5.2.11

"Μπράβοι" πουλάνε προστασία... στα φωτοβολταϊκά!

Μετά τα νυχτομάγαζα νέο πεδίο δράσης …λαμπρό !
ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ
Μετα τα νυχτερινά κέντρα, εμφανίζονται πλέον μπράβοι... και στα φωτοβολταϊκά. Ανθρωποι του υποκόσμου διαπιστώνουν πως τα νυχτερινά κέντρα δεν μπορούν πλέον να... δώσουν τα αναμενόμενα για αυτούς (ούτως ή άλλως υπάρχει σημαντική κάμψη στον τζίρο τους) και προσανατολίζονται σε περισσότερο... επικερδείς επιχειρήσεις. Εμφανίζονται σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως τα χρήματα που καταβάλλονται με τη μορφή επιδοτήσεων είναι πολλά, και απειλούν με αντίποινα σε περιπτωση που ο εκβιαζόμενος... δεν ενδώσει στις απαιτήσεις. Ηδη "μπράβοι" έχουν εμφανιστεί σε αγροτικές περιοχές της Αχαϊας και της Ηλείας, έχουν "πλησιάσει" πολίτες που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον τομέα της ενέργειας και να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά και τους απειλούν με καταστροφές αν δεν ενδώσουν στην "προστασία". Οι πολίτες φοβούνται πλέον για την περιουσία τους, αφού οι εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών ενδέχεται να είναι σε απομακρυσμένες περιοχές οι οποίες... δεν μπορούν να αστυνομευθούν. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένες ομάδες μπράβων εμφανίζονται σε περιοχές... που δεν είναι γνωστοί.dete.gr

ΦΡΙΚΗ - 26χρονη νεκρή σε υπόγεια διάβαση στο κέντρο της Αθήνας !

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και το «Τούνελ» για ακόμη μία φορά σόκαρε τους τηλεθεατές με τις αποκαλύψεις του.!!!
Μία ανατριχιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη: μία 26χρονη μητέρα που αγνοούταν ήταν νεκρή σε υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Αλεξάνδρας και, μάλιστα, καθημερινά περνούσε αλλά και κοιμόταν δίπλα της κόσμος!
Η φρίκη συνέβαινε επί 4 μήνες σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες γειτονιές της Αθήνας, το Πεδίο του Άρεως, δίπλα σε θέατρα και ξενοδοχεία. Ουδείς έδινε σημασία, ενώ δίπλα στη σορό ζούσαν άστεγοι και τοξικομανείς!
Η Λουζία - Βασιλική Καρανδρέα, μητέρα ενός 3χρονου αγοριού, είχε εξαφανιστεί και την αναζητούσαν. Τελικά, απευθυνθήκαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, η κάμερα της οποίας κατέγραψε ανατριχιαστικές εικόνες στην «καρδιά» της ελληνικής πρωτεύουσας εν έτει 2011...
Η σορός της άτυχης γυναίκα βρισκόταν στην υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Αλεξάνδρας, μέρος όπου καθημερινά καταφεύγουν απόκληροι της ζωής. Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, όταν απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας λέγοντας πως βρέθηκε ένας σκελετός, του είπαν να επιστρέψει στο σημείο και να καλέσει το 100.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία ήρθε έπειτα από 4 ώρες και πήρε καταθέσεις τόσο από τον ίδιο, όσο και από μία άλλη κοπέλα, φίλη της αγνοούμενης που συνήθιζε να μένει στην υπόγεια διάβαση τα βράδια. «Βρέθηκε σκελετός, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι γεμάτο ποντίκια κι αρουραίους εδώ πέρα», δήλωσε ο μάρτυρας.
«Είδα ένα στρογγυλό που έμοιαζε με κόκκαλο. Το ξεσκέπασα και, όπως έβγαλα τα σκουπίδια, βγήκε και ένα μαντήλι από το στόμα», περιέγραψε η φίλη της 26χρονης, προσθέτοντας πως η σορός ήταν κάτω από σκουπίδια.
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και το «Τούνελ» για ακόμη μία φορά σόκαρε τους τηλεθεατές με τις αποκαλύψεις του. Η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε την εικόνα του θανάτου. Ένα ρεπορτάζ που γινόταν στην καρδιά της Αθήνας για τη Λουζία- Βασιλική Καρανδρέα 26 χρόνων από τη Σαλαμίνα. Σε υπόγεια διάβαση, που υποτίθεται πως είναι για τους πεζούς στο Πεδίον του Άρεως, στις τουαλέτες που λογικά πρέπει να χρησιμοποιούν οι περαστικοί, κρυβόταν η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο. Η φίλη της αγνοούμενης μέχρι χθες νεαρής μητέρας, οδήγησε το «Τούνελ» στο χώρο της αποκάλυψης…Η άτυχη Βασιλική νεκρή τέσσερις μήνες με τα ποντίκια- γίγαντες να την κατατρώνε και κανένας από το Δήμο Αθηναίων ή την Αστυνομία, να μην έχουν αντιληφθεί το παραμικρό. Οι αποκαλύψεις ήταν γροθιά στο σύστημα που οδηγεί στον αργό θάνατο τα παιδιά του…

Έπεσαν πυροβολισμοί σε 5 ημερη εκδρομή ....μαθητών !

Σε τραγωδία παραλίγο να εξελιχθεί μια μαθητική εκδήλωση του εσπερινού λυκείου στο Ρέθυμνο, όταν ένας 26χρονος άνοιξε πυρ στο νυχτερινό κέντρο όπου διασκέδαζαν οι μαθητές! Από τα πυρά ένας 30χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και ένας 20χρονος στο χέρι, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με εφημερίδες του Ρεθύμνου, ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν ο 26χρονος μπήκε στο νυχτερινό κέντρο «Ζυγός», πυροβόλησε τον 30χρονο και τον 20χρονο και τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητό του. Ο 30χρονος -πρόεδρος του 15μελους του σχολείου- τραυματίστηκε στο μάγουλο και νοσηλεύεται σε καταστολή στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ ο 20χρονος νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του ίδιου νοσοκομείου. Αν και οι λόγοι που οδήγησαν τον 26χρονο στο να ανοίξει πυρ παραμένουν άγνωστοι, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στον τοπικό Τύπο πως νωρίτερα είχε λογομαχήσει με παρέα στην οποία ήταν και ο 30χρονος.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ιδιοκτήτη καφενείου, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές: το 2006 είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με Λιμενικούς εναντίον των οποίων πυροβόλησε όταν προσπάθησαν να τον ελέγξουν, τον Μάρτιο του 2010 είχε πυροβολήσει και σκοτώσει πρόβατα στο χωριό Μυριοκέφαλα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε συλληφθεί για παραβάσεις του νόμου περί παράνομων παιχνιδιών στο κατάστημα του.

Σούπερ Λίγκα (21η ημέρα)-Αποτελέσματα !

Σε αναμετρήσεις για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 1-1
Πανσερραϊκός-Ηρακλής 1-2
ΑΕΚ-Αρης 1-2
Καβάλα-Κέρκυρα 5/2 (15:00)
Εργοτέλης-Πανιώνιος 5/2 (15:00)
Ολυμπιακός-Ξάνθη 5/2 (15:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 5/2 (17:15)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 5/2 (19:30

Αμερικάνικο αεροπλανοφόρο στο Καστελλόριζο – Θα πραγματοποιήσουν βολές στο Αιγαίο !

Θα παρακολουθήσει την αεροναυτική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων «ACIK DENIZ» η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το διάστημα 7-11 Φεβρουαρίου !!
Ασυνήθιστη αμερικανική ενέργεια κατά τη διάρκεια τουρκικής αεροναυτικής άσκησης καταδεικνύει ότι οι εποχές έχουν αλλάξει... Το Αμερικανικό Ναυτικό (USN) που εστιάζει την προσοχή του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και το Αιγαίο, έστειλε το αεροπλανοφόρο USS Enterprise (CVN 65) για να παρακολουθήσει από απόσταση αναπνοής τουρκική άσκηση η οποία αρχίζει τις επόμενες ημέρες.
Πρόκειται για την αεροναυτική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων «ACIK DENIZ» η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το διάστημα 7-11 Φεβρουαρίου στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο. Μέρος της άσκησης έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Καστελορίζου, περιοχή υψίστης στρατηγικής σημασίας την παρούσα συγκυρία, λόγω των συζητήσεων για την ανακήρυξη ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) η οποία θα εφάπτεται με την αντίστοιχη κυπριακή.
Ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες το USN ζήτησε και έλαβε άδεια για την πραγματοποίηση βολών από τα μαχητικά αεροσκάφη του USS Enterprise στο πεδίο βολής «ΚΑΡΑΒΙΑ», στα ανοιχτά της Άνδρου το διάστημα 5-7 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, όπως ανακοινώθηκε, το αεροπλανοφόρο θα κατευθυνθεί στη Μαρμαρίδα, απέναντι από τη Ρόδο, για το διάστημα διεξαγωγής της τουρκικής άσκησης! Η παρουσία του εκεί φαίνεται πως σκοπό είχε να περάσει το μήνυμα ότι οι εξελίξεις στην περιοχή άπτονται πλέον των αμερικανικών γεωστρατηγικών συμφερόντων, τα οποία και προασπίζουν οι ΗΠΑ δια της προβολής ναυτικής ισχύος.
Με απλά λόγια, το μήνυμα είναι ότι για τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές ενέργειες – στρατιωτικές ή άλλες – οι οποίες θα διαταράξουν το status quo στην περιοχή. Αυτό καταφανώς συνδέεται με την ασφάλεια του Καστελορίζου, νήσος η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στη χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ, άρα και στη δημιουργία ασφαλούς στρατηγικού διαδρόμου μελλοντικής μεταφοράς των υδρογονανθράκων που έχουν εντοπιστεί στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Εν ολίγοις, για τις ΗΠΑ, το θέμα άπτεται της ενεργειακής ασφάλειας της Δύσης, άρα πλέον αποτελεί ζωτικό εθνικό συμφέρον. defencepoint.gr

VIDEO - Ανακάλυψαν φυλή στον Αμαζόνιο που δεν γνωρίζει τον «Πολιτισμό » !

Τις προηγούμενες ημέρες δημιουργήθηκε παγκόσμια αίσθηση από νέα μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα που είδαν το φως της δημοσιότητας από ντοκιμαντέρ του βρετανικού BBC και στα οποία φαίνεται μια φυλή στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου, η οποία είναι πλήρως αποκομμένη από τον υπόλοιπο πολιτισμό. - Δείτε την φυλή του Αμαζονίου που δεν γνωρίζει τον πολιτισμό .Με υπερσύγχρονες κάμερες που έφεραν ισχυρούς φακούς, τα μέλη του συνεργείου του BBC μαγνητοσκοπούσαν επί μέρες από απόσταση ενός και πλέον χιλιομέτρου την φυλή, προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερη επιρροή στην καθημερινότητα των μελών της. Η φυλή είναι εγκατεστημένη στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού.


newsday.gr

Γέροντας Παΐσιος για Τουρκία : Οι Ρώσοι θα αφανίσουν την Τουρκική λαίλαπα μέσα σε μία εβδομάδα !

 Η μεγάλη προφητεία του Γέροντα Παίσιου για την Τουρκία !
«Αυτοί που αμείλικτα κτυπούν την Ορθοδοξία, τώρα θα εκλείψουν. Ακόμα και αυτοί που κατέστρεψαν τον Βυζαντινό Πολιτισμό δεν είναι οι Τούρκοι που τον κατέστρεψαν, είναι οι σταυροφόροι, οι Ευρωπαίοι, οι καθολικοί, που ενίσχυσαν τους Τούρκους για να καταστρέψουν το Βυζάντιο. Τους απογόνους τους, λοιπόν, θα τους μαζέψει ο Θεός εκεί μέσα και θα σφαγούν εκεί. Εσείς είστε νεώτεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν τη ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδών. Αυτό που τώρα ξεκίνησε στα Βαλκάνια δεν θα σταματήσει.
Εκείνος που το εμποδίζει να απλωθεί είναι η διαιρεμένη (τότε) ρωσική ηγεσία (Γκορμπατσόφ-Γιέλτσιν), η οποία πλευρίζει τους Αμερικανούς. Όμως ο ρωσικός λαός θα τους ρίξει και οι χριστιανικοί λαοί των Βαλκανίων θα προελάσουν.
Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο. Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως, δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προκαλεί ως όργανά Του. Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την Τουρκική λαίλαπα μέσα σε μία εβδομάδα. Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των σταυροφόρων) το ΝΑΤΟ, για να τη σώσουν, τότε εκεί θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν». Αυτό το χαρακτηριστικό απόσπασμα του γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτη από το βιβλίο «Λόγοι σοφίας και χάριτος» περιγράφει τα μελλούμενα να τελεσθούν στην Βαλκανική Χερσόνησο. Και προσθέτει ο σοφός και Άγιος γέροντας:
«Όσο για την κατάσταση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αυτή είναι προϊόν του Βατικανού. Είναι οι «ευλογίες» του Πάπα, του «μεγάλου χριστιανού». Τα νοήματα όλων αυτών συλλαμβάνει ο διεθνής σιωνισμός. Το διεθνές χρηματιστήριο που ονομάζεται Αμερική. Αμερική δεν υπάρχει. Οι Σιωνιστές είναι η Αμερική. Αυτοί λοιπόν αφού λάβουν τα μηνύματα τα σατανικά, τα προωθούν στο Βατικανό, αυτό τα μετατρέπει σε σχέδια και στη συνέχεια καλεί το Ισλάμ να τα εφαρμόσει. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν σήμερα τα σατανικά σχέδια. Αυτοί κατόρθωσαν κι αιχμαλώτισαν τους ηγέτες μας.
Οι ελπίδες μας είναι μόνο στο Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα – και θα το δείτε – ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχίσει. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στη γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιός θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη».
Παραθέτουμε και την προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού:
“Θα έρθει καιρός που στα μέρη της Καλλίστης και του Μελά θα δείτε τον Πατριάρχη να κατεβαίνει τα 64 σκαλιά της Παναγιάς και να ακούει κεμεντζέ. Τότε ολίγον καιρό έχετε. Βάλτε στην άκρη ένα σακούλι στάρι να μη χαθείτε από την πείνα”.

Facebook -Κλάπηκαν 250.000 φωτογραφίες από Site γνωριμιών !

Οι δημιουργοι μίας ιστοσελίδας γνωριμιών έκλεψαν πληροφορίες από 250,000 προφίλ του Facebook και τις αναπαρήγαγαν χωρίς τη γνώση των μελών …της δημοφιλούς κοινότητας. Το Lovely-faces.com χρησιμοποιεί τα ονόματα και τις φωτογραφίες των μελών του Facebook και δίνει στους χρήστες του την επιλογή να «κανονίσουν ένα ραντεβού» με τους ανυποψίαστους «εθελοντές», οδηγώντας τους στην κανονική σελίδα προφίλ των ανθρώπων αυτών.
Στη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας μπορεί να γίνει αναζήτηση βάσει εθνικότητας, φύλου ή χαρακτήρα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ψηφίζουν προκειμένου να αποφασίσουν ποιο άτομο τους αρέσει και να βαθμολογήσουν το πόσο cool είναι αυτό το άτομο.
Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας, Paolo Cirio και Alessandro Ludovic, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους ισχυριζόμενοι ότι η ιστοσελίδα είναι απλώς μία προσπάθεια να μεγεθύνει την παραβίαση που επιτρέπεται από το Facebook!
Σε σχετική τους δήλωση στην ιστοσελίδα τους, αναφέρουν:
«Το Facebook, ένα απεριόριστα cool μέρος για τόσους πολλούς ανθρώπους, είναι ταυτόχρονα ένα χρυσωρυχείο για κλοπή ταυτότητας και γνωριμιών, δυστυχώς χωρίς τον έλεγχο του χρήστη. Αλλά αυτή είναι η φύση του Facebook και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γενικώς» Ο διευθυντής των επικοινωνιακών αρχών του Facebook Barry Schnitt, δήλωσε επίσημα στο wired.com ότι «Το να αναμοχλεύουν τις πληροφορίες των ανθρώπων παραβιάζει τους όρους χρήσης μας. Έχουμε λάβει και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε νομική δράση ενάντια σε οργανισμούς που παραβιάζουν τους όρους χρήσης μας». troktiko.eu

Στον “αέρα” η Κορίνθου - Πατρών, κάνουν πίσω οι Τράπεζες...

Σοβαρός είναι πλέον ο κίνδυνος να ματαιωθεί η ολοκλήρωση του έργου της Κορίνθου – Πατρών, μετά την απόφαση των τραπεζών που στηρίζουν την κοινοπραξία «Ολυμπία Οδός», να αναστείλουν την χρηματοδότησή τους. Η απόφαση – βόμβα είναι γνωστή στο Υπουργείο Υποδομών και γι' αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε να υπάρξει μια καινούργια συμφωνία και το έργο να προχωρήσει. Ήδη πάντως, λόγω μεγάλης καθυστέρησης των απαλλοτριώσεων, το έργο έχει πάει πίσω μια διετία και ο χρόνος ολοκλήρωσής του μεταφέρθηκε από το 2012 στο 2014. Τώρα, κινδυνεύει να μην γίνει καθόλου. Αναφερόμαστε στον γνωστό δρόμο – καρμανιόλα, που συνδέει την υπερσύγχρονη γέφυρα Ρίου – Αντίρριου με τον σχετικά καινούργιο οδικό άξονα Κορίνθου – Ελευσίνας. Τα 120 χλμ από το Ρίο μέχρι την Κόρινθο έχουν μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο, καθώς οι μονοδρομήσεις του οδοστρώματος με κώνους βρίσκονται σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου. Πρόκειται για έναν δρόμο άκρως επικίνδυνο, που η «Ολυμπία Οδός» επρόκειτο να ξαναφτιάξει, με καινούργια χάραξη, με διάζωμα στη μέση και με σήραγγες στα πιο δύσκολα σημεία του.
Την τελευταία διετία οι τράπεζες έχουν χρηματοδοτήσει το έργο με 336 εκατ. ευρώ και δηλώνουν ότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την οικονομική στήριξη. Ήδη, λόγω οικονομικών προβλημάτων έχουν απολυθεί 40 εργαζόμενοι με τους υπόλοιπους 2.800 να βρίσκονται κυριολεκτικά, «στον αέρα». Συνολικά το έργο Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα έχει μήκος 365 χλμ και το αρχικό κόστος του ήταν 1,8 δισ. ευρώ, από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος του αφορούσε το τμήμα από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο. Αν ματαιωθεί, θα αποτελέσει σημαντικότατο πλήγμα στην οδική κυκλοφορία της Πελοποννήσου, με κίνδυνο να αυξηθούν και άλλο τα τροχαία ατυχήματα, ενώ θα επηρεάσει αρνητικά τις μεταφορές και το εμπόριο. newsbomb.gr

Ισοπαλία και αποδοκιμασίες στην Τρίπολη !!

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Αστέρας και Λάρισα στην Τρίπολη. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με τον Καρέρα (12'), αλλά η Λάρισα ισοφάρισε με το πέμπτο γκολ του Ρομέου στην Ελλάδα (35'), ενώ ο Μετίν είχε δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο. Με δέκα παίκτες θα έπρεπε να αγωνίζεται από το 3' ο Αστέρας, όταν ο Ροζέριο δεν είδε ούτε κίτρινη για εγκληματικό χτύπημα στο πρόσωπο του Νταμπίζα με τις τάπες. Οι οπαδοί των γηπεδούχων αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες της ομάδας τους.

ΕΛΛΑΔΑ : Η χώρα των εργολάβων – Τι πληρώνω …Τι πληρώνω !!

12 ΦΟΡΕΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ
Πληρώνουμε μέχρι 65 εκατ. € το χιλιόμετρο όταν η Ισπανία με ίδιο γεωγραφικό ανάγλυφο πληρώνει 12 φορές λιγότερο
Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ
Δρόμοι στρωμένοι με ευρώ, βεβαίως για τους εργολάβους, αποδεικνύονται οι αυτοκινητόδρομοι, είτε κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης είτε ως κλασικά δημόσια έργα.
Διόδια για την πρώτη κατηγορία, υπερβάσεις και συμπληρωματικές συμβάσεις για τη δεύτερη, αποδεικνύουν απλώς ότι «μονά-ζυγά» είναι οι κερδισμένοι, αλλά και... διαμαρτυρόμενοι. Την Τρίτη οι ανάδοχοι και των πέντε αυτοκινητόδρομων έχουν προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου για να πουν και επίσημα ότι τα έργα δεν βγαίνουν!
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Αθηνών-Πατρών-Πύργου-Τσακώνας. Με «ζεστό» χρήμα 153 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει μόλις το 7% του προϋπολογισμού των έργων, η κοινοπραξία «Ολυμπία Οδός» θα έχει την εκμετάλλευση των διοδίων ώς το 2037. Στο μεγάλο έργο των 2,2 δισ. ευρώ, οι κατασκευαστές έχουν επίσης αναλάβει να καλύψουν και το 41% του κόστους με δάνεια, που πρέπει να αποπληρώσουν. Ωστόσο, η ίδια η σύμβαση του 2007 ομολογεί ότι ο αυτοκινητόδρομος θα έχει ουσιαστικά αποσβεστεί ώς το 2022 και επί 15 χρόνια το Δημόσιο εν γνώσει του τον παραχωρεί στους ιδιώτες, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη της συντήρησης και θα καταθέτουν στα κρατικά ταμεία έως και το 93% των εσόδων από τα διόδια.
Η «συνταγή», βεβαίως με παραλλαγές, είναι δοκιμασμένη στη χώρα μας τη δεκαετία του '90, όταν επανήλθε το σύστημα μελέτη-κατασκευή-χρηματοδότηση-παραχώρηση και ξεκίνησαν τα λεγόμενα συγχρηματοδοτούμενα μεγάλα έργα. Το πρώτο πακέτο περιλάμβανε την Αττική οδό, τη ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου και το νέο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στους αρχικούς σχεδιασμούς είχε περιληφθεί και το μετρό Θεσσαλονίκης, όμως στην πορεία αποδείχθηκε ότι το έργο δεν ήταν ανταποδοτικό και οι τράπεζες δεν ήταν διατεθειμένες να το χρηματοδοτήσουν. Δεν ήταν δύσκολο να βρεθούν αφορμές για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, ευτυχώς χωρίς επιβάρυνση για το Δημόσιο.
Ανάλογη διαδικασία ακολουθήθηκε και το 2009, αυτή τη φορά με την υποθαλάσσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης, που είχε περιληφθεί στο δεύτερο πακέτο μαζί με τους πέντε αυτοκινητόδρομους. Το έργο αποδείχθηκε ασύμφορο και ακυρώθηκε μετά τη γνωμοδότηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, που όμως εκδόθηκε μετά την υπογραφή της σύμβασης. Βεβαίως δεν έχασε ο ανάδοχος του έργου των 480 εκατ. ευρώ, που ζήτησε λύση της σύμβασης με υπαιτιότητα του Δημοσίου και διεκδίκησε αποζημίωση ύψους 400 εκατ. ευρώ. Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και εξασφάλισε αποζημίωση ύψους 68 εκατ. ευρώ για προετοιμασίες που είχε κάνει. Να σημειωθεί ότι αν προχωρούσε η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου η δημόσια συμμετοχή θα ήταν 90 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, οι Ελληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν πανάκριβα για ένα έργο που δεν έγινε. Μάλιστα οι εργολάβοι έχουν προσφύγει στη διαιτησία γιατί θεωρούν ότι το ποσό που τους επιδικάστηκε είναι μικρό!
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Αττικής οδού. Τα έργα ξεκίνησαν το 1994 με προϋπολογισμό 426 δισ. δραχμές (σ.σ. εκείνη την εποχή δεν υπήρχε στον ορίζοντα ευρώ και βεβαίως δεν είχε οριστεί η ισοτιμία του με τη δραχμή), αλλά στην πορεία ανέκυψαν και τα... απρόβλεπτα που στοίχισαν στους φορολογουμένους επιπλέον 549 δισ. δραχμές, δηλαδή άλλη μία Αττική οδό! Ιδιαίτερα στην Περιφερειακή Υμηττού, έπειτα από προσφυγές στο ΣτΕ, που αποδείχθηκαν η «χαρά του εργολάβου», διατέθηκαν για έργα προστασίας του περιβάλλοντος 195 δισ. δραχμές, έναντι 19 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Το 2004, που παραδόθηκε το τελευταίο κομμάτι του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου της πρωτεύουσας, το κόστος έφτασε στο 1,23 δισ. ευρώ.
Ο χρόνος παραχώρησης της Αττικής οδού, με βάση τη σύμβαση, λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024. Υπάρχει ωστόσο πρόβλεψη ότι θα περιέλθει στο Δημόσιο νωρίτερα όταν οι κατασκευαστές πετύχουν απόδοση 11,6% των ιδίων κεφαλαίων, που ανέρχονται σε 174 εκατ. ευρώ. Οι μέσοι κυκλοφοριακοί φόρτοι, ακόμα και το 2010 με την οικονομική κρίση στο φόρτε της, διαμορφώθηκαν στις 281.329 διελεύσεις την ημέρα, έναντι 243.714 που είχαν προβλεφθεί από τη μελέτη. Ο ετήσιος τζίρος, με στοιχεία που μας έδωσε η κοινοπραξία, ξεπερνά τα 226 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας υπολογίζονται σε 89,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι ο αυτοκινητόδρομος παραμένει ιδιαίτερα κερδοφόρος και ενισχύει την εκτίμηση ορισμένων ότι έχει μειωθεί ο χρόνος παραχώρησης κατά 2 έως και 3 χρόνια. Γι' αυτόν τον λόγο οι εργολάβοι προσφέρουν από χρόνια εκπτωτικά προγράμματα για τους κατόχους ηλεκτρονικών συσκευών, του λεγόμενου e-pass, που χρησιμοποιούν 395.000 οδηγοί. Επιπλέον δεν τηρούνται οι αυξήσεις που προβλέπονται στη σύμβαση για τις τιμές των διοδίων. Είναι ενδεικτικό ότι στα Ι.Χ. η τιμή χωρίς έκπτωση διατηρείται στα 2,8 ευρώ, ενώ θα έπρεπε να διαμορφωθεί γύρω στα 3,7 ευρώ.
ΖΕΥΞΗ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ Η πρώτη -στα νεότερα χρονικά, γιατί έχουν προηγηθεί συμβάσεις με την Ούλεν για το δίκτυο ύδρευσης, την Πάουερ για τον φωτισμό κ.λπ.- σύμβαση παραχώρησης αφορά τη ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου, που υλοποιήθηκε από κοινοπραξία ελληνικών και κυρίως γαλλικών συμφερόντων. Το κόστος της επένδυσης έφτασε τα 740 εκατ. ευρώ, όπως προέβλεπε η σύμβαση, από τα οποία τα ίδια κεφάλαια της κοινοπραξίας ήταν 10% και το 50% τραπεζικά δάνεια με κρατική εγγύηση. Η παραχώρηση διαρκεί ώς το 2039, προβλέπεται όμως ότι το έργο θα περιέλθει νωρίτερα στο Δημόσιο αν οι εργολάβοι εξασφαλίσουν απόδοση 11,5% επί των ιδίων κεφαλαίων τους. Οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας στους οποίους απευθύνθηκε η «Ε» ήταν ιδιαίτερα φειδωλοί σε στοιχεία. Μας είπαν ότι από την αρχή η κίνηση ήταν χαμηλότερη από την αναμενόμενη και γι' αυτό οδηγήθηκαν σε εκπτωτικά πακέτα για τους συχνούς χρήστες της γέφυρας. Μας ανέφεραν ότι η ημερήσια κυκλοφορία διαμορφώνεται στις 12 με 13 χιλιάδες διελεύσεις και ο μέσος ετήσιος τζίρος ανέρχεται σε 48 εκατ. ευρώ. Δεν μας έδωσαν πληροφορίες για τα καθαρά έσοδα, απλώς μας ενημέρωσαν ότι είναι σημαντικό το κόστος συντήρησης της γέφυρας.
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ Πιο σύνθετη είναι η περίπτωση του αεροδρομίου στα Σπάτα, που λειτούργησε τον Μάρτιο του 2001 και υλοποιήθηκε με σύμβαση παραχώρησης συνολικού ύψους 685 δισ. δραχμών. Από το ποσό αυτό τα 78 δισ. δραχμές προήλθαν από το λεγόμενο «σπατόσημο», ενώ το Δημόσιο κατέβαλε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και κοινοτικά προγράμματα επιπλέον 44 δισ. δραχμές. Σε 370 δισ. δραχμές ανήλθε το δάνειο-μαμούθ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στην εταιρεία λειτουργίας του αεροδρομίου το Δημόσιο μετέχει με 55%, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στο επενδυτικό σχήμα στο οποίο κυριαρχούν γερμανικές εταιρείες. Ανάλογη είναι και η κατανομή στα κέρδη, που παρά τη διεθνή κρίση καταγράφουν άνοδο και το 2009 διαμορφώθηκαν στα 264 εκατ. ευρώ, έναντι 149 εκατ. την προηγούμενη χρονιά.
ΜΕΤΡΟ Αλλά και στα κλασικά δημόσια έργα οι εργολάβοι δεν χάνουν. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του βασικού έργου του Μετρό, των γραμμών Εθνική Αμυνα-Σύνταγμα και Σύνταγμα-Δάφνη, που εγκαινιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2000. Το αρχικό κόστος ήταν 185 δισ. δραχμές που το 1994 με τις συμπληρωματικές συμβάσεις... εκτροχιάστηκαν στα 506,5 δισ. για να καλυφθούν τα κενά της σύμβασης-κουρελού, όπως έλεγε η τότε κυβέρνηση, ενώ η Ν.Δ. έκανε λόγο για «καύσιμα στον μετροπόντικα». Στη συνέχεια ήρθαν τα... απρόβλεπτα που διαμόρφωσαν το κόστος στα 711 δισ. δραχμές.
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Οι συμπληρωματικές συμβάσεις και οι υπερβάσεις των αρχικών κοστολογίων ήταν κανόνας για τον βασικό άξονα της Εγνατίας. Ο αυτοκινητόδρομος των 670 χλμ., που ενώνει την Αλεξανδρούπολη με την Ηγουμενίτσα, ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το 1995 και με το ελληνικότατο «βλέποντας και δίνοντας». Οι μελέτες αποδείχθηκαν ελλιπείς και χρειάστηκε να γίνουν αλλαγές επί αλλαγών. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2009 με κόστος 6 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 2,24 δισ. εξασφαλίστηκαν μέσω δανεισμού του Δημοσίου. Εξαίρεση αποτέλεσαν ορισμένα τμήματα στην Ηπειρο που δόθηκαν στην κυκλοφορία τον περασμένο χρόνο. Ακόμη και σήμερα κατασκευάζεται ένα μικρό κομμάτι όπου παρουσιάστηκαν έντονα γεωλογικά φαινόμενα.
Κοινός παρονομαστής το θεσμικό πλαίσιο, που κατοχυρώνει στην ουσία τους εργολάβους και χάρη στη νομική υποστήριξη που διαθέτουν «στριμώχνουν» το Δημόσιο. Με τη διατησία και το μπαράζ προσφυγών έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν σοβαρές αποζημιώσεις, ενώ ακόμα και να κηρυχθούν έκπτωτοι χαμένοι είναι οι φορολογούμενοι και τα έργα. *
12 ΦΟΡΕΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ
Πληρώνουμε μέχρι 65 εκατ. € το χιλιόμετρο όταν η Ισπανία με ίδιο γεωγραφικό ανάγλυφο πληρώνει 12 φορές λιγότερο
ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ
Είτε κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης είτε ως κλασικά δημόσια έργα οι σίγουρα κερδισμένοι είναι οι εργολάβοι www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=248403

ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕ : ΜΑΙΜΟΥ ΕΙΔΗΣΗ το ρόζ VIDEO με τις φοιτήτριες στην Καλαμάτα !

ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
Η ίδια είδηση είχε «ξαναπαιχτεί » πρίν ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ακριβώς από τα Blogs αλλά δεν πήρε έκταση με αποτέλεσμα οι συντάκτες της να την επαναφέρουν στο προσκήνιο για άγνωστους λόγους αλλά με προφανείς σκοπούς ….Να κτυπήσουν το ΤΕΙ της Καλαμάτας και μαζί του μία ολόκληρη πόλη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ BLOG ΙΕΡΟΣ ΑΓΩΝ VS MATAKIAS ΣΤΙΣ 17/01/2010
Σοκ στην κοινωνία της Καλαμάτας! Φοιτήτριες και εύποροι αγρότες σε ομαδικά όργια!!!
– 17/01/2010 19:19Κατηγορία: Gossip
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Καλαμάτας, η πληροφορία οτι την περασμένη τετάρτη σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, παίχτηκαν σκηνές ρωμαικών οργίων μεταξυ φοιτητριών και αγροτών.
Το θέμα έγινε γνωστό από μια διαφωνία μιας φοιτήτριας και έναν αγρότη. Τα κορίτσια έχουν το θέμα κλειδωμένο καθώς έχουν βιντεοσκοπήσει τα όργια τους και εκβιάζουν τους εύπορους σύγχρονους, καλλιγούλες σε αποκαλύψεις, με σκοπό τι άλλο να τους αποσπάσουνε χρήματα.
Γιατί το θέμα έχει ενδιαφέρον θα προσπαθήσουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες και φυσικά να βρούμε το ροζ βίντεο.
Το είδαμε εδώ: http://www.blogotsarka.gr/?p=9148

ΟΠΑΠ TV στα πρακτορεία από την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου !

Από τη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011, αρχίζει η μετάδοση του προγράμματος της ΟΠΑΠ TV στα πρακτορεία.!
Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα καθημερινής 12ωρης διάρκειας, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, το οποίο θα μεταδίδεται δορυφορικά αποκλειστικά (μέσω αποκωδικοποιητή) στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ, με περιεχόμενο κατά βάση αθλητικό (μετάδοση επιλεγμένων αγώνων, στιγμιότυπα αγώνων, συνεντεύξεις, περίεργα και αστεία κ.α.), αλλά και τις πληροφορίες αναφορικά με όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε., έτσι, ώστε, οι παίκτες που προσέρχονται στα πρακτορεία να είναι άμεσα και κατά τον πλέον έγκυρο τρόπο ενημερωμένοι για όσα συμβαίνουν και έχουν άμεση σχέση με τα παιχνίδια της εταιρείας.
Το πρόγραμμα μεταδίδεται live από δυο απολύτως σύγχρονα στούντιο, ενώ υπάρχει δυνατότητα άμεσης σύνδεσης και με τα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Την εκπομπή επιμελείται μια μεγάλη ομάδα γνωστών αθλητικών, και όχι μόνο, συντακτών, ενώ παρουσιαστές είναι οι Έλενα Μπουζαλά, Βασίλης Νομικός, Θεόφιλος Φρέρης, Στέφανος Αβραμίδης.
Η λειτουργία της ΟΠΑΠ TV εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των πρακτορείων ανά την Ελλάδα, το οποίο αποβλέπει στην προσφορά καλύτερων και πλέον ευχάριστων υπηρεσιών σε παλαιούς και νέους πελάτες των πρακτορείων.
Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε με την αναμόρφωση της εμφάνισης των πρακτορείων, συνεχίζεται με τον εμπλουτισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού και θα συνεχιστεί με την προσφορά των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. με νέες μορφές, οι οποίες θα αξιοποιούν την ταχύτατα αναπτυσσόμενη τεχνολογία. tovima.gr

Βρε μανία με τις φοιτήτριες του ΤΕΙ Καλαμάτας !

Από τη χρονιά έναρξης λειτουργίας του ΤΕΙ στην Καλαμάτα θυμάμαι να κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιοχή μας (τακτικά, ανά κάποια χρόνια) φήμες περί φοιτητριών που κάνουν διάφορα πιπεράτα με Μεσσήνιους, ενίοτε επιχειρηματίες, άλλοτε αυτοδιοικητικούς, τώρα αγρότες, επί χρήμασι ή για ευχαρίστηση .
Πριν από δεκαπέντε – είκοσι χρόνια δεν υπήρχαν blog, οπότε η γαργαλιστική φημολογία ξεκινούσε, κυρίως, στις καφετέριες και τα νυχτομάγαζα και έφτανε στα… καλύτερα σπίτια. Τώρα μπήκαμε και στον κυβερνοχώρο, τρομάρα μας!
Το αν υφίστανται τα περιστατικά, είναι αδιάφορο.
Ανατρέχοντας στο φαινόμενο, εκ του προχείρου θα παρατηρούσα ότι δύο είναι οι περιοχές στην επαρχία της ηπειρωτικής Ελλάδας όπου, κυρίως, καλλιεργούνται ανάλογες φήμες. Η Λάρισα και η Καλαμάτα. Στη Λάρισα είναι πιο αλέγκροι και ακράτητοι, έχουν και πιο πολλά λεφτά εδώ που τα λέμε, και τα πράγματα είναι πιο… kinky. Παίζει βίτσιο, περίεργες και ομαδικές εμπειρίες, στη βάση πάντα ενός φαύλου συντηρητισμού και αναπαραγωγής των στερεοτύπων.
Εδώ, στη Μεσσηνία, είμαστε σκέτη μπαναλιτέ. Φοιτήτριες το κάνουν με μεγαλύτερούς τους άντρες, διότι περισσότερο από βιτσιόζοι οι Μεσσήνιοι είμαστε –απ’ ό,τι φαίνεται- κουτσομπόληδες, αντί για συντηρητικοί πουριτανοί.
Και ρωτώ: Γιατί φοιτήτριες; Οι φοιτητές δεν έχουν ψυχή;
Γιατί πάντα είναι κάποιες που έρχονται απ’ έξω και όχι τα δικά μας τα παιδιά;
Είναι κακό να το κάνεις, ε;
Νιώθετε απειλή; Αγανάκτηση; Οργή; Σηκώνετε χιούμορ;
Τέλος: Ποιος διασπείρει τις φήμες; Ξεκινούν από μέσα για να γαργαλίσουμε το νοσηρό αισθητήριο; Ή έρχονται απ’ έξω, οπότε επιβεβαιώνεται ότι ως «ντόπιοι» έχουμε «εξάγει» μια εικόνα στα όρια της χονδροειδούς καρικατούρας; Γ.Ο. ΘΑΡΡΟΣ

Αποζημίωση μαμούθ για εξωσωματικές με το ζόρι!

Το αστρονομικό ποσό των 2.500.000 εκατομμυρίων ευρώ ζητεί από τον εν διαστάσει σύζυγό της 45χρονη γυναίκα, με αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του, καθώς τον κατηγορεί ότι της ασκούσε ψυχολογική και σωματική βία προκειμένου να υποβληθεί σε πολλές εξωσωματικές γονιμοποιήσεις για να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.
Πρόκειται για πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα δικαστική διαμάχη. Η δίκη θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και οι δύο πλευρές ετοιμάζουν πυρετωδώς τις υπερασπιστικές τους τακτικές.
Από τη μια πλευρά είναι η 45χρονη, που ζητεί με αγωγή της από τον «πρώην» της το αστρονομικό ποσό των 2.500.000 εκατομμυρίων ευρώ, «εξαιτίας της συμπεριφοράς του και, ειδικότερα, εξαιτίας της ψυχολογικής και σωματικής βίας που αυτός άσκησε σε βάρος της προκειμένου αυτή να υποβληθεί σε σειρά διαδοχικών προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης». Η γυναίκα, βαθιά πληγωμένη από ένα όνειρο που δεν έγινε πραγματικότητα, αφού παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες να γίνει μητέρα, δεν τα κατάφερε και από έναν γάμο που τελικά διαλύθηκε, ζητεί «δικαίωση» από το δικαστήριο.
Από την άλλη μεριά βρίσκεται ο εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται κινεί γη και ουρανό για να μη δώσει τα 2.500.000 εκατομμύρια ευρώ. Διεκδίκησε και τον ιατρικό της φάκελο από το νοσοκομείο όπου έκαναν τις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, και μάλιστα κατάφερε να τον πάρει.
Η διαμάχη έχει ως επίκεντρο εκτός από το υπέρογκο ποσό που διεκδικεί η 45χρονη, και τον ιατρικό φάκελο του άτεκνου ζευγαριού. Γιατί εκεί κρύβονται απαντήσεις σε επίμαχα ερωτήματα που θα κρίνουν και την έκβαση της δικαστικής διαμάχης. Τι έφταιγε πραγματικά και δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα οι εξωσωματικές διαδικασίες; Ψυχολογικοί παράγοντες εξαιτίας της συμπεριφοράς του άνδρα ή άλλοι παράγοντες βιολογικοί, επιστημονικά αποδεδειγμένοι;
Ο σύζυγος ζήτησε από το νοσοκομείο τον ιατρικό φάκελο της εν διαστάσει συζύγου του. Το νοσοκομείο όμως επικαλέστηκε το ιατρικό απόρρητο και αρνήθηκε.
Τη λύση κλήθηκε να δώσει η πλέον αρμόδια αρχή, αυτής της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο σύζυγος μπορεί να πάρει τον ιατρικό φάκελο, αλλά μόνο για να τον προσκομίσει στο δικαστήριο! Σύμφωνα με την απόφαση της αρχής, ο ιατρικός φάκελος της 45χρονης δεν καταγράφει αποκλειστικά δικά της ζητήματα υγείας, αλλά την προσπάθεια που έκανε το ζευγάρι για να τεκνοποιήσει. Γι’ αυτό και θεωρεί πως ο σύζυγος έχει δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσει για να τεκμηριώσει την υπερασπιστική του γραμμή.
Η συνέχεια αναμένεται στο δικαστήριο, όπου οι δύο εν διαστάσει σύζυγοι, έχοντας ξεχάσει πλέον τους αιώνιους όρκους αγάπης που αντάλλαξαν όταν παντρεύτηκαν και έχοντας αφήσει πίσω τους τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για να αποκτήσουν ένα παιδί, θα διασταυρώσουν τα πυρά τους. Η μάχη αναμένεται να είναι ανελέητη.
Espresso

Κατσέλη σε Νάντια: «Στόχος η συνέχιση των δράσεων του ‘‘Βοήθεια στο σπίτι’’, βασισμένη στην τεκμηρίωση της ενίσχυσης της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελουμένων ατόμων»

Το παραπάνω ανακοίνωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Κατσέλη, σε απάντησή της στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, σχετικά με την συνέχιση του «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, με ερώτηση της προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις 03/12/10, η κ. Γιαννακοπούλου ζητούσε να ενημερωθεί για την πορεία των κυβερνητικών ενεργειών για την έγκαιρη υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου. Στην απάντηση της, η Υπουργός αναφέρει ότι ύστερα από συνεχείς τεχνικές συναντήσεις με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και σε επίπεδο Επιτρόπου και αρμόδιου Υπουργού, επιτεύχθηκε η συγχρηματοδότηση του προγράμματος από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εργασίας για το 2011. Ακόμη, η κ. Κατσέλη γνωστοποίησε ότι σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη βιωσιμότητά του, εκπονείται κανονιστικό θεσμικό πλαίσιο, ώστε να τεθεί η όλη διαδικασία σε σταθερή και βιώσιμη βάση, η οποία θα καλύπτει με επαρκή τρόπο τις ανάγκες των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στις οποίες στοχεύουν τα προγράμματα αυτά.
Στη συνέχεια, η Υπουργός προσθέτει ότι ήδη το πρόγραμμα λειτουργεί στη λογική των κουπονιών, που αποτελεί το πρώτο βήμα στην εξατομικευμένη προσέγγιση των εξυπηρετούμενων ηλικιωμένων. Παράλληλα, για τον σκοπό αυτό έχει προκηρυχθεί μελέτη για την αποτίμηση του βαθμού στον οποίο το πρόγραμμα συνδέεται με την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων στη βάση της διευρυμένης ελληνικής οικογένειας (με πρώτο παραδοτέο το πρώτο δίμηνο του 2011), αλλά και για να θέσει τις προδιαγραφές για τη βιώσιμη λειτουργία του.
Η κ. Κατσέλη καταλήγει στην απάντησή της, δηλώνοντας ότι βασική προτεραιότητα και υποχρέωση της κυβέρνησης αποτελεί ο σχεδιασμός ενός βιώσιμου συστήματος δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο χρηματοδοτεί μόνο τέτοια συστήματα. Συνοπτικά, στόχος του υπουργείου είναι ένα βιώσιμο σύστημα που θα βασίζεται:
Α) Στη χρηματοδότηση από πολλαπλές πηγές (Κοινοτικοί πόροι, Εθνικοί πόροι, Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, καθώς και συνεισφορά εξυπηρετούμενων όπου αυτό είναι εφικτό).
Β) Στη σταδιακή απεξάρτηση από Κοινοτική συγχρηματοδότηση.
Γ) Στη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς εξυπηρετούμενους καθώς και διεύρυνση των κατηγοριών των εξυπηρετούμενων (και με μεγαλύτερο εισόδημα και για άλλες ασθένειες όχι μόνο ατόμων τρίτης ηλικίας).

Ο Αλφειός «έπνιξε» καλλιέργειες στην Ηλεία !

Χίλια στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων βρίσκονται καλυμμένα από τα νερά του ποταμού Αλφειού, στην περιοχή των Μακρισίων στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Οι αγρότες είναι ανάστατοι καθώς ήδη είχαν ξεκινήσει τις εργασίες για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
Ο Αλφειός τις τελευταίες ημέρες λόγω της κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και της Αρκαδίας, κυλούσε «φουσκωμένος» και ιδιαίτερα απειλητικός. Σύμφωνα με παράγοντες του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, τα νερά πέρασαν το ανάχωμα καθώς δεν μπορούσε να λειτουργήσει το αποστραγγιστικό κανάλι δίπλα σε αυτό. Κύρια αιτία, τα κλειστά θυροφράγματα στο φράγμα του Αλφειού.
Έτσι μια μεγάλη έκταση πίσω από το ανάχωμα που προφυλάσσει από τον Αλφειό, εκεί που οι αγρότες των Μακρισίων καλλιεργούν κυρίως σταφίδα, υπέστη σημαντικές ζημιές από τις πλημμύρες. Οι αγρότες είχαν ρίξει λιπάσματα στις καλλιέργειές τους, τα οποία καταστράφηκαν, ενώ δεν μπορούν πλέον ούτε να πλησιάσουν στις πλημμυρισμένες καλλιέργειές τους, αφού αρκετοί δρόμοι βρίσκονται κάτω από τα νερά. iliatora

Ανοίγουν πάλι αύριο τις μπάρες των διοδίων !

ΔΕΗ -“Τζάμπα” ρεύμα για 3,5 μήνες και πληρωμή σε δόσεις !

Να και ένα «καλό » του μνημονίου !
Θα μπορούσε ποτέ το Μνημόνιο να οδηγήσει σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση για τους καταναλωτές; Ακούγεται δύσκολο, αλλά είναι αληθινό – για την ακρίβεια το Μνημόνιο “ευθύνεται” για το ότι η χώρα μας υποχρεούται έως το τέλος Μαρτίου να έχει νομοθετήσει κάποιες ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους καταναλωτές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου στην χώρα μας.
Πρόκειται για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στο λεγόμενο τρίτο ενεργειακό πακέτο που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει σημαντικές ρυθμίσεις για την προστασία των καταναλωτών από πρακτικές των προμηθευτών ηλεκτρισμού αλλά και για όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες μονάδες (συνταξιούχοι, άποροι, ασθενείς κ.α.)
Να δούμε μερικές από αυτές τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον λεγόμενο Κώδικα Προμήθειας, τον οποίο έχει εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και ο οποίος θα πρέπει να αποκτήσει ισχύ νόμου με υπουργική απόφαση.
- Στον προηγούμενο κώδικα η παρεχόμενη προθεσμία για τη λύση της σύμβασης ήταν τουλάχιστον τρεις μήνες, σε περίπτωση καταγγελίας από τον πελάτη, και δώδεκα μήνες, σε περίπτωση που η καταγγελία γίνει από τον προμηθευτή, με τον νέο κώδικα, ο πελάτης δύναται οποτεδήποτε και αναίτια να καταγγείλει τη Σύμβαση Προμήθειας. Η καταγγελία της Σύμβασης Προμήθειας από πελάτη ουδεμία συνέπεια, οικονομική ή άλλης φύσεως συνεπάγεται σε βάρος του πελάτη, με εξαίρεση την περίπτωση που η Σύμβαση Προμήθειας περιλαμβάνει πρόσθετους όρους αναφορικά με τον ελάχιστο χρόνο παραμονής της σε ισχύ και της αποζημίωσης που δικαιούται ο προμηθευτής αν η σύμβαση καταγγελθεί από τον πελάτη πριν την παρέλευση του συγκεκριμένου χρόνου.
- Με το νέο κώδικα, ο προμηθευτής μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση προμήθειας μόνο όταν ο πελάτης θεωρηθεί υπερήμερος ως προς την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και παραβιάζει λοιπούς αλλά ουσιώδεις όρους της σύμβασης.
-Αν ο καταναλωτής δεν πληρώσει εντός 20 ημερών τον λογαριασμό, η οφειλή αναγράφεται έπειτα από δύο μήνες στον επόμενο και αν πάλι δεν υπάρξει εξόφληση, ο προμηθευτής προβαίνει σε διαδοχικές προειδοποιήσεις με 10ήμερη προθεσμία πριν κηρύξει τον πελάτη του υπερήμερο. Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει συνολικά 3,5 μήνες και αν, στο μεταξύ, ο πελάτης προσφύγει σε ένδικα μέσα ή αμφισβητήσει εξωδίκως το ύψος των οφειλών, ο προμηθευτής δεν μπορεί να καταγγείλει την σύμβαση. Εάν, πάντως, χάσει ο πελάτης την ένδικη μάχη, η καταβολή της οφειλής γίνεται έντοκα.
Εξόφληση με δόσεις
-Ακόμη προνομιακότερη είναι η αντιμετώπιση εάν ο πελάτης ανήκει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (νοικοκυριά που περιορισμένες δυνατότητες, είναι άνω των 65 ετών, έχει σοβαρά προβλήματα, χρειάζεται μηχανική υποστήριξη κ.α.). Για αυτούς τους πελάτες, απαγορεύεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης για περιόδους από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο καθώς και κατά το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου, ενώ ο προμηθευτής πρέπει να δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών σε δόσεις.
-Ο νέος κώδικας δίνει τη δυνατότητα στον προμηθευτή να ζητήσει καταβολή εγγύησης από τον πελάτη για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που να μην υπερβαίνει το χρονικό διάστημα των δύο μηνών όταν στον προηγούμενο κώδικα το διάστημα αυτό ήταν τρεις μήνες.
-Της αύξησης τιμολογίων από τον προμηθευτή θα πρέπει ένα δίμηνο πριν να υπάρξει σχετική γνωστοποίηση προς τον πελάτη.
Να αναφέρουμε εδώ ότι συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποδίδεται μεγάλη σημασία στον καταναλωτή και αυτό έχει καταστεί σαφές και από τις πρόσφατες παρεμβάσεις της ΡΑΕ. Προ ημερών ο πρόεδρος της Αρχής δρ. Νίκος Βασιλάκος ζήτησε από την ΔΕΗ να μεριμνήσει για την αποφυγή διπλών χρεώσεων σε καταναλωτές, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πελάτες που φεύγουν από την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού και αγοράζουν ρεύμα από ιδιώτες προμηθευτές, να εξακολουθούν να χρεώνονται από την ΔΕΗ.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρισμού, ωστόσο επιλογή της υπουργού Περιβάλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας Τίνας Μπιρμπίλη είναι οι ευνοϊκές ρυθμίσεις να ισχύσουν και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου που βαίνουν αυξανόμενοι. PROTO THEMA

Τέλος το δώρο και στον ιδιωτικό τομέα !

Οι συμβάσεις και οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ της υπουργού Εργασίας, Λ. Κατσέλη, και της τρόικας την Δευτέρα -σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση- και από ότι φαίνεται οι εκπρόσωποι είναι αποφασισμένοι να πιέσουν για:
- λήψη επιπρόσθετων μέτρων
- νομοθετικών ρυθμίσεων για την πρακτική εφαρμογή του νέου θεσμού των ειδικών επιχειρησιακών συμφωνιών εργασίας και την προώθηση των συμβάσεων «αλά καρτ» και
-μείωση ετήσιων μισθών για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις όλης της χώρας σε ποσοστό 10% έως και 30% κατά μέσο όρο.
Μην σας φανεί περίεργο, αν δείτε τις κλαδικές συμβάσεις να αυξάνονται κατακόρυφα από Δευτέρα, αφού οι… εκπρόσωποι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έχουν ήδη εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για μη εφαρμογή του «νόμου Κατσέλη» και αναμένεται να συζητήσουν νέες ρυθμίσεις για υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουν τους μισθούς μειωμένους κατά 15%, κατά μέσο όρο. Δηλαδή, κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός.
Πάντως, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, προειδοποίησε την Παρασκευή την κυβέρνηση και την τρόικα να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους σκέψεις.

Έφυγε ο χιονιάς - Βελτιώνεται ο καιρός !

Βελτιωμένο καιρό στα ηπειρωτικά με χαμηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε για σήμερα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από -1 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 12 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 6 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΒΑ μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση.
Ηλιοφάνεια και κρύο θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση.

Στον Ραγκούση οι περιφερειάρχες !!

Το Μάρτιο πρόκειται να γίνει η πρώτη κοινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και των αιρετών Περιφερειαρχών, που είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης Ο κ. Ι. Ραγκούσης διαβεβαίωσε τους Περιφερειάρχες ότι έδωσε ρητή εντολή στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να μην πάρουν καμιά απόφαση για το ΕΣΠΑ χωρίς πρώτα να εξασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη των αιρετών Περιφερειαρχών (υπενθυμίζεται ότι η αρμοδιότητα για το ΕΣΠΑ μεταφέρεται στις αιρετές Περιφέρειες από 1/7/2011).
Στη συνάντηση έγινε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και συμφωνήθηκε η σύσταση Mικτής Επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν Περιφερειάρχες και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να δίνονται άμεσες λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά κατά την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Νέα βουτιά 58,6% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων !

Με νέα κάθετη πτώση, σε συνέχεια των προηγούμενων μηνών, άρχισε το 2011 για τις πωλήσεις των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιανουάριο εφέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα 13.562 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 58,6% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Αντίθετα, αύξηση 24,9% είχε παρουσιαστεί τον Ιανουάριο 2010 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009. Επίσης, τον Ιανουάριο εφέτος κυκλοφόρησαν 3.429 νέες μοτοσικλέτες (άνω των 50 cc), αριθμός που είναι μειωμένος κατά 13,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο πέρυσι. Μείωση 10,2% είχε παρουσιαστεί και τον Ιανουάριο 2010 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

VIDEO μαρτυρία -Η πραγματική προφητεία των Μάγιας

Η πραγματική προφητεία των Μάγιας - 28 Οκτωβρίου 2011

Υπάρχουν νέες ανακαλύψεις και αναθεωρήσεις στο θέμα «Ημερολόγιο των Μάγιας» και τις ημερομηνίες του τέλους του και αυτές το τοποθετούν τώρα στις 28 Οκτωβρίου 2011.


Εγκληματίες της Ασφάλτου ! Προσπέραση στα χιόνια...

Από Lamiareport
Τη φωτογραφία μας την έστειλε αναγνώστης και είναι τραβηγμένη χθες το απόγευμα, στο δρόμο προς Μπράλο.Ο δρόμος γεμάτος χιόνι και τα περισσότερα αυτοκίνητα, φορτηγά και Ι.Χ. χωρίς αλυσίδες. Όλοι πηγαίναμε σημειωτόν, για να μη διπλώσει κανένα αυτοκίνητο... Ξαφνικά ο οδηγός που ήταν μπροστά μου του Ι.Χ που βλέπετε, παρόλο που από το αντίθετο ρεύμα έρχονταν νταλίκες, άρχισε να προσπερνά τα αυτοκίνητα βγαίνοντας στη μέση του δρόμου και φυσικά χωρίς να φορά αλυσίδες... Δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό. Εμείς οι ίδιοι φταίμε για όσα γίνονται στους δρόμους

Στην εντατική ο Ιάκωβος Καμπανέλλης !



Σε μονάδα εντατικής θεραπείας μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας νοσηλεύεται ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης. Ο συγγραφέας που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση και μετά από επιπλοκή εισήχθη στην ΜΕΘ. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται - σύμφωνα με πληροφορίες - ιδιαιτέρως σοβαρή.

Σαββούλα Λιάτσου: Η ιστορία μίας δημοσιογράφου !!

Το δάκρυ χαράς που έγινε δάκρυα λύπης και όλα μαζί μια τρυφερή ανάμνηση… Είναι η ιστορία της δημοσιογράφου Σαββούλας Λιάτσου την οποία οι περισσότεροι θα θυμούνται από τη συμπαρουσίαση του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Τέρενς Κουίκ.
Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, ούσα «ευαίσθητη και ερωτική» όπως είχε τονίσει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της στην Τατιάνα Στεφανίδου, πήρε πριν από χρόνια μια μεγάλη απόφαση και άφησε πίσω καριέρα, οικογένεια και φίλους, ακούγοντας αυτό που της ψιθύριζε η καρδιά της σε κάθε χτύπο: να ακολουθήσει τον έρωτα της ζωής της στην Αίγυπτο.
«Από την πρώτη στιγμή που είχα δει το μέλλοντα σύζυγό μου, Αντώνη Αντωνίου, είχα πει ότι αυτός είναι ο άνθρωπος μου. Ξέρω ότι πολύς κόσμος δε θα το τολμούσε αλλά εγώ ακολούθησα το ισχυρότερο ένστικτο του ανθρώπου, το ένστικτο του έρωτα, και έφυγα μαζί του για μια νέα ζωή στην Αίγυπτο» είχε εξομολογηθεί το 2006 η ίδια.
Η Σαββούλα Λιάτσου ξεκινά το όμορφο, νέο ταξίδι της ζωής της με τον αλεξανδρεινό της έρωτα Αντώνη Αντωνίου στις 23 Οκτωβρίου του 1999 όταν το ζευγάρι παντρεύεται και μετακομίζει στην Αίγυπτο. Η ευτυχία τους επισφραγίζεται με τον ερχομό του γιού τους, Χάρη.
«Μαζί» όμως έρχεται και το βαρύ νέο… Ο σύζυγός της πάσχει από καρκίνο. Ο άτυχος Αντώνης ξεκινά τη δική του μάχη. Δάκρυ-δάκρυ και βήμα-βήμα η Σαββούλα Λιάτσου και ο σύζυγος της προσπαθούν να ξεπεράσουν την ατυχία που ήρθε να ταράξει τα νερά της ευτυχίας τους. Η ίδια, απελπισμένη, είναι «πρόθυμη να φέρει ακόμη και τον κόσμο ανάποδα» -όπως είχε πει χαρακτηριστικά- για να μη χάσει την «καρδιά» της…
Η αρρώστια, όμως, δεν καταλαβαίνει από συναισθήματα αγάπης… Δυόμιση χρόνια μετά τη γέννηση του Χάρη, ο Αντώνης Αντωνίου φεύγει για τη γειτονιά των Αγγέλων…
Όσα δεν τα φέρνουν τα χρόνια, τα φέρνει η ώρα…
Συντετριμμένη από την απώλεια του συζύγου της η Σαββούλα Λιάτσου προσπαθούσε να μαζέψει τα κομμάτια της… Η οικογένεια και οι φίλοι της την καλούσαν να επιστρέψει στην Ελλάδα όπου θα είχε βοήθεια και στήριξη τόσο η ίδια όσο και ο μικρός Χάρης…
Η δημοσιογράφος, όμως, αποφάσισε να ακούσει για ακόμη μία φορά την καρδιά και το ένστικτό της. Η ηχώ της αγάπης και του έρωτα για τον «Αντώνη της», αντηχούσε ακόμη δυνατά μέσα της… Αποφάσισε, λοιπόν, να μείνει εκεί, στην Αλεξάνδρεια, θέλοντας να μεγαλώσει το γιο της με αναμνήσεις του συζύγου της… Εκεί που κάθε της βήμα, κάθε ήχος ήταν και μία ανάμνηση του Αντώνη…
«Με κρατούν οι όμορφες αναμνήσεις εδώ. Γύρισα σελίδα στη ζωή μου και θέλω να ζήσω όπως ονειρεύτηκα, έστω και χωρίς τον Αντώνη μου. Δε θέλω ν’ αλλάξει αυτή η σελίδα της ζωής μου κι ας μη γράφτηκε όπως ονειρεύτηκα» είχε είπε εμφανώς συγκινημένη η Σαββούλα Λιάτσιου στην –δακρυσμένη- Τατιάνα Στεφανίδου. «Θέλω ο γιός μου να πάρει τις εικόνες που είχε και ο πατέρας του. Να γνωρίσει αυτά που αγάπησε ο Αντώνης, να μάθει και να δει αυτά που έμαθε και έβλεπε ο Αντώνης. Θέλω να δημιουργήσω αναμνήσεις από τον μπαμπά του στο Χάρη γιατί δεν έχει σχεδόν καμία»…
Δεν είχε «απαρνηθεί», βέβαια, την Ελλάδα όλο αυτόν τον καιρό. «Ερχόμουν στην Ελλάδα» τονίζει η ίδια «ανά τακτά σχετικά χρονικά διαστήματα». Απλά δεν έφευγε από το μέρος όπου είχε βάλει τις μόνιμες βάσεις της ευτυχίας της, την Αίγυπτο. Ακόμη και τώρα που ήξερε ότι θα έμεναν για πάντα ημιτελείς...
Καθώς, όμως, «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος», η Σαββούλα Λιάτσιου αναγκάστηκε να φύγει μετά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο. Ήταν ένας από τους πολλούς Έλληνες που η επιχείρηση «Ηλιαχτίδα» έφερε πριν από λίγες ημέρες στη χώρας μας με τα στρατιωτικά C-130. Ό,τι δεν είχε καταφέρει ο πόνος και η μοναξιά, το κατάφερε ο φόβος και η ανασφάλεια, ίσως περισσότερο για τον μικρό Χάρη…
Είχε αφήσει την Ελλάδα πριν από περίπου 12 χρόνια γεμάτη όνειρα με τον άνθρωπό της και επιστρέφει τώρα γεμάτη μόνο αναμνήσεις… Όχι για πάντα, όμως… Θα ξαναγυρίσει εκεί που «ανήκει» η καρδιά της…
Αυτό, εξάλλου, απαντά σε αυτούς που τη ρωτάνε αν θα ξαναγυρίσει στην Αίγυπτο για να «ξαναβρεί» τον Αντώνη. «Τον Αντώνη τον κουβαλάω πάντοτε μαζί μου. Εκεί θα γυρίσω για τις αναμνήσεις. Αυτές που έχω εγώ και αυτές που θα πάρει ο γιος μου»… Star.gr

Ο Τύπος της Μεσσηνίας της 5 /2/2011


Ποιος είπε την Κορομηλά 60άρα και... χοντρή;

Είναι γνωστό ότι «λατρεύει» την Ρούλα. Ότι όποτε ακούει για εκείνη το στόμα του στάζει… μέλι. Απλώς αυτή τη φορά, το επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά. Ο Νίκος Μουρατίδης εμφανίστηκε στην Πρωινή Μελέτη και μίλησε για το x-factor.
Εκεί λοιπόν που συζητούσε για το ενδεχόμενο να αλλάξει το πρόγραμμα παρουσιαστή, τον ρώτησαν: «Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Κορομηλά, ως παρουσιάστρια του Greek Idol, θα μπορούσε να πατήσει στα λάθη που έκανε επικοινωνιακά το x-factor και να το παρουσιάσει εκείνη!»
Ο κριτής και ραδιοφωνικός παραγωγός αφού πήρε βαθιά ανάσα, είπε: «Η Ρούλα να πατήσει πάνω στα λάθη; Τα καημένα τα λάθη τι έχουν να πάθουν… Θα αντέξει η Ρούλα Κορομηλά να πατάει τα λάθη;», αναρωτήθηκε, κάνοντας παράλληλα πάνω κάτω τα χέρια του, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι το βάρος της Ρούλας δεν είναι και το ιδανικότερο.
«Μα γιατί;» είπε η Ελονώρα, «ειδικά αυτό το διάστημα η Ρούλα είναι κομψότατη…» Ο, τι και να του έλεγαν, ο Μουρατίδης ατάραχος. Το πάνελ συνέχισε: «Δεν θα έπρεπε το x-factor να το παρουσιάζει μια μεγάλη παρουσιάστρια;»
«Όταν λες μεγάλη τι εννοείς; 60άρα μάλλον!», απάντησε εκείνος. «Όχι μιλάω για θέμα καριέρας, όχι για θέμα ηλικίας γιατί η Ρούλα από άποψη καριέρας δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία», λέει η δημοσιογράφος της Πρωινής Μελέτης. «Ωραία», καταλήγει ο Μουρατίδης. Παύση. Τέλος. Σιωπή. Δεν είπε τίποτα άλλο. Κανένα σχόλιο. Δεν θέλει άλλο ο άνθρωπος να μιλήσει για Ρούλα, πώς το λένε; gossip247.gr

Ανησυχία για εμφυτεύματα στήθους – Υπεύθυνα για σπάνια μορφή καρκίνου !

Μια ιδιαίτερα σπάνια μορφή καρκίνου εμφάνισαν πέντε αυστραλές που έβαλαν εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλαστικών Χειρούργων της Αυστραλίας Πίτερ Κάλαν δήλωσε πως τα περιστατικά δεν θα πρέπει να θορυβήσουν τις γυναίκες που έχουν βάλει ανάλογα εμφυτεύματα γιατί πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Χαρακτήρισε αμελητέο το ποσοστό των γυναικών που νόσησαν, σε σχέση με τις δεκάδες χιλιάδες γυναίκες που έχουν προβεί στην αύξηση στήθους.Φόβοι εκφράζονται ότι η αιτία που προκάλεσε την εκδήλωση καρκίνου ήταν το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τα εμφυτεύματα αυτά.

4.2.11

Μεσσηνιακά Νέα - Newsmessinia Facebook Page

Θα βρείτε το page μας μέσω του οποίου μπορείτε να βλέπετε τις κυριότερες αναρτήσεις μέσω του facebook.
Γίνε και εσύ ένας από τους πολλούς Μεσσήνιους φίλους μας και όχι μόνο

Έκλεισε λόγω νέας γρίπης η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου !

Με ανακοίνωση του Υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, λόγω κρουσμάτων γρίπης Α (Η1Ν1).Μετά από τηλεφωνική ενημέρωση του διοικητή της Ακαδημίας από το νοσοκομείο της περιοχής, για ύπαρξη κρούσματος του ιού Α (Η1Ν1) σε δύο σπουδαστές της σχολής, αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της για δέκα ημέρες. Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί απολύμανση και αερισμός.
Παράλληλα, η Διευθύντρια του Παθολογικού Τμήματος του νοσοκομείου συνέστησε σε όλο το προσωπικό της σχολής να προχωρήσει σε προληπτική χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. Zougla.gr

Ας γελάσουμε λίγο – Σειρά από τον στρατό !

Συναντιούνται τυχαία δύο φίλοι από τον στρατό μετά από 50 χρόνια στην ηλικία των …70 και κάτι . Αρχίζουν την κουβέντα για το τι έκαναν στην ζωή τους κτλ . Σε κάποια στιγμή ρωτάει ο πρώτος .
Θυμάσαι ρε φίλε τότε στον στρατό που μας έριχναν στις ..καραβάνες μαζί με το τσάι κάθε πρωί και μία σκόνη ( φάρμακο ) για να μην έχουμε….ορμές !!!
Φυσικά του λέει ο άλλος πως δεν το θυμάμαι
Ε λοιπόν απαντάει ο πρώτος …..εμένα τώρα άρχισε να με πιάνει το φάρμακο ….

Άγριο ξύλο σε μετανάστες στους Μολάους !

Φαινόμενα Κουξ Κλου Κλαν και στην Ελλάδα ;
40 ….ομογενείς με σιδερολοστούς κτύπησαν τρεις Μετανάστες !
Σε άσχημη κατάσταση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Μολάων βρίσκονται νοσηλεύονται τρεις αλλοδαποί οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν από κατοίκους της περιοχής. Μετά από την κλοπή τσάντας δασκάλας και τη διάρρηξη μίας εκκλησίας, οι κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Ομάδα 40 ατόμων επιτέθηκε με σιδερολοστούς σε τρεις μετανάστες στους Μολάους και τα Πάκια, με αποτέλεσμα ο ένας να κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Η αστυνομία από την πλευρά της θέλει να επαναφέρει την ηρεμία στην περιοχή και θα κάνει νυχτερινές περιπολίες.

Αυξήσεις 40% δημοτικών τελών στους επαγγελματίες της Καλαμάτας !

Από το http://dimotikosafari.blogspot.com/2011/02/blog-post_6931.html
ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞEI ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ  ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ…
ΜΕΓΑΛΟΣ ARIVISTAS O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ…
40% ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Μεγάλος ψεύτης και ARIVISTAS ο Παναγιώτης Νίκας, κατάργησε την εμποροπανήγυρη της Υπαπαντής έχοντας ζημία ο δήμος με την αιτιολογία για να στηρίξει τους επαγγελματίες της πόλης και τώρα τους ταράζει στις αύξησης δημοτικών τελών… Ο έγκυρος δημοσιογράφος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του best tv Θέμης Κανελόπουλος, το είπε ξεκάθαρα…. Ο δήμαρχος πάει να καλύψει την μαύρη οικονομική τρύπα από το πανηγύρι…. Ψεύτης ολκής ο Νίκας…

Φόβος και τρόμος σε πόλεις και χωριά της Πυλίας !

Νέο κρούσμα ληστείας είχαμε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της Πυλίας αυτή την φορά στην Κορώνη . Τις μεταμεσονύχτιες ώρες τρείς άγνωστοι κουκουλοφόροι εισέβαλλαν σε οικία συνταξιούχου Ελληνοαμερικάνου που διαμένει μόνιμα στην περιοχή . Υπό την απειλή των όπλων και με κτυπήματα τον ανάγκασαν να τους παραδώσει το πορτοφόλι του το οποίο περιείχε 2.500 ευρώ . Φεύγοντας οι άγνωστοι δράστες πήραν και τα κλειδιά του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου του με το οποίο διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση Έρευνες διενεργεί το η οικεία αστυνομική αρχή

Οι όροι χρήσης των γεωγραφικών ενδείξεων «ούζο Καλαμάτας» !

Οι όροι χρήσης της γεωγραφικής ένδειξης «ούζο Καλαμάτας», καθορίζονται με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 2 Φεβρουαρίου.
Η απόφαση, με αριθμό 3001098/129, καθορίζει τους όρους παραγωγής και τις διαδικασίες ελέγχου, προκειμένου το ούζο να διατίθεται στην κατανάλωση με τη γεωγραφική ένδειξη «ούζο Καλαμάτας», η οποία έχει ήδη καταχωρισθεί υπέρ της Ελλάδος κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων του καν. (ΕΚ) 110/2008. Εναλλακτικώς, μπορεί να χρησιμοποιείται η ένδειξη «ούζο Καλαματιανό». Επίσης, αναφέρει τα εξής:
* Η ένδειξη «Καλαμάτας» ή «Καλαματιανό» θα αναγράφεται επί της συσκευασίας πλησίον της επωνυμίας πώλησης «ούζο» και με χαρακτήρες όχι μεγαλύτερου μεγέθους από τους χαρακτήρες αυτής.
* Προκειμένου να επιτρέπεται η χρήση της ως άνω γεωγραφικής ένδειξης πρέπει η διαδικασία παραγωγής, από το στάδιο της αρωμάτισης με απόσταξη της αιθυλικής αλκοόλης έως την τελική παρασκευή του ποτού, και η εμφιάλωση να πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου σε επιχειρήσεις που έχουν τις παραγωγικές εγκαταστάσεις τους εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας.
* Δεν επιτρέπεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο χρήση της ως άνω γεωγραφικής ένδειξης στην επισήμανση του ούζου, εφόσον δεν πληρούνται οι όροι της παρούσας.
* Δεν επιτρέπεται η χρήση της λέξεως «Καλαμάτα», λέξεων με τη ρίζα αυτή, καθώς και σύνθετων λέξεων που την περιέχουν, για την εμπορική επωνυμία αλκοολούχου ποτού.
* Οι ποτοποιοί που ενδιαφέρονται για την παραγωγή και διάθεση στην κατανάλωση ούζου με τη γεωγραφική ένδειξη «Καλαμάτας» ή «Καλαματιανό» υποβάλλουν στη Χημική Υπηρεσία Καλαμάτας, όλα τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν το δικαίωμα χρήσης εκ μέρους τους της εν λόγω γεωγραφικής ένδειξης. Η Χημική Υπηρεσία Καλαμάτας, μετά από εξέταση των στοιχείων χορηγεί στους ενδιαφερομένους την έγκριση χρήσης της εν λόγω γεωγραφικής ένδειξης.
* Η Χημική Υπηρεσία Καλαμάτας, είναι αρμόδια για τον τακτικό έλεγχο των ποτοποιών που κάνουν χρήση της εν λόγω γεωγραφικής ένδειξης και για την ανάκληση της ως άνω εγκρίσεως σε περίπτωση καταστρατήγησης εκ μέρους τους των όρων.


Πορνό dvd της Τζούλιας – Eπί …πληρωμή στο Διαδίκτυο !

Σεισμός και πάλι στο internet που ψάχνει "απεγνωσμένα" να κατεβάσει το νέο πορνό βίντεο της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Αυτήν την φορά με τους δύο μαύρους φίλους της. Η Sirina σας σκέφτηκε και τώρα με 11,90 ευρώ, μπορείτε μέσα από το site της να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας!
Τέλος λοιπόν οι ουρές στα περίπτερα ... Και με "σκόντο"!
Το πρώτο DVD με τις σαμπάνιες είχε πουλήσει περίπου 100.000 αντίτυπα και είχε γίνει το απόλυτο θέμα συζήτησης. Φανταστείτε τώρα τι έχει να γίνει με το δεύτερο που φέρνει λίγο από… Αφρική, καθώς η Τζούλια έχει για συμπρωταγωνιστές της δύο μαύρους Αφρικανούς, με τους οποίους επιδίδεται σε σκληρές σεξουαλικές σκηνές.
Στη νέα της πορνοταινία, η Τζούλια εμφανίζεται τσιτσίδι να αλωνίζει στους δρόμους της Βούλας, αναζητώντας τον έρωτα. Τον οποίο τελικά τον βρίσκει… εις διπλούν! Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή και η πλοκή πολύ συγκεκριμένη!
Πίσω από τη νέα ταινία της Τζούλιας βρίσκεται ο «συνήθης ύποπτος» παραγωγός Δημήτρης Σειρηνάκης, ενώ η τιμή του dvd αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χαμηλή, στα 15 ευρώ, μια και διανύουμε οικονομική κρίση! Βλέπετε, η Τζούλια, εκτός από «καλλιτεχνικές», έχει και κοινωνικές ευαισθησίες. http://www.sirina.tv/menu.html

Παρέλαση…. ομορφιάς για τα Ελληνικά τετράποδα !

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης έχει διαμορφωθεί ειδική πίστα, πάνω στην οποία θα παρελαύνουν οι φυλές των ζώων, κατά γεωγραφική περιοχή εκτροφής.
Τη δική τους στιγμή στην πασαρέλα θα έχουν τα ελληνικά τετράποδα "μανεκέν"... αυτόχθονα βοοειδή, πρόβατα, κατσίκες, άλογα, γαϊδούρια και γουρούνια, στο πλαίσιο του 1ου Πανοράματος φυλών αγροτικών ζώων, που διοργανώνεται αύριο στις 12 το μεσημέρι, στο περίπτερο 17, ως παράλληλη εκδήλωση της 7ης Zootechnia της Helexpo. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας, ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιασθεί στο ευρύ κοινό ο πλούτος των φυλών των αγροτικών ζώων της χώρας μας, να γίνει κατανοητή η σημασία της βιοποικιλότητας, καθώς και να παρουσιαστούν οι δυνατότητες αξιοποίησής τους για την παραγωγή ποιοτικών τοπικών προϊόντων και η συμβολή τους στην αγροτική ανάπτυξη, όπως τόνισε -μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- η ερευνήτρια του ΕΘΙΑΓΕ, Χριστίνα Λίγδα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των ελληνικών φυλών αγροτικών ζώων, με 1-2 ζώα από κάθε φυλή. Μεταξύ των φυλών που θα παρουσιασθούν, είναι και φυλές που είναι υπό εξαφάνιση και βρίσκονται σε προγράμματα διατήρησης.
Για τις ανάγκες της εκδήλωσης έχει διαμορφωθεί ειδική πίστα, πάνω στην οποία θα παρελαύνουν οι φυλές των ζώων, κατά γεωγραφική περιοχή εκτροφής.
Οι ομιλίες θα επικεντρωθούν στη στρατηγική σημασία των φυλών των αγροτικών ζώων για την πρωτογενή παραγωγή της χώρας, καθώς μπορούν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, να προσαρμοσθούν ή και να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για τη δημιουργία φυλών ζώων κατάλληλων για τη σύγχρονη ανταγωνιστική, αλλά και βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική γεωργία και κτηνοτροφία. Κατά συνέπεια, όπως επισημαίνει η κα Λίγδα, η διατήρηση ενός σημαντικού γενετικού αποθέματος αποτελεί εγγύηση για τη μελλοντική ανταγωνιστικότητα και τις επιλογές για μια βιώσιμη ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία προσαρμοσμένη στις μεταβαλλόμενες κοινωνικοοικονομικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της κλιματικής αλλαγής.
Στους συμμετέχοντες θα γίνει αναφορά και στο Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για τους γενετικούς πόρους των αγροτικών ζώων (Global Plan for Action) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας. Το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης αποτελεί ένα διεθνές πλαίσιο, που περιλαμβάνει τις στρατηγικές προτεραιότητες για την αειφορική χρήση, ανάπτυξη και διατήρηση των γενετικών πόρων των αγροτικών ζώων, για τα τρόφιμα και τη γεωργία, και τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του. Αποτελεί δε τη βάση του εθνικού σχεδίου δράσης για τη διαχείριση των γενετικών πόρων των αγροτικών ζώων, προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες ανάγκες της χώρας μας.
Στις προτεραιότητες του "Σχεδίου" περιλαμβάνονται :
-Δημιουργία και ενίσχυση των οργανώσεων των παραγωγών / εκτροφέων των φυλών των αγροτικών ζώων
-Εφαρμογή προγραμμάτων ελέγχου των αποδόσεων και γενετικής βελτίωσης (προσαρμοσμένων ανάλογα με το μέγεθος της φυλής και τα προϊόντα)
-Επικαιροποίηση της εθνικής βάσης δεδομένων και αξιοποίησή της για τη λήψη αποφάσεων
-Χαρακτηρισμός των φυλών και ως προς άλλα χαρακτηριστικά, όπως ανθεκτικότητα σε ασθένειες, ποιότητα προϊόντων, αλληλεπίδραση με το περιβάλλον
-Δημιουργία Τράπεζας Κρυοδιατήρησης του Γενετικού Υλικού των Αγροτικών Ζώων (σπέρμα, έμβρυα, σωματικά κύτταρα, DNA)
-Ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων με στόχο την ενημέρωση του κοινού για το ρόλο και την αξία των γενετικών πόρων των αγροτικών ζώων.

Θερίζει η νέα γρίπη – 27 οι νεκροί !

14 νέα κρούσματα δηλώθηκαν σήμερα !
Στους 27 ανέρχονται πλέον τα θύματα του ιού της γρίπης Η1Ν1, και σύμφωνα με τα δεδομένα από το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ σήμερα, δηλώθηκαν 14 νέα κρούσματα, ενώ από την αρχή του έτους 131 άτομα έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων 70 παραμένουν ακόμη.
Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, το στέλεχος Α(Η1Ν1) 2009 είναι αυτό που απομονώνεται εργαστηριακά.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι, για τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας.
«Η γρίπη μπορεί να είναι σοβαρή, ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων μπορεί επίσης να παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές».
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζει ότι, η αύξηση της θνησιμότητας υποδηλώνει την ανάγκη προληπτικών μέτρων, τα οποία είναι:
Ο εμβολιασμός με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Τονίζεται ότι ακόμα και τώρα δεν είναι αργά για τον εμβολιασμό
Η τήρηση των μέτρων υγιεινής και υγιεινής των χεριών.
Η σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων, κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία θα πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατό και χωρίς να προηγείται απαραίτητα εργαστηριακή επιβεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι τα αντι-ιικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.

«Natura 2000»- Παράθυρο στην αυθαιρεσία ανοίγει το νομοσχέδιο Μπιρμπίλη !

"Παράθυρο" στην αυθαιρεσία εκτιμά η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) ότι ανοίγει η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για δόμηση στα 10 στρέμματα εντός των περιοχών «Natura 2000».
Όπως αναφέρεται στη γνωμοδότηση της Επιτροπής η εφαρμογή της ρύθμισης ενδέχεται να οδηγήσει σε ένα ανεφάρμοστο πλαίσιο προστασίας των φυσικών περιοχών και σε «τόνωση» της αυθαιρεσίας.
Χαρακτηριστικά η ΟΚΕ σημειώνει: «Η ρύθμιση για τα 10 στρέμματα είναι μία οριζόντια προσέγγιση. Δεν πρέπει τέτοιου τύπου οριζόντιες προσεγγίσεις να καθορίζουν τα μέτρα προστασίας των φυσικών περιοχών, τα οποία χρειάζεται να εξειδικεύονται ανάλογα με τις ανάγκες προστασίας των φυσικών αντικειμένων (διάφορα είδη χλωρίδας, ή πανίδας, οικοσυστήματα, τοπία κ.λπ.»
Ταυτόχρονα στη γνωμοδότηση επισημαίνεται πως είναι απαραίτητη, μέσω των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ, η επιστημονική τεκμηρίωση και εκπόνηση ειδικών περιβαλλοντικών μελετών για τον καθορισμό των ορίων των περιοχών «Natura 2000», όσο και για τις όποιες ειδικές απαγορεύσεις και ρυθμίσεις εφαρμοστούν σε κάθε υπό προστασία περιοχή.
Οι παρατηρήσεις της ΟΚΕ
Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ζητά, μεταξύ άλλων:
- την απλούστευση του νομοσχεδίου
-τη δραστική περικοπή στις κατηγορίες υπό προστασία περιοχών
-την εφαρμογή προσωρινών περιορισμών χωρίς την εκπόνηση μελετών, μόνο όπου υπάρχει άμεση ανάγκη
-την ενίσχυση της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών
- την αναθεώρηση του μοντέλου των Φορέων Διαχείρισης και την οικονομική αποτίμηση της βιοποικιλότητας.

1.000 ευρώ στους φοιτητές για στεγαστικό επίδομα !

Κανονικά θα δοθεί το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ στους φοιτητές δικαιούχους, που σπουδάζουν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, Τουριστικές Σχολές και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.
Παρά τους φόβους ότι θα κοπεί, λόγω κρίσης, όλα δείχνουν ότι τελικά θα κατατεθεί.
Δικαιούχοι είσπραξης των χρημάτων είναι οι γονείς των φοιτητών, οι οποίοι για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.
Οι αιτήσεις για την χορήγηση πρέπει να κατατεθούν στην εφορία μέχρι 31 Μαρτίου.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι
-να σπουδάζουν οι φοιτητές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων ή σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδος.
-να διαμένουν σε άλλη πόλη από αυτήν της κύριας κατοικίας τους, ανεξάρτητα αν φοιτούν στην ίδια Σχολή και πόλη ή σε διαφορετικές Σχολές και πόλεις και διαμένουν σε μία ή περισσότερες οικίες.
-να αποδεικνύεται με σχετικό πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος αυτής, το οποίο συνυποβάλλεται μαζί με την αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος.
-τέλος, θα πρέπει το ετήσιο εισόδημά της οικογένειας, κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, να μην υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ. Για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός, το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ.

Δήμος Καλαμάτας – Σελίδα στο διαδίκτυο για προσφορά αντικειμένων !

Στο Δήμο Καλαμάτας συστήθηκε ηλεκτρονική υπηρεσία προσφοράς μεταχειρισμένων αντικειμένων. Συγκεκριμένα θα λειτουργήσει ηλεκτρονική σελίδα, στην οποία θα παρουσιάζονται αγγελίες για την προσφορά από πολίτες αντικειμένων, κυρίως μεταχειρισμένων. Εκπαιδευμένοι υπάλληλοι του δήμου θα βοηθούν τους πολίτες για την ανάρτηση των αγγελιών και την απόκτηση των αντικειμένων. Η διαχείριση θα γίνεται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας με ορισμένους υπαλλήλους την κ. Κουμουνδούρου Κωνσταντίνα και την κ. Αργύρη Βιολέτα στο τηλέφωνο: 27210 60852.

Ο Γρηγόρης Σκαλκέας επίτιμος δημότης Καλαμάτας !

Με εισήγηση του Δημάρχου Παν. Νίκα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ την ανακήρυξη του Ακαδημαϊκού κ. Γρ. Σκαλκέα ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Καλαμάτας.
Η σχετική τελετή θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στο έργο του συμπατριώτη μας Ακαδημαϊκού, ως εξής:
Α. στο βιογραφικό
Β. για τη σχέση του με την Καλαμάτα, διάβασε από τα πρακτικά του επιστημονικού συνεδρίου «ΜΑΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ» το απόσπασμα, που βρίσκεται στη σελίδα 14.

Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση αγροτών οργανώνει η ΠΑΣΥ !

Την προσεχή Δευτέρα στη 1.00 το μεσημέρι, η ΠΑΣΥ οργανώνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.
Η συγκέντρωση διοργανώνεται με αφορμή την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Τρίπολη και την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με αντικείμενο συζήτησης την στήριξη του αγροτικού κόσμου και την προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων.
Η ΠΑΣΥ στην ανακοίνωσή της για την οργάνωση της αγροτικής κινητοποίησης, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι, ''στην αντιλαϊκή πολιτική του περιφερειάρχη Τατούλη και της κυβέρνησης που τον στήριξε απαντάμε με συλλαλητήριο. Για να προβάλλουμε τα πραγματικά προβλήματα - αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς, κόντρα στα αιτήματα και τις ορέξεις των καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στην αγροτική οικονομία, των μεγαλο-εξαγωγέων και μεγαλέμπορων των βιομηχάνων και των τρωκτικών που λυμαίνονται κίνητρα και επιδοτήσεις.
Διεκδικούμε:
Μείωση του κόστους παραγωγής και στήριξη της εγχώριας παραγωγής. Απαγόρευση εισαγωγέων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας.
Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.
ΕΛΓΑ, αποκλειστικός κρατικός φορέας, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής - κτηνοτροφικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους.
Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις.
Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και στην κτηνοτροφική παραγωγή. Επιδότηση των ζωοτροφών με μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Διαγραφή των χρεών στους μικρούς και μεσαίους αγρότες» .

Παρέμβαση της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στα διόδια ζητά ο δήμαρχος Τρίπολης !

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, αναφορικά με τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο ανατολικής Πελοποννήσου, με δήλωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «ιδιαίτερα τώρα που η οικονομική κρίση πλήττει τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα… θεωρώ ότι η κεντρική εξουσία θα πρέπει αφού μελετήσει προσεκτικά τις συμβάσεις που έχει υπογράψει αναφορικά με τα τέλη των διοδίων, να κινηθεί προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού τους και της ανακούφισης των πολιτών»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου