28.5.11

Δείτε σε LIVE STREAMING την "Ισπανική Επανάσταση" στην πλατεία Puerta Del Sol της Βαρκελώνης

Δείτε σε LIVE STREAMING την "Ισπανική Επανάσταση" στην πλατεία Puerta Del Sol της Βαρκελώνης ΤΩΡΑ...

Free live streaming by Ustream

Ποιοι ξεκίνησαν το κίνημα των «Αγανακτισμένων »!!

Οι «Αγανακτισμένοι» ξεκίνησαν από δυο 18χρονους!
Απίστευτο, αλλά οι καθημερινές διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων στο Σύνταγμα, των γνωστών πλέον «Αγανακτισμένων» ξεκίνησε ως ιδέα από δυο νέα παιδιά.
Σύμφωνα με το blog.gr, πρόκειται για δυο 18χρονους τον Νίκο Μ. και το Γιώργο Χ. οι οποίοι κατάφεραν με μια κίνηση στο facebook να κατεβάσουν τους Έλληνες στους δρόμους.
Αφού θύμωσαν με τα...χλευαστικά σχόλια των Ισπανών διαδηλωτών «Σςςςςςς... μη ξυπνήσουν οι Έλληνες», τα δυο νέα παιδιά αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα event με τίτλο «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» την Τρίτη το μεσημέρι.
«Μέσα σε ελάχιστα λεπτά η σελίδα είχε φτάσει τους 10.000 χρήστες, οι οποίοι δήλωναν ότι σκοπεύουν να δώσουν το παρόν» δήλωσε στο blog.gr και στον Θωμά Μόσχο ο Νίκος Χ. Προσθέτει ωστόσο ότι, λίγο αργότερα άγνωστο μέχρι στιγμής πως, το κάλεσμα «κατέβηκε.»
Πάντως αυτό ήταν προς όφελος της σελίδας των δυο παιδιών, καθώς διπλασιάστηκαν οι χρήστες και επομένως οι διαδηλωτές.
Μαθητής στο Κολέγιο Αθηνών ακόμα ο Νίκος Χ. θέλει να κάνει επάγγελμα το χόμπι του, να ασχοληθεί δηλαδή με τους υπολογιστές, και όπως λέει θέλει να μείνει στην Ελλάδα και να βρει μια δουλειά.

ΗΑΑRP: Ποιος είναι ο επόμενος Στόχος !!

Υπάρχουν στοιχεία ότι το HAARP έχει ανοίξει και πάλι...
Aυτή τη φορά στόχος του είναι η σεισμογενής περιοχή της Νέας Μαδρίτης στις Η.Π.Α. (Ιντιάνα, Ιλλινόις, Αρκάνσας, Κεντάκυ, Μισσούρι, ή Tennessee).
Αν υπάρχουν στον... ουρανό λαμπερά σύννεφα, αυτά σηματοδοτούν
ότι το HAARP έχει δραστηριοποιηθεί και η ενέργειά του κατευθύνεται μέσα από αυτά σε.....μια συγκεκριμένη τοποθεσία...
Υπάρχουν πλέον ισχυρά στοιχεία...
που προέρχονται από το μαγνητόμετρο επαγωγής HAARP που δείχνει πολλές διαφορετικές δέσμες που μεταδίδονται στην περιοχή, στο διαπασών.
Τα σήματα αυτά παρατηρήθηκαν στον σεισμό στην Αϊτή, όπου σαράντα ώρες αργότερα υπήρξε ένας καταστροφικός σεισμός.
Οι ενδείξεις του επαγωγικού μαγνητόμετρου στην Ιαπωνία προέβλεψαν ένα ανησυχητικό μέλλον που επιβεβαιώθηκε πενήντα πέντε ώρες αργότερα: Την πρόσφατη ιαπωνική καταστροφή.
Τώρα τα σήματα αυτά εμφανίζονται και πάλι, μόνο που τώρα υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά τα οποία βγαίνουν εκτός κλίμακας.
Ό,τι κι αν πρόκειται να συμβεί, αυτή τη φορά θα είναι κάτι πολύ μεγάλο.
Εάν αυτή η απόπειρα είναι επιτυχής, πολύ σύντομα θα δούμε ένα τεράστιο σεισμό, και είναι αυτονόητο ότι θα είναι στην σεισμογενή περιοχή της Νέας Μαδρίτης.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA: Federal Emergency Management Agency)
διεξάγει επίσης μια μεγάλη άσκηση μίας εβδομάδας στη περιοχή της Νέας Μαδρίτης που θα προσομοιώνει έναν καταστροφικό σεισμό.
Ένα απόσπασμα από την ιστοσελίδα της FEMA αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η λειτουργική άσκηση NLE 11, η οποία θα δημιουργήσει ένα καταστροφικό σεισμό στην σεισμική ζώνη της Νέας Μαδρίτης, έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα κατά τόπους στα εθνικά περίχωρα της πρωτεύουσας και σε όλη την κεντρική ΗΠΑ.
Οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν αντικείμενο άσκησης που σταθμίζονται προσεκτικά με τις σημερινές καταστροφικές πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους τις οποίες η FEMA και οι εταίροι της αντιμετώπισης, έκαναν προσαρμογές για να πραγματοποιηθούν τα σχέδια αυτά, ανάλογα».
Λάβετε, επίσης, υπόψη ότι μόλις πριν την 9/11, η κυβέρνηση απλά έτυχε να διεξάγει ασκήσεις προσομοίωσης για μια παρόμοια επίθεση (σεισμού) στην περιοχή.
Όλα τα σημάδια δείχνουν μια (σεισμικού τύπου) επίθεση στην Νέα Μαδρίτη κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον.
Το πρόγραμμα HAARP αποτελεί αμερικανικό «υπερόπλο» μαζικής καταστροφής, το οποίο μέσω εσκεμμένης διέγερσης της ιονόσφαιρας επιτυγχάνει επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές,
εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας (ψυχοτρονικό όπλο), την πρόκληση καιρικών φαινομένων, σεισμών (περιβαλλοντικό/γεωφυσικό όπλο), κτλ.
Το HAARP χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό. Διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις εκπομπής κυμάτων HF (2.8 – 10 MHz)
υψηλής ισχύος (της τάξης των μερικών MW) στη Gakona της Αλάσκα, τα οποία διεγείρουν τα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας (πχ υψηλής ενέργειας ηλεκτρόνια), προκαλώντας την παραγωγή ασθενών κυμάτων VLF, ELF, κτλ.
Επισημαίνεται, ότι οι συχνότητες της μπάντας ELF (30 - 300 Hz) διαπερνούν το έδαφος και τη θαλάσσια μάζα αποκαλύπτοντας γεωλογικά και ωκεανογραφικά χαρακτηριστικά του πλανήτη σε πολύ μεγάλο βάθος (εφαρμογές τομογραφίας).

"Φοβάμαι αναταραχές και νεκρούς στους δρόμους"

Θόδωρος Αγγελόπουλος: στην εφημερίδα «La Stampa» !!
«Φοβάμαι αναταραχές στις πλατείες, διαμάχες με την Αστυνομία, νεκρούς στους δρόμους. Η Ευρώπη ήταν ένα όνειρο το οποίο διαλύθηκε πολύ γρήγορα», λέει στην εφημερίδα «La Stampa» ο σκηνοθέτης, απαντώντας σε ερώτηση αν προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Έχουν καταστρέψει τη χώρα και εξακολουθούν να μιλούν», δηλώνει οργισμένος, αναφερόμενος στους πολιτικούς. «Ναι. Κάθε κόμμα πιστεύει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Παρ' όλες τις ζημιές που έχουν προκαλέσει τα κόμματα, αυτός ο κόσμος δεν σταματά να μιλάει. Την ίδια ώρα όμως υπάρχει ένα κοινό που στις δημοσκοπήσεις των εφημερίδων ψηφίζει πάντοτε τα δύο μεγάλα κόμματα...».
«Η ψυχή των συμπατριωτών μου είναι κομμάτια» συνεχίζει ο σκηνοθέτης για να μιλήσει αργότερα για την ανάγκη διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Προφανώς ο Θόδωρος Αγγελόπουλος προέβη σε αυτήν την αναφορά πριν η πρόταση για Δημοψήφισμα καταστεί πρωτοσέλιδο στις ελληνικές εφημερίδες στα μέσα της εβδομάδας που μας πέρασε.
«Πιστεύω ότι οι μεγάλες πολιτικές αποφάσεις χρειάζονται την συναίνεση του λαού Ένα λαϊκό δημοψήφισμα, γιατί ο λαός αποφασίζει», λέει και τονίζει την ανάγκη να εξευρεθεί μία ριζική λύση: «Είναι λάθος. Χρειάζεται να μιλάς και να εξηγείς τη γνώμη σου. Αυτό δεν είναι πολιτική. Θα πρέπει να συζητήσουν, να προτείνουν, να βρουν μια λύση ριζική. Όχι όμως τη λύση που προτείνει το ένα κόμμα στο άλλο. Πρέπει να καθίσουν όλοι στο τραπέζι και να αποφασίσουν».
Μιλώντας στην εφημερίδα «La Repubblica» ο σκηνοθέτης εκφράζει την οδύνη του για την κατάσταση της Ελλάδας: «Τι πόνος να βλέπω την πατρίδα μου να έχει πέσει σε τεράστια οικονομική κρίση. Ο κόσμος είναι απελπισμένος, απεγνωσμένος, δεν περιμένει πια τίποτε». Η «κραυγή» του σκηνοθέτη και πνευματικού ανθρώπου έρχεται την ώρα που τα θεμέλια του πολιτικού συστήματος καταρρέουν και που ο κοινωνικός ιστός στη χώρα έχει διαρραγεί. Αυτήν την διαπίστωση μεταφέρει με αγωνία στο ευρωπαϊκό κοινό. Μόλις προς ολίγων εβδομάδων εξηγούσε σε μία κατ’ ιδίαν συνομιλία με φίλους και συνεργάτες του το περιεχόμενος της αλληλογραφίας του με ανθρώπους της Τέχνης από την Λατιονική Αμερική και ιδιαίτερα την Αργεντινή.
« Μου εξήγησαν πώς αν δεν αυτό –οργανωθούμε ώστε να συνεχίσουμε να ζούμε δημιουργώντας τότε θα χαθούμε. Το έκαναν και αυτοί στα δύσκολα χρόνια προ δεκαετίας και κατάφεραν να παραμείνουν όρθιοι. Αυτό το τελευταίο έχει σημασία» κατέληξε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Ολλανδοί …"Ύψωσαν" τουρκική σημαία στη Σαντορίνη...

Στα χνάρια του γερμανικού περιοδικού Focus αποφάσισε να βαδίσει η ολλανδική εφημερίδα De Pers, υψώνοντας την τουρκική σημαία στην κορυφή τρούλου εκκλησίας της Σαντορίνης.
Το προκλητικό εξώφυλλο της... εφημερίδας έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όπως αυτά του Focus με την Αφροδίτη της Μήλου να προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία ή να εμφανίζεται ως ζητιάνα.
Με τη βοήθεια του Photoshop, το free-press έντυπο τοποθέτησε στη θέση του σταυρού της εκκλησίας την τουρκική σημαία προκειμένου η φωτογραφία να συνοδεύσει άρθρο αναφορικά με τους Τούρκους που, ενόψει πτώχευσης της Ελλάδας, βρίσκουν ελκυστικές τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο επικείμενο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με τη δημοσιογράφο να επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πουλήσει κρατικές τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέρος του ΟΤΕ, τα λιμάνια του Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και ορισμένους αερολιμένες.
Επιχειρηματίες από την Τουρκία, όπως σημειώνει η δημοσιογράφος της De Pers Eva Ludemann, ετοιμάζονται να αγοράσουν ελληνικά λιμάνια, αεροδρόμια και ακόμα και σύνολο νησιών.
Αναφέρει μάλιστα ειρωνικά, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, ότι οι διπλωμάτες της χώρας μας σφουγγαρίζουν τους διαδρόμους επειδή τα χρήματα δεν επαρκούν για να συντηρήσουν προσωπικού καθαρισμού.
Στο δημοσίευμα, η Eva Ludemann σημειώνει ακόμα ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί τα τελευταία δέκα χρόνια μετά τους σεισμούς που έπληξαν Τουρκία και Ελλάδα το 1999 και ότι έχει τετραπλασιαστεί ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, υπογραμμίζει πως τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν, κάνοντας αναφορά στο Κυπριακό και το Αιγαίο.
Η απάντηση του δημάρχου Θήρας υπήρξε άμεση, με τον Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο να αποστέλλει επιστολή στην εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι το υβριστικό δημοσίευμα της εφημερίδας προσβάλλει βάναυσα την ιστορία του τόπου και προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της Σαντορίνης.
Το δημοσίευμα, όπως επισημαίνει, δημιουργεί εικόνες αποπροσανατολισμού, παράγει ψευδείς ειδήσεις, από σκοπιμότητα ή πορισμό οφέλους, και πιθανόν εγείρει εθνικά ζητήματα.
"Με τα δημοσιεύματά σας προκαλείται το αίσθημα της περηφάνιας του λαού μας και αυτό δεν το ανεχόμαστε. Σας καλούμε άμεσα να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Επιφυλασσόμαστε δε παντός νομίμου δικαιώματός μας", υπογραμμίζει. news247.gr

Καθηγητής έβρισε χυδαία μαθήτρια !!

Απαράδεκτη, επιεικώς, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά καθηγητή σε λύκειο της Πάτρας έναντι μαθήτριας.
Ο καθηγητής εξύβρισε με χυδαίο τρόπο τη μαθήτρια μπροστά στους συμμαθητές της, οι οποίοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους ακούγοντας τον να τη «στολίζει» με μπόλικα «γαλλικά», στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η εξέταση στο μάθημα που έγραφαν τα παιδιά ήταν σε εξέλιξη όταν η μαθήτρια που ήθελε προφανώς να χαλαρώσει μίλησε για λίγο με τη συμμαθήτρια της που καθόταν ακριβώς πίσω της! Ο καθηγητής, που είχε το ρόλο επιτηρητή, την είδε να μιλάει και έσπευσε να της κάνει παρατήρηση, όπως άλλωστε όφειλε. Είτε δεν τον άκουσε είτε θεώρησε ότι δεν έκανε κάτι σοβαρό που να δικαιολογεί την παρατήρηση που δέχθηκε, η μαθήτρια αγνόησε την υπόδειξή του. Ο καθηγητής της ζήτησε να ξαναγυρίσει μπροστά της, αλλά και πάλι η μαθήτρια τον αγνόησε.
Όμως, αυτό έκανε έξαλλο τον καθηγητή που έβαλε τις φωνές και εξύβρισε τη μαθήτρια βρίζοντας τα Θεία αλλά και... το γυναικείο σεξουαλικό όργανο, καταλήγοντας με το «βγάλε το σκασμό»!
Πώς αντέδρασε η μαθήτρια; Γύρισε και είπε σε χρόνο dt στον καθηγητή: «Να σκάσεις εσύ»!
Το επεισόδιο έληξε προς το παρόν εκεί, αν και σχολιάστηκε ευρέως, ενώ είναι άγνωστο αν από την πλευρά της μαθήτριας δοθεί συνέχεια με καταγγελία για τη συμπεριφορά του αθυρόστομου καθηγητή.

Πουλούσε έρωτα σε … «ματσό » συνταξιούχους !!

Η πολυπραγμοσύνη της είχε αφήσει άφωνους ακόμα και τους διώκτες της. Εξαπάτηση ηλικιωμένων, μαστροπεία και διάφορες άλλες απάτες περιλαμβάνονται στο πλούσιο βιογραφικό της. Σε βάρος της εκκρεμούσαν 13 καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων και της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 104 μηνών. Οι κατηγορίες για τις οποίες είχε καταδικαστεί, σε όλες τις περιπτώσεις ερήμην, ήταν απάτες κατ' εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών, αλλά και μαστροπεία σε βαθμό κακουργήματος.
Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εδώ και έναν μήνα προσπαθούσε να εντοπίσει τα ίχνη της καταζητούμενης και τελικά την βρήκε να πίνει αμέριμνη τον καφέ της σε καφετέρια στην οδό Χαλκοκονδύλη. Όταν όμως την πλησίασε για να τη συλλάβει, εκείνη αντιλαμβανόμενη την ιδιότητά του προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας.
Ωστόσο ο αστυνομικός αποδείχθηκε πιο γρήγορος και αφού της φόρεσε χειροπέδες, την μετέφερε στην Ασφάλεια και στη συνέχεια στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, καθώς πρέπει να εκτίσει σχεδόν 9 χρόνια ποινή φυλάκισης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso» η γυναίκα-αράχνη κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε σχέση με κύκλωμα μαστροπών και έφερνε στην Ελλάδα γυναίκες από κράτη της Βαλκανικής χερσονήσου. Στη συνέχεια τις προωθούσε σε οίκους ανοχής του κέντρου των Αθηνών ή σε κρυφούς οίκους πολυτελείας στις καλές γειτονιές της πρωτεύουσας.
Παράλληλα η ίδια «δάγκωνε» ευκατάστατους συνταξιούχους, στους οποίους εμφανιζόταν ως «ατυχήσασα» στη ζωή ψάχνοντας... στοργή και αγάπη στην αγκαλιά ενός ώριμου, ευκατάστατου άντρα. Οι ανυποψίαστοι ηλικιωμένοι παραδίδονταν αμαχητί στην 44χρονη γυναίκα και ήταν έτοιμοι να εκπληρώσουν κάθε της επιθυμία. Όταν στη συνέχεια είχαν καταλάβει τι είχε συμβεί, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν τα θύματα, ήταν μια καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.
Η 44χρονη έκανε χρήση ηρωίνης, και όταν ο αστυνομικός μπήκε στην πιάτσα και άρχισε να ρωτά για εκείνη, πολύ γρήγορα την εντόπισε στο καφέ της οδού Χαλκοκονδύλη και την οδήγησε στη φυλακή.

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ Καλλιεργούσε χασισόδεντρα μέσα στη…Φυλακή !

Αυτό θα πει πάθος! Ούτε μέσα στην φυλακή δεν σταμάτησε τις… συνήθειές του ένας 56χρονος από τη Μεσσηνία που εξέτιε ποινή φυλάκισης για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης! Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι τον έβαλαν σε… αγροτική φυλακή και φύτεψε… χασισόδεντρα κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων!
Οι περίεργες κινήσεις του μέσα στη νύχτα έβαλαν σε υποψίες έναν σωφρονιστικό υπάλληλο που τον παρακολούθησε και τον είδε να περιποιείται τα δενδρύλλια που είχε φυτέψει χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς! Έτσι, ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί του τμήματος Νέας Κυδωνίας οι οποίοι συνέλαβαν τον... αμετανόητο καλλιεργητή και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα για να προσθέσει νέα ποινή σε αυτήν που εκτίει.

Δεν ξέρουν τι να τα κάνουν - 70.000 κατασχεμένα Ι.Χ. στα αζήτητα !

Οι τράπεζες πληρώνουν ακόμη μια λανθασμένη επιλογή τους. Εδωσαν δάνεια για αγορά αυτοκινήτου σε όποιον περνούσε έξω από τα καταστήματά τους και τώρα δεν ξέρουν τι να κάνουν τα αυτοκίνητα που έχουν κατασχέσει.
Εκτιμάται ότι ο στόλος των κατασχεμένων αυτοκινήτων ξεπερνά τα 70.000, ενώ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών καθημερινά υποβάλλονται γύρω στις 60 αιτήσεις κατασχέσεων.

Η οικονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια και το λανθασμένο τρόπο χορήγησης δανείων για αγορά καινούργιου είτε μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Τα στελέχη των τραπεζών ακολούθησαν μια τακτική που τώρα εξελίσσεται σε σημαντική απειλή για τον ισολογισμό των τραπεζών.

Οι δανειολήπτες, που αδυνατούν να πληρώσουν τις μηνιαίες δόσεις, έπειτα από τις νόμιμες διαδικασίες υποχρεώνονται να παραδώσουν το αυτοκίνητό τους στις τράπεζες. Η μεγαλύτερη μερίδα κατόχων αυτοκινήτων με οικονομικές δυσκολίες δεν έχουν απολέσει σημαντικό ποσό χρημάτων, γιατί στην πλειονότητά τους πλήρωσαν σχετικά μικρό αριθμό δόσεων με χαμηλή μηνιαία χρέωση. Ο μέσος όρος είναι 15 δόσεις με μηνιαίο τίμημα 150 ευρώ. Μάλιστα σε μερικά μοντέλα με κινητήρα άνω των 1.600 κ.εκ., αν υπολογιστεί το κόστος για την ενοικίαση του αντίστοιχου αυτοκινήτου από μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, ίσως και να κέρδισαν ένα μικρό ποσό.

Βέβαια, την επόμενη ημέρα πρέπει να αναζητήσουν ένα άλλο αυτοκίνητο για να καλύψουν τις μεταφορικές τους ανάγκες. Η πρώτη επιλογή τους είναι τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, που υπάρχουν στις μάντρες. Δεν είναι τυχαίο ότι έπειτα από πολλά χρόνια παρατηρείται άνοδος του όγκου των πωλήσεων των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που διατίθενται από τις μάντρες. Μέχρι πριν από ένα χρόνο τα αγόραζαν κυρίως οι μετανάστες. Οι τιμές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και η αποπληρωμή γίνεται με δόσεις στην πιστωτική κάρτα (άλλη πληγή του τραπεζικού συστήματος) είτε με γραμμάτια. Οσο για τον τόκο που βάζουν στις μάντρες, καλύτερα να μη μάθετε... Συνήθως την ημερομηνία γέννησης του υπαλλήλου την πολλαπλασιάζουν επί δύο. Και χρεώνουν ανάλογα τον πολίτη που έχει ανάγκη ένα αυτοκινητάκι.

Σε δυσκολότερη θέση βρίσκονται οι τράπεζες, γιατί ενώ είχαν προϋπολογίσει τα έσοδα από την καταβολή των μηνιαίων δόσεων, καθώς και το κέρδος από το ιδιαίτερα υψηλό επιτόκιο του δανείου (με τις ευλογίες του κράτους), καλούνται να διαχειριστούν πολλές δεκάδες χιλιάδες κατασχεμένα αυτοκίνητα.

Τα έξοδα για την κάλυψη των εξόδων της νομικής υπηρεσίας, ταξινόμηση, μεταφορά, αξιολόγηση της κατάστασής τους, εκτίμηση της τιμής πώλησης και φύλαξης, είναι μεγάλα. Ανάλογα με το αυτοκίνητο και το χρόνο παραμονής στις αποθήκες κυμαίνονται από 1.000 ευρώ έως 2.000 ευρώ.

Ακόμη ένας παράγοντας που πρέπει να υπολογιστεί και αποτελεί το μεγαλύτερο πονοκέφαλο των τραπεζικών υπαλλήλων είναι η μείωση της υπολειμματικής αξίας των αυτοκινήτων. Κάθε μήνας που περνάει τα αυτοκίνητα χάνουν ένα ποσοστό από την αξία τους, ενώ μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος η μείωση είναι ιδιαίτερα σημαντική: από 10-30% ανάλογα με το μοντέλο.

Στο δυσμενές περιβάλλον προστέθηκε και η κατακόρυφη μείωση του εμπορικού ενδιαφέροντος για τα αυτοκίνητα με κινητήρα άνω των 1.600 κ.εκ. Οι τράπεζες δεν ξέρουν ποσά πολυτελή αυτοκίνητα διαθέτουν στις αποθήκες τους. Αναρίθμητα Porshe Cayenne, Mercedes ML, Jeep Grand Cherokee, BMW Χ5 και άλλα ακριβά αυτοκίνητα που τα αγόρασαν, κυρίως, όσοι νόμιζαν ότι «το ποτάμι θα φέρνει για πάντα μαύρο χρήμα». Μη δείτε τη φορολογική τους δήλωση... Αποροι.

Τώρα μάλιστα που αυξήθηκαν και τα τέλη κυκλοφορίας, εκτιμάται ότι θα περιοριστεί κι άλλο το εύρος των αυτοκινήτων που θα αγοράζουν οι υποψήφιοι αγοραστές.

Οι τράπεζες τους τελευταίους δύο μήνες υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τακτική. Αφού είδαν ότι οι κατασχέσεις δεν οδηγούν πουθενά, θυμήθηκαν το συμβιβαστικό πλαίσιο. Προτείνουν στους κατόχους αυτοκινήτων να μειωθεί το ύψος της δόσης, αρκεί να τα κρατήσουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή την κίνηση θα έπρεπε να την είχαν κάνει από πέρσι, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, γιατί θα υπήρχε διπλό κέρδος. Κερδισμένες θα ήταν και οι δύο πλευρές, οι καταναλωτές που ήθελαν να κρατήσουν τα αυτοκίνητά τους και οι τράπεζες. Τα κατασχεμένα αυτοκίνητα καταλήγουν σε εμπόρους που τα αγοράζουν σε δημοπρασίες.

Τι να προσέξετε αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα κατασχεμένο αυτοκίνητο.

1 Να το ελέγξει ο μηχανικός προσεκτικά σε όλους τους τομείς. Μερίδα κατόχων αυτοκινήτων «ξέσπασαν» πάνω στο αυτοκίνητο όταν έμαθαν ότι το χάνουν.

2 Αν είναι τρακαρισμένο, να υπολογίσετε την αξία της επισκευής.

3 Αν χρησιμοποιήθηκε σε νησί, να ελέγξει ο μηχανικός την κατάσταση του αμαξώματος.

4 Προσέξτε μερικές λεπτομέρειες, που μαρτυράνε τον τρόπο χρήσης του αυτοκινήτου: Τα πλαστικά προστατευτικά των πεντάλ. Τη στεφάνη του τιμονιού. Το κάθισμα του οδηγού. Τα γδαρσίματα στις πόρτες, στο σημείο όπου βρίσκονται οι μπετούγιες. Την κατάσταση της μοκέτας. Τη ρεζέρβα. Τα εργαλεία και το γρύλο.

5 Να κάνετε έρευνα αγοράς για τις τιμές πώλησης. Τα παζάρια πιάνουν αυτή την εποχή. Αποφύγετε τα γραμμάτια με το «ληστρικό τόκο» και τις πιστωτικές κάρτες με τον «εξωπραγματικό τόκο». ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Από …μπαλωθιές τραυματίστηκε 20 χρονος !

Ένα έθιμο που έχει κοστίσει ζωές μετατρέποντας την χαρά σε λύπη !!
Από άσκοπους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια γάμου στα Λιβάδια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου τραυματίστηκε ένας 20χρονος τα ξημερώματα. Ο τραυματίας που φέρει διαμπερές τραύμα στο δεξί γόνατο μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Περάματος και στην συνέχεια, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ο δράστης αναζητείται και προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Και σήμερα όλοι εκεί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου - Καλαμάτα

Αρκετοί απλοί πολίτες, χωρίς καμία κομματική ή ακόμη και πολιτική ταυτότητα, έχουν δώσει και σήμερα ραντεβού στην πλατεία 23ης Μαρτίου για δώσουν το δικό τους σιωπηρό μεν, αλλά ηχηρό μήνυμα ενάντια στα όσα προωθούνται για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Στην αυθόρμητη αυτή συγκέντρωση των Αγανακτισμένων Πολιτών, αναμένεται να συμμετάσχουν και σήμερα αρκετοί Καλαματιανοί, ανάμεσα στους οποίους πολλοί, νέοι άνθρωποι. Αυτό που επισημάνουν όλοι, είναι πως δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, να συνεχίσει την «ξευτίλα» και το μέλλον της χώρας

«Απαξιοί » τους «Αγανακτισμένους » ο Θ.Πάγκαλος !

Η επιστροφή στην Δραχμή θα μας γύριζε στον Χειμώνα του ….41 !
Απαξιωτική αναφορά στους "αγανακτισμένους" πολίτες κάνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Κάνει λόγο για "μόδα των τεχνολογιών" και "ανώδυνη εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική"
Την ώρα που όλο και περισσότεροι Έλληνες διαδηλώνουν στους δρόμους ειρηνικά και ανανεώνουν καθημερινά το ραντεβού τους στις πλατείες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται να θεωρεί ασήμαντο αυτό που συμβαίνει στη χώρα εδώ και τέσσερις ημέρες.
Σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" αναφέρεται απαξιωτικά στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" πολιτών το οποίο σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Ερωτηθείς σχετικά απαντά ότι "Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινηματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook", καθώς φαίνεται ότι οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες δεν τον ανησυχούν ιδιαίτερα.
"Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ' ό'τι τα πολύ πιο δύσκολα ναι" λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και συνεχίζει: "δείτε την Αίγυπτο. Που οδήγησε το κίνημα του Facebook; Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου στη χώρα. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ' εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες".
Ο κ. Πάγκαλος καταλήγει λέγοντας ότι πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στο πανό, δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα, για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες.
Να ψηφίσουν τώρα νέο εκλογικό νόμο
Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση στη χώρα, καλεί τη ΝΔ να ψηφίσει εδώ και τώρα νέο εκλογικό νόμο που να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση.
"Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο", τονίζει ο κ. Πάγκαλος, "θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο", τονίζει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά δηλώνει πως "αν θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση."
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη ο κ. Πάγκαλος, αναφέρει πως σε καμία περίπτωση η άσκηση της εξουσίας δεν μπορεί να αφεθεί σε πρόσωπα ή θεσμούς που δεν έχουν άμεση λαϊκή νομιμοποίηση, αν και παραδέχεται πως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τέτοια στελέχη είναι χρήσιμα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτίθεται σε όσους προτάσσουν σενάρια για επιστροφή στη δραχμή, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μας πήγαινε στο χειμώνα του 41.
" Μόνο οι μαυραγορίτες θα πλουτίσουν και αυτοί είναι που διακινούν αυτά τα σενάρια", δηλώνει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας μάλιστα πως υπάρχουν Έλληνες που έχουν ποντάρει τα λεφτά τους στην καταστροφή της χώρας.

ΜΝΗΜΗ -"Όταν η Ελλάδα εγγυόταν για τη Γερμανία"

Δεν είναι ανάγκη να εκποιήσει κανείς την Ακρόπολη για να γεμίσει τον ελληνικό κορβανά. Με λίγη φαντασία μπορεί να τοκίσει αναδρομικά το πολιτιστικό κεφάλαιο που μεταφέρθηκε επί αιώνες από την Ελλάδα στη Γερμανία!
Δεν υπάρχει μόνο μεταφορά κεφαλαίων από τον ευρωπαϊκό βορρά στον ευρωπαϊκό νότο, ένα επίφοβο σενάριο για πολλούς στο Βορρά, ένα ευπρόσδεκτο σενάριο για πολλούς στο Νότο. Υπάρχει ή για την ακρίβεια υπήρξε στο παρελθόν και μεταφορά γοήτρου, και μάλιστα από τον ελληνικό Νότο στο γερμανικό Βορρά. Μας την υπενθυμίζει ο Marc Reichwein με άρθρο του αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα Die Welt και τίτλο «Όταν η Ελλάδα εγγυόταν για τη Γερμανία».
Τον 18ο αιώνα για παράδειγμα είχε διαδοθεί η μόδα, πολλές γερμανικές πόλεις σε αναζήτηση ιστορικού κλέους και πολιτιστικής λάμψης να χρησιμοποιούν αντονομασίες δανειζόμενες το ένδοξο όνομα της Αθήνας δίπλα στο πραγματικό, διεθνώς συνήθως άσημο ποτάμι που τις διέτρεχε. Έτσι το Marburg προτιμούσε να λέγεται Αθήνα του Lahn, το Göttingen Αθήνα του Leine, η Λειψία Αθήνα του Pleiße, η Halle Αθήνα των Αλυκών, η Βιτεμβέργη Αθήνα του Έλβα κοκ.
Παρά δήμον (ελληνικών) ονείρων
"Τότε δεν ίσχυε το «Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη», οι δήμοι και κοινότητες και κυρίως οι γερμανικές πανεπιστημιουπόλεις χρειάζονταν μια ιστορική λάμψη που οι ίδιες δεν διέθεταν και έτσι την δανείζονταν από την αρχαία Ελλάδα. Γράφει ο Reichwein: «Το όνομα της Αθήνας τον 18ο αιώνα ήταν ελκυστικό για πολλές γερμανικές πόλεις, επειδή τους εκόμιζε το συμβολικό κεφάλαιο που δεν είχαν. Αυτός ο πολλαπλασιασμός πολιτιστικού κέρδους έφθασε στο αποκορύφωμά του την εποχή του φιλελληνισμού τον 19ο αιώνα. Ο βασιλιάς της Βαυαρίας Λουδοβίκος ο Πρώτος εισήγαγε στα σαλόνια την ονομασία Αθήνα του Isar αντί για Μόναχο. Και η Βαϊμάρη πέρασε κάποια στιγμή ακόμα και στα σχολικά εγχειρίδια ως Αθήνα του Ilm.» Φυσικά όλα αυτά που υπενθυμίζει ο Γερμανός δημοσιογράφος ανήκουν στο παρελθόν, η λάμψη της κλασσικής παιδείας υποχώρησε στον εικοστό αιώνα και μαζί της η φιλοδοξία των γερμανικών δήμων να κείνται παρά δήμον ελληνικών ονείρων. Στο μεταξύ αυτή η απροθυμία ενισχύεται και από την επικαιρότητα. Αυτές τις δύσκολες μέρες το όνομα Αθήνα, έστω και προσωρινά, έχει επικαλυφθεί από τη χροιά του απευκταίου, αναδίδει την οσμή μιας άμεσα επικείμενης κατάρρευσης.
Τα ποσοστά επί των κερδών
Επειδή όμως οι Γερμανοί δημοσιογράφοι ουδέποτε λησμονούν και την οικονομική πτυχή των θεμάτων που ερευνούν, ακόμα και των πολιτιστικών, ιδού πώς τελειώνει το άρθρο του Reichwein: «Σαν ιστορική προσωνυμία γερμανικών πόλεων η Αθήνα παραμένει μια αξιοπρόσεκτη περίπτωση. Και μαζί της η ιστορία μιας μεταφοράς γοήτρου για την οποία η Ελλάδα ευτυχώς ουδέποτε έκοψε τιμολόγιο. Αν κάποια μέρα, έστω και υποθετικά, η ελληνική αυτή τακτική άλλαζε, επειδή κάποιοι ευφάνταστοι δικηγόροι θα σκέφτονταν να ζητήσουν αναδρομικώς ποσοστά επί των συμβολικών κερδών της Γερμανίας από τη χρήση της αρχαίας μάρκας Αθήνα, ε τότε η Ελλάδα θα ορθοποδούσε εν μια νυκτί!»
Φυσικά ο Γερμανός δημοσιογράφος αστειεύεται. Αλλά σε ένα θεωρητικό συμψηφισμό κερδών και απωλειών, συμβολικών και πραγματικών, μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι επί αιώνες υπήρξε θεαματική μεταφορά πολιτιστικών κεφαλαίων από Νότο προς Βορρά.
Σπύρος Μοσκόβου

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - Προηγείται η Ν.Δ. σε δημοσκόπηση !

Ελαφρύ προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC, που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Ακολουθεί το Κ.Κ.Ε. με 9%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 5,5%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Άρμα Πολιτών.
Ένα 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το 7,5% εμφανίζεται αναποφάσιστο.
Ισοπαλία υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, καθώς συγκεντρώνουν από 20,5%, με το 56% να μην επιλέγει πάντως κανέναν από τους δύο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 74% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.
Την ίδια ώρα, το 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το 52% θεωρεί σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μη συμφωνήσει με τα περισσότερα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 53% εμφανίζεται θετικό όσον αφορά στις προτάσεις του προέδρου της Ν.Δ. για τη μείωση της φορολογίας. Τέλος, ένα 46% εκτιμά πως οι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο χορός της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας σήμερα Σάββατο με κεντρικό ομιλητή το Γ. Μιχελάκη

Η Εκδήλωση θα μεταδοδεί δορυφορικά και από το Διαδίκτυο από την τηλεοραση www.best-tv.gr στην επιλογή onilne TV
Στην Καλαμάτα σήμερα Σάββατο ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης οπου σε λίγο θα επισκεφτεί όλα τα Μέσα ενημέρωσης για να ανταλλάξει απόψεις αλλά και να μάθει από κοντά τα προβλήματα των ΜΜΕ της Μεσσηνίας Ο κ. Μιχελάκης θα συμμετάσχει σε πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος στο νομό σαν βασικός ομιλητής , ενώ αυτή, θα έχει διπλό χαρακτήρα, με την έκθεση τοπικών προϊόντων και μια έρευνα ώστε να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα.
Είδη σύμφωνα με πληροφορίες μας οι προσκλήσεις που είναι 25€ με φαγητό στο ξενοδοχείο Ελίτ έχουν εξαντληθεί όλες και αναμένεται να γίνει «χαμός». Ο πρόεδρος της Ν.Δ Α.Σαμαράς που θα δώσει το παρόν και αυτός αλλά με διαφορετικό τρόπο επιβεβαιώνοντας την αγάπη του για την Μεσσηνία, άλλωστε θυμούνται όλοι αυτό που έχει πει, «Με την Μεσσηνία αρχίζω και τελειώνω» κάτι που ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς και οι συνεργάτες του έχουν εμπεδώσει γι αυτό δίνουν το καλύτερο τους εαυτό προκειμένου η εκδήλωση αυτή να αφήσει εποχή. Οι ομιλίες γύρω στις 8.30 μμ θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση BESTαλλά και από πολλά περιφερειακά κανάλια χάρις στην συνεργασία που έχουν μεταξύ τους.

Την ΚΟ της ΝΔ θα ενημερώσει τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα ενημερώσει την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12.30 το μεσημέρι, ο Αντώνης Σαμαράς για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και κυρίως για τη συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Προεδρικό Μέγαρο.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινά κύκλο περιοδειών αρχίζοντας από την Κρήτη. Θα επισκεφθεί τους Νομούς Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου όπου και θα συναντηθεί με φορείς των περιοχών. Στόχος είναι να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι τοπικές κοιινωνίες, αλλά και να παρουσιάσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κόμματος για την έξοδο από την κρίση.

Γ.Καραμπάτος..σε δουλειά να βρισκόμαστε –Νέα επιστολή δεν θέλει …νεα μέτρα !

''Η εφαρμογή των νέων ακόμη σκληρότερων μέτρων, που γνωστοποιήθηκαν, μας οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι, για μία ακόμη φορά, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, μαζί με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, καλούνται να σηκώσουν το βάρος των νέων τροποποιήσεων του Μνημονίου'', τονίζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε επιστολή του στους υπουργούς Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας και Δικαιοσύνης, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων μέτρων.
Στην επιστολή τονίζεται ότι ''σε μια αγορά, που έχει ήδη γονατίσει, η επιβολή μέτρων με επιδιωκόμενη βραχυπρόθεσμη απόδοση, όπως η κατ' ουσίαν αύξηση του ΦΠΑ, φοβούμεθα ότι θα οδηγήσει σε περισσότερη φτώχεια, λιγότερη ζήτηση, άρα μικρότερους έως μηδενικούς τζίρους των επιχειρήσεων και επομένως λιγότερους φόρους και περισσότερες περικοπές θέσεων απασχόλησης''.
Επίσης το Επιμελητήριο υπογραμμίζει ότι ''μπροστά στο ενδεχόμενο του νέου αυτού πλήγματος στον μέσο επιχειρηματία, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώνουμε την αδύνατη φωνή μας με αυτή των άλλων αντιπροσωπευτικών φορέων των επιχειρήσεων και ζητούμε η λογική της ανάπτυξης να επικρατήσει της λογικής της σύνθλιψης κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και της εδραίωσης της ύφεσης και της φτώχειας''.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ, 29ης Μαιου....Η στιγμή της κρίσιμης μάζας

ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ -CRITICAL MASS, 29 ΜΑΙΟΥ, 19.00, Κεντρική πλατεία Καλαμάτας(Συντριβάνι)
οι καιροί είναι παράξενοι και οι διαθέσεις εκρηκτικές....
Η δύναμη της κρίσιμης μάζας φαίνεται πιο σημαντική από ποτέ
Αλλωστε αυτό δεν πρεσβεύουμε και εμείς στην πόλη μας, τόσο καιρό... Το πώς δηλ. ένα συντονισμένο και αποφασισμένο πλήθος μπορεί να διεκδικήσει , να προτείνει και εν τέλει να αλλάξει μια κατάσταση;
Την Κυριακή έχουμε λοιπόν ποδηλατοβόλτα και αποφασίσαμε να πάμε (άλλη μια φορά) προς Δυτική Παραλία Καλαμάτας. Ε ναι μάλλον μας αρέσει προς τα εκει. Αλλά αυτήν τη φορά θα επιχειρησουμε να πάμε προς μέρη ...παράξενα και απρόσμενα. Θα δούμε αρχαία μνημεία να στέκονται αιώνες δίπλα σε πληγωμένους από τα σκουπίδια της νεοελληνικής μας ανάπτυξης ποτάμούς , θα δούμε κάμπους με μολυσμένο χώμα από την δική μας αναισθησία, θα δούμε μια πανέμορφη ακτογραμμή γεμάτη σκουπίδια, θα δούμε εγκαταλειμένα εργοστάσια, μνημεία της νεοελληνικής πουθενιάς.....
θα πάρουμε με άλλα λόγια μια γεύση μιας περιοχής που προσπαθεί να σταθεί μαγική αλλά που μάλλον οι νεοέλληνες δεν την αφήνουνουμε να αναπνεύσει.
Ομως δεν σας τα λέμε όλα αυτά για να σας μιζεριάσουμε.
Είναι καθαρά προσωπικό θέμα, πως ο καθένας αντιλαμβάνεται την ανάταση μιας περιοχής και για εμάς η ανάταση σημαίνει παρατήρη πρώτα, και μετά κρίση και δράση.
Και εκεί έγκειται η διαφορά ...με ποιον τρόπο κρίνεις και με ποιον τρόπο τελικά δρα κανείς.
ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ
ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ, ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΛΟΧΕΡΑ Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, ΑΣ ΕΛΑΤΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΕΣ, ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ
ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΟΥΜΕ, ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΗΘΙΚΗ , ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δημήτρης Κουσελάς με σύνδεσμο καταλυμάτων Δυτ.Μάνης

Μετά από αίτημα του Συνδέσμου καταλυμάτων Δυτ. Μάνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουσελά με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κορδοπάτη Δημοσθένη και τη γραμματέα Γεωργιλέα Αικατερίνη.
Κατά τη συνάντηση, ετέθησαν τα ζητήματα της ενιαίας αντιμετώπισης για το ασφαλιστικό καθεστώς των επιχειρήσεων επιπλωμένων κατοικιών με δυναμικό έως και δέκα δωμάτια και των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων με αντίστοιχη δυναμικότητα.
Ο κ. Κουσελάς μετά την ενημέρωση που είχε, επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, τον ενημέρωσε σχετικά και του ζήτησε να υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο κ. Κουτρουμάνης υποσχέθηκε σε ένα δίμηνο να αντιμετωπίσει νομοθετικά το πρόβλημα με ενιαίο τρόπο.
Εξάλλου ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε τον Σύνδεσμο Δυτ. Μάνης για τις δικές του νομοθετικές ρυθμίσεις που αποσκοπούν στη στήριξη του τουρισμού και της περιφέρειας μέσα από την ψήφιση του πρόσφατου φορολογικού νόμου 3943/31.3.2011.
α) Για την παραμονή του δίκαιου αιτήματος επιστροφής του Φ.Π.Α σε όσους έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια (έως και 10), ακόμη και στην περίπτωση που το εισόδημα τους αυτό ξεπερνάει το αγροτικό τους εισόδημα.
β) Για τη μείωση του Φ.Π.Α σε όλα τα τουριστικά καταλύματα κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Ο πρόεδρος και η γραμματέας τον ευχαρίστησαν και ανέλαβαν την υποχρέωση να ενημερώσουν τα μέλη τους και να τον κρατήσουν ενήμερο.

Στις 10 Ιουνίου το Βραβείο της Europa Nostra στην Αρχαία Μεσσήνη !

Το πρώτο βραβείο της Europa Nostra στην κατηγορία της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς απονέμεται στην Αρχαία Μεσσήνη, για το σύνολο της αναστήλωσης και διαμόρφωσης του χώρου, ενώ η επίσημη τελετή απονομής θα γίνει στο Άμστερνταμ στις 10 Ιουνίου και θα ακολουθήσει ειδική τελετή στην Αρχαία Μεσσήνη.
Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνεται μεταξύ των 27 νικητών για τα βραβεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ενωσης/Europa Nostra, εκ των οποίων τα 6 θα ονομαστούν grand prix στην διάρκεια της τελετής ως τα πιο σημαντικά επιτεύγματα πολιτιστικής κληρονομιάς του 2011.
Ο καθηγητής Αρχαιολογίας και διευθυντής του ανασκαφικού έργου της Αρχαίας Μεσσήνης Πέτρος Θέμελης, δήλωσε για τη βράβευση: Είναι μια σπουδαία διάκριση αυτή για την Αρχαία Μεσσήνη και σημαίνει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα οικονομικά εμπόδια. Η Μεσσήνη αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς ως ένας χώρος πρότυπο και οι αναστηλώσεις και οι διαμορφώσεις που έχουν γίνει μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους.
Πρόκειται για μια ολόκληρη πόλη που άρχισε ξανά να λειτουργεί, να είναι ελκυστική, να συγκεντρώνει επισκέπτες και όσοι πηγαίνουν εκεί να εμπνέονται και να ενθουσιάζονται. Εκτός από την τελετή στο Αμστερνταμ θα γίνει ακόμα μία στην Αρχαία Μεσσήνη το φθινόπωρο, όπου θα είναι παρόντα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα κάνουμε μια γιορτή στον κήπο του Μουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης.
Το βραβείο της Europa Nostra δεν έχει οικονομικό αντίκρισμα, εκτός από ένα συμβολικό ποσό της τάξης των 10.000 ευρώ, ωστόσο είναι ανεκτίμητης αξίας η φήμη που αποκτάει το μνημείο.
Η τελετή απονομής βραβείων στο Άμστερνταμ αποτελεί μέρος του ετήσιου ευρωπαϊκού συνεδρίου πολιτιστικής κληρονομιάς της Europa Nostra.

Στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απονομή του βραβείου στην Αρχαία Μεσσήνη τονίζεται μεταξύ άλλων: Η Αρχαία Μεσσήνη βραβεύεται λόγω μεγάλης κλίμακας της διατήρησής της και γιατί οι αναστηλωτικές επεμβάσεις έχουν αποκαλύψει τις ιδιότητες και τη σημασία της, ως διοικητικού και θρησκευτικού κέντρου, καθώς και το δημόσιο χώρο αυτής της σπουδαίας ελληνικής πόλης του 4ου αιώνα π.Χ.
Ετσι, είναι σημαντικό μνημείο και εμπλουτίζει την κλασική κληρονομιά ολόκληρης της Ευρώπης. Τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν μετατρέψει τα αρχαία ερείπια σε έναν καλά οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο που συνδυάζεται φυσικά με το τοπίο. Επιπλέον, έχει επιτραπεί η επαναχρησιμοποίηση της αρχαίας πόλης στα δημόσια κτήρια, όπως το Στάδιο και το Εκκλησιαστήριο για την εκτέλεση υψηλού επιπέδου σύγχρονων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων.
Η Europa Nostra είναι η φωνή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη. Συγκεντρώνει και εκπροσωπεί 250 μη κυβερνητικές οργανώσεις, 150 σχετικούς οργανισμούς και 1.500 μεμονωμένα μέλη από περισσότερες από 50 χώρες που έχουν δεσμευτεί για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των φυσικών τοπίων της Ευρώπης. Παρέχει ένα δίκτυο για διάλογο, τιμά τα καλύτερα πολιτιστικά επιτεύγματα, οργανώνει εκστρατείες κατά των απειλών σε ευάλωτα πολιτιστικά κτήρια, σε χώρους και σε τοπία και εκστρατείες για αειφόρες πολιτικές και υψηλά πρότυπα ποιότητας στην πολιτιστική κληρονομιά. Ο Plácido Domingo διορίστηκε ομόφωνα πρόεδρος της Europa Nostra τον Ιούνιο του 2010 από τη γενική συνέλευση για την αφοσίωσή του στον τομέα αυτό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου