίτο από τις εκπτώσεις των φαρμακοβιομηχάνων.

Έβαλαν Λουκέτο …27.000 επιχειρήσεις το 2010 !

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης από την πλευρά του επανέλαβε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι τα στοιχεία είναι αδιάψευστος μάρτυρας για το μέγεθος της κρίσης που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος, καθώς το 2010 έβαλαν λουκέτο πανελλαδικά 27.000 επιχειρήσεις (το 40% των οποίων ανήκουν στην ένδυση - υπόδηση), ενώ περίπου 11.000 άλλες βρίσκονται στο κόκκινο καθώς αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και υπενθύμισε την εκτίμησή του ότι μόνο από την αγορά των εορτών έλειψαν 3 δισ ευρώ και οι εκπτώσεις θα είναι η τελευταία ευκαιρία που πιθανόν έχουν αρκετοί έμποροι για να κλείσουν τα οικονομικά τους ανοίγματα. … Παράλληλα, το 2010 για πρώτη φορά παρατηρήθηκε διψήφιο ποσοστό μείωσης της κατανάλωσης (ξεπέρασε το 10%) ακόμα και στα τρόφιμα, με τη συνολική μείωση του τζίρου να αγγίζει το 40% και η κατάσταση αυτή κατά μια έννοια διαγράφει το περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιούνται οι χειμερινές εκπτώσεις.Ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στην αγορά υποχρεώνει τους εμπόρους και τους εργαζόμενους στον κλάδο να επανεξετάσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται και να συμφωνήσουν από κοινού σε ορισμένες αλλαγές - μεταξύ αυτών και το ενδεχόμενο ανοίγματος των καταστημάτων τρεις Κυριακές το χρόνο - μια και το εμπόριο είναι και αυτό ένα επάγγελμα που περιλαμβάνεται, κατά την τρόικα, στα κλειστά.

Πρεμιέρα των εκπτώσεων σήμερα !

Αρχίζουν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, και θα φτάσουν μέχρι και 80%.
Οι χειμερινές εκπτώσεις του 2011 αποτελούν την τελευταία ευκαιρία των καταστηματαρχών να αυξήσουν τον τζίρο τους, που τον είδαν να πέφτει σε ελεύθερη πτώση το 2010 ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δηλώνουν σε θέση ''μάχης'' για εξονυχιστικούς ελέγχους στα καταστήματα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξαπάτησης των καταναλωτών με πλασματικές αρχικές τιμές ή με πλασματικά ποσοστά εκπτώσεων….
Όπως λένε οι ίδιοι οι έμποροι, συνολικά σε ετήσια βάση οι πωλήσεις έκαναν βουτιά 25%-30%, η οποία έγινε μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη το τελευταίο τρίμηνο του 2010. Έτσι λοιπόν, σε μια περίοδο που καταγράφεται συνεχής επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας και οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι πλέον απαισιόδοξοι ευρωπαίοι, τα καταστήματα δεν περίμεναν την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων για να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών. Ήδη από την εορταστική περίοδο πωλούσαν με μειωμένες τιμές μέχρι και 50% προκειμένου να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών ενώ όπως σχολιάζει μιλώντας με δημοσιογράφους το μέλος του Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Ν. Γιαννέτος, τα ποσοστά των εκπτώσεων, από την πρώτη κιόλας ημέρα έναρξης των εκπτώσεων φέτος θα είναι τόσο υψηλά, ώστε θα κάνουν τους καταναλωτές να αναρωτιούνται εάν είναι πραγματικά.

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στην Βαλύρα !

Με το πρόσχημα ότι ο γιός της τους χρωστάει χρήματα δύο άγνωστοι άνδρες πλησίασαν ηλικιωμένη στην Βαλύρα και της ζήτησαν να τους εξοφλήσει το χρέος. Η ηλικιωμένη που αντιμετωπίζει προβλήματα μνήμης πείστηκε ότι οι καλοντυμένοι κύριοι είναι φίλοι του γιού της που απουσίαζε στην Αθήνα και τους έδωσε το ποσόν των 350 ευρώ. Με την επιστροφή του γιού της στην Βαλύρα διαπιστώθηκε ότι από το σπίτι είχαν κάνει φτερά ( σύμφωνα με την μήνυση που υπέβαλλε ) 7.650 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 1.000 ευρώ . Οι άγνωστοι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία

Τα καλώδια του ΟΤΕ έγιναν …στόχος στα Φιλιατρά !

Ότι περιέχει χαλκό γίνεται πλέον στόχος η « ικανοποιητική του » τιμή στα χυτήρια οδηγεί τους επιτήδειους « χαλκοσυλλέκτες » να στοχοποιούν καθετι τι που περιέχει το σημαντικό μέταλλο . Μετά τα καλώδια της ΔΕΗ που τα έχουν ….ρημάξει στην Μεσσηνιακή ύπαιθρο αυτή την φορά στόχος ήταν τα καλώδια του ΟΤΕ σε αγροτική περιοχή των Φιλιατρών . Οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να ξηλώσουν 1.000 μέτρα καλώδιο μεταφοράς αναλογικών δεδομένων από στύλους του ΟΤΕ αξίας κατά προσέγγιση 400 ευρώ

Εκδήλωση – Συζήτηση σήμερα στα Φιλιατρά για τα Διόδια !

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καλοκαιρία σήμερα σε όλη την χώρα !

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα: καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν στη Θράκη και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ στις 20/1

Εικοσιτετράωρη απεργία προκήρυξε για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας. Τετράωρη στάση εργασίας, για την ίδια μέρα, από τις 08.30 έως και τις 12.30, κήρυξε η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για το υπόλοιπο προσωπικό. Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ με αυτόν τον τρόπο εκφράζεται συμπαράσταση «στον αγώνα των συμβασιούχων, που διεκδικούν τη μετατροπή όλων των συμβάσεων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε αορίστου χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων».

To WikiLeaks μας φέρνει εκλογές!

Tου Μάνου Οικονομίδη
Είναι από τις φορές που η ίδια η πραγματικότητα μας υπερβαίνει. Το δε διαδίκτυο, επιβεβαιώνει τον ρόλο του διαμορφωτή των εξελίξεων, χωρίς σύνορα, χωρίς παρεμβολές, χωρίς όρια…
Η δημοσιοποίηση εγγράφων του «WikiLeaks» που αναφέρονται στην Ελλάδα, με κεντρικές αναφορές στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Λευτέρη Οικονόμου, αποτελεί προφανώς την πρόγευση όσων, πολύ πιο σοβαρών, έρχονται. Όπως φαίνεται, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, δεν αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα που ήθελε το διπλωματικό προσωπικό της υπερδύναμης ανά τον πλανήτη, να… κρατάει σημειώσεις, δίκην σχολικού ημερολογίου, για τα διαδραματιζόμενα στις χώρες στις οποίες υπηρετούσαν.
Η υπόθεση της τρομοκρατίας, είναι μάλλον η πιο ανώδυνη, καθώς στα έγγραφα (διαβαθμισμένα ή αδιαβάθμητα) του κ. Σπέκχαρντ, ουσιαστικά καταγράφεται κάτι που ως «αστικός μύθος» διαπέρασε την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες: Τους ξέραμε, αλλά δεν τους πιάναμε…
Υπάρχουν ωστόσο θέματα, πολύ πιο ειδικού βάρους, που φημολογείται ότι θα περιλαμβάνονται σε επόμενα… επεισόδια του σίριαλ «WikiLeaks»: Το Σχέδιο Ανάν. Το σκάνδαλο της Siemens. Οι υποκλοπές στο τηλέφωνο του Κώστα Καραμανλή. Η ισορροπία δυνάμεων με τη Ρωσία, και το παρασκήνιο που οδήγησε τελικά σε ναυάγιο τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Οι εκλογές του 2007 και οι φονικές πυρκαγιές εκείνου του Αυγούστου.
Σε μια κοινωνία στο DNA της οποίας υπάρχει ελάχιστος χώρος για… ευγενή προς τους Αμερικανούς αισθήματα, την εποχή της μεγάλης κρίσης, για την οποία οι πολίτες οργίζονται και αναμένουν την τιμωρία όσων πραγματικά έφταιξαν, σχεδόν έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του μνημονίου που οδηγεί σε πλήρη αποσύνθεση την κοινωνική συνοχή και τις ισορροπίες μεταξύ πολιτών και κράτους, μια μαζική δημοσίευση λεπτομερειών εκείνης της περιόδου θα αρκεί για να… υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα.
Των πρόωρων εκλογών, φυσικά! Γιατί, ας μην ξεχνάμε ότι σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τις δηλώσεις Πάγκαλου, καθώς και την… εξέγερση αγανάκτησης του «βαθέως ΠΑΣΟΚ», που βρίσκεται στις ΔΕΚΟ των μεγάλων ελλειμμάτων. Πάμε… Όπως έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου στο κεντρικό σποτ του ΠΑΣΟΚ, πριν από τις εκλογές του 2009. statesmen.gr

Βιβλική καταστροφή στην Βραζιλία – Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί !

Ο αριθμός των τραυματιών κοντεύει να παραλύσει το ιατρικό σύστημα της χώρας.!!
Πάνω από 500 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που πλήττουν τη νοτιοανατολική Βραζιλία. Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων. Ακόμη και οι συγγενείς των αγνοουμένων συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό τους. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και ολοκληρωτικές καταστροφές σε διάφορες πόλεις. Πολλοί κάτοικοι έχουν βρει καταφύγιο σε γυμνάσιο της Τερεσόπολις. Η αστυνομία τονίζει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί και ότι η καταστροφή που έχει προκληθεί από την κακοκαιρία είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί στη χώρα….
Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, μεταφέροντας επτά τόνους φαρμάκων και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους κατοίκους. «Οι σκηνές που είδα πραγματικά συγκλονίζουν» δήλωσε. Τόνισε ότι το κράτος θα πρέπει να φροντίσει για τα θύματα των πλημμυρών, ενώ προτεραιότητά του θα πρέπει να είναι η αποφυγή παρόμοιων τραγωδιών. Η κυβέρνηση από τη πλευρά της υπέγραψε έκτακτη επιχορήγηση για τις πληγείσες περιοχές ύψους 350 εκατ. ευρώ.

ΠΡΑΒΝΤΑ – Ρωσοτουρκικός πόλεμος με εμπλοκή της Ελλάδας το 2011 !

Και πολλά άλλα ...πολεμικά σενάρια !
Για ενδεχόμενο Ρωσοτουρκικό πόλεμο και μάλιστα με την αμέριστη εμπλοκή της Ελλάδας, κάνει λόγο η, ευρείας κυκλοφορίας, Ρωσική εφημερίδα» ΠΡΑΒΔΑ». Πρόκειται για έντυπο το οποίο εκφράζει πλήρως το κατεστημένο του «Κρεμλίνου», ενώ σύμφωνα με Ρώσους δημοσιογράφους, «μήλον της έριδος» θα αποτελέσει η Μαύρη Θάλασσα, μέσω της οποίας η Τουρκία εφοδιάζεται με φυσικό αέριο από την Ρωσία. Η ρωσική κυβέρνηση, φαίνεται να δυσανασχετεί από τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Άγκυρα στην περιοχή, ενώ «η επιθυμία της Τουρκίας να αυξήσει την επιρροή της είναι έκδηλη» Ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο οι Τούρκοι προωθούν τα ενεργειακά τους συμφέροντα, φαίνεται να θορυβεί και να ανησυχεί την Ρωσία και αυτό πάρα τις διμερείς συμφωνίες για αγωγούς. Οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να υποπτεύονται την Τουρκία, η οποία, παραδοσιακά, δεν τηρεί τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες της….
Έκπληκτη εμφανίζεται η Ρωσία από τα προαναφερθέντα γεγονότα, αφού κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γεωργία, η Τουρκία τήρησε φιλορωσική στάση, όταν δεν επέτρεψε σε δύο αμερικανικά πλοία με «ανθρωπιστική βοήθεια», να περάσουν τα Στενά.
«Κακό χαμό» προβλέπει η ρωσική εφημερίδα.
Πλην του ρωσοτουρκικού πολέμου, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα «θέλει» θερμά επεισόδια μεταξύ Τουρκίας – Βουλγαρίας, δεδομένου του ότι ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, τηρεί «αντιτουρκική» στάση.
Εξάλλου, τα σενάρια μιλούν και για ενδεχόμενο πόλεμο μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ, (σενάρια το οποίο προωθούν και ισλαμικοί κύκλοι στην Τουρκία), στο Λίβανο με εμπλοκή της Συρίας. Παρόλο που η Συρία βρίσκεται σε φάση επαναπροσέγγισης με την Τουρκία, φαίνεται να μπαίνει και αυτή μέσα στη σύγκρουση. Οι Ρώσοι φαίνεται ότι δεν εξαιρούν την Κύπρο, από την γενικότερη ανάφλεξη, την οποία προβλέπουν.
Ο Βλαντιμιρ Πούτιν, από την πλευρά του, αποκαλεί το 2011 ως «μαύρο έτος». Αυτό το στηρίζει στην πρόβλεψη του, για εμφύλιο πόλεμο και εξεγέρσεις στις ΗΠΑ (ίσως να έχει δίκαιο, εάν ληφθεί υπόψη, το αιματηρό γεγονός στην Αριζόνα, που σηματοδότησε τη ριζοσπαστικοποίηση ακραίων συντηρητικών στοιχείων). Η Ρωσία θα επιθυμούσε -και θα βολευόταν, όπως όλα δείχνουν- βεβαίως, οικονομικό κραχ στην Κίνα, δεδομένου του πλεονασματικού εμπορικού ισοζυγίου της χώρας και του χαμηλού κόστους βιομηχανικής παραγωγής.
Παράλληλα με τις ανησυχίες που εκφράζει η «ΠΡΑΒΝΤΑ» για την πολιτική της Άγκυρας, στο προσκήνιο προβάλλει και το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, υπενθυμίζοντας την πολύ στενή σχέση Μόσχας – Ερεβάν. Σε άλλες ρωσικές εφημερίδες εκφράζονται οι φόβοι της Αρμενίας για ενδεχόμενη απώλεια εδαφών, ενώ είναι σαφής η ανησυχία για τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που έχει, μονομερώς, ανακηρύξει την ανεξαρτησία του.

14.1.11

«ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ» την τιμή και το ελαιόλαδο μας, και μάλιστα μέσα στο «Σπίτι μας» !!

Δεν μπορούσαμε καν να πιστέψουμε αυτό που είδαμε στο σούπερ μάρκετ “Carrefour” στην Καλαμάτα με την... ξεφτιλιστική τιμή – προσφορά στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συσκευασμένο σε 5λιτρο, με τιμή αγοράς 11,90 ευρώ, δηλαδή, 2,38 ευρώ το λίτρο, επαναλαμβάνουμε τα 5 λίτρα, την στιγμή που βρισκόμαστε στην καρδιά της ελαιοπαραγωγής και συγκομιδής, με τους παραγωγούς να... κλαίνε γιατί η τιμή που έχει το ποιοτικό τοπικό προϊόν μας είναι στα επίπεδα που τους οδηγεί – το είδαμε κι αυτό – στο να.... ξεριζώσουν τις ελιές.Τί έχει ο τόπος μας και καυχιέται για αυτό; Μα φυσικά, το έξτρα ποιοτικό ελαιόλαδό του. Παγκοσμίως φημισμένο το λάδι της Καλαμάτας και τοις πάσι γνωστή η ασύγκριτη ποιότητά του. Όμως δυστυχώς και φέτος η κατρακύλα των τιμών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Και εδώ οι λόγοι σίγουρα είναι αρκετοί, αλλά και συγκεκριμένοι…. Κι εάν τις προηγούμενες φορές σας είχαμε αναλυτικά μεταφέρει το τί γίνεται στην παγκόσμια αγορά, τι γίνεται με την εκμετάλλευση της ονομασίας προέλευσης – πρόσφατο παράδειγμα τα όσα αποκάλυψε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης BEST που γίνονταν στην αγορά της Αμερικής - τώρα τα πράγματα είναι περισσότερο αυταπόδεικτα για το πως φτάνουμε εδώ που φτάνουμε και σε αυτές τις εξευτελιστικές τιμές για το «χρυσάφι» της Μεσσηνίας.Η διαφήμιση, λοιπόν, της... ξεφτίλας της τιμής του ελαιολάδου διατυμπανίζει το εξής: «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κτήμα συσκευασίας 5 λίτρων 11,90 ευρώ». Το επαναλαμβάνουμε για να μην νομίζετε ότι κάνουμε λάθος: «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κτήμα συσκευασίας 5 λίτρων 11,90 ευρώ». Η τιμή – σοκάρει αφού είναι κάτι περισσότερο από... προκλητική και διαμορφώνει με το... έτσι θέλω όρους αθέμιτου ανταγωνισμού, συμπιέζοντας προς τα κάτω και σπάζοντας – αφού αναφερόμαστε στην μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ – κάθε τελευταία άμυνα των παραγωγών αλλά και όλου του ελαιοκομικού τομέα που προσπαθούν με το 2,30 ευρώ και με τα 2,50 ευρώ να καταφέρουν να σταθούν έστω στην αγορά με το πλέον ανταγωνιστικό και ποιοτικό προϊόν στα χέρια τους.Οι φορείς με πρώτο το Επιμελητήριο που... καυχιέται για τους δρόμους του λαδιού και τον αγώνα που κάνει για το ελαιόλαδό μας, σφυρίζουν αδιάφορα για το «έγκλημα» αυτό. www.best-tv.gr

VIDEO –CNN – Οι αγρότες επιβιώνουν χάρις των επιδοτήσεων!

Ένα σύντομο και ενδιαφέρον βιντεάκι από ένα ντοκιμαντέρ του CNN για την αγροτική Ελλάδα... Οι Έλληνες αγρότες δηλώνουν ότι επιβιώνουν χάρη στις επιδοτήσεις της Ε.Ε οι οποίες θα εκπνεύσουν το 2013.Μετά το χάος... Υποτίθεται ότι η γεωργία είναι ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας μας. Κανείς όμως δεν ασχολείται από τους ιθύνοντες! Η γεωργία και οι αγρότες σβήνουν μέρα με τη μέρα χωρίς να έχουν καμία βοήθεια από το κράτος.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - Χειροπέδες στον Νο1 Ελληνα παιδόφιλο!

Ο Νο 1 καταζητούμενος στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη παιδόφιλος πιάστηκε στο «δόκανο» του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Πρόκειται για... έναν 31χρονο -προσφάτως παντρεμένο μάλιστα- επιχειρηματία, οποίος διατηρούσε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο με σκληρό παιδικό πορνό.
Σοκ προκάλεσε ακόμα και στους έμπειρους αστυνομικούς το αρρωστημένο περιεχόμενο που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του παιδόφιλου, ο οποίος ικανοποιούσε τα αρρωστημένα σεξουαλικά του πάθη βλέποντας βίντεο με βασανισμούς και βιασμούς ανήλικων παιδιών! Μάλιστα το τέρας που κρυβόταν πίσω από ανθρώπινο προσωπείο φορώντας τα in, ακριβά κοστούμια του, το ανθρωποειδές που περνούσε στον κόσμο την εικόνα του καλού επιχειρηματία που μέχρι τη σύλληψή του έχαιρε κοινωνικής εκτίμησης και αποδοχής, είχε τόσο σάπια ψυχή -διαποτισμένη από άκρα διαστροφή- που λάτρευε να παρακολουθεί στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή του κοριτσάκια μόλις δύο ετών, τα οποία υποβάλλονταν σε φριχτά βασανιστήρια και απανωτούς βιασμούς!....
Αυτός λοιπόν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν εδώ και δύο χρόνια ο στόχος του Μανώλη Σφακιανάκη, του επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μεγαλυτέρου διώκτη των παιδοφίλων στην Ελλάδα, καθώς ο 31χρονος επιχειρηματίας στον χώρο πώλησης τροφίμων είχε εις βάρος του ακόμη και διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ηταν τόσο βουτηγμένος στη λάσπη της παιδικής πορνογραφίας, που -με τα προσωνύμια «dady 31» και «Πανάθα 13»- ήταν πασίγνωστος στους παιδόφιλους όλης της Ευρώπης, κυρίως της Ολλανδίας, για το σκληρό υλικό που αναρτούσε στην ιστοσελίδα που διατηρούσε.
Τώρα, τόσο οι ελληνικές όσο και οι ευρωπαϊκές Αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα το ενδεχόμενο ο 31χρονος επιχειρηματίας να είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Ωστόσο το πλέον σοβαρό σε αυτή την ήδη ζοφερή υπόθεση είναι οι βάσιμες υποψίες των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη δράση του ακόμα και στη γειτονιά του, στα νότια προάστια της Αττικής.
Οι λεπτομέρειες για τη δράση του επιχειρηματία αποτελούν γροθιά στο στομάχι. Εικόνες που σοκάρουν, που δεν τις χωράει ανθρώπινος νους... Εικόνες που μόνο αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη μπορούν να προκαλέσουν σε κάθε λογικό άνθρωπο. Ακόμη και ο πιο άκαμπτος πραγματικά λυγίζει μπροστά στον βασανισμό ανυπεράσπιστων παιδιών από κτήνη…
Μάλιστα πολλές από τις φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του με τα βασανιστήρια και τους βιασμούς ανήλικων αγοριών και κοριτσιών φαίνεται να έχουν τραβηχτεί στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», στους πέντε σκληρούς δίσκους που είχε στην κατοχή του ο επιχειρηματίας υπάρχει υλικό στο οποίο διακρίνονται παραλίες και τοπία που παραπέμπουν σε περιοχές των νοτίων παραλίων της Αττικής.
Πάντως το ενδεχόμενο να έχουν κακοποιηθεί παιδιά και στην Ελλάδα για λογαριασμό παιδόφιλων που επισκέπτονταν την ιστοσελίδα του «Πανάθα 13» ή «Dady 31», θα διαπιστωθεί μόλις ολοκληρωθεί η εργαστηριακή έρευνα σε όλο το ογκώδες υλικό που βρέθηκε. Φυσικά κάτι τέτοιο θα πάρει χρόνο, καθώς πρόκειται για αρκετά χρονοβόρα διαδικασία.
Ήταν θέμα τιμής η σύλληψή του
Εδώ και δύο χρόνια στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα για τον 31χρονο επιχειρηματία. Εκείνη την εποχή μάλιστα είχε εκδοθεί εις βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο όμως δεν ανέφερε τα στοιχεία του, παρά μόνο τις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσε στην ιστοσελίδα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσες προσπάθειες κι αν είχαν κάνει οι ειδικοί του τμήματος είχαν πέσει στο κενό, καθώς ο 31χρονος γνώριζε πολλές τεχνικές απόκρυψης των ηλεκτρονικών του αποτυπωμάτων. Τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς αυτή ήταν θέμα τιμής για τον Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος έφερε εις πέρας μαζί με τους αστυνομικούς του και αυτή την αποστολή.
Χθες το πρωί ειδική ομάδα του τμήματος είχε στήσει... καραούλι έξω από το σπίτι του επιχειρηματία και μάλιστα σε σημείο που ήταν αδύνατον να εντοπιστεί. Τη στιγμή που έβγαινε από τη μονοκατοικία του επενέβησαν οι αστυνομικοί, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου του έδειξαν το ένταλμα του εισαγγελέα για την κατ’ οίκον έρευνα. Εκεί ανακάλυψαν πέντε σκληρούς δίσκους, συνολικής χωρητικότητας 2 Tera, γεμάτους σκληρό παιδικό πορνό, με παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών. Μάλιστα στην ιστοσελίδα που διατηρούσε στο Διαδίκτυο είχε κατηγοριοποιήσει τις ηλικίες των άτυχων παιδιών που είχαν πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος, ώστε ο κάθε χρήστης που αντλεί ευχαρίστηση μέσα από τη φρικτή εικόνα του βιασμού ενός παιδιού να είναι σε θέση να επιλέξει την ηλικία που τον ενδιέφερε. Σήμερα ο Νο 1 παιδόφιλος στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα οδηγηθεί στον ανακριτή .espresso

Παραδείσια - Τα διόδια τους …μάραναν !!

Καθίζηση αυτοκινητόδρομου 1 μήνα μετά την παράδοση του... και θέλουν να εισπράττουν και διόδια !
Το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαµάτας, κοντά στον κόµβο Παραδείσια, υπέστη καθίζηση σε μήκος 7 μέτρων, έναν μόλις μήνα μετά από την παράδοση του.... Η καθίζηση, σύμφωνα με την κοινοπραξία, φαίνεται να οφείλεται σε υδροφορία του εδάφους. Για λόγους ασφάλειας αποκλείστηκε η μια λωρίδα, ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες για να αποκατασταθεί το πρόβλημα, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 10 ημέρες . dimotikosafari.blogspot.com

Δημήτρης Κουσελάς για αύξηση ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα !

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς απαντώντας σήμερα στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενίας Αμανατίδου-Πασχαλίδου δήλωσε τα εξής: «Οι αυξήσεις του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια δεν έγιναν για να επιβαρύνουν το καλλιεργητικό κόστος ούτε να δυσχεράνουν τη θέση του Έλληνα αγρότη. Έγιναν με την οικονομία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας. Είναι γνωστό ότι απαγορεύονται οι εισοδηματικές ενισχύσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως εμείς βρήκαμε τρόπο να ενισχύσουμε τους αγρότες αυξάνοντας την επιστροφή του ΦΠΑ από 7% στο 11%, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα εισροή 150 εκατ. ευρώ στον αγροτικό τομέα. Μάλιστα, το όφελος από την αύξηση αυτή κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες είναι πολύ μεγαλύτερο από τις επιβαρύνσεις που εσείς επικαλείσθε, καθώς οι συνολικές εισροές που υπόκεινται στον ΦΠΑ, οι οποίες επιβαρύνθηκαν από τις αυξήσεις που αναφέρατε είναι 30% περίπου στο σύνολο των εισροών. ..Την ίδια στιγμή, δώσαμε τη δυνατότητα σε όλους τους αγρότες που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές να τους επιστρέφεται ΦΠΑ με συντελεστή 5%. Ρυθμίσαμε μέσα στο 2010 ότι η καταβολή του κόστους ενεργοποίησης της ενιαίας ενίσχυσης δεν θα βαρύνει πλέον τους γεωργούς αλλά τον κρατικό προϋπολογισμό. Διατηρήσαμε τη απαλλαγή από τον φόρο στην αγορά γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Απαλλάξαμε από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας τα αγροτεμάχια και θεσπίστηκε αφορολόγητο 400.000 ευρώ ανά άτομο για τα γεωργικά κτίσματα». Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Κουσελάς μίλησε για την αναγκαιότητα ύπαρξης «επωνύμων, πιστοποιημένων, τυποποιημένων προϊόντων, τα οποία θα μπορέσουν να βγουν στις αγορές του εξωτερικού και να σταματήσουμε να πουλάμε χύμα και δη το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο». Παράλληλα, υπογράμμισε τις δράσεις που ακολουθούνται και τη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής για κάθε προϊόν και ιδιαίτερα για το ελαιόλαδο, γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ιχνηλασιμότητας για την παρακολούθηση της ποιότητας και της προέλευσης των προϊόντων, καθώς με τον τρόπο αυτό θα παρακολουθείται εξολοκλήρου η πορεία τους από το χωράφι στο ράφι». Τέλος, ο κ. Κουσελάς μίλησε για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας των αγροτών με ένα θεσμικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τις συμπράξεις παραγωγών και συνεταιρισμών, -που έρχεται με νομοσχέδιο τις επόμενες μέρες στη Βουλή- και τη δημιουργία εμπορικού μητρώου, ώστε η διακίνηση των προϊόντων να πραγματοποιείται μόνο από τους εμπόρους εκείνους που είναι γραμμένοι σε αυτό». Ο ίδιος υπογράμμισε την «ενεργοποίηση και συντονισμό όλων των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ψαλίδας τιμών παραγωγού και καταναλωτή, τονίζοντας πως δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη του. Δημιουργούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις προκειμένου η χώρα στο σύνολό της αλλά και ο αγροτικός κόσμος να βγει από την κρίση».

Χωρίς πρόστιμα για τις χωματερές...από την ΕΕ !

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη, με τον Επίτροπο Janez Potočnik, για το ζήτημα των ανεξέλεγκτων χωματερών και της εφαρμογής της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας, δήλωσε:«Μαζί με την Υπουργό Περιβάλλοντος, την κα Μπιρμπίλη, είχαμε μία πολύ σημαντική συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων και πιο συγκεκριμένα για το ιδιαίτερα σημαντικό και δύσκολο πρόβλημα των ανεξέλεγκτων χωματερών στη χώρα και εξαιτίας αυτών και των προστίμων που απειλούν ανά πάσα στιγμή την Ελλάδα.Στη συνάντηση αυτή είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε το σχέδιο δράσης και για... το κλείσιμο των χωματερών αλλά και για την αποκατάστασή τους. Ταυτόχρονα βέβαια είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε και το σύνολο των πολιτικών που από κοινού με το Υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρούμε για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα προκειμένου αυτή να περιλάβει ό,τι πιο σύγχρονο και προχωρημένο υπάρχει σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η συνάντηση πήγε πολύ καλά. Έχουμε, στο βαθμό που προχωρούμε την υλοποίηση αυτού του σχεδίου δράσης, τη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία όσο προχωράει και υλοποιείται - όπως έχει ήδη συμβεί αυτό σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό κατά το 2010- το σχέδιο δράσης, δεν προτίθεται να κινήσει τη διαδικασία προστίμων εναντίον της χώρας. Επίσης έχει μία ιδιαίτερη σημασία , τουλάχιστον για το δικό μας Υπουργείο, το μεγάλο και πολύ σημαντικό κομμάτι της ευθύνης που αναλάβαμε αλλά και αποδέχθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει και εκείνη κατά ένα ποσοστό υπόψη της και έχει σχέση με τη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, έχει σχέση με τις νέες δυνατότητες που δίνονται πια στους δήμους να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Κάτι που βεβαίως σημαίνει πάρα πολύ απλά ότι αυτή όλη η εθνική προσπάθεια, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011, αφορά σε απόλυτο βαθμό τους δήμους της χώρας και την ευθύνη που έχουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που απορρέουν για αυτούς από το σχέδιο δράσης για το κλείσιμο των χωματερών».

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας ναυτικός από το "Louise Borhad" !

Στο νοσοκομείο της Καλαμάτας νοσηλεύεται μετά από καρδιακό επεισόδιο 51χρονος από τις Φιλιππίνες, μέλος του πληρώματος του εμπορικού πλοίου «Louise Borhard» υπό σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα. Την αερομεταφορά εκτέλεσε ελικόπτερο ΑΒ - 205 το οποίο παρέλαβε τον 51χρονο ενώ το πλοίο βρισκόταν τριάντα ναυτικά μίλια νότια της Καλαμάτας. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της πόλης στις 13.06 μ.μ. όπου προσγειώθηκε στις 13.59.

Εκπτώσεις - Οδηγίες προς εμπόρους !!

Επ' ευκαιρία της διενέργειας των εκπτώσεων, η ΕΣΕΕ απέστειλε οδηγίες προς τις εμπορικές επιχειρήσεις μέλη της σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:
- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»)….
- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
- Εάν διαπιστωθεί παράβαση του νόμου ή παραπλάνηση των καταναλωτών, οι ποινές και τα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Το πρόστιμο επιβάλλεται με απόφαση του οικείου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.
- Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται, με απόφαση του οικείου Νομάρχη, διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.
- Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του ν. 3769/2009, υπενθυμίζουμε ότι επιτρέπονται οι προσφορές και οι προωθητικές ενέργειες μέχρι την παραμονή της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων.
span>

Αρχίζουν αύριο οι ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ - Οδηγίες προς καταναλωτές !!

Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε οδηγίες της προς τους καταναλωτές οι εκπτώσεις δίνουν μία ευκαιρία, στους καταναλωτές να επωφεληθούν, από τις μειωμένες τιμές των προϊόντων, αλλά, συγχρόνως, κρύβουν αρκετές παγίδες. Για να σας βοηθήσει να τις αποφύγουν επισημαίνει μερικά χρήσιμα σημεία:
1. Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σαιζόν, για τα οποία η έκπτωση είναι συνήθως χαμηλή. Για τις προσφορές, η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αλλά αφορά είδη παρωχημένης εποχής. Οι Καταναλωτές δεν πρέπει να παρασυρόμαστε, από τις μεγάλες εκπτώσεις….
2. Η αναγραφή της τιμής, που ίσχυε, πριν τις εκπτώσεις και αυτής, που προκύπτει, από την έκπτωση, είναι υποχρεωτική. Δηλαδή, κάθε είδος πρέπει να "φέρει" δύο τιμές ή την τιμή, που ίσχυε, πριν την έκπτωση και, στο ίδιο καρτελάκι, το ποσοστό της έκπτωσης. Στο σημείο αυτό, όμως, χρειάζεται προσοχή. Το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στο καρτελάκι κάθε προϊόντος και όχι σαν συνολικό ποσοστό, στις βιτρίνες των καταστημάτων.
3. Οι Καταναλωτές δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από τις διαφημίσεις. Οι ωραιοποιημένες εικόνες των εμπορευμάτων μπορούν να μας εξαπατήσουν.
4. Θα αποβεί πολύ χρήσιμο, πριν τις εκπτώσεις, να επισκεφθούμε την αγορά για να δούμε τις τιμές, πριν την έκπτωση και να επισημάνουμε τα είδη, που ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε. Έτσι, θα έχουμε τη δυνατότητα σύγκρισης των τιμών, πριν και μετά την έκπτωση καθώς και τη βεβαιότητα ότι το ποσό που αναγράφεται, ως τιμή, πριν την έκπτωση, είναι πραγματικό.
5. Πριν ξεκινήσουμε, για ψώνια, πρέπει να προγραμματίσουμε τις αγορές μας, σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες, για να μην πέσουμε θύματα της υπερκατανάλωσης. Όσο φθηνό και αν είναι κάτι, όταν δεν το χρειαζόμαστε, είναι περιττό και δεν έχουμε κανένα όφελος, από την αγορά του.
6. Πριν αγοράσουμε οτιδήποτε, πρέπει να κάνουμε έρευνα αγοράς, να συγκρίνουμε τιμές και ποιότητα προϊόντων, ώστε να επιλέξουμε, σωστά.
7. Αγοράζουμε μόνο εποχιακά είδη. Μην περιμένουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία, στις εκπτώσεις, να αγοράσουμε μια τηλεόραση ή ένα πλυντήριο, σε καλή τιμή. Αντίθετα, μπορεί να πετύχουμε καλές τιμές σε ρούχα, παπούτσια και είδη εποχής.
8. Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα: Τις ενδείξεις ενιαίας έκπτωσης, στις βιτρίνες των καταστημάτων. Τα ποσοστά της έκπτωσης αφορούν καθορισμένες κατηγορίες ομοίων προϊόντων και όχι όλο το εμπόρευμα του καταστήματος. Πολλές φορές, στις βιτρίνες αναγράφονται υψηλά ποσοστά εκπτώσεων και χρησιμοποιούνται σαν "κράχτες". Όταν όμως μπαίνουμε στο κατάστημα, αντιμετωπίζουμε διαφορετικά ποσοστά, συνήθως πολύ μικρότερα.
9. Αν αγοράζουμε προϊόντα, χρησιμοποιώντας δόσεις ή πιστωτική κάρτα, πρέπει να προσέχουμε κάθε λεπτομέρεια, για τους όρους, που διέπουν αυτή τη συναλλαγή.
10. Απαιτούμε απόδειξη πληρωμής, για κάθε αγορά μας. Μη ξεχνάμε ότι η απόδειξη είναι απαραίτητη, αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, στο προϊόν που αγοράσαμε.
11. Πρέπει να ελέγχουμε την ποιότητα και την προέλευση του είδους, που αγοράζουμε. Σύμφωνα με το ν. 2251/1994 άρθρο 1, ο πωλητής οφείλει να παρέχει κάθε πληροφορία, σχετική με το προϊόν, που επιθυμούμε να αγοράσουμε.
12. Πρέπει να αποφεύγουμε το συνωστισμό και τις ώρες αιχμής. Ανάμεσα στον πολύ κόσμο, υπάρχουν πιθανότατα και μερικοί που σκοπεύουν να "ελαφρύνουν" το δικό μας πορτοφόλι.
Για περισσότερες πληροφορίες, για καταγγελίες κάθε μορφής πλασματικής έκπτωσης ή τυχόν προβλημάτων, μετά τις αγορές, απευθυνθείτε στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης των καταναλωτών 1520.

Αυτοί είναι οι συλληφθέντες για τρομοκρατία !

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων - ύποπτων για τρομοκρατία !
Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των τεσσάρων νεαρών που συνελήφθησαν από άντρες της αντιτρομοκρατικής το βράδυ της Πέμπτης δημοσιοποίησε σήμερα η ελληνική αστυνομία. Οι συλληφθέντες, ηλικίας 22 έως 24 ετών, πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης από τον 5ο ανακριτή Θεσσαλονίκης για βομβιστική ενέργεια σε κτίριο της ΔΕΗ στις 13 του περασμένου Οκτωβρίου.
Πρόκειται για τους:
Χαράλαμπος Τσιλιανίδης, ετών 23
Δημήτριος Φέσσας, ετών 23
Δημήτριος Δημτσιάδης, ετών 23
Σωκράτης Τζίφκας, ετών 21
Εν τω μεταξύ στη σύλληψη μίας 27χρονης Γερμανίδας, καθηγήτριας ξένων γλωσσών σε φροντιστήριο της Αθήνας, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία …
στο πλαίσιο των ερευνών της ευρείας επιχείρησης που άρχισε ένα 24ωρο νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον της μητέρας της 27χρονης εκκρεμεί από το 1993 διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στη Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF).
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 27χρονη είναι από Γερμανό πατέρα και Γερμανίδα μητέρα, η οποία είχε παραδοθεί το 1999 στον Λίβανο και αφέθηκε ελεύθερη.
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η βαλλιστική έρευνα στο πιστόλι των εννέα χιλιοστών που βρέθηκε την Πέμπτη στο σπίτι στο Βύρωνα. Το όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια, αλλά συνεχίζεται η εξέτασή του για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές πράξεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική εξέταση στο Καλάζνικοφ.
Η αντιτρομοκρατική αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της έρευνας των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των σκληρών δίσκων και των USB που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Βύρωνα, με την ελπίδα ότι θα προκύψουν στοιχεία για το ρόλο των τεσσάρων συλληφθέντων και τη δράση τους στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Έκλεισαν τα blogs και τα προσωπικά mail των εργαζομένων στο ALTER. !

Αυτά που κάνουν στο ALTER είναι η απόλυτη απόδειξη πανικού. Αν είναι δυνατόν…!!! Τι έκαναν οι απίστευτοι διοικούντες του καναλιού;... ...Κλείδωσαν τα blogs για να μην μπορούν να διαβάζουν οι εργαζόμενοι τον Καρχαρία καθώς και τα υπόλοιπα blogs. Και όχι μόνο αυτό. Κλείδωσαν την πρόσβαση και στα προσωπικά τους mail για να μην μπορούν να στείλουν τις πληροφορίες τους και τα μηνύματά τους στον Καρχαρία. Λες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν υπολογιστές στα σπίτια τους. karxarias.blogspot.com

Βούγιας σε Νάντια: «Εκπονείται ήδη από την ΥΠΑ μελέτη μικρής επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του κτιρίου του αεροσταθμού Καλαμάτας»

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου είχε καταθέσει ερώτηση στις 26/11/10, με την οποία ζητούσε τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου Καλαμάτας και τις προθέσεις αξιοποίησής του από την κυβέρνηση. Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρος Βούγιας, απάντησε επισημαίνοντας ότι αν και στο καταρτισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών παρέχεται η δυνατότητα παραχώρησης της εκμετάλλευσης των κρατικών αεροδρομίων σε Ανώνυμες Εταιρίες, επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την παραχώρηση εκμετάλλευσης συγκεκριμένων κρατικών αεροδρομίων. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι ο προγραμματισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την υλοποίηση έργων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει ως εξής:
- Εκπονείται ήδη από την ΥΠΑ μελέτη μικρής επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του υπάρχοντος κτιρίου του αεροσταθμού.
- Έχει δρομολογηθεί από την ΥΠΑ η απαλλοτρίωση της απαιτούμενης έκτασης για την επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Master Plan. Η διαδικασία αυτή έχει συνήθως χρονική διάρκεια 3 – 5 έτη, εξαρτώμενη και από άλλους εμπλεκόμενους φορείς, διαδικασίες ενστάσεων κλπ.
Ο κ. Μαγκριώτης κλείνοντας την απάντησή του στην κ. Γιαννακοπούλου σημειώνει ότι στη συνέχεια και ανάλογα με τις τότε οικονομικές δυνατότητες της Υπηρεσίας θα προωθηθεί η υλοποίηση των έργων επέκτασης των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου που προβλέπονται από το Master Plan.

Κατήγγειλαν στον …δήμαρχο βιασμό από τους άνδρες τους !

Τρεις επώνυμες καταγγελίες από παντρεμένες γυναίκες, οι οποίες ισχυρίζονται πως κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τους συζύγους τους, και μάλιστα μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους, αναφέρει πως έχει δεχθεί τις 13 ημέρες που είναι δήμαρχος, ο τοπικός «άρχοντας» της νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης.
Κατήγγειλαν τους άντρες τους για βιασμό
Ο δήμαρχος αποκάλυψε το γεγονός σε άρθρο του σε ιστοσελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο και τις επιβεβαίωσε μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Τρίπολης.
«Προειδοποιώ τους “άνδρες” αυτούς ότι την επόμενη φορά δεν θα ανεχθώ τον βιασμό της κοινωνίας μας και θα εξαντλήσω την υποχρέωσή μου προς τις συγκεκριμένες γυναίκες ή οποιεσδήποτε άλλες, θα καταγγείλω δε τους βιαστές στον εισαγγελέα και στους πολίτες, γιατί εκτός των άλλων η αρρωστημένη αυτή συμπεριφορά δεν μας αρμόζει», δήλωσε ο δήμαρχος.
Βέβαια εδώ προκύπτει ένα ακόμα θέμα. Εάν υπήρξαν αυτές οι καταγγελίες ποιος ο λόγος να περιμένει η Δημοτική Αρχή να το καταγγείλει την δεύτερη φορά; Η πρώτη δεν πιάνει; newsday.gr

Δημήτρης Καφαντάρης – Είναι ντροπή για την χώρα μας οι χωματερές !

Δήμος Πύλου –Νέστορος – 1ο Δημοτικό συμβούλιο με κύριο θέμα τα σκουπίδια !
Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η λειτουργία του δεματοποιητή στην Πύλο, στον “Αγιο Νικόλαο“. Αυτό πρόκειται να οριστικοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος, που συνεδριάζει τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ. Χθες ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης μαζί με αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων - πρώην δήμαρχο Μεσσήνης Κώστα Σπυρόπουλο κι εκπροσώπους της εταιρείας του δεματοποιητή επισκέφθηκαν το χώρο όπου βρίσκεται και η χωματερή του καποδιστριακού Δήμου. «Είναι έτοιμος ο δεματοποιητής.
Λείπει μόνο η γεννήτρια», είπε ο κ. Καφαντάρης και παρατήρησε πως θα εξυπηρετεί και τον πρώην Δήμο Αίπειας, ενώ με την έναρξη της λειτουργίας του κλείνουν οι χωματερές σε Πύλο, Λογγά και Χώρα. «Είμαστε υπέρ του περιβάλλοντος. Είναι ντροπή για τη χώρα μας οι χωματερές», επεσήμανε ο δήμαρχος και σημείωσε:
«Δίνουμε λύση άμεση και εφαρμόζουμε την προσωρινή λύση του περιφερειακού σχεδιασμού. Λέμε όχι στις χωματερές και τα πρόστιμα (35.000 ευρώ την ημέρα). Η Πολιτεία είναι ανίκανη να διαχειριστεί το σοβαρό ζήτημα των απορριμμάτων και μεταφέρει την ευθύνη και τα πρόστιμα στους δήμους». Ελευθερία

Μισό εκατομμύριο οι παράνομοι αλλοδαποί στην Ελλάδα !

Σε 470.000 εκτιμά το ΕΛΙΑΜΕΠ τον αριθμό των μη νομίμων αλλοδαπών στη χώρα, αριθμός που επιδεικνύει μεγάλη ποσοστιαία αύξηση, σε δυο μόλις χρόνια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, στο πλαίσιο του προγράμματος Clandestino της ΕΕ, πριν από δυο χρόνια, οι μη νόμιμοι αλλοδαποί έφταναν σε 280.000. Μιλάμε, λοιπόν, για ποσοστιαία αύξηση 60%.
Οπως σημείωσε χθες το βράδι ο ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, κ. Θάνος Μαρούκης, στη διάρκεια συζήτησης, που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ με τις εκδόσεις "ΚΡΙΤΙΚΗ", στο βιβλιοπωλείο "ΙΑΝΟΣ", με θέμα "Μετανάστευση και Οικονομική κρίση", από τις 470.000 των μη νομίμων οι 280.000 είναι Αλβανοί και άλλοι Ευρωπαίοι και οι υπόλοιποι προέρχονται από την Ασία και την Αφρική…..
Παρουσιάζοντας στοιχεία από την έρευνα, που έχουν κάνει με την ερευνήτρια Α' του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγήτρια κ. Αννα Τριανταφυλλίδου, για την παράνομη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων από την Ασία και την Αφρική προς και από την Ελλάδα (με μερική χρηματοδότηση από το γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Εγκλημα), ο κ. Μαρούκης σημείωσε ότι οι ροές δεν πρόκειται να σταματήσουν, όσο η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεν αλλάζουν την πολιτική τους απέναντι σ' αυτές τις χώρες.

Στην πολιτική αστάθεια και τις μεγάλες ανισότητες αυτών των χωρών βρίσκει εύφορο έδαφος η διακίνηση ανθρώπων. Αυτό που θα αλλάξει θα είναι οι διαδρομές, που ήδη επεκτείνονται με γοργούς ρυθμούς κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της ΕΕ. Οι αλλαγές των διαδρομών θα επιφέρουν και μετατόπιση της χρηματοδότησης, από την Ελλάδα, σε κράτη που βρίσκονται βορειότερα στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, ανέφερε.

"Η κίνηση στα νησιά δεν μειώθηκε λόγω FRONTEX" σημείωσε ο κ. Μαρούκης "αλλά λόγω αποναρκοθέτησης του Εβρου και φθηνότερων τιμών για διέλευση από εκεί.(σ.σ. 3000 ευρώ η διαδρομή μέσω Αιγαίου, 300 ευρώ από Εβρο). Οποιος αποφασίζει να περάσει, θα περάσει, εκτός κι αν πεθάνει στο δρόμο".

Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στο σχεδιαζόμενο φράχτη των 12,5 χλμ.: "Τι διαφορά θα σημάνει γι΄αυτούς ένα τείχος, όταν εδώ και 10 χρονια στα σύνορα Τουρκίας και Ιράν οι αρχές πυροβολούν στα τυφλά όταν αντιλαμβάνονται παρουσία μη νομίμων μεταναστών; Ποια η διαφορά για ανθρώπους που δεν πιστεύουν τους ίδιους τους συγγενείς τους, όταν τους μιλούν για την "κόλαση της Δύσης";"

Μελετώντας την κατάσταση των μη νομίμων μεταναστών στη χώρα, ο κ. Μαρούκης τους έχει διαχωρίσει μεταξύ όσων οι κοινότητες διαβιούν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και αυτών που δημιούργησαν "νεοσυσταθείσες" κοινότητες.

Στην πρώτη ομάδα ανήκουν Αλβανοί, Πακιστανοί, Γεωργιανοί και Μπαγκλαντεσιανοί. Οι μη νόμιμοι Αλβανοί απασχολούνται στους ίδιους τομείς με τους νόμιμους ομοεθνείς τους και αντιμετωπίζουν παρεμφερή προβλήματα εξαιτίας της κρίσης. Μεταξύ των νόμιμων μεταναστών, μεγάλος αριθμός έχει απωλέσει τη νομιμότητα, εξαιτίας της ανεργίας και έχει εξαναγκασθεί να επιστρέψει. Αντίστοιχος μεγάλος αριθμός μη νομίμων, επιστρέφει στην Αλβανία και εισέρχεται παράνομα στην Ελλάδα, μόνο για βραχύχρονη, εποχιακή εργασία. Καθώς η οικοδομή έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, οι Αλβανοί αναγκάζονται να αποχωρήσουν από τις κατασκευές,"παραδοσιακό" τομέα ενασχόλησής τους στην Ελλάδα, και κύριος τομέας απασχόλησης γίνεται, πλέον, για πολλούς ο αγροτικός τομέας.

Οι μη νόμιμοι Πακιστανοί απασχολούνται στον αγροτικό τομέα, "παραδοσιακό" τομέα ενασχόλησης των ομοεθνών τους. Τα φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσής τους, έχουν πληθύνει τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεροκάματο των μη νομίμων Πακιστανών, από 25-30 ευρώ πέρσι, στον αγροτικό τομέα, έχει πέσει στα 6-15 ευρώ.

Οι Μπαγκλαντεσιανοί επιβιώνουν μεταξύ αγρών, πώλησης μικρο-αντικειμένων στο δρόμο και επαιτείας στα φανάρια. Ο κ. Μαρούκης δεν εντόπισε φαινόμενα εκμετάλλευσής τους από κυκλώματα.

Τη δεύτερη ομάδα αλλοδαπών αποτελούν οι "νεοσυσταθείσες" κοινότητες Αφγανών, Σομαλών, Αλγερινών, Μαροκινών και προερχομένων από κράτη της δυτικής και υποσαχάριας Αφρικής. Προσδοκία τους είναι να φύγουν προς άλλα κράτη της δυτικής Ευρώπης. Εργάζονται περιστασιακά, είτε στην επαρχία βγάζοντας ελάχιστα χρήματα είτε στην Αθήνα, πηγαίνοντας στις πιάτσες όπου προσφέρουν χειρονακτική εργασία σε τιμή ευκαιρίας. Ζουν με δανεικά από φίλους, με πίστωση από μικρομάγαζα άλλων αλλοδαπών ή από συγγενείς που στέλνουν χρήματα από το εξωτερικό. Κάποιοι ασχολούνται με το υπαίθριο μικρο-εμπόριο, με βασική πελατεία άλλους μετανάστες.

Οι άνθρωποι αυτοί στοιβάζονται ( 2-3 οικογένειες) σε μικρά δωματιάκια το χειμώνα και μένουν έξω το καλοκαίρι. Τρέφονται, όταν προλαβαίνουν, μια φορά την ημέρα από τα συσσίτια της Εκκλησίας και ΜΚΟ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Σομαλή μητέρα με δυο παιδιά, δυόμισι και ενός έτους, που επί 2,5 χρόνια τρέφονται με ένα πιάτο σκέτο ρύζι ή φασόλια. Οταν υπάρχει, δίνει το βράδι ένα μπουκάλι γάλα σκόνη. Στην Πάτρα, όπου, κατά κύριο λόγο, συγκεντρώνονται ενήλικες, τρέφονται από τα σκουπίδια και υπάρχει μικρή βοήθεια από σχολείο εκμάθησης γλώσσας για ενηλίκους.

Είναι θύματα εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, συστηματικής βίας και εκκαθαρίσεων από ακροδεξιές ομάδες. Ενας μικρός αριθμός ασυνόδευτων ανηλίκων και νέων έχει εμπλακεί στο εμπόριο ναρκωτικών και στην μικρο-εγκληματικότητα, όπου τα ποσοστά της εμπλοκής τους αυξάνονται όσο περνά ο καιρός.

"Το Ισλάμ, προς το παρόν, προφυλάσσει από τη γενικευμένη εγκληματικότητα' σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μαρούκης. Οταν ο άλλος πεινά, όταν δεν έχει άλλη λύση, το βήμα προς την μικροεγκληματικότητα είναι μικρό. Το έντονο και αυστηρό θρησκευτικό πλαίσιο, ιδιαίτερα θρησκευόμενων ανθρώπων, λειτουργεί μέχρι σήμερα ευτυχώς σαν πόλος κοινωνικής συνοχής και διατήρησης της αξιοπρέπειας στο περιθώριο, σαν πλαίσιο ανατροπής της ροπής προς την εγκληματικότητα. Η ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης αυτών των ανθρώπων δεν πρέπει να διώκεται και να περιθωριοποιείται. Το αντίθετο, πρέπει να διευκολύνεται".

Οπως σημείωσαν οι κ. Μαρούκης και Τριανταφυλλίδου, είναι αδήριτη ανάγκη να εφαρμοσθεί το γρηγορότερο δυνατόν το σύστημα ασύλου, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

20 χρονη κατήγγειλε για βιασμό τον πεθερό της και τον …γείτονα !

Μια πολύ περίεργη υπόθεση βιασμών που φέρονται να διαπράχθηκαν σε… δόσεις, ερευνά η Αστυνομία στην Ζάκυνθο! Ως θύμα εμφανίζεται μια 20χρονη Ρουμάνα, η οποία κατήγγειλε τον πεθερό της και έναν γείτονά της ότι την βίασαν κατ’ επανάληψη αλλεπάλληλες φορές, ο καθένας ξεχωριστά! Όμως, τα περιστατικά που περιέγραψε άρχισαν πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με την καταγγελία της! Η νεαρή αλλοδαπή που κατοικεί μαζί με τον σύζυγό της στην περιοχή του Μαχαιράδου, εμφανίστηκε μόνη της στο αστυνομικό τμήμα Λαγανά και κατέθεσε μήνυση εναντίον των δύο ανδρών, Όπως είπε, ο πεθερός της τη βίασε δύο φορές πριν από έναν μήνα και λίγες ημέρες αργότερα πληρώθηκε από έναν Αλβανό γείτονά της για να τη βιάσει και αυτός δύο φορές! Η τελευταία φορά ήταν πριν από δύο ημέρες όταν, μάλιστα, την εξανάγκασαν να κάνει… στοματικό έρωτα στον γείτονα!... Οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν μετά την καταγγελία της γυναίκας στα πλαίσια του αυτοφώρου, ωστόσο αρνούνται όσα υποστηρίζει η 20χρονη Ρουμάνα η οποία δεν μπορεί να αποδείξει ότι έπεσε θύμα βιασμού αφού έχει περάσει αρκετός καιρός για να βρεθούν ιατροδικαστικές ενδείξεις… Το ερώτημα που απασχολεί την Αστυνομία είναι γιατί δεν κατήγγειλε αμέσως τους βιασμούς, παρά άφησε να περάσει ένας ολόκληρος μήνας. Πάντως, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα ασκήσει διώξεις.

Ερευνούν το DNA του λαδιού !!

Το μοναδικό στην Ελλάδα εργαστήριο που εφαρμόζοντας την μέθοδο της βιοτεχνολογίας εξετάζει το DNA του λαδιού λειτουργεί στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. Επικεφαλής του εργαστηρίου είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Καλαϊτζής συντονιστής σπουδών έρευνας του τμήματος γεωργικής γενετικής και βιοτεχνολογίας του ΜΑΙΧ που μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, για την μέθοδο που χρησιμοποιείται.
"Όπως ξέρετε το DNA ενός ανθρώπου, μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητά του. Το ίδιο ακριβώς, μπορεί να γίνει και με το ελαιόλαδο. Το DNA το όποιο μπορούμε να απομονώσουμε από το ελαιόλαδο, μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητα του ελαιόλαδου, δηλαδή με άλλα λόγια την ποικιλία προέλευσής του".
Όπως ο ίδιος εξήγησε, "το ελαιόλαδο, είναι φυσικός χυμός άρα μέσα του έχει υπολείμματα από το φρούτο της ελιάς και αυτά τα υπολείμματα αποτελούνται από φυτικά κύτταρα. Αυτά τα φυτικά κύτταρα έχουν DNA άρα, πρωταρχικός μας στόχος είναι η απομόνωση ανεκτής ποιότητας DNA από τα φυτικά κύτταρα τα οποία είναι υπολείμματα μέσα στο χυμό του ελαιόλαδου και μετά η ανάλυσή τους με τη χρήση μοριακών δεικτών τους οποίους έχουμε αναπτύξει στο εργαστήριο….
Ερευνούν το DNA του λαδιού !!

Το μοναδικό στην Ελλάδα εργαστήριο που εφαρμόζοντας την μέθοδο της βιοτεχνολογίας εξετάζει το DNA του λαδιού λειτουργεί στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. Επικεφαλής του εργαστηρίου είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Καλαϊτζής συντονιστής σπουδών έρευνας του τμήματος γεωργικής γενετικής και βιοτεχνολογίας του ΜΑΙΧ που μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, για την μέθοδο που χρησιμοποιείται.
"Όπως ξέρετε το DNA ενός ανθρώπου, μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητά του. Το ίδιο ακριβώς, μπορεί να γίνει και με το ελαιόλαδο. Το DNA το όποιο μπορούμε να απομονώσουμε από το ελαιόλαδο, μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητα του ελαιόλαδου, δηλαδή με άλλα λόγια την ποικιλία προέλευσής του".
Όπως ο ίδιος εξήγησε, "το ελαιόλαδο, είναι φυσικός χυμός άρα μέσα του έχει υπολείμματα από το φρούτο της ελιάς και αυτά τα υπολείμματα αποτελούνται από φυτικά κύτταρα. Αυτά τα φυτικά κύτταρα έχουν DNA άρα, πρωταρχικός μας στόχος είναι η απομόνωση ανεκτής ποιότητας DNA από τα φυτικά κύτταρα τα οποία είναι υπολείμματα μέσα στο χυμό του ελαιόλαδου και μετά η ανάλυσή τους με τη χρήση μοριακών δεικτών τους οποίους έχουμε αναπτύξει στο εργαστήριο….

Έχουμε δημιουργήσει μια μεγάλη βάση δεδομένων από 45 ελληνικές ποικιλίες ελιάς τις οποίες έχουμε χαρακτηρίσει και ταυτοποιήσει με τη χρήση μοριακών δεικτών. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε την ποικιλία προέλευσης του ελαιόλαδου. Είναι μια τεχνική απόλυτα αξιόπιστη καθώς το DNA δεν αλλοιώνεται ούτε επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες".

Σύμφωνα με τον κ. Καλαϊτζή κάθε ποικιλία ελιάς έχει την δική της ταυτότητα, "το δικό της γενετικό αποτύπωμα το οποίο είναι γραμμένο πάνω στο DNA", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Όπως ακόμα είπε, "η ανάπτυξη αυτής της μεθοδολογίας για να είναι αξιόπιστη απλή και χαμηλού κόστους ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί από όλα τα τυποποιητήρια ελαιόλαδου έχει σχετικά μεγάλο κόστος για τους ερευνητές. Έχουμε ήδη χρηματοδοτηθεί μια φορά από τη γενική γραμματεία έρευνας τεχνολογίας και τώρα συμμετέχουμε στο κέντρο καινοτομίας Κρήτης το οποίο συντονίζει το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Κεντρικός μας στόχος είναι να μπορούμε μέσα σε μια δύο ημέρες από τη στιγμή που παίρνουμε το δείγμα ελαιόλαδου να απομονώσομε το DNA και να κάνουμε την ανάλυση χρησιμοποιώντας τους μοριακούς δείκτες".

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται στα εργαστήρια του ΜΑΙΧ σύμφωνα με τον καθηγητή είναι επιστημονικά αποδεκτή και εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε άλλες κυρίως μεσογειακές χώρες.

"Η μέθοδος είναι αποδεκτή, ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα πριν από 10 -12 χρόνια, υπάρχουν αρκετά εργαστήρια σε περιοχές που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για το ελαιόλαδο όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να αναπτύξουμε και εμείς τη δική μας μεθοδολογία, τα δικά μας πρωτόκολλα και μέχρι σήμερα μπορούμε να πούμε πώς είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο. Προσπαθούμε να απλοποιήσουμε και να ενισχύσουμε την αξία της μεθοδολογίας.

Το δικό μας εργαστήριο είναι το μοναδικό, υπάρχουν εργαστήρια που όμως δεν χρησιμοποιούν βιοτεχνολογικές προσεγγίσεις αλλά χρησιμοποιούν τις προσεγγίσεις της αναλυτικής χημείας που είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε προσέγγιση έχει τα πλεονεκτήματά της και τα μειονεκτήματά της. Η δικιά μας προσέγγιση μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά αλλά και αυτόνομα για να ταυτοποιήσει την ποικιλία προέλευσης. Επίσης έχει πολύ μεγάλη εφαρμογή, όταν γίνονται νοθείες ελαιοκάρπου".

Η μέθοδος που εφαρμόζεται στο ΜΑΙΧ μπορεί να απλοποιηθεί ακόμα περισσότερο σύμφωνα με τον καθηγητή αλλά αποτελεί όπως υποστήριξε το "διαβατήριο" ποιότητας για το ελαιόλαδο.

"Έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα η βιοτεχνολογική μεθοδολογία σε σχέση με της αναλυτικής χημείας. Για παράδειγμα αν θέλουμε να εξάγουμε ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα πιστοποιητικό το οποίο σημαίνει ότι αυτό το ελαιόλαδο είναι συγκεκριμένης ποικιλίας. Αυξάνει την αξιοπιστία του προϊόντος στη διεθνή αγορά. Προχωράμε να απλοποιήσουμε την τεχνολογία και έχουμε σημαντικές συνεργασίες και με τον κ. Χριστόπουλο από το τμήμα χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών όπου χρησιμοποιούμε συμπληρωματική τεχνογνωσία για να μπορέσομε να απλοποιήσομε και να αναπτύξομε μια πρωτοπόρα μεθοδολογία προς την κατεύθυνση ταυτοποίησης του ελαιόλαδου και των βρώσιμων ελιών."

Νέα Δημοκρατία: "Τέλος εποχής" για τη Ρηγίλλης !!

Μια νέα εποχή αρχίζει για τη ΝΔ με τη μετακόμιση όλων των υπηρεσιών του κόμματος στο νέο κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού. Στο τέλος του μήνα θα φύγουν και τα τελευταία στελέχη από το ιστορικό κτήριο της Ρηγίλλης, καθώς το 7.000 τ.μ. κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού 360 είναι καθ΄ όλα έτοιμο για να φιλοξενήσει 640 άτομα, που απαρτίζουν ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό. Η πρόσβαση στα νέα γραφεία μπορεί να γίνεται από δύο εισόδους. Από το ισόγειο της οδού Δοϊράνης θα υπάρχει πρόσβαση στις υπηρεσίες συντήρησης του κτιρίου, στη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος αλλά και σε μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων. Η αίθουσα αυτή έχει χωρητικότητα άνω των 520 ατόμων και εκεί θα γίνονται όλες οι ομιλίες και οι συγκεντρώσεις που μέχρι τώρα γίνονται σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας, με υψηλό πολλές φορές αντίτιμο…. Από το ισόγειο της Λεωφόρου Συγγρού υπάρχει πρόσβαση στο μεγάλο χώρο υποδοχής, ενώ στην αριστερή πλευρά υπάρχει μια μεγάλη βιβλιοθήκη με βιβλία που σχετίζονται με το χώρο και το κόμμα και τα οποία τα στελέχη θα μπορούν να διαβάζουν ή και να δανείζονται. Δεξιά υπάρχει το εστιατόριο με πλήρες μενού, ένα μεγάλο σαλόνι, αλλά και όλες οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του κόμματος. Στο ισόγειο βρίσκεται και το press room όπου θα πραγματοποιούνται οι δηλώσεις του Προέδρου και του εκπροσώπου αλλά και ο χώρος των δημοσιογράφων με τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και με πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο που υπάρχει σε όλους τους χώρους των νέων γραφείων του κόμματος. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και χωρητικότητας 120 ατόμων με σύγχρονο multimedia εξοπλισμό όπου θα πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων και οι συνεδριάσεις κομματικών οργάνων, όπως της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Στον 2ο όροφο βρίσκεται όλος ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, όλες οι γραμματείες καθώς και αίθουσα μηχανογράφησης. Κάθε όροφος μάλιστα έχει ένα δικό του εκτυπωτικό κέντρο , μια κουζίνα, ένα αρχείο αλλά και τρείς αίθουσες συνεδριάσεων.
Στον 3ο όροφο βρίσκονται τα γραφεία του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά αλλά και του υπόλοιπου ηγετικού δυναμικού της ΝΔ, δηλαδή τα γραφεία των Αντιπροέδρων Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σταύρου Δήμα, ορισμένα γραφεία τομεαρχών, το γραφείο του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου και η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, το γραφείο τύπου, καθώς και τα γραφεία του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη και των αναπληρωτών του. Στο κτίριο υπάρχει κλειστό υπόγειο πάρκιγκ 150 θέσεων και υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας με κάμερες. Η πρόσβαση σε κάθε όροφο θα είναι διαβαθισμένη με ειδικές κάρτες που θα έχουν τα στελέχη και οι επισκέπτες της ΝΔ.Παράλληλα ένα υπερσύγχρονο τηλεφωνικό δίκτυο δίνει τη δυνατότητα της επικοινωνίας με όλες τις περιφερειακές οργανώσεις του κόμματος με μηδενικό κόστος.
Μέχρι τώρα όλες οι υπηρεσίες της ΝΔ ήταν διασκορπισμένες σε 24 κτήρια και διαμερίσματα σε όλη την Αθήνα. Και, όπως αναφέρουν επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών του σε ένα κτήριο επέρχεται εξοικονόμηση πόρων κατά 32%, τόσο από τη μείωση στο κόστος λειτουργίας (ενοίκια, ηλεκτρικό, καθαριότητα, τέλη) αλλά και από το γεγονός ότι η νέα τεχνολογία παρέχει πλήρη ενεργειακή θωράκιση στο κτήριο. Το νεοκλασσικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης, πάντως, δεν θα "ξενοικιαστεί". Θα μετακομίσει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώ σε μια αίθουσα θα υπάρχει οπτικό υλικό από την ιστορία του κόμματος. Θα διατηρήσει επίσης εκεί γραφείο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για "έκτακτες περιπτώσεις".

Συνάντηση Π. Τατούλη με φορείς για το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο !!

Με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, συνδικαλιστές των υπαλλήλων του σιδηρόδρομου Πελοποννήσου και τον επικεφαλής της ''Αγωνιστικής Συνεργασίας'', περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Πετράκο, συναντήθηκε μετά από αίτημα τους, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Γιώργος Πουλουκέφαλος, και οι τρεις θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου, Απόστολος Παπαφωτίου και Ανδρέας Πουλά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και τον λόγο έλαβαν και οι συνδικαλιστές εξέφρασαν την αγωνία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τα δρομολόγια του τρένου στην Πελοπόννησο και ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, να μεσολαβήσει ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα….. "Το θέμα του σιδηροδρόμου αποτελούσε πάντα για μένα προτεραιότητα, ήμουν ο μοναδικός βουλευτής που είχα καταθέσει τόσο πολλά ερωτήματα για αυτό το θέμα στην βουλή διότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ήμουν αντίθετος με το σχεδιασμό που υπήρχε και τις πολιτικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί και αφορούσαν τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας στις τοποθετήσεις των συνομιλητών του, και πρόσθεσε, "πρέπει να υπάρχει σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο αλλά πρέπει να είναι και βιώσιμος". Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι έχει ήδη προβεί σε σχετική παρέμβαση για το σιδηρόδρομο στον υπουργό, με σαφή πρόταση που καταγράφεται άλλωστε και στο σχέδιο δράσης του συνδυασμού του και συμπλήρωσε πως, "όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ πρέπει να αναλογιστούμε και τις ευθύνες τις δικές μας, γιατί ενώ βλέπαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον σιδηρόδρομο το αντιμετωπίζαμε κοντόφθαλμα και δεν είχαμε δει το θέμα με προοπτική ώστε να μπορούσε σήμερα ο σιδηρόδρομος να είναι βιώσιμος". Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τατούλης, αποδέχθηκε να μεσολαβήσει για την διεξαγωγή αυτής της συνάντησης η οποία εάν τελικά δεν επιτευχθεί, ξεκαθάρισε ότι θα είναι με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου