12.3.11

Οι πιο σέξυ παρουσιάστριες στην Ελληνική TV !!

Και στην χώρα μας, οι όμορφες παρουσιάστριες δεν πάνε πίσω, αφού και εμείς έχουμε αιθέριες υπάρξεις...
Σας παρουσιάζουμε τις 5 καλύτερες την φετινή χρονιά που μας φτιάχνουν την μέρα.
Νο5. Ελένη Μενεγάκη
Παρόλο που η δημοτικότητα της είναι φανερά πεσμένη, η μεγάλη κυρία των πρωινάδικων κρατάει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, αφού είναι μια γυναίκα που ο καθένας θα ήθελε να έχει δίπλα του.












Νο4. Κατερίνα Καραβάτου
Μας κάνει κάθε μέρα «Κούς Κους», αλλά εμάς τα ματάκια μας πηγαίνουν κατευθείαν πάνω της. Πολυλογού(η δουλειά της είναι στο κάτω κάτω) αλλά και πολύ κούκλα.













Νο3. Φαίη Σκορδά

Μπορεί η κοιλίτσα της να έχει φουσκώσει, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει για να είναι μια πολύ σέξι γυναίκα. Πολύς κόσμος κάθεται το πρωί να δει MEGA, μόνο για εκείνην, αφού μαγνητίζει τα βλέμματα με το νάζι της και την ομορφιά της.











Νο2. Σταματίνα Τσιμτσιλή

Περίμενε αρκετό καιρό πίσω από την Φαίη και τώρα που έχει πάρει την ευκαιρία, δεν την αφήνει να της ξεφύγει. Η κοπέλα είναι …τούμπανο, τι να λέμε τώρα. Τα έχει όλα και πραγματικά χρωματίζει την τηλεόραση με τα κάλλη της.





Νο1. Έλενα Παπαβασιλείου
Και στην κορυφή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη. Αργά αλλά σταθερά αναρριχήθηκε και τώρα απολαμβάνουμε εκτός από την πολύ καλή της παρουσίαση στο πρωινό του Alpha και τα εντυπωσιακά της προσόντα. Γυναίκα με τα όλα της, προκαλεί και μόνο που υπάρχει!
www.scorernews.gr/2011/03/tv.html

Χρήσιμες συμβουλές για να μην πάρετε κιλά κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής

Η περίοδος της νηστείας, από διατροφικής απόψεως, αποτελεί ευκαιρία για μια φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού μας από τις τοξίνες των ζωικών προϊόντων, τα κορεσμένα λιπαρά και τη χοληστερόλη. Η δυνατότητα αυτή δίνεται μέσω ενός νηστίσιμου διαιτολογίου με κύρια συστατικά τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα λαδερά, τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς και το ελαιόλαδο.
Πιο συγκεκριμένα η νηστεία:
* Αποτοξινώνει τον οργανισμό. Με τη μη κατανάλωση ζωικών προϊόντων, ο οργανισμός δεν παράγει τοξίνες, οι οποίες είναι βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό.
* Βελτιώνει την λειτουργία του εντέρου. Το μεγάλο διατροφικό πλεονέκτημα της νηστείας είναι η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών μέσω των φρούτων και των λαχανικών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, μειώνουν τα επίπεδα λιπιδίων και γλυκόζης στο αίμα και τέλος προφυλάσσουν από ορισμένες μορφές καρκίνου.
* Ξεκουράζει το πεπτικό σύστημα και το ήπαρ.
* Ελαττώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.
* Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.
Η νηστεία έχει κατηγορηθεί, αδίκως ότι παχαίνει, και αυτό γιατί συχνά τα άτομα που νηστεύουν χάνουν τον έλεγχο και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από ψωμί και ξηρούς καρπούς που έχουν υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο.
10 διατροφικές συμβουλές για να διατηρήσετε το βάρος σας κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής
* Μην παραλείπετε το πρωινό σας, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει καφέ ή τσάι, 1-2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, 40 γρ. χαλβά ή 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι, 4-5 ελιές.
* Τα ενδιάμεσα γεύματα σας κόβουν την όρεξη ώστε να μην τρώτε υπερβολικά στα κυρίως γεύματα. Μπορείτε να επιλέξετε φρούτα, παστέλι, λαχανικά (καρότο, αγγούρι) ή 2 κριτσίνια ολικής άλεσης.
* Χρησιμοποιείστε όσπρια και λαδερά λαχανικά για περισσότερες φυτικές ίνες.
* Επιλέξτε τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη όπως καλαμαράκια, χταπόδι, γαρίδες και τα υπόλοιπα θαλασσινά που μας παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, η οποία μάλιστα είναι πιο εύπεπτη από εκείνη του κρέατος.
* Καταναλώστε φυτικές τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη όπως είναι οι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια), τα όσπρια, η σόγια, το ρύζι, το καλαμπόκι και το σουσάμι.
* Περιορίστε το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείτε στα νηστίσιμα φαγητά. Τα όσπρια, τα λαδερά φαγητά μπορεί να γίνουν παχυντικά, αν χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες λαδιού. Μην ξεχνάτε ότι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αποδίδει 90 Kcals.
* Μην το παρακάνετε με τα φρούτα, διότι και αυτά παχαίνουν. Καθημερινά 2-3 μερίδες φρούτου είναι αρκετές, αναλόγως τις ενεργειακές απαιτήσεις του καθενός.
* Αποφύγετε τα πολλά τηγανητά. Μην τα τρώτε καθημερινά και μην ξεπερνάτε την μία μερίδα εστιατορίου την εβδομάδα.
* Προσοχή στην κατανάλωση ψωμιού. Μία φέτα είναι αρκετή για να συνοδεύσει το κυρίως γεύμα σας.
* Και τέλος, μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό (8-10 μεγάλα ποτήρια) ημερησίως για να είναι συνεχώς ο οργανισμός σας ενυδατωμένος.

Σκοτώθηκε προσπαθώντας να αποφύγει μπλόκο της Ομάδας ΔΙΑΣ !

Aναβάτης δικύκλου σκοτώθηκε προσπαθώντας να αποφύγει μπλόκο της στο ύψος της γέφυρας της Μεταμόρφωσης.
Συγκεκριμένα η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. είχε στήσει μπλόκο λόγω ληστείας που έγινε σε εργοστάσιο όταν άνδρας που οδηγούσε μια μηχανή στον παράδρομο, όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, δεν σταμάτησε σε σήμα που του έγινε, αλλά επιτάχυνε και προσπάθησε να αποφύγει το μπλόκο.
Η μηχανή μπήκε ανάποδα επί της γέφυρας της Μεταμόρφωσης, με αποτέλεσμα η μηχανή του να συγκρουστεί με διερχόμενο όχημα και ο ίδιος να τραυματιστεί θανάσιμα. Η αστυνομία ερευνά την ταυτότητα του αγνώστου άνδρα ενώ η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί στις 19:00 σήμερα το απόγευμα από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. karxarias.blogspot.com

Προκαταλήψεις! Πιστεύουμε ακόμη σε αυτές;

«Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη και ουσιαστικότερη νίκη μας» είχε πει ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτων. Κατά πόσο όμως έχουμε καταφέρει να αφήσουμε πίσω μας όλους αυτούς τους φόβους και τις προκαταλήψεις που μας άφησαν για κληρονομιά οι παππούδες μας ; Σίγουρα όλοι μας έχουμε βρεθεί σε θέση να χρησιμοποιήσουμε κάποια προκατάληψη ακόμη και αν λέμε πως δεν πιστεύουμε σε αυτές. Παρακάτω αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες απ' αυτές.

 Προκαταλήψεις για το Σπίτι
• Ποδαρικό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των «ειδικών» το πρώτο άτομο που θα μπει στο σπίτι μετά την Πρωτοχρονιά πρέπει να είναι καλό, διαφορετικά θα πάει στραβά η χρονιά.
• Όταν μπαίνει κάποιος για πρώτη φορά στο σπίτι σου, να μπει με το δεξί, για να σου πάνε όλα δεξιά!
Προκαταλήψεις για Αντικείμενα/Ζώα
• Μαύρη γάτα Όλοι ξέρουμε όσα μύρια έπονται μετά τη θέασή της.
• Νεκροφόρα. Ακόμα φτύνονται κάποιοι στο στέρνο για να μην τους βρει το κακό που βρήκε το νεκρό.
• Σκάλα. Δεν περνάμε ποτέ κάτω από σκάλα.
• Ψαλίδι. Δεν αφήνουμε ανοιχτό ψαλίδι (αυτό μάλλον για να μην καρφωθούμε ξεκίνησε και κατέληξε δεισιδαιμονία.)
• Καπέλο. Δεν αφήνουμε καπέλο πάνω στο κρεβάτι.
• Καθρέφτης. Σπασμένος = 7 ολόκληρα χρόνια γρουσουζιά!
• Πιάτα. Δεν τρώμε ποτέ σε ραγισμένα ή σπασμένα στην άκρη πιάτα.
• Ποτήρι νερό απαγορεύεται να τσουγγριστεί.
• Καφές. Δεν κάνουμε πρόποση με καφέ, διότι ο καφές σερβίρεται στις κηδείες.
• Τριαντάφυλλα. Προσφέρονται πάντα σε μονό άθροισμα ή ντουζίνα.
• Τραπεζομάντιλο νύχτα δεν τινάζουμε έξω! (Αυτό κάτι έχει να κάνει με τα ψίχουλα και τα κακά πνεύματα που κυκλοφορούν το βράδυ, αλλά πάλι δεν θυμάμαι ακριβώς.)
Προκαταλήψεις για Ανθρώπους και ενέργειες αυτών
• Όταν φεύγει κάποιος που θέλουμε να γυρίσει σύντομα, ρίχνουμε πίσω του νερό, για να κυλήσει γρήγορα, σαν το νερό, και να ξανάρθει.
• Δε σφυρίζουμε νύχτα. (Μάλλον για να μη μας ακούσουν οι δαίμονες.)
• Τσιγάρο. Αν μας επισκεφτούν οι τελευταίοι ανάψτε ένα. Σύμφωνα με τους «ειδικούς» και πάλι θα τους διώξετε μακριά.
• Δε λουζόμαστε ή κάνουμε μπάνιο Μ. Παρασκευή.
• Δεν κόβουμε νύχια τη νύχτα.
• Δε φωνάζουμε κάποιον που κοιμάται με το όνομά του για να ξυπνήσει. Οι νεράιδες θα μάθουν πώς τον λένε και θα τον καλούν συνέχεια.
• Για να δει μια κοπέλα ποιον θα παντρευτεί παίρνει 1 ή 3 λουλούδια απ' τον επιτάφιο ή 1 ή 3 κουφέτα από γάμο (Προσοχή! Απ' το δίσκο του παπά και όχι από μπομπονιέρα - δεν πιάνει το κόλπο) και τα βάζει κάτω απ' το μαξιλάρι της πριν κοιμηθεί.
• Γαλάζια χάντρα για το μάτι, το οποίο φυσικά είναι προκατάληψη. Στα νεογέννητα αγοράζει υποχρεωτικά ο νονός και χαντρούλα για το χεράκι.
• Τα μωρουδίστικα ρουχαλάκια μαζεύονται απ' έξω πριν τη δύση του ήλιου.
• Η λεχώνα δεν βγαίνει έξω πριν σαραντίσει, κι αν βγει πρέπει πριν πλησιάσει ξανά το μωρό να ανακατέψει στάχτη. Φυσικά, γυρίζει πριν τη δύση του ήλιου στο σπίτι.
• Ξύλο. Το χτυπάμε για να ξυπνήσουν τα κακά πνεύματα που κατοικούν σ' αυτό και να φύγουν για να μην ακούσουν αυτό που θα πει κάποιος. (Είναι λάθος αγαπητοί μου να το χτυπάτε μετά. Είναι αργά... )
• Γλώσσα. Τη δαγκώνουμε όταν λέμε κάτι κακό για να φαρμακωθούμε μόνοι μας από το δηλητήριο (σαν τα φίδια ένα πράμα).
• Κουνιόμαστε απ' τη θέση μας, μάλλον για να μη μας βρουν και πάθουμε το κακό που ξεστομίσαμε.
Νόμοι στις εκκλησίες
• Οι αδιάθετες γυναίκες απαγορεύεται να αγγίξουν εικόνα και να τη φυλήσουν (προσκύνημα δηλαδή).
• Επίσης δεν κοινωνούν και δεν πίνουν αγιασμό. Πιθανόν να μην πρέπει και να τον αγγίξουν.
Πέρα όμως από την παράδοση υπάρχουν και κάποιες προκαταλήψεις που έχουν μια λογική πίσω τους όπως για παράδειγμα:
Η λεχώνα δεν πρέπει να βγει έξω από το σπίτι της διότι οι πρώτες 40 ημέρες ήταν και είναι καθοριστικές για την ανάπτυξη του νεογέννητου. ¨Οταν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάποτε ήταν ανύπαρκτη κι η παιδική θνησιμότητα πολύ υψηλή αλλά και οι γυναίκες ήταν είτε αμόρφωτες είτε φθηνό εργατικό δυναμικό , με μια τέτοια "προκατάληψη" εξασφάλιζαν ότι η λεχώνα δεν θα το ρίξει έξω το οποίο δεν τις το επιτρέπει ούτε η σωματική της κατάσταση ούτε θα την στείλουν στο χωράφι να δουλέψει αλλά θα μείνει κοντά στο βρέφος .
Για παρόμοιο λόγο αποφεύγουν τα ζευγάρια να κάνουν σεξ την σαρακοστή. αν μείνει έγκυος μια γυναίκα από Μάρτιο έως Απρίλιο , τότε θα τεκνοποιήσει στην καρδιά του χειμώνα και οι πιθανότητες να επιζήσει το βρέφος θα περιοριστούν, σκεφτείτε ότι τα καλοριφέρ και η υγιεινή που σήμερα έχουμε όλοι στα σπίτια μας ,κάποτε ήταν προνόμια μόνο για βασιλιάδες. Έπρεπε λοιπόν να περιορισθεί η παιδική θνησιμότητα και καλύτερα η γυναίκα να αποκτήσει ένα βρέφος άλλη εποχή πλην χειμώνα.
Δε περνάμε κάτω από σκάλες για τον ίδιο λόγο που δεν περνάμε πολύ κοντά πίσω από γαϊδούρια ή μουλάρια. Από τη σκάλα μπορεί να πέσει κάτι και να μας τραυματίσει το γαϊδούρι μπορεί να τρομάξει και να μας κλωτσήσει.
Το πιάτο αν είναι ραγισμένο η σπασμένο λίγο στην άκρη δεν μπορείς να το πλύνεις καλά και μπορεί να φιλοξενεί μικρόβια. Είναι και ένδειξη απρόσεκτης νοικοκυράς και περιφρόνησης των καλεσμένων.
Δε σφυρίζουμε την νύχτα γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι οπότε αν περπατάς πρέπει όλες σου οι αισθήσεις να είναι τεταμένες για να αποφύγεις τυχόν "κακοτοπιές" . αν σφυρίζεις ή τραγουδάς τότε δεν ακούς καλά . Επίσης τη νύχτα σφυρίζουν συνθηματικά μόνο οι κλέφτες.


Περιγειακη Σελήνη – Ένα σπάνιο φαινόμενο στις 19 Μαρτίου !

Διαβάστε και μια άλλη άποψη για το φαινόμενο της 19ης Μαρτίου, από την αστρολόγο Δ.Παπανικολοπούλου
Περιγειακη Σελήνη ονομάζεται το φαινόμενο του πλησιάσματος της Σελήνης προς την Γη.
Η Σελήνη περιφέρεται γύρω από την Γη σε μια τροχιά που δεν είναι κυκλική και σε κάθε τροχιά προσεγγίζει την Γη πιο στενά [περιγειο]αλλά και μια πιο μακρύτερα Η προσέγγιση αυτή ονομάζεται απόγειο .Το φαινόμενο αυτό το είχαμε ξαναζήσει το 1993.Η Σελήνη θα βρίσκεται επίσης απέναντι από τον Ουρανό σε σύνοδο με την Λιλιθ. Η Σελήνη σε σύνοδο με τον αστεροειδή Νέμεσις Ο Νέμεσις συμβολίζει καθαρά τον διανομέα της τύχης, δηλ ούτε το καλό ούτε το κακό, απλά δίνει στον καθένα μας ότι μας ανήκει .
Ο Νέμεσις ήρθε να φέρει τη δυσαρέσκεια που προκλήθηκε από οποιαδήποτε διαταραχή του δικαιώματος αυτού του ποσοστού, από την αίσθηση της δικαιοσύνης που θα μπορούσε να μην περάσει ατιμώρητη. Αυτό ταιριάζει πολύ καλά με την έννοια της ισορροπίας και του αναπροσανατολισμού την οποία θεωρώ πάρα πολύ σοβαρό θέμα αυτής της σελήνης. Αλλά φυσικά ο "Νέμεσις" χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει κάποιον ο οποίος είναι εχθρός αλλά στην πραγματικότητα είναι σαν τον εαυτό σας, όπως μια πόλωση.. Θα δούμε κάποια φεμινιστικά κινήματα στη Μέση Ανατολή ή τη Βόρεια Αφρική, στη συνέχεια, ο μόνος τρόπος που θα πετύχει είναι αν οι άνδρες συνειδητοποιήσουν πόσο πολύ έχουν να κερδίσουν από τις γυναίκες από τη χορήγησή τους προς την ελευθερία. Ελευθερία για τις συζύγους και τις κόρες τους για να κερδίσουν και να εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους για την ευημερία στην οικογένεια στο σύνολό της και κατ 'επέκταση στην μουσουλμανική κοινωνία Δίνοντας σε αυτά τα καταπιεσμένα έθνη τη δύναμη να ανατρέψουν τους δικτάτορες, οι οποίοι είναι μόνο για να επιβάλουν τις απόψεις
Γεγονότα που συνέβησαν τις χρονιές 1955, 1974, 1992 , 1993 και 2005, κατά τις οποίες ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν πλήξει τον πλανήτη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του τσουνάμι τον Δεκέμβριο του 2004 που είχε στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων στην Ινδονησία, λίγες μέρες πριν την εμφάνιση της τεράστιας Σελήνης στον νυχτερινό ουρανό τον Ιανουάριο του 2005.
Θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα κοινωνικές αναταραχές με ακραίες καταστάσεις και επειδή είναι εκτός πορείας ότι ξεκινήσει σε συζητήσεις είτε αφορά την πολιτική είτε την προσωπική η κοινωνική ζωή η ότι υπογραφεί δεν θα τελειώσει ποτέ Θα προκαλέσει σεισμούς τσουναμι παλίρροιες, πτώσεις κυβερνήσεων ,ασυνεννοησία [Ελλας.Ιρακ,το σταυροδρόμι των Ευρωπαϊκών και Αραβικών Λαών, Νοτιοδυτική Ασία ,την περιοχή της Ανατολίας ,Αχαΐα ,Κρήτη, Κόρινθος, Ν.Γουινεα,Πορτογαλια,Κ. και Ν. Ευρωπη,Αφρικη , Βιετναμ,Τυνησια,Δ.Γερμανια,Υεμενη.Ν.Αμερικη,. (ΟΠΕΚ) που ιδρύθηκε στη Βαγδάτη, , με υπογραφή συμφωνίας, τον Σεπτέμβριο του 1960 από πέντε χώρες και συγκεκριμένα Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, το Ιράκ, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία και τη Βενεζουέλα, Γουινέα Μπισσάου ,Σενεγάλη Αφρική ,Γουατεμάλα ,Ν.Ασια, Τουρκία, Πακιστάν.
Μια αλλη αποψη
Δ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ
web http://www.dpapanikolopoulou.gr/

Βασικά Καλησπέρα σας - Στάθης Ψάλτης ( Ολη η ταινία )


Αγρια γιούχα σε Άδωνι & Μανωλίδου πριν λίγο !!!

Τους χάλασαν το Σαββατόβραδο !!
Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η διοργάνωση «Iron Challenge»,ο αγώνας του Μιχάλη Ζαμπίδη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τον Τούρκο πρωταθλητή kick boxing, τα γερά «χτυπήματα» έπεσαν για την Ευγενία Μανωλίδου και τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Στο χώρο του σταδίοου βρέθηκαν πάρα πολλοί επώνυμοι: Ο Διονύσης Σχοινάς, η Μαρία Σινατσάκη, ο Γρηγόρης Γκουντάρας με τη Νάταλι Κάκαβα, ο Γιάννης Λάτσιος, ο Αντώνης Κανάκης, ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Αλέξης Κωστάλας, ο Σταμάτης Γαρδέλης, η Έρρικα Πρεζεράκου, οι Real Housewives, η Πηγή Δεβεντζή, ο Τζώνη Καλημέρης και η Ευγενία Μανωλίδου με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Όταν λοιπόν, ο παρουσιαστής της βραδιάς, Σάββας Πούμπουρας, πέρασε στο video wall προκειμένου να δουν ποιοι επώνυμοι πέρασαν το «κόκκινο χαλί» και παρουσίασε την Μανωλίδου, ολόκληρο το στάδιο άρχισε να τη γιουχάρει και να την αποδοκιμάζει! Εκεί όμως που έγινε Ο χαμός ήταν όταν παρουσιάστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όσοι βρισκόταν στο στάδιο άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν με πολύ έντονο τρόπο, πολύ χειρότερα από τη σύζυγό του που επίσης «στόλισαν»! Πηγή: gossip-tv.gr

Αυτή είναι η πόλη φάντασμα! Εδώ, αγνοούνται 9.500 ψυχές! ΦΩΤΟ.!!

- 'Αλλα 400 πτώματα σε παραλία - Θα φτάσουν τους 1.700 οι νεκροί λένε οι αρχές
- 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους - Ολόκληρα χωριά έχουν σβηστεί από τον χάρτη
- 1,5 εκατομμύριο σπίτια χωρίς νερό - 5,1 εκατομμύρια χωρίς ηλεκτρικό
Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το τσουνάμι 10 μέτρων που ακολούθησε. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo μόνο στην πόλη Μινιμασανρίκου υπάρχουν 9.500 αγνοούμενοι! Τα μόνα στοιχεία που έχουν οι αρχές είναι οτι περίπου 8.000 άνθρωποι είναι σε καταφύγια, όμως σχεδόν 10.000 αγνοούνται!
Σύμφωνα με το νέο προσωρινό απολογισμό που διέθεσε στον Τύπο η αστυνομία, ο αριθμός των νεκρών στη βορειοανατολική Ιαπωνία ξεπερνά τους 703. Ωστόσο, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης υπολογίζουν τους νεκρούς σε περισσότερους από 1.300.
Ο ιαπωνικός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου ότι ανακάλυψε 300-400 πτώματα στο λιμάνι Ρικουζεντακάτα, στα νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας, το οποίο επλήγη από το καταστροφικό τσουνάμι.
Περίπου 784 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 1.128, αναφέρει στον απολογισμό της η αστυνομία.
Όπως ανακοινώθηκε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ιαπωνία ζήτησε βοήθεια από το Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού. Εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε ότι το Τόκιο απηύθυνε το συγκεκριμένο αίτημα προς τη βρετανική κυβέρνηση.
Και ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε σήμερα στο BBC: «Συζητάμε με την ιαπωνική κυβέρνηση. Μας ζήτησε βοήθεια. Εξετάζουμε τις λεπτομέρειες και σήμερα θα τις ανακοινώσουμε».
Εντωμεταξύ το βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε τους βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Τόκιο και στα βορειοανατολικά της Ιαπωνίας.
Σήμερα αναμένονται στην Ιαπωνία οι πρώτες ομάδες διάσωσης από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο ΟΗΕ στέλνει 9 ειδικούς στη χώρα για να βοηθήσουν τα σωστικά της συνεργεία. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ επεσήμαναν ότι δύο από τους απεσταλμένους του οργανισμού ειδικεύονται στο περιβάλλον.
«Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε οτιδήποτε ζητήσει η Ιαπωνία», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Μπιρς από το γραφείο του ΟΗΕ για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.
lamiareport.gr

Πέρασε με 3-1 ο ΠΑΟ από Θεσσαλονίκη – Αποτελέσματα !

Συνοπτικά τα αποτελέσματα για την 26η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας έχουν ως εξής:
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1
Πανσερραϊκός-Ξάνθη 2-1
Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-3
Εργοτέλης-Ατρόμητος 13/3
Πανιώνιος-Λάρισα 13/3 ΑΕΚ-Καβάλα 13/3
Κέρκυρα-'Αρης 13/3
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 13/3

Το σιγάν κρείτον του λαλείν κα. Νικολάκου !!

Της Αντωνίας Μπούζα*
Ο Δημήτρης Δράκος στα πλαίσια της ευθύνης που έχει ως επικεφαλής της μειοψηφίας στο Περιφερειακό συμβούλιο, κατέθεσε εγγράφως με την μορφή της ερώτησης την ανησυχία του για τη νέα τουριστική περίοδο στην Πελοπόννησο.
Η ερώτηση κατατέθηκε στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου και εκφράζει ταυτόχρονα τους προβληματισμούς και την ανησυχία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό, στην περιφέρειά μας.
Η ερώτηση αυτή, έπρεπε να απαντηθεί εντός του περιφερειακού συμβουλίου.
Κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας αλλά και κοινής λογικής, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης κα. Ντίνα Νικολάκου, βιάστηκε για μία ακόμα φορά, να εξωτερικεύσει τα νομαρχιακά της σύνδρομα και τις εμμονές της…
Με όσα αναφέρει, καταφέρεται εναντίον της Μεσσηνίας, αφού ακόμα ως φαίνεται ,δεν μπορεί να ξεπεράσει τη θητεία της στην αντιπολίτευση , αλλά και την επιτυχή πολιτική στον τουριστικό τομέα ,που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την τότε Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.
Την κα. Νικολάκου, διαψεύδουν τα εκατοντάδες δημοσιεύματα τόσο των μεγάλων Αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών, όσο και διαχρονικά το σύνολο των Μεσσηνιακών Μέσων Ενημέρωσης. Τη διαψεύδει ακόμα και η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ,που χαρακτήρισε σε διεθνές φόρουμ , ως απόλυτα επιτυχές το «τουριστικό μοντέλο της Μεσσηνίας»
Τη διαψεύδει επίσης και η μνήμη των Μεσσηνίων πολιτών, που είδαν τον τόπο μας στις μεγαλύτερες εκθέσεις του εξωτερικού ,αλλά και σε άλλα σημαντικά διεθνή τουριστικά δρώμενα να πρωτοπορεί, την περίοδο, που η ίδια προσπαθεί να απαξιώσει... Αγνοεί επίσης σκόπιμα, ότι η Μεσσηνία εδώ και χρόνια έχει αποκτήσει Brand name κάτι το οποίο οφείλει να καταφέρει για την Πελοπόννησο, ως υπεύθυνη για τον τουρισμό.

πί της ουσίας, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης ίσως άθελα της, ουσιαστικά παραδέχεται ότι το 2011 είναι μία χαμένη χρονιά για την Πελοπόννησο, αφού την χαρακτηρίζει ως χρονιά…στοχευμένου σχεδιασμού…!!!
Στην Ελλάδα ισχύει το γνωστό ,ότι αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να πράξεις…σχεδιάζεις….
Αυτό αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και επιχειρηματίες του τουρισμού στην περιφέρειά μας ,που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την ύφεση.
Οι πάντες στη Χώρα αυτή, γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να χαθεί πλέον ούτε μία μέρα ,πολύ περισσότερο, μία ολόκληρη χρονιά όπως αποκαλύπτεται…Με την ανακοίνωσή της αυτή, βεβαίως αποδεικνύει περίτρανα ότι η περίφημη συναίνεση ,είναι απλά και μόνο ένα φραστικό επιχείρημα.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο κ. Τατούλης δεν συμφωνεί με μία τέτοια ανακοίνωση και ότι δεν θέλει την αντιπολίτευση μόνο για να του νομιμοποιεί τη δική του παρουσία .
Θα περιμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ,στο περιφερειακό συμβούλιο τη δική του υπεύθυνη τοποθέτηση για το σοβαρό θέμα του τουρισμού και δεν πρόκειται να δώσουμε συνέχεια σε μισαλλόδοξες λογικές και συμπεριφορές που εκφράζουν προσωπικές πικρίες και άκαρπους ανταγωνισμούς.
Η κοινωνία της Πελοποννήσου έχει σοβαρά προβλήματα από την οικονομική κρίση και δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί τον πόνο του κάθε πικραμένου.
Αυτή την κρίσιμη για τον τόπο στιγμή αλλά και για τους πολίτες ,ας σταματήσουν επιτέλους οι ανούσιες κοκορομαχίες και ας σηκώσουμε όλοι τα μανίκια για να προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί περισσότερο ,για τον τόπο μας και τους συμπατριώτες μας, με αίσθημα ευθύνης και συναίνεση , ιδιαίτερα στο μόνο εθνικό προϊόν που μας απέμεινε, τον τουρισμό…
Αυτή η άγονη παρελθοντολογία μας μεταφέρει σε εποχές που οδήγησαν τη Χώρα στην καταστροφή.
Οι καιροί ου μενετοί ….
*Η πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού Μεσσηνίας

Μήπως έρχονται ξανά εκλογές;

«Νέα Πελοπόννησος. Πέτρος Τατούλης». Σε ένα από τα κεντρικά σημεία της Καλαμάτας, στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού, με σημαία το παραπάνω, ανοιχτό παραμένει το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του Π. Τατούλη, παρά τογεγονός το ότι η αναμέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές πέρασε εδώ και αρκετό καιρό. Το γεγονός αυτό, την στιγμή που φαίνεται πως όλα τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα του συνδυασμού στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν κλείσει, έχει γίνει θέμα ποικίλων συζητήσεων. Τώρα «κάτι θα ξέρουν...» όπως λένε και οι πολίτες... «Η΄περιμένουν ξανά σύντομα εκλογές ή κάπιον άλλον σκοπό θα εξυπηρετεί η καθημερινή λειτουργία του...»

10+1 πράγματα που δεν θα πείτε ποτέ όταν οδηγείτε!

1. Όχι επιμένω..παραβίασα το stop..Θα σας πληρώσω (ειδικά όταν ο άλλος οδηγός είναι γυναίκα)
2. Μην αγχώνεστε..μπορώ να περιμένω (στον μπροστινό οδηγό, μόλις άναψε το φανάρι)
3. Δεν πειράζει που πηγαίνετε αργά, απολαμβάνω τη διαδρομή..(σε παππού ποδηλάτη που έχει κλείσει το δρόμο και πάει σα σαλιγκάρι)
4. Επειδή είστε γυναίκα οδηγός, έχετε προτεραιότητα.. (ουδέν σχόλιο!)
5. Μπράβο που στην ηλικία σας έχετε το κουράγιο να οδηγείτε πάντως! (σε παππού άνω των 70 που σας τράκαρε επειδή δεν έβλεπε/άκουγε/ είχε πάρκινσον)
6. Η αλήθεια είναι πως οδηγείς καλύτερα από μένα και θα πρέπει να σε έχω ως παράδειγμα.. (στη γυναίκα σας που κάθεται συνοδηγός)
7. Εννοείτε πως λάδωσα για να πάρω το δίπλωμα γιατί αλλιώς θα ήμουν ακόμα εκεί και θα προσπαθούσα να κάνω τη γ@μημένη οπισθογωνία! (σε οποιονδήποτε οδηγό και μη!)
8. Παρακαλώ ξεκινήστε εσείς..όχι εσείς, επιμένω..δεν είναι σωστό..θα σας μαλώσω.. (σε διασταύρωση χωρίς φανάρι και απίστευτη κίνηση)
9. Δεν υπάρχει πρόβλημα! ..κάντε τη δουλειά σας! (..σε άτομο που άναψε αλαρμ και έχει κλείσει το δρόμο σας, προκειμένου να αγοράσει τυρόπιτα και κάνει να αποφασίσει λες και θα αγοράσει οικόπεδο)
10. Δεν έκλεισες δυνατά την πόρτα! Δώσε ξανά μια γερή! ..δύναμη δεν έχεις;; (σε επιβάτη που μπαίνει στο αμάξι σας)
11. Έλα μωρέ καημένε! Σιγά τις λάσπες που έχουν τα παπούτσια σου!..(σε επιβάτη που μπαίνει στο ολοκαίνουργιο όχημα σας και είναι λες και έχει πατήσει σε χωράφι μετά από βροχή) Μαύρη Πένα http://mauripena.blogspot.com

Ο Τατούλης ονειρεύεται …μπάρες διοδίων σε όλη την Πελοπόννησο !

Δεν μας έφταναν τα σχέδια του Σουφλιά αποκτήσαμε και ....όνειρα Τατούλη !
Ονειρεύονται « Καποδιστριακό ….ΜΟΡΕΑ » σε όλο το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου !
Αντιγράφουμε από το Filiatranews
Την πρόταση για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης της εταιρίας "Μορέας" προκειμένου να κατασκευαστούν οδικοί άξονες στην περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να συζητήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τον Υπουργό υποδομών Δημήτρη Ρέππα σε συνάντηση που θα έχουν οι δυο πλευρές την επόμενη εβδομάδα.
Όπως ενημέρωσε ο Πέτρος Τατούλης, η συζήτηση με τον υπουργό θα είναι «για όλους τους οδικούς άξονες της Περιφέρειας, γιατί στόχος μας είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αποκτήσει το πιο άρτιο σύστημα οδικών υποδομών».
«Στις προθέσεις μας είναι να βρεθεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, είτε από τα τομεακά, είτε από οποιαδήποτε εκμετάλλευση πιθανής επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας». Για την περίπτωση της επέκτασης εξήγησε πως τη ζητεί «επειδή φαίνεται ότι είναι υγιής η χρηματοδοτική του δυνατότητα».
Επεσήμανε ότι κάνει μια προσπάθεια να επεκτείνει και να εντάξει σε προγράμματα όλους τους άξονες της Περιφέρειας, και τον ανατολικό και το δυτικό και διευκρίνισε: Ερμιόνη - Λυγουριό - Ναύπλιο - Λεωνίδιο - Κυπαρίσσι - Μονεμβασιά - Στούπα - Καρδαμύλη και Καλαμάτα - Πύλος, Ρωμανού - Γαργαλιάνοι και Φιλιατρά - Κυπαρισσία.

Άντε γ......ε επιτέλους “παπαγάλοι” της συμφοράς!

Όταν έγραψα αρχές της εβδομάδας ένα άρθρο με τίτλο "Γιατί δεν θα χρεοκοπήσουμε", δέχτηκα δεκάδες τηλεφωνήματα από συναδέλφους, γνωστούς ακόμη και συγγενείς που σαν να ήταν...
συνεννοημένοι μεταξύ τους μου έκαναν όλοι την ίδια ερώτηση "Τρελός είσαι;".
Σε ένα κλίμα μαύρο και νοσηρό, με δεκάδες "παπαγάλους" στο χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της δημοσιογραφίας να προαναγγέλλουν το "τέλος" και να παρακινούν τον κόσμο να μαζέψει τα λίγα ή πολλά χρήματά του και να τα κρύψει στο... πάπλωμα, ίσως σε κάποιους να φάνηκα πράγματι σαν τον τρελό του χωριού όταν δήλωσα απερίφραστα ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ.
Μόλις ενημερώθηκα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στην Σύνοδο πήρε και επιμήκυνση 7 ετών και μείωση του επιτοκίου κατά 1 % - φυσικά με δεσμεύσεις-, η πρώτη μου αντίδραση ήταν αυτή που διαβάζετε στον τίτλο: Άντε γαμηθείτε επιτέλους "παπαγάλοι" της συμφοράς!
Όχι, δεν διαθέτω κληρονομικό χάρισμα! Η θέση μου αυτή στηρίχτηκε σε κάτι που μου έχει χαρίσει η μακροχρόνια εμπειρία μου στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία: κοινό νου! Όταν προσπαθείς να επιβιώσεις μόνος σου σε έναν χώρο που τα μαχαιρώματα και τα συμφέροντα πετάνε σαν λεπίδες πάνω από το κεφάλι σου, μαθαίνεις να "διαβάζεις" πίσω από τις λέξεις. Να κλείνεις τα αυτιά σου στα καθάρματα που - δυστυχώς- υπήρχαν, υπάρχουν και θα επιβιώνουν πάντα! Να συνδυάζεις τις πληροφορίες με το ένστικτό σου και να καταλήγεις στα δικά σου καθαρά και ανεπηρέαστα συμπεράσματα!
Έχω όμως μάθει και κάτι ακόμη, ιδιαίτερα χρήσιμο τις ώρες της κρίσης: να μην αφήνω την οργή μου να δηλητηριάζει την σκέψη μου. Φυσικά και είμαι οργισμένος με τα όσα συμβαίνουν. Όμως είναι λάθος και δεν οδηγεί πουθενά να μοιράζομαι μαζί σας καταστροφολογικές σκέψεις ή να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας την πτώση της κυβέρνησης - γιατί αυτό θα εκτονώσει τον θυμό μου!
Την πιο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, οι τζογαδόροι της πτώχευσης, διαψεύστηκαν πανηγυρικά! Δεν θα σας πω ψέματα ότι σωθήκαμε, αλλά είναι σαφές ότι έγινε ένα βήμα πίσω από το χείλος του γκρεμού που μας είχαν φέρει όσοι κυβερνούν αυτήν τη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια!
Και κυβερνούν γιατί εμείς τους ψηφίζουμε! Θα το ξαναπώ: είναι ώρα να βροντοφωνάξουμε σε όλους - εγχώριους και ξένους- ότι η Ελλάδα είμαστε εμείς! Και είμαστε αποφασισμένοι να μην μας εξαφανίσουν από το χάρτη!
Κώστας Χαρδαβέλλας
newsbomb.gr

Μπορούσαν να προβλέψουν το σεισμό οι επιστήμονες;

Την ώρα που οι εικόνες αποκάλυψης από την Ιαπωνία φτάνουν η μια μετά την άλλη πολλοί είναι αυτοί που … καλούν τους επιστήμονες να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως αν θα ήταν δυνατόν να προβλεφθεί ο συγκεκριμένος σεισμός.
Δημοσιεύματα στον τύπο ασκούν κριτική στους σεισμολόγους και κάνουν λόγο για αποτυχία. Ωστόσο, η απάντηση των επιστημόνων είναι ότι ουδέποτε η επιστημονική κοινότητα ισχυρίστηκε ότι μπορεί να προβλέπει ισχυρούς σεισμούς.
Ο σεισμολόγος Ντάνιελ Μακ Ναμάρα από το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο δηλώνει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να προβλέπουμε σεισμούς. Είναι ένα πολύ περίπλοκο σύστημα». Περιέγραψε μάλιστα τη σεισμολογία ως μια σχετικά νέα επιστήμη που βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο.
Κατέληξε λέγοντας ότι οι σεισμολόγοι έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν σεισμικές δονήσεις οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε δέκα λεπτά και να προειδοποιήσουν για οποιαδήποτε ηφαιστειακή δραστηριότητα ή τσουνάμι αλλά το να προβλέψουν έναν σεισμό είναι κάτι που δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής.

Βοήθεια στο σπίτι...δικαούχοι μόνο όσοι έχουν άνεργο !

Εκτός προγράμματος κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες ηλικιωμένοι που δεν έχουν συγγενείς και δέχονται φροντίδα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», αφού αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Πλέον δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν παιδιά, εγγόνια ή άλλα συγγενικά τους άτομα που θα υποβάλλουν τις αιτήσεις στους δήμους τους, για λογαριασμό των ηλικιωμένων, με βασική προϋπόθεση να είναι άνεργοι.
Οι νέοι όροι έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς περιθώριο τροποποίησης, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση δημάρχων, οι οποίοι κάνουν λόγο για «αντικοινωνικές» και «αυστηρές» προϋποθέσεις που αφήνουν εκτός προγράμματος χιλιάδες ηλικιωμένους.
Συγκεκριμένα, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο άνεργο. Στα άτομα αυτά θα δίνεται από τον ΟΑΕΔ κουπόνι ώστε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ηλικιωμένους. Όσοι δεν έχουν συγγενείς ή δεν έχουν άνεργο στην οικογένεια, μένουν εκτός προγράμματος.
Οι δήμαρχοι, μετά την εξέλιξη αυτή, κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» ότι το πρόγραμμα οδηγείται σε λουκέτο εξαιτίας της μείωσης της χρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους, καθώς και των νέων όρων που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Η προνοιακή δομή το 2011 θα εξυπηρετεί μόλις 30.000-33.000 ηλικιωμένους από 90.000 που φροντίζει σήμερα. Η παράταση του προγράμματος για έναν χρόνο, όπως τονίζουν οι αιρετοί, δεν εξασφαλίζει τη συνέχειά του, αντίθετα οδηγεί στη δραματική συρρίκνωσή του.
Για τον λόγο αυτό η ΚΕΔΚΕ με υπόμνημά της, που απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείο Εργασίας, ζητεί ο αριθμός των ωφελούμενων να ανέβει στις 50.000 και παράλληλα να έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είναι μόνοι χωρίς να έχουν κανέναν να τους εξυπηρετήσει.
Επίσης ζητεί να ληφθεί μέριμνα και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.tsantiri.gr

Η Ιόνια όδός πάει να γίνει .....Αιώνια !

Ενδιαφέρουσες μαρτυρίες στην εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά.
Με αφορμή την άρνηση πληρωμής των διοδίων από τα κινήματα «Δεν πληρώνω», ο δημοσιογράφος Α. Παπαχελάς στην εκπομπή «Φάκελοι» του Σκάι, έκανε και ένα εκτενές ρεπορτάζ στα έργα της Ιόνιας Οδού, όπου μίλησε με τους υπεύθυνους της κατασκευάστριας εταιρίας.
Το αποτέλεσμα της έρευνας του δημοσιογράφου ήταν το γνωστό: Τα έργα σκοντάφτουν στην μη ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων, στα δίκτυα της ΔΕΗ και στις αρχαιολογικές ανασκαφές, που υπολογίζονταν στους 4 μήνες, πράγμα που τελικά φάνηκε αδύνατο. Οι απαλλοτριούμενες εκτάσεις θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί στην κοινοπραξία «καθαρές» μέχρι το Δεκέμβριο του 2008. Μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο όμως οι εταιρίες πήραν στα χέρια τους λίγες και όχι συνεχόμενες, με αποτέλεσμα να διακόπτεται το έργο.
Παράλληλα όμως το γεγονός ότι το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε να ξεκινήσει και τα 5 μεγάλα έργα αυτοκινητόδρομων ταυτόχρονα, καθιστά αδύνατη την αποζημίωση όλων αυτών των εκτάσεων και τα αποτελέσματα φάνηκαν. Άλλωστε και η διαδικασία των απαλλοτριώσεων είναι η γνωστή Ελληνική που καθυστερεί λόγω και των προσφυγών των ιδιοκτητών για να διεκδικήσουν μεγαλύτερα ποσά. Μάλιστα αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ιδιοκτήτη στην περιοχή που κατασκευάζεται ο δρόμος Μεταμόρφωση –Σκάρφεια, τον οποίο εκμεταλλεύεται η ίδια εταιρία, και ο οποίος περιμένει την αποζημίωσή του εδώ και 10 χρόνια από ένα τμήμα του ακινήτου του που πέρασε ήδη ο δρόμος, ενώ σήμερα του ζητούν να δώσει και ένα άλλο κομμάτι για να συνεχιστεί το έργο.
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει αντίρρηση να το παραχωρήσει αρκεί να αποζημιωθεί, τόσο για το προηγούμενο όσο και για το συγκεκριμένο που βρίσκεται στη στροφή της Υλίκης. Επειδή όμως αυτό δεν έχει συμβεί κατέφυγε στα δικαστήρια και έχει μπλοκάρει το έργο.
Το σκεπτικό του ΥΠΕΧΩΔΕ πάντως, όταν έδινε υπόσχεση για ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων μέχρι το Δεκέμβριο του 2008, προφανώς ήταν ότι αφού η διαδικασία αυτή λειτούργησε με τα ακίνητα για τους Ολυμπιακούς αγώνες, θα λειτουργούσε και για τους αυτοκινητόδρομους, δεδομένου ότι οι συμβάσεις υπογράφηκαν λίγο μετά τους Ολυμπιακούς. Αν και πρόσφατα ενεργοποιήθηκε ο λεγόμενος Ολυμπιακός νόμος για τις επιτάξεις, κανείς ακόμα δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό που πρέπει να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο στις απαλλοτριώσεις και για τα 5 έργα.
Αρχικά είχε υπολογιστεί στα 400 εκ. ευρώ. Στο σύνολό του όμως, όταν καταβληθεί το ποσό θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ. Αυτό, όπως είπε ο υφυπουργός υποδομών Γ. Μαγκριώτης, δεν είχε προβλεφθεί σε κανένα προϋπολογισμό, πράγμα που χαρακτηρίζει ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ακόμα και στη γέφυρα του Ευήνου, που έχει ήδη ολοκληρωθεί, υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στις αμμοληψίες, με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν ότι έγινε υπερβολική εξόρυξη, αλλάζοντας ακόμα και την κατεύθυνση του ποταμού, κάτι βέβαια που η εταιρία αρνήθηκε. Για το λόγο αυτό έγιναν έλεγχοι από τους αρμοδίους του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Το σταμάτημα πάντως του έργου είναι γεγονός, ενώ ακόμα και σε έργα που θεωρούνται ολοκληρωμένα έχει εντοπιστεί ένα πλήθος παραλείψεων, όπως ηχοπετάσματα, αντιολισθητικός ασφαλτοτάπητας, σταθμοί μέτρησης της ρύπανσης κ.λπ.thebest.gr

Κλέβουν Βενζίνη από τα ...ρεζερβουάρ των Ι.Χ !!

«Πού να τρέχουμε τώρα στο βενζινάδικο;», πρέπει να σκέφτονται οι άγνωστοι δράστες που εξασφαλίζουν τα καύσιμά τους αδειάζοντας τα ρεζερβουάρ των… γειτόνων τους! «Αγαπημένος» τους στόχος, μάλιστα, είναι ένας συγκεκριμένος ιδιοκτήτης Ι.Χ., τον οποίο κλέβουν συστηματικά εδώ και τρεις μήνες!
Τα κρούσματα κλοπής καυσίμων από τα ντεπόζιτα αυτοκινήτων ή μοτοποδηλάτων, είναι καθημερινό φαινόμενο στη Ρόδο. Όμως, η περίπτωση του δικαστικού υπαλλήλου στην περιοχή του Ροδινιού που πέφτει κάθε… δυο εβδομάδες θύμα, αποτελεί σίγουρα σπάνιο φαινόμενο! Το τελευταίο τρίμηνο έχει βρει έξη (!) φορές σπασμένη την κλειδαριά από το καπάκι του ρεζερβουάρ του, πράγμα που σημαίνει ότι οι δράστες τον… προτιμούν κάθε φορά που μένουν από καύσιμα!
Ωστόσο, το πράγμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς, εκτός από την αξία της βενζίνης που χάνει, αναγκάζεται να πληρώνει κάθε τόσο και για την επισκευή της τάπας, με αποτέλεσμα οι νυχτερινές «επιδρομές» να του έχουν κοστίσει πάνω από 1.000 ευρώ!
Κι αυτά, χωρίς να προσθέσει το κόστος για την αγορά συναγερμού, τον οποίον όμως οι δράστες κατάφεραν εύκολα να εξουδετερώσουν! Στην ίδια περιοχή, οι δράστες «ρουφούν» τη βενζίνη ακόμη και από μοτοποδήλατα. Ωστόσο, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες στην Ασφάλεια Ρόδου, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Πυρά Βάσως εναντίον Παπακωνσταντίνου και Κουσελά !

Με νέα εσωκομματικά πυρά επανήλθε στη Βουλή η Βάσω Παπανδρέου. !!
Μετά την καταψήφιση από μέρους της τροπολογίας αρμοδιότητας του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη που αφορούσε την δόμηση σε μικρά νησιά του Αιγαίου, στο στόχαστρό της βρέθηκε χθές το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, κάνοντας μάλιστα αυστηρές συστάσεις προς τους υπουργούς οι οποίοι καταθέτουν εκπρόθεσμες τροπολογίες.
Αφορμή για τις νέες βολές στάθηκε η κατάθεση τροπολογιών στο φορολογικό νομοσχέδιο με τις οποίες μεταξύ άλλων ρυθμίζονται χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ ρυθμίζονται και ζητήματα που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Βάσω Παπανδρέου, αναφερόμενη στις εν λόγω τροπολογίες, μίλησε για πρακτική που υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Έχουμε ζητήσει να μην αξιοποιείτε τα παραθυράκια του νόμου και φέρνετε τροπολογίες την τελευταία στιγμή. Εκφράζω δυσαρέσκεια εκ μέρους της επιτροπής και αυτό να έρθει εις γνώση της κυβέρνησης. Αυτή η τακτική δεν συμβάλλει στην αναβάθμιση αλλά στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου".
Από τη πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς σχολίασε ότι "προφανώς και δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση με τις τροπολογίες, αλλά ας θυμηθούμε τι γινόταν και στο παρελθόν".
Τέλος, σχετικά με τις νομοτεχνικές βλετιώσεις στο φορολογικό, η κυρία Παπανδρέου απευθυνόμενη στον Δ.Κουσελά είπε με έντονο ύφος: "Παραέχετε ξεχειλώσει την έννοια των νομοτεχνικών βελτιώσεων".

Βιομήχανος ...έγινε αγρότισσα στην Μεσσηνία !!!

Η κ. Μίνα Φειδά-Νταή, παρόλο που έχει τρία εργοστάσια, ασχολείται με την παραγωγή αγροτικών βιολογικών προϊόντων, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Μεσσηνία.
Η ίδια λέει για την επιλογή της: "Δεν ανήκω σε αγροτική οικογένεια, ο παππούς μου ήταν αστός, εγώ έγινα αγρότισσα. Η φύση σού προσφέρει ηρεμία. Βάζεις ένα σποράκι και αυτό μεγαλώνει, γίνεται καρπός, σου δίνει πραγματικά ζωή. Είναι τρομακτική η δύναμη της γης. Στη βιομηχανία πρέπει να δώσεις κόπο, μόχθο και σκληρή δουλειά για να μπορέσεις να φτιάξεις ένα σωστό προϊόν. Η γη το παράγει μόνη της, εαν εσύ βάλεις λίγη αγάπη. Είναι εντυπωσιακό...». Και προσθέτει:
"«Σκέφτηκα να δημιουργήσω ένα κτήμα και να μεταφέρω εδώ τη φύση της Μεσσηνίας. Ρωτούσα τους μανάβηδες μήπως πουλιέται κάπου γη. Τελικά, βρήκα έναν κύριο που πωλούσε δέκα στρέμματα.
Ζητούσε 240.000 δραχμές, αλλά είχα μόνο150.000. Ηταν χρήματα που προόριζα για την έκδοση μιας μεσσηνιακής ηθογραφίας με θέμα "Οταν τα πορτοκάλια γίνουν χρυσά". Πήρα αυτό το ποσό, δανείστηκα μέσω της μητέρας μου από την εταιρεία τα υπόλοιπα και αγόρασα αυτά τα πρώτα δέκα στρέμματα. Σήμερα έχουν γίνει 45". katoci.blogspot.com

Σκληρή απάντηση του Μεσσηνίας Χρυσόστομου στον ιερέα από τον Άγιο Φλώρο !

Με αφορμή επιστολή που είχε αποστείλει ο Ιερέας της Ενορίας του Αγίου Φλώρου σε ΜΜΕ της Μεσσηνίας για την τρίμηνη αργία του ( για τα παρατράγουδα που σημειώθηκαν στο Νεκροταφείο του χωριού το ψυχοσάββατο ) ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος απαντά τα εξής !
«Σχετικά με όσα αναληθή, ανυπόστατα και παρερμηνευμένα αναφέρει ο π. Νικ. Θλιμμένος, εφημέριος Βελανιδιάς, στην "Ανοικτή επιστολή προς τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο", της 9 Μαρτίου 2011, προς τα τοπικά ΜΜΕ, η Ιερά Μητρόπολη αναφέρει τα κάτωθι:
α) Από την πρώτη στιγμή της έλευσής του, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος (Απρίλιος 2007) γινόταν αποδέκτης παραπόνων από μέρους των ενοριτών του Αγίου Φλώρου για την απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά του π. Νικ. Θλιμμένου προς τους ενορίτες του και συχνά πυκνά κατέθεταν το αίτημα της μεταθέσεώς του. Ανάλογη συμπεριφορά εξεδήλωνε και προς τους υπαλλήλους της Ι. Μητροπόλεως, κάθε φορά που επικοινωνούσαν μαζί του για θέματα υπηρεσιακής ασυνέπειας έναντι των νομίμων υποχρεώσεών του προς την Ι. Μητρόπολη.
β) Στις υποδείξεις του Σεβ. Μητροπολίτου τόσο για την συμπεριφορά του, η οποία δεν ήταν η αρμόζουσα σε κληρικό, όσο και για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού, οι απαντήσεις του ήταν χωρίς καμμία συνοχή και περίσκεψη και πάντοτε προσπαθούσε να αποφύγει να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση.
γ) Τον Αύγουστο του έτους 2010, σε έλεγχο από τον Σεβ. Μητροπολίτη για τα οικονομικά και την διαχείριση του Ιερού Ναού, ο π. Νικ. Θλιμμένος, προφασιζόμενος ότι τα βιβλία τα έχει ο λογιστής, προσπάθησε με τον τρόπο αυτό να αποφύγει τον έλεγχο. Ο Σεβ. Μητροπολίτης τού ανέφερε ότι στις 25 Αυγούστου αναμένει τα λογιστικά βιβλία και τα παραστατικά να τα καταθέσει στη Μητρόπολη για έλεγχο. Γεγονός, το οποίο ουδέποτε πραγματοποίησε.
δ) Τον Οκτώβριο εκλήθη από τον Σεβ. Μητροπολίτη και του υπεδείχθη ή να παραιτηθεί ή να μετατεθεί (οικειοθελώς ή αναγκαστικώς) αφού ουδεμία δυνατότητα επικοινωνίας υφίσταται μεταξύ αυτού και του Σεβ. Μητροπολίτου αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως.
ε) Σε άρνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης ζήτησε δι’ εγγράφου αιτήσεως την αναγκαστική μετάθεσή του από την Ιερά Σύνοδο, η οποία τον κάλεσε δύο φορές για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις, αλλά και τις δύο φορές δεν παρέστη, προφασιζόμενος την πρώτη φορά λόγους ασθενείας ενώ την δεύτερη φορά απαξίωσε να παραστεί. Μάλιστα, προκαλούσε την παρέμβαση συνταξιούχου καθηγητού Πανεπιστημίου, καταγομένου από τη Μεσσηνία, ώστε να αποτραπεί η οποιαδήποτε απόφαση για αναγκαστική μετάθεση.
στ) Την ημέρα που εκδόθηκε η συνοδική απόφαση περί αναγκαστικής μεταθέσεώς του καταθέτει προς τον Σεβ. Μητροπολίτη αίτηση οικειοθελούς μεταθέσεώς του υπό όρους(!) και την επομένην αίτηση αδείας επί 20ήμερον, για λόγους υγείας.
ζ) Από την ημέρα αυτή και μέχρι την Παρασκευή του πρώτου Ψυχοσαββάτου, ουδεμία παρουσία είχε στον Ιερό Ναό, αφού γνώριζε ότι εφημεριακά καθήκοντα επιτελεί άλλος, νέος εφημέριος, και εκείνος έχει διορισθεί στην Βελανιδιά.
η) Οταν εκλήθη από τον Σεβ. Μητροπολίτη να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο γεγονός, δεν ανταποκρίθηκε αλλά έστειλε την πρεσβυτέρα του και έναν άλλο εφημέριο να ανακοινώσουν ότι ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορούσε να έρθει να συζητήσουμε.
θ) Η ποινή της τρίμηνης αργίας ετέθη για την ανάρμοστη, ανάδελφη και απρεπή συμπεριφορά κληρικού, μάλιστα λευκαθέντος εντός του ράσου, προς άλλον νέον κληρικόν. Η συμπεριφορά του αφορούσε τη βίαιη αποπομπή εκ του ιερού βήματος, την καταστροφή των αμφίων του κληρικού και των λειτουργικών του βιβλίων, γεγονότα τα οποία μαρτυρούν οι παριστάμενοι πιστοί, οι οποίοι ανέμενον να αρχίσει η ακολουθία του νεκρωσίμου τρισαγίου στον Νεκροταφειακό Ναό. Μάλιστα εξεδίωξε τον νέον κληρικόν με τα λόγια «τι θέλεις εσύ εδώ ρε; Εγώ είμαι παπάς εδώ, να σηκωθείς και να φύγεις». Είναι αυτό ένα ατυχές γεγονός;!
ι) Τα όσα επικαλείται σχετικά με την παρέμβαση του πρωτοσυγκέλλου είναι όλα ανυπόστατα και ψευδή.
ια) Το μόνο μέλημα του π. Νικ. Θλιμμένου σχετικά με τα εφημεριακά του καθήκοντα ήταν να τελεί ακολουθίες εσπερινού και παρακλήσεων σε ιδιωτικά σπίτια, και όχι στον Ιερό Ναό, να επιμελείται ιδιωτικά παρεκκλήσια, και ουδέν ενδιαφέρον μέχρι σήμερα υπέδειξε για την αναστήλωση και την επιδιόρθωση του ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Φλώρου - γεγονός το οποίον κατ’ επανάληψη διεπίστωσε ο ίδιος ο Σεβ. Μητροπολίτης σε επισκέψεις του στον εν λόγω Ιερό Ναό.
Για όλα αυτά, τα οποία αποτελούν την πραγματική αλήθεια, ο π. Νικ. Θλιμμένος θα παραμείνει σε τρίμηνη αργία, και εκείνος έχει μεν κάθε δικαίωμα να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο, όμως και ο Σεβ. Μητροπολίτης έχει το δικαίωμα για άσκηση κάθε εκκλησιαστικού και κανονικού δικονομικού μέσου για όσα ψευδή και αναληθή αναφέρει στην τελευταία επιστολή του».

Επιστολή Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου στον Διοικητή του ΙΚΑ

Αγαπητέ κ. Σπυρόπουλε,
Οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών του Δημοσίου και ο περιορισμός των δαπανών του μέσω του εξορθολογισμού των δράσεων με σκοπό την παραγωγή καλύτερου αποτελέσματος προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας είναι μια σημαντική διαδικασία για τους εμπλεκόμενους αλλά πολύ περισσότερο για την καθημερινότητα του πολίτη. Η παραπάνω διαδικασία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το ΙΚΑ που είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος ασφαλιστικός φορέας της χώρας. Μια διαδικασία, ωστόσο, η οποία ειδικά για το ΙΚΑ πρέπει να γίνει με περίσσια σύνεση και προσοχή, ανοιχτή και καθαρή διαβούλευση, καθώς είναι δεδομένη και πιστεύω αυτονόητη η ανάγκη πολλών χιλιάδων συνταξιούχων και ασφαλισμένων του να βρίσκονται κοντά στον φορέα ασφαλιστικής και υγειονομικής τους περίθαλψης.
Σε αυτό το πλαίσιο, με έκπληξή μου δέχθηκα με φαξ την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλου Υ10/119 της 01/03/11 απόφασή σας, σύμφωνα με την οποία αναστέλλονταν η λειτουργία των παραρτημάτων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Σύμφωνα με την παραπάνω απόφασή σας, η οποία συγκεκριμένα ανέφερε «έχοντας υπόψη την ανάγκη για καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των μονάδων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ… αναστέλλεται η λειτουργία των παραρτημάτων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων… και ότι η αρμοδιότητα για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων της ασφαλιστικής περιοχής των παραρτημάτων, για το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας τους, θα ανήκει στο τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Κυπαρισσίας, στο οποίο υπάγονται τα εν λόγω παραρτήματα». Μετά από αυτό, κατέθεσα αμέσως σχετική ερώτηση, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο.
Στη συνέχεια δημοοσιεύτηκε, επίσης, στον τοπικό Τύπο ότι «αναστέλλεται η αναστολή της λειτουργίας» των άλλων υποκαταστημάτων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Έτσι, εντελώς αόριστα, χωρίς τουλάχιστον καμιά δική σας δέσμευση ή δήλωση και χωρίς, όμως όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο να κοπάσει η αναταραχή που δημιούργησε η άνω απόφασή σας, δεδομένου μάλιστα ότι το ίδιο «έργο» και με πανομοιότυπο τρόπο είχε «παιχτεί» και πέρσι.
Για αυτούς τους λόγους, αλλά και εκ του γεγονότος ότι σύμφωνα με το νόμο, απόφαση οιουδήποτε οργάνου της Διοίκησης, γενικότερα, ανακαλείται μόνο με νεότερη ρητή, σαφή και συγκεκριμένη απόφαση του ίδιου οργάνου, παρακαλώ να ανακαλέσετε εγγράφως και αμέσως την προαναφερόμενη απόφασή σας, με την οποία αναστείλατε τη λειτουργία των υποκαταστημάτων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών. Με τον τρόπο αυτό πιστεύω, θα διαλυθεί το ομιχλώδες τοπίο που δημιουργήθηκε και συνεχίζει να «σέρνεται» για το θέμα αυτό, θα συνεχίσουν τα παραπάνω υποκαταστήματα να προσφέρουν ανενόχλητα και απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των άνω περιοχών, θα επικρατήσει ηρεμία, η οποία αναιτίως διεκόπη με την άνω απόφασή σας και ιδίως θα σταματήσει η φημολογία, η αοριστολογία και η παραπληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας, τακτικές οι οποίες δεν συνάδουν με την πολιτική μας φιλοσοφία, προκαλούν αναξιοπιστία και αντιστρατεύονται τους κανόνες της χρηστής διοίκησης αλλά και της λογικής.

Τα «κόκκινα βέλη» στην Καλαμάτα !!

Το βρετανικό σμήνος αεροπορικών επιδείξεων “Red Arrows”, τα οποία υπάγονται στη Βασιλική αεροπορία της Μεγάλης Βρετανίας, θα δώσει το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στα πλαίσια της επετείου της μάχης της Καλαμάτας. Μάλιστα, χθες είχε συνάντηση στη Μεσσηνία, ο ακόλουθος άμυνας της βρετανικής πρεσβείας, με φορείς της περιοχής.
Το γεγονός θα λάβει χώρα στις 23 Μαϊου, ενώ παράλληλα στο λιμάνι της πόλης, θα παραμείνει για τουλάχιστον δύο μέρες και μια βρετανική φρεγάτα, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους Έλληνες, Αυστραλούς, Κύπριους και Βρετανούς πεσόντες της μάχης της 28ης Απριλίου του 1941

VIDEO : Tsunami στην Ιαπωνία !

Παρακολουθείστε την καταστροφική μανία του τσουνάμι που κτύπησε τις ακτές της Ιαπωνίας μετά τον καταστροφικό σεισμό των 8.9 R .Δείτε το VIDEO

Ρύθμιση οφειλών ΟΤΑ από Τ.Π. & Δ.

TH δυνατότητα στο δ.σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων να ρυθμίζει οφειλές από δάνεια που έχει χορηγήσει στους δήμους και τις πρώην κοινότητες ή τους καθολικούς διαδόχους αυτών, καθώς και στις περιφέρειες, κατόπιν αιτήσεώς τους, δίνει τροπολογία του Yπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, ρυθμίζεται το σύνολο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις, δηλαδή κεφάλαιο, τόκοι, τόκοι υπερημερίας, και λοιπές επιβαρύνσεις με ταυτόχρονη τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών αυτών με συνομολόγηση νέου δανείου για τον σκοπό αυτό. Με την ίδια τροπολογία επιλύεται το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής τους στο σχολείο φοίτησης με τη παράταση της ισχύουσας μεταβατικής ρύθμισης μέχρι το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα μεταφοράς με ευθύνη των δήμων.

Ο σεισμός στην Ιαπωνία …ήταν ανθρώπινο δημιούργημα; VIDEO (Ελληνικοί υπότιτλοι )

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ για τον φονικό σεισμό που επέφερε σκηνές αποκάλυψης στην χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου - Δείτε ένα προφητικό βίντεο που αναφέρεται στην Ιαπωνία και στο πρόγραμμα HAARP τα συμπεράσματα δικά σας !!

Αποστολάκη: Μονόδρομος το “νοικοκύρεμα” των αγροτικών συνεταιρισμών

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε το νοικοκύρεμα των αγροτικών συνεταιρισμών προκειμένου να επιτευχθεί η εξυγίανση του αγροτικού κινήματος μέσα από ενεργούς συνεταιρισμούς και δυναμικές ομάδες παραγωγών, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, η οποία βρέθηκε  στην Λάρισα προκειμένου να συμμετάσχει σε Πανθεσσαλική αγροτική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
Η κ. Αποστολάκη, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει στους κρίσιμους καιρούς που διάγει η χώρα την αιχμή ανασύνταξης της εθνικής οικονομίας..
Παράλληλα η υφυπουργός αρνήθηκε οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια στους κτηνοτρόφους «αν δεν συμβαδίζει με το κοινοτικό πλαίσιο» και σχολίασε χαρακτηριστικά: «αρκετά πρόστιμα πληρώσαμε μέχρι τώρα». Παρουσίασε όμως όλα τα αντισταθμιστικά οφέλη που εφαρμόζονται από διάφορα προγράμματα για την στήριξη του αγροτικού πληθυσμού.
Στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, που δόθηκε στα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Λάρισας και πριν την έναρξη της εκδήλωσης για τους Αγροτικούς Συνεταιριστικούς Οργανισμούς, η κ. Αποστολάκη τόνισε πως «η ελληνική κοινωνία διέρχεται μια δεινή οικονομική κρίση, αξιακή και πολύπλευρη, με τον πρωτογενή τομέα να παίζει καθοριστικό ρόλο και να αποτελεί την βαριά μας βιομηχανία. Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα είναι πολιτική επιλογή. Τα ασφυκτικά πλαίσια του κοινοτικού πλαισίου, μας οδηγούν σε παράπλευρες πολιτικές» υπογράμμισε η υφυπουργός. Ενώ, επεσήμανε, ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΛΓΑ, το Μητρώο Αγροτών, το Μητρώο Εμπόρων και αγροτικών εφοδίων, ενώ έπεται το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, την συγχώνευση των εποπτευόμενων -από το υπουργείο- συνεταιρισμών (ΕΘΙΑΓΕ-ΔΗΜΗΤΡΑ-ΟΠΕΓΕΠ).

24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Μαρτίου σε όλα τα ΜΜΕ !

24 Ωρες χωρίς ενημέρωση !
Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα Μέσα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 17/3 ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – συνέλευση πιθανότατα στο Σπόρτινγκ (Πατήσια), με θέμα τα προβλήματα του κλάδου, τις απολύσεις, τη ΣΣΕ και τις πιθανές κινητοποιήσεις.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Πήγε για ληστεία με ….πλαστικό πιστόλι !!

Ληστής για γέλια και για κλάματα !
51 χρονος Καλαματιανός αποπειράθηκε να ληστέψει το σουπερ μάρκετ "Dia" στην οδό Φιλελλήνων της Καλαμάτας με πλαστικό πιστόλι. Χθές το μεσημέρι έχοντας το πρόσωπο του καλυμμένο με μία …πλαστική σακούλα και στα χέρια του κρατώντας ένα πλαστικό πιστόλι εισήλθε στον χώρο του σούπερ μάρκετ ζητώντας από την ταμία να του παραδώσει τα χρήματα που είχε στο ταμείο . Η ταμίας του απάντησε ότι δεν είχε χρήματα να του δώσει και αποχώρησε τρέχοντας .Λίγα λεπτά αργότερα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς οι οποίοι και τον συνέλαβαν

Ο Τύπος της Μεσσηνίας της 12 -3-2011 !


Περίπου 1.400 οι νεκροί και οι αγνοούμενοι, 215.000 οι άστεγοι στα καταφύγια

Περίπου 1.400 νεκροί και αγνοούμενοι έχουν καταμετρηθεί προς ώρας στη βορειοανατολική Ιαπωνία, η οποία υπέστη σοβαρές καταστροφές χθες από ισχυρή σεισμική δόνηση και επακόλουθο τσουνάμι, ένας απολογισμός ο οποίος αναμένεται να μεγαλώσει ώρα με την ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η αστυνομία.
Επιπλέον πάνω από 215.000 άνθρωποι μετακινήθηκαν έως τα ασφαλή καταφύγια στα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Τουλάχιστον 613 άνθρωποι χάθηκαν σε διάφορες περιοχές του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας.
Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και οι 200 σοροί που βρέθηκαν στην παραλία του Σεντάι, στη βορειοανατολική επαρχία του Μιγιάγκι, έπειτα από την επέλαση του ύψους 10μ παλιρροϊκού κύματος που ακολούθησε τη σεισμική δόνηση. Περίπου 784 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ στους 1.128 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε η αστυνομία στις 11.30, τοπική ώρα (04.30, ώρα Ελλάδος).
«Είναι ο πιο σημαντικός σεισμός από την περίοδο Μέιτζι (1868-1912)» επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Ισχυροί μετασεισμοί καταγράφηκαν εξάλλου και μετά την κύρια δόνηση των 8,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωφυσικό Ινστιτούτο(USGS).
Σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία ένας ισχυρός μετασεισμός 6,7 Ρίχτερ (6,2 σύμφωνα με το USGS) σημειώθηκε σήμερα στις 04.00 τοπική ώρα (21.00, χθες, ώρα Ελλάδος) στην περιοχή της Νιιγκάτα, επίσης στα βορειονατολικά, αλλά στην αντίθετη φορά από τις κατεστραμμένες περιοχές.
Παράλληλα σεισμικές δονήσεις έως και 6,8 Ρίχτερ έχουν αναφερθεί στις ανατολικές ακτές της νήσου Χόνσου, όπως μεταδίδει σήμερα το αμερικανικό Ινστιτούτο, ενώ τουλάχιστον πέντε μετασεισμοί έντασης μεγαλύτερης των 5,5 Ρίχτερ καταγράφηκαν μέσα σε μία ώρα περί το μεσημέρι (05.00 ώρα Ελλάδος).
Ο συναγερμός για τσουνάμι διατηρείται σε ολόκληρη την επικράτεια, καίτοι σε μικρότερο βαθμό σε κάποια από τα παράλια.
Ο αριθμός των κτισμάτων που καταστράφηκαν ολοσχερώς, ή εν μέρει, ανέρχεται στα 3.400, σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο, που επικαλείται την Εθνική Υπηρεσία Πυρκαϊών και Καταστροφών.
Στην εκτεταμένη ζώνη των καταστροφών, περίπου 5.57 εκατ.
νοικοκυριά παραμένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα και 600.000 χωρίς πόσιμο νερό, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Στις περιοχές αυτές έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα βοήθειας

Εξωσωματική γονιμοποίηση και στην Ελλάδα !

Η νέα θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης με κοριφολλιτροπίνη άλφα είναι πλέον διαθέσιμη στη χώρα μας. H κοριφολλιτροπίνη άλφα υπόσχεται στις γυναίκες λιγότερη ταλαιπωρία στον κύκλο θεραπείας.
Πλέον αρκεί μια μόνο ένεση, αντί για επτά ενέσεις της γνωστής -μέχρι σήμερα- θεραπείας με γοναδοτροπίνες.
Η κοριφολλιτροπίνη άλφα (Corifollitropin alfa), είναι ένας νέος τύπος ανασυνδυασμένης γοναδοτροπίνης με δράση FSH, της γνωστής φυσικής ορμόνης που παράγεται από το γυναικείο οργανισμό και διεγείρει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες. Το πλεονέκτημα της κοριφολλιτροπίνης άλφα, είναι η παρατεταμένη διάρκεια δράσης της, αφού έχει τη δυνατότητα να διεγείρει και να διατηρεί την ανάπτυξη πολλαπλών ωοθυλακίων για επτά ημέρες. Η corifollitropin alfa σε συνδυασμό με πρωτόκολλο GnRH ανταγωνιστή μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ενέσεων έως και 70% σε ένα κύκλο θεραπείας.
Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι παρότι η θεραπεία με κοριφολλιτροπίνη άλφα πρέπει να πραγματοποιείται πάντα υπό την επίβλεψη ειδικού γιατρού, μετά από την κατάλληλη εκπαίδευση η ένεση μπορεί να χορηγείται από τις ίδιες τις γυναίκες, ή τους συντρόφους τους.
Έτσι με την κοριφολλιτροπίνη άλφα και τη μεγάλη μείωση των χορηγούμενων ενέσεων απλοποιείται η θεραπεία, γίνεται πιο εύκολη αλλά και αποτελεσματική για τις ασθενείς, μειώνοντας σημαντικά το άγχος τους, καθώς και τις πιθανότητες λάθους στη δοσολογία του φαρμάκου.health.in.gr

Νικολάκου εναντίον Δράκου για Τουρισμό !

Δεν ακολουθούμε αποτυχημένα και αναποτελεσματικά μοντέλα για την προώθηση του Τουριστικού μας προϊόντος !!
 Ως νέα Περιφερειακή Αρχή, έχουμε δεσμευθεί εξαρχής μέσα από ένα συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης για μια συγκροτημένη και στοχευμένη πολιτική τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου.
Το αποτυχημένο μοντέλο, όπου Νομαρχιακοί σύμβουλοι έκαναν δωρεάν τις διακοπές τους και μοίραζαν φυλλάδια μιλώντας ελάχιστα έως καθόλου την αγγλική γλώσσα, έχει πλέον ξεπεραστεί. Για τη νέα Περιφερειακή Αρχή οι σημαντικές επαγγελματικές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού αποτελούν σημαντικό εργαλείο δουλειάς, όχι για την προβολή του προορισμού μόνο, αλλά για την σύναψη επαγγελματικών συμφωνιών. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και όχι μια μίζερη αναποτελεσματική πολιτική εντυπώσεων με ανορθολογική σχέση κόστους οφέλους.
Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε μέσα από συγκεκριμένα σεμινάρια (destination travel specialist) τους επαγγελματίες του χώρου: ξενοδόχους και ιδιοκτήτες γραφείων γενικού τουρισμού, ώστε συγκροτημένα να πηγαίνουν στις εξειδικευμένες B2B εκθέσεις και να κλείνουν επαγγελματικές συμφωνίες. Η νέα Περιφερειακή Αρχή στοχεύει σε δράσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα και ανταποδοτικά οφέλη.
Το ερώτημα που προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις του είναι εάν έχει αναρωτηθεί ο κ. Δράκος ποια ήταν τα αποτελέσματα των επισκέψεων στις εκθέσεις εξωτερικού όλα αυτά τα χρόνια; Πόσες επαγγελματικές συμφωνίες έκλεισαν οι νομαρχιακοί του σύμβουλοι; Και γιατί η Πελοπόννησος είναι ανύπαρκτη σαν brand σε διεθνές επίπεδο;
Η σύγχρονη στρατηγική προβολής της χώρας κινείται σε εντελώς αντίθετες διαδικασίες από αυτές του παρελθόντος. Σήμερα η χώρα σχεδιάζει την προβολή του Τουριστικού προϊόντος με χαμηλού κόστους και μετρήσιμης αποτελεσματικότητας δράσεις που βασίζονται στα νέα μέσα του διαδικτύου, και τα δίκτυα κοινωνικής συλλογικότητας.
Όλα αυτά προϋποθέτουν να θέσουμε τώρα τις βάσεις με την κατάρτιση ενός μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού για την Πελοπόννησο που θέλουμε να προβάλουμε, τις αγορές στόχους που επιθυμούμε να εισέλθουμε και τα εμπειρικά μας προϊόντα που επιθυμούμε να προωθήσουμε. Να γνωρίσουμε επιτέλους το σύνολο του τουριστικού μας κεφαλαίου και να το προωθήσουμε με αρχές συνεργιών και συμπληρωματικών δράσεων. Κάτω από ένα πλαίσιο αντιμετώπισης της Πελοποννήσου ως ενιαίο προορισμό με κοινή ταυτότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο η αιρετή Περιφέρεια ως κεντρικό όργανο θα διασφαλίσει τη συντονισμένη και ισόρροπη τουριστική στρατηγική της κάθε περιφερειακής ενότητας και κάθε δήμου ξεχωριστά. Στόχος μας είναι μην παρατηρούνται αλληλοεπικαλύψεις, αλλά και κακοδιαχείριση αξιοποιήσιμων πόρων. Θα συσπειρώσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα σχεδιάσουν αποτελεσματικά και θα διαχειριστούν ορθολογικά με κοινό όραμα και βιώσιμη προσέγγιση την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η φετινή χρονιά όπως συμφωνήσαμε και στην 1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό, είναι χρονιά σχεδιασμού, χρονιά όπου θα θέσουμε τις στέρεες βάσεις για μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη τουριστική πολιτική. Θα συγκεντρώσουμε το σύνολο των δυνατοτήτων μας και θα τις διαχειριστούμε ολοκληρωμένα, θα τις αναβαθμίσουμε και θα τις προβάλουμε στοχευμένα. Θα διασύνδεουμε δυναμικά το σύνολο του τουριστικού μας κεφαλαίου.
Για το λόγο αυτό και το πρόγραμμα τουριστικής πολιτικής, το οποίο έχουμε καταθέσει με το Σχέδιο Δράσης μας, και οφείλουμε να υλοποιήσουμε βασίζεται στην Καθολική Προσέγγιση και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση.
Να καταγράψουμε επιτέλους ποιες είναι οι δυνατότητες που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, ποιες αδυναμίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα σημεία όπου διαφοροποιούμαστε ώστε να δημιουργήσουμε ένα εύρωστο συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στους υπόλοιπους ανταγωνιστικούς προορισμούς της Μεσογείου.
Μοναδική προϋπόθεση για να τα καταφέρουμε ένα τέτοιο στόχο είναι η συνεργασία. Εμείς οι ίδιοι οι πολίτες, οι επαγγελματίες του τουρισμού, επιστήμονες στην τουριστική ανάπτυξη, οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και οι Σύλλογοι, όλοι μαζί να κάνουμε την Πελοπόννησο τον πιο ποιοτικό και αυθεντικό προορισμό της Μεσογείου. Να γίνει επιτέλους η Πελοπόννησος νήσος αειφορίας.

Μετακινήθηκε ο άξονας της Γής από τον Σεισμό Γίγαντα !!

Όπως αναφέρει το BBC, σύμφωνα με εκθέσεις που επικαλούνται το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας, η δύναμη του σεισμού στην βορειοανατολική Ιαπωνία, μετατόπισε τον άξονα της Γής σχεδόν 10in (25cm).
Όπως προστίθεται, το φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο για ένα μεγάλο σεισμό.

Η προηγούμενη ζωή της Shanti !!

Το 1926 γεννήθηκε στο Δελχί ένα κορίτσι που λεγόταν Shanti Devi. Από τριών περίπου χρονών άρχισε να διηγείται διάφορα περιστατικά και να έχει μνήμες από μία προηγούμενη ζωή της. Όταν έγινε 9 ετών η οικογένειά της άρχισε μια έρευνα για να διαπιστώσει αν όλα αυτά που εξιστορεί η Shanti αληθεύουν ή είναι προϊόν της φαντασίας της.
Η ιστορία της Shanti Devi για την προηγούμενη ζωή της.
Η Shanti ανέφερε πως είχε γεννηθεί στην πόλη Muttra, το 1902 και την έλεγαν Lugdi. Ήταν παντρεμένη με τον Kedar Nath Chaubey, που ήταν έμπορος υφασμάτων και πέθανε 10 μέρες μετά την γέννηση του γιού της.
Μετά την έρευνα της οικογένειά της, βρέθηκε ο άντρας που είχε περιγράψει ο οποίος επιβεβαίωσε τα όσα είχε πει το κορίτσι. Μάλιστα έστειλε έναν συγγενή του στο σπίτι της και ο ίδιος εμφανίστηκε χωρίς να τους έχει προειδοποιήσει. Η Shanti Devi αναγνώρισε και τους δύο αυτούς ανθρώπους.
Η απόδειξη (;)
Το 1936 μια επιτροπή συνόδευσε την Shanti Devi στη Muttra, για να εξακριβώσει εάν η κοπέλα αναγνώριζε ανθρώπους και μέρη από την πόλη αυτή. Η κοπέλα αναγνώρισε διάφορους ανθρώπους καθώς και τους γονείς της Lugdi, πήγε μόνη της στο σπίτι του Kedar Nath Chaubey που το είχαν βάψει με άλλο χρώμα μετά από το θάνατο της Lugdi και περιέγραψε σωστά το εσωτερικό του σπιτιού.
Η Shanti Devi δεν είχε ταξιδέψει ποτέ μέχρι τότε και η πόλη Muttra απέχει 130 χιλιόμετρα από το Δελχί, επίσης στην παιδική της ηλικία έκανε χρήση λέξεων από την διάλεκτο της περιοχής της Muttra, πράγμα το οποίο είχε εντυπωσιάσει όσους την είχαν ακούσει
Η ιστορία από την Ινδία, χρησιμοποιείται συχνά ως επιβεβαώση της θεωρίας της μετενσάρκωσης ή μετεμψύχωσης. Άραγε είναι;
Πηγή: pyles.tv

11.3.11

Το Google στην υπηρεσία των πληγέντων του σεισμού !!

Η διεύθυνση της σελίδας είναι: http://japan.person-finder.appspot.com/?lang=en
Ειδική σελίδα “Person Finder” εγκαινίασε η Google, μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι της Ιαπωνίας. Μέσω της σελίδας, μπορεί κανείς να αναζητήσει οικείους ή να αναρτήσει μήνυμα που να λέει ότι είναι ασφαλής.
Η σελίδα έχει δυνατότητα να ενσωματώνεται σε sites και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ώστε να φτάνει σε όσο περισσότερους ανθρώπους είναι δυνατό. Μόλις τις πρώτες ώρες λειτουργίας της, η σελίδα συγκέντρωσε πάνω από 4.000 καταγραφές.
Η υπηρεσία "Person Finder" αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους που δεν είχαν επικοινωνία με αγαπημένα τους πρόσωπα μετά από μία μεγάλη καταστροφή.
Έτσι κάποιος μπορεί να ενημερώσει συγγενείς και φίλους ότι είναι καλά και να επανενωθεί μαζί τους. Επίσης, μπορεί να αναρτήσει περιγραφή και στοιχεία για πρόσωπα που αγνοούνται ώστε όποιος γνωρίζει κάτι να ενημερώνει.
Το Person Finder, είναι μετεξέλιξη υπηρεσίας που εισήγαγε η Google κατά τη διάρκεια του φονικού τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη και χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά το σεισμό στην Αϊτή τον Ιανουάριο του 2010, αλλά και σε άλλες ανθρωπιστικές καταστροφές.
Παράλληλα, μεγάλη είναι η κινητοποίηση μέσω Facebook και Twitter, όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο εκφράζουν συλλυπητήρια, ευχές και δίνουν χρήσιμες πληροφορίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Άμεση ανάκληση τυροσαλάτας !!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε την διακίνηση τυροσαλάτας, στην οποία έχει ανιχνευτεί Staphylococcus Aureus και Ε.Coli.
Πρόκειται για τυροσαλάτα, σε συσκευασία των 2kg, με εμπορική επωνυμία «ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ - ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ ΣΑΛΑΤΕΣ», αριθμό παρτίδας L5536 και ημερομηνία λήξης 13.04.2011. Το προϊόν παράγεται από την εταιρία «ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΑΒΕΕ», που εδρεύει στο Σβορώνο Πιερίας.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ανωτέρω εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν , να μην το καταναλώσουν.

Η Καρυδιά γίνεται εφιάλτης –32 χρονος νεκρός από παράσυρση !

Ακόμα ένας νεκρός στον δρόμο καρμανιόλα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη . Τελικά πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε στον συγκεκριμένο δρόμο για να …ιδρώσει το αυτί κάποιων υπευθύνων ; Λίγες μέρες μετά την πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων και τον θάνατο 35 χρονου σήμερα ένας νέος άνδρας 32 ετών έχασε την ζωή του στο συγκεκριμένο σημείο ( καρυδιά ) από παράσυρση αυτοκινήτου που κινούταν από Ασπρόχωμα προς Μεσσήνη

Στις ουρές του ΟΑΕΔ η νεολαία ...αναστενάζει !

Εξαιρετικά αρνητικά είναι τα ποσοστά ανεργίας που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή σε πανελλαδικό επίπεδο.
Όμως, το σημείο στο οποίο πρέπει να εντοπιστεί η προσοχή έχει να κάνει με την ανεργία στις νεότερες ηλικίες όπου τα αντίστοιχα ποσοστά είναι συντριπτικά. Στους νέους 15 – 24 ετών το ποσοστό εκτινάσσεται στο 39%, ενώ σ’ αυτούς ηλικίας 25 έως 34 ετών η ανεργία κινείται στο 21% και όλα αυτά στο σύνολο της χώρας.
Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνονται καταλυτικά με μια βόλτα στις αίθουσες αναμονής του ΟΑΕΔ Λάρισας, νέοι και νέες κατά εκατοντάδες περιμένουν επί ώρες να ανανεώσουν ή να εκδώσουν νέες κάρτες ανεργίας, ενώ η ψυχολογία τους στο ενδεχόμενο να βρουν δουλειά είναι κάτι παραπάνω από αρνητική.
Πότε θα πάψει η νεολαία ν’ αναστενάζει στις ουρές του ΟΑΕΔ..;

Ποιό αυστηρές ποινές στους " λαδιάρηδες " εφοριακούς !

Πιο αυστηρές ποινές φυλάκισης για τους επίορκους εφοριακούς ( φυλακή ακόμη και για δωροδοκία 1 ευρώ), επέκταση των αυστηρών ποινών και για τα υφιστάμενα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και αυστηροποίηση των κυρώσεων για υποθέσεις λαθρεμπορίας προβλέπονται μεταξύ άλλων σε μια σειρά από διορθώσεις, τροποποιήσεις που κάνει το υπουργείο Οικονομικών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και οι οποίες κατατέθηκαν στη Βουλή.
Παράλληλα, μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και διάταξη που προβλέπει τη σύσταση Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών σε κάθε υπουργείο προκειμένου να παρακολουθούνται οι δαπάνες τους. Πρόκειται για διάταξη κατ' εφαρμογής των δεσμεύσεων του μνημονίου στο πλαίσιο παρακολούθησης του προϋπολογισμού. Ακόμη καταργείται η Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών ( ΔΕΚΑ) και προβλέπονται ευνοϊκοί όροι για τη ρύθμιση των δανείων που έχουν πάρει οι Δήμοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

    Σε ότι αφορά τις διορθώσεις στις φορολογικές διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

    1. Οι ποινικές ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα θα επεκταθούν και στα ήδη ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 37 δισ., προκειμένου να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και ουσιαστικά και επί των ήδη ληξιπροθέσμων χρεών.

    2. Οι ποινικές ρυθμίσεις για τη μετατροπή της ποινής και την αναστολή της επεκτείνονται και στα ληξιπρόθεσμα και στις λαθρεμπορίες.

    3. Αυστηροποιείται η ποινή στο κακούργημα της λαθρεμπορίας και εξομοιώνεται με την ποινή στο κακούργημα για μη απόδοση ΦΠΑ. Δηλαδή και για το κακούργημα της λαθρεμπορίας θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 5 έως 20 χρόνια..

    4. Η παθητική δωροδοκία υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών τιμωρείται ως κακούργημα από το 1 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνια ενώ η ίδια ποινή επιβάλλεται αν φορολογούμενος ωφελήθηκε με αποφυγή καταβολής φόρου πάνω από 73.000 ευρώ λόγω φοροδιαφυγής.

    5. Βελτιώνονται οι ρυθμίσεις στο φόρο που πληρώνεται για τα μερίσματα, ώστε οι μερισματούχοι ελληνικών εταιρειών να μην περιέρχονται σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τους μερισματούχους αλλοδαπών εταιρειών.

    6. Αυξάνεται η πρόβλεψη για τις ζημίες των πρακτόρων Ο.Π.Α.Π. με τζίρο μέχρι 700.000 ευρώ, από 1,5% σε 2%.
 
    7. Τροποποιείται η ρύθμιση για τη φορολόγηση των αμοιβών των δικηγόρων, με προκαταβολή φόρου 15% επί των αποδείξεων που εκδίδουν, τον οποίο αποδίδουν οι ίδιοι στις Δ.Ο.Υ.. Δεν αποδίδεται προκαταβλητέος φόρος στην περίπτωση που ενεργείται παρακράτηση φόρου. Το Φεβρουάριο κάθε έτους ο δικηγόρος υποβάλει στη Δ.Ο.Υ. κατάσταση των συμβάσεων έμμισθης εντολής που έχει συνάψει κατά το προηγούμενο έτος.

    8. Επεκτείνεται το μέτρο της απόσυρσης και στα ελαφρά φορτηγά.

    9. Η ρύθμιση για το αυξημένο περιθώριο κέρδους στους λιανοπωλητές και χονδρεμπόρους καπνοβιομηχανικών προϊόντων - που τους είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών - περιορίζεται μέχρι το τέλος του έτους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου