2.7.11

Εγκρίθηκε η παροχή της 5ης δόσης για την Ελλάδα

Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup)τελείωσε πριν από λίγη ώρα τη συνεδρίαση, που πραγματοποίησε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, εγκρίνοντας την παροχή της 5ης δόσης προς την Ελλάδα. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η σημερινή απόφαση υπήρξε θετική για την Ελλάδα και η εκταμίευση της 5ης δόσης θα γίνει μετά την έγκριση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη εβδομάδα.
Το συνολικό ύψος της 5ης δόσης είναι δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 8,7 δισ. θα προέλθουν από τις χώρες της ευρωζώνης και 3,3 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.

Αφού δεν βλέπουμε φράγκο στη τσέπη μας, τα ματάκια μας βλέπουν μόνο UFO.

Γράφει το http://korinthostv.blogspot.com
Αυτό είδε χθες βράδυ ένας κάτοικος της Ράξας στα Τρίκαλα, να ίπταται στον ουρανό, κάνοντας το δρομολόγιο Κρηνίτσα-Ράξα, Κόζιακας.
Ο κάτοικος τηλεφώνησε σήμερα το πρωί σε τοπικο ραδιοφωνικο σταθμο για να μεταφέρει την πρωτόγνωρη εμπειρία για την πρώτη του επαφή με τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα!!!
Η θέαση του UFO έγινε μεταξύ 10 και 12 το βράδυ πάνω από τον ουρανό στην Ράξα και όπως είπε, ερχόταν από την πλευρά της Κρηνίτσας και έφτασε μέχρι τον Κόζιακα.
Όπως πάνε τα πράγματα με το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, όχι απλά θα βλέπουμε να πετάνε UFO, αλλά θα ζητάμε να μας πάρουν μαζί τους οι εξωγήινοι για να γλιτώσουμε…

Ποιός Έλληνας παίρνει μισθό 423.750 ευρώ το χρόνο;

Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, 23 Ιουνίου 2011: «Το δίλημμα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πτώχευση ή επώδυνη προσαρμογή και μεταξύ των δυο η επιλογή της δεύτερης λύσης είναι αναπόφευκτη». Δημόσια και με ευθύτητα έθεσε το δίλημμα των ημερών ο κ. Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Είτε θα εφαρμοσθούν τα επώδυνα μέτρα είτε θα πτωχεύσει η χώρα.
Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο κ. Βασίλης Ράπανος, διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας με πρόταση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Η αμοιβή δε του κ. Βασίλη Ράπανου, ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, είναι ετησίως περίπου 423.750 ευρώ. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο διορισμένος από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλης Ράπανος, με 423.750 ευρώ ετήσιο μισθό, καλεί τους άνεργους τους φτωχούς και τους χαμηλό-συνταξιούχους να δεχθούν εξαναγκαστικά και για το συμφέρον της πατρίδας την επώδυνη προσαρμογή. Δηλαδή τα μέτρα του περίφημου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος..Το Τεφτέρι

Τρίπολη -Περιφερειακή συνάντηση εργασίας στελεχών της ΝΔ !

Δηλώσεις γραμματέα ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζου !!
Στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι συνάντηση εργασίας του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζου με τους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών και τους προέδρους των τοπικών ανά Δήμο κομματικών οργανώσεων από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η συνάντηση εργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναδιοργάνωση των κομματικών οργανώσεων, την ενίσχυση των περιφερειακών δεσμών και στο πλαίσιο συνεχούς ανάπτυξης των περιφερειακών οργανώσεων που έχει ιδρύσει.
Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ, του δόθηκε η ευκαιρία να ακούσει από κοντά τις προτάσεις, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις απόψεις των περιφερειακών στελεχών του κόμματος, γιατί ''οι κομματικές οργανώσεις μεταφέρουν στην κοινοβουλευτική ομάδα τις αγωνίες και τις επιθυμίες του λαού''.
Αναφερθείς στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλος τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη και οφείλει, είπε, να το κάνει, ''διότι με άδικο τρόπο και πρωτοφανή σκοπιμότητα μεταχειρίστηκε την ομιλία, τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή και αυτό για να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις'' . ''Η Ν.Δ. θα επιμείνει σ' αυτό για λόγους ηθικούς και πολιτικούς μέχρις ότου ειλικρινώς ο κ. υπουργός μεταβάλει τη θέση του'' είπε ο κ.Λυκουρέντζος.
Με δηλώσεις του ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στην άσκηση ποινικής δίωξης και στην παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου λέγοντας ότι, ''όλες οι υποθέσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα πρέπει να έρχονται στο φως της δημοσιότητας και να εξετάζονται από την θεσμική οργάνωση της πολιτείας, εν προκειμένω από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και την Δικαιοσύνη και δεν υπάρχει καμία επιείκεια στις περιπτώσεις αυτές''. Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ βλέπει θέμα παραγραφής στην υπόθεση σημείωσε ότι, ''πρέπει να εξαντλείται κάθε δυνατότητα που παρέχει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής, αλλά και οι αρμοδιότητες της δικαιοσύνης, έτσι ώστε να αποδίδεται δικαιοσύνη και να καταλογίζονται οι ευθύνες όπου αυτές κι αν υπάρχουν''.
Ο κ. Λυκουρέντζος επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει κι αν αυτό δεν μπορεί να το επιτύχει, τότε ανέφερε έχει δύο δρόμους να επιλέξει ή θα αλλάξει πολιτική ή θα μιλήσει ο λαός. ''Πολύ καλά γνωρίζετε ότι μετά τα τελευταία γεγονότα έχουμε θέσει αίτημα εκλογών, μετά τις ανακολουθίες του κ. Παπανδρέου, μένει να αποδεχτεί τι τελικώς θα πράξει η κυβέρνηση''.
Σε ερώτηση που τέθηκε για τις πιέσεις που δέχεται η ΝΔ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υπογράμμισε πως, ''η κυβέρνηση πράττει ένα σημαντικό λάθος με επιπτώσεις στην εθνική προσπάθεια, προβάλει συνεχώς ότι ασκούνται πιέσεις στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, διότι κατ' αυτό τον τρόπο επιδιώκει τη δικαίωσή της στο εσωτερικό της χώρας. Οι ανάγκες όμως της πατρίδας είναι διαφορετικές, η κυβέρνηση έπρεπε να αξιοποιεί την περήφανη κι αξιοπρεπή και τίμια στάση του Αντώνη Σαμαρά για να ενισχύει την διαπραγματευτική της ικανότητα. Λυπούμεθα γιατί έχουμε μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει βούληση και ικανότητα διαπραγματεύσεως με τους φίλους και εταίρους μας''.
Τέλος ο γραμματέας της ΝΔ ερωτηθείς για την διαγραφή της βουλευτή Αργολίδας Έλσας Παπαδημητρίου είπε ότι, ''η κα Παπαδημητρίου έθεσε μόνη της τον εαυτό της εκτός κόμματος, επέλεξε να κλείσει την πολιτική της διαδρομή καταχειροκροτούμενη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μένει η ίδια να αξιολογήσει την στάση της και οι ψηφοφόροι της''.

Αδιάβαστοι οι..Βουλευτές για την πρόταση υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

ΔΕΝ έπεισαν και τελικά δέχθηκαν την κριτική αλλά και την αποδοκιμασία απο τους Συλλογικούς φορεις της περιοχής οι βουλευτές που μετείχαν το πρωί του Σαββάτου στην σύσκεψη για το μέλλον του Νοσοκομείου στο γραφείου του Διοικητή Πάνου Μπόζου, των βουλευτών κου Βουδούρη και Γιαννακοπούλου που αργά θυμήθηκαν το Νοσοκομείο, του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ και συντοπίτη Παναγιώτη Κορμά ο οποίος μας έφερε την καλύτερη είδηση της ημέρας, του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Μπακούρου, του επικεφαλής της αντιπολιτευσης στο Δήμο Δημήτρη Σωτηρόπουλου, του εκπροσώπου των νοσηλευτών κα Σταματία Αλεξοπούλου, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παναγιωτοπουλου αλλά και γιατρών...
Η πρόταση για την διοικητική ενοποίηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας με θέμα η «Τελική Πρόταση για την Αναδιάταξη Μονάδων ΕΣΥ» για δημόσια διαβούλευση τις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι πρώτες συνενώσεις αναμένεται να υλοποιηθούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με στόχο 83 διοικητές να διοικούν στο εξής τα 133 νοσοκομεία.
Όσον αφορά στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας, προτείνεται να λειτουργεί εφεξής ως μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, βραχείας νοσηλείας, μιας ημέρας χειρουργείων, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και Αποκατάστασης, με τις ίδιες (80) κλίνες, κοινή διοίκηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας και αναπληρωτή διοικητή στην Κυπαρισσία.
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ.....ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ
Οι Κυβερνητικοί βουλευτές αφού πρώτα ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο τελικά πιάστηκαν αδιάβαστοι αφού η ερμηνεία για την κατανομή στα πλαίσια της 6ης ΔΥΠΕ σχετικά με την λειτυοργία του Ιδρυματος άφηνε πολλά ερωτηματικά και διευκρινίστηκε μετά απο αναφορά του εκπροσώπου των γιατρών στο Δ.Σ. κ. Γιάννη Κωνσταντόπουλου σχετικά με την ανάπτυξη -και όχι αναβάθμιση- μονάδων βραχείας νοσηλείας και τον ρόλο των Περιφερειακών μονάδων, ενώ υποστήριαν οτι είχαν δαιβεβαιώσεις φυσικά προφορικές απο στελέχη του υπουργείου ότι δεν θα συμβεί καμία αλλαγή. Μάλιστα την ίδια διαβεβαίωση επανέλαβε και ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κορμάς απο τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου. Οι βουλευτές πάντως έμειναν στη πρόθεση να υπάρξει αυτοτελής Διοίκηση στο Ιδρυμα και μείωση μισθού στο Διοικητή- που έτσι κι αλλιώς επιβάλλει το Μεσοπρόθεσμο- αλλά με περικοπη κλινών στις 60 και κατάργηση κλινικών που δεν λειτουργούν καθώς το σχέδιο προβλέπει με συνένωση 4 απο τις 7 κλινικές και η μόνο η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού να γλυτώνει απο το τσουνάμι των αλλαγών που προωθούνται. Θυμίζουμε ότι στο Νοσοκομειο υπηρετούν 54 γιατροί και υπάρχουν 80 οργανικές κλίνες ώστε να εξασφαλιστεί κάλυψη 60%.!
Την στήριξη όλων των φορέων ζήτησε ο Διοικητής κ. Μπόζος ο οποίος με επιχειρήματα στάθηκε στην οικονομική προσαρμογή του ιδρύματος στα νέα δημοσιονομικά δεδομένα αλλά και την παρουσία του σε αριθμό επεμβάσεων, επισκέψεων στα εξωτερικά ιατρεία καθώς και την λειτυοργία του ως Περιφερειακή μονάδα απο την Ολυμπία μέχρι την περιοχή της Πύλου, προσθέτοντας ότι απαιτούνται συλλογικές δράσεις απο τους αρμόδιους...
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Αμφιβολίες για το σχέδιο με την εφαρμογή αλλαγών χωρίς όραμα και ουσιαστικό χαρακτήρα εστίασε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο κ .Σωτηρόπουλος ο οποίος διατράνωσε ότι δεν έχει πεισθεί απο τις διαβεβαιώσεις και την ανάπτυξη μονάδων βραχείας νοσηλείας σε κρίσιμα περιστατικά απο τη στιγμή που θα λειτουργεί μονάδα ΕΚΑΒ κάνοντας λόγο για στενή σχέση στην παρουσία του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά το οποίο υποτίθεται ότι θα αναβαθμίσει την περιοχή.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην οργή του κόσμου και των επαγγελματιών για την συρίκνωση στο χωρο της υγείας υπογραμμίζοντας ότι διαρκώς συντελείται αφάιμαξη υπηρεσιών απο τον τόπο όταν υπάρχουν στη περιοχή επενδυτικές πρωτοβουλίες, υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συλλογικός με επιχερήματα υπέρ της βιωσιμότητας της μονάδας υγείας και όχι για τοπικίστικους λόγους. Πληροφορίες απο την Αθήνα αναφέρουν ότι ήδη το Νομοσχέδιο είναι έτοιμο για ψήφιση στην Βουλή... kyparissiotis.blogspot.com

Το αγόρι που "θυμάται" γεγονότα που ΔΕΝ έχει ζήσει!

Ίσως κάποιοι από εμάς έχουμε μνήμες από προηγούμενες ζωές μέσα από τα όνειρά μας, ή ακόμα και στο συνειδητό κομμάτι όταν δεν κοιμόμαστε. Όπως ο εξάχρονος Κάμερον Μακόλεϊ από την Σκωτία που το 2003 κι ενώ ήταν τριών ετών άρχισε να μιλάει για μια οικογένεια, έναν τόπο κι ένα άσπρο σπίτι που ποτέ δεν είχε δει.
Ο μικρός θυμόταν και περιέγραφε μία άλλη μητέρα με μακριά και καστανά μαλλιά, τα αδέλφια του, ένα λευκό σπίτι μπροστά στη θάλασσα, ένα μαύρο αυτοκίνητο, έναν σκύλο με βούλες κι έναν πατέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.
Η 42χρονη κοκκινομάλα μητέρα του Νόρμα Μακόλεϊ, η οποία εκτός από τον Κάμερον έχει ακόμη ένα γιο, αναστατώθηκε πάρα πολύ. Λέει ότι ο καιρός περνούσε κι ο μικρός περιέγραφε συνέχεια περιστατικά με πολλές λεπτομέρειες κι έλεγε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα της Κορνουάλλης.
Χαρακτηριστικά λέει: «άρχισε να παραπονιέται πως εμείς έχουμε ένα μπάνιο, ενώ το άλλο σπίτι είχε τρία» . Ο μικρός της έλεγε συνέχεια πως «δεν πρέπει να φοβάσαι τον θάνατο, γιατί ξαναγυρίζουμε. Και πριν, Κάμερον με έλεγαν»!
Ο Κάμερον έλεγε αλήθεια
Η επιμονή και το κλάμα του μικρού για να δει την πρώτη του οικογένεια ανάγκασε τη μητέρα του να βρει και να ενημερώσει τον διευθυντή της Κλινικής Παιδικής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια με ειδικότητα στις μετενσαρκώσεις να τους συνοδεύσει μαζί με μία κάμερα στο νησί Μπάρα.
Πράγματι βρήκαν το άσπρο σπίτι με τα τρία μπάνια ακριβώς έτσι όπως το περιέγραφε ο Κάμερον. Το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί και μετά από έρευνα στο ληξιαρχείο βρήκαν πως η οικογένεια που περιέγραφε ο μικρός είχε ζήσει στο άσπρο σπίτι πριν πολλά χρόνια.
Ο μικρός είδε φωτογραφίες της οικογένειας και αναγνώρισε τα πάντα μέχρι το μαύρο αυτοκίνητο και αυτό για το οποίο μιλούσε συνέχεια, το σκυλί με τις βούλες. Η μητέρα του είπε πως «ο Κάμερον άστραφτε» και μετά όταν πια γύρισαν στο σπίτι τους, ο μικρός ησύχασε κι έγινε πια πολύ ήρεμος!
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

"Άνθρακες" ο θησαυρός του ΕΣΠΑ ...

"Άνθρακες" θα αποδειχθεί ο "θησαυρός" του ΕΣΠΑ, καθώς ελάχιστοι επιχειρηματίες στο σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα που απαιτεί την διάθεση υψηλής ρευστότητας από τους ίδιους τους επιχειρηματίες σε εποχές που πρώτον δεν υπάρχει ίδια ρευστότητα, δεύτερον δεν...δανείζουν οι τράπεζες ή αν δανείζουν απαιτούν ληστρικά επιτόκια ή υψηλές εμπράγματες εγγυήσεις και τρίτον κανείς δεν ξέρει αν το προϊον θα απορροφηθεί σε μία οικονομία που κάθε τρίμηνο γράφει χειρότερες επιδόσεις από το προηγούμενο!
Οι Βρυξέλλες ναι μεν μιλάνε για "ξεμπλοκάρισμα" του ΕΣΠΑ προκειμένου να ανακοπεί η ύφεση στην Ελλάδα και να διοχετευθεί το εναπομένον πακέτο των 15,3 δισ. ευρώ ως το 2013 για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την «επανεκκίνηση» των έργων, αλλά απλά οι μικκρομεσαίοι στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν οι ίδιοι να απορροφήσουν το ΕΣΠΑ.
Πολλά γραφεία συμβούλων υπόσχονται "με το αζημίωτο" εξασφάλιση κονδυλίων για υπερτιμολογημένα προγράμματα με μοναδικό στόχο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων σε ρευστό και τίποτα άλλο. Το αστείο είναι πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι με το ΕΣΠΑ θα καταπολεμηθεί η ανεργία! Ο άλλος δεν έχει να πληρώσει το ΦΠΑ και τους προμηθευτές και θα προσλάβει ανέργους. Τόσο "μακριά νυχτωμένοι είναι"...defencenet.grt-align: left;" trbidi="on">

Παπαρίζου - Μαυρίδης: Ο άγνωστος πόλεμος !!

Το γυαλί είχε ραγίσει εδώ και πολύ καιρό!
Πίσω από τις δηλώσεις της Ελενας Παπαρίζου για τη σχέση της με τον Τόνυ Μαυρίδη υπήρχαν πάντα υπονοούμενα ότι το τέλος δεν θα αργούσε να έρθει.
Το «μελωμένο» ειδύλλιό τους είχε μετατραπεί σε έναν άγνωστο πόλεμο. Η αλήθεια είναι πως η τραγουδίστρια έδωσε τέλος στη σχέση τους και πρώτα απ’ όλα «έβγαλε» τον αγαπημένο της από την επαγγελματική της ζωή. Σήμερα, ενοχλημένη από τις διαρροές του χωρισμού τους, που τις αποδίδει σε εκείνον, έχει εγκαταστήσει στη Σουηδία το καινούργιο «στρατηγείο» της, μια απόφαση που αν μη τι άλλο προκαλεί πολλά ερωτήματα…
ΣΧΕΣΗ ΔΩΔΕΚΑ ΕΤΩΝ
Λένε ότι ο χωρισμός τους ήταν μια απόφαση από κοινού, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Εγκυρες πηγές αποκαλύπτουν στην «Espresso της Κυριακής» ότι «η Ελενα ήταν εκείνη που έδωσε τέλος σε μια σχέση δώδεκα ετών». Το τελευταίο διάστημα οι διαφωνίες τους σε πολλά θέματα ήταν έντονες και καθοριστικές για το μοιραίο τέλος. Σε όλες τις τελευταίες συνεντεύξεις της η Ελενα Παπαρίζου δεν φαινόταν ενθουσιασμένη με την ιδέα να παντρευτεί τον Τόνυ Μαυρίδη.
«Δεν παίζει ρόλο ο γάμος στη ζωή μας» ήταν το μότο της σε όλες τις ερωτήσεις που της γίνονταν για το αν θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον σύντροφο και μάνατζέρ της. Ατομα από το πολύ στενό περιβάλλον του ζευγαριού υποστηρίζουν ότι το ψυχρό κλίμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσά τους δεν μπορούσε πλέον να κρυφτεί, παρ’ όλο που και οι δύο έκαναν προσπάθειες για να αναθερμάνουν τη σχέση τους. Δυστυχώς, το γυαλί είχε ραγίσει και δεν μπορούσε να κολλήσει ξανά!
ΤΟΝ… ΕΚΟΨΕ ΑΠΟ ΜΑΝΑΤΖΕΡ
Η Ελενα είναι αντράκι στη συμπεριφορά της και απόλυτη στις αποφάσεις της. Οπως λένε δικά της άτομα, «τον Τόνυ τον… έκοψε πρώτα απ’ όλα από μάνατζέρ της». Απόόδειξη ότι πριν γίνει γνωστός στην Ελλάδα ο χωρισμός τους εκείνη μίλησε σε σουηδικό κανάλι αναφέροντας ότι πλέον έχει καινούργιο μάνατζερ από τη Σουηδία. Σε αυτή τη συνέντευξη δεν έκανε καμία αναφορά στον χωρισμό της από τον Τόνυ γιατί, πρώτον, δεν συνηθίζει να αναφέρεται στα προσωπικά της και, δεύτερον, ήθελε να κρατήσει μυστικό το θέμα. Οταν όμως πληροφορήθηκε ότι εκείνος διέρρευσε την είδηση του χωρισμού τους, ενοχλήθηκε και αυτή τη στιγμή το ζευγάρι δεν έχει καμία επαφή.
Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ
Πλέον, για το επόμενο χρονικό διάστημα η Ελενα Παπαρίζου έχει επιλέξει να βρίσκεται στη δεύτερη πατρίδα της, τη Σουηδία. Μια απόφαση που προκαλεί πολλά ερωτήματα, αφού, όπως ισχυρίζονται καλά πληροφορημένες πηγές, «η Ελενα δεν πήγε να μείνει εκεί για να απομονωθεί και να ξεχάσει τα προσωπικά της…».
Η τραγουδίστρια, η οποία σίγουρα αυτή τη στιγμή βάζει πάνω απ’ όλα τη δουλειά της, αφού η δημοτικότητά της βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ήδη έχει βρει τον Σουηδό «αντικαταστάτη» του Τόνυ σε θέματα που αφορούν το management και την προώθηση της καριέρας της.
«Η Ελενα αισθάνεται πολύ όμορφα στη Σουηδία όχι μόνο γιατί εκεί βρίσκεται το πατρικό της σπίτι αλλά και γιατί είναι η χώρα όπου έκανε τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα. Ο,τι άσχημο ήταν να περάσει από αυτόν τον επώδυνο χωρισμό το πέρασε πριν από λίγο καιρό, όταν κανένας δεν γνώριζε ότι η σχέση της με τον Τόνυ είχε φτάσει στο τέλος. Τώρα, θέλει να κάνει μια νέα αρχή στην καριέρα της και, γιατί όχι, και στην προσωπική της ζωή με καινούργιους συνεργάτες και φίλους που την εκτιμάνε πολύ από τη Σουηδία…» αποκαλύπτουν οι ίδιες πηγές.
ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ
Ακόμα και σήμερα που η φημολογία οργιάζει για τον χωρισμό της, η Ελενα τηρεί σιγήν ιχθύος. Αντίθετα από τον Τόνυ Μαυρίδη που δεν… απέφυγε τις τηλεοπτικές κάμερες και έκανε δηλώσεις, η τραγουδίστρια αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί δημόσια στο προσωπικό της θέμα. Στα τέλη Ιουλίου όμως (και συγκεκριμένα στις 27, 28 και 29 του μήνα) η «number one» τραγουδίστρια θα δώσει τρεις μεγάλες συναυλίες στην Κύπρο. Τότε, σίγουρα, αν δεν την έχουν προλάβει τα ξένα μέσα ενημέρωσης, θα ερωτηθεί από τους δημοσιογράφους για τον χωρισμό της και ίσως μάθουμε και τη δική της εκδοχή…Espressonews

Δημοσκόπηση: Παγιώνεται η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύεται στο ΠΑΡΟΝ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Α. Σαμαρά να παίρνει για πρώτη φορά «κεφάλι» εκτός από την πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
Σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης είναι επίσης ότι τα ποσοστά του δικομματισμού μειώνονται στο 47,5%, ενώ την ίδια ώρα το 50,1% ζητά πρόωρες εκλογές.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 1,3%, ενώ στην προηγούμενη μέτρηση η διαφορά ήταν στο 0,9%.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 23,1%, ΝΔ 24,4%, ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 4,8%, ΣΥΡΙΖΑ 3,4%, Οικολόγοι 3,3%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%, Άρμα Πολιτών 2,2%, ενώ το 20,8% των ερωτηθέντων απαντά «δεν ξέρω – δεν απαντώ».
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 54,8% έναντι 37,8% του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Α. Σαμαράς περνά μπροστά με 31,5%, έναντι 30,5% του Γ. Παπανδρέου. Πρώτος ωστόσο παραμένει ο «κανένας» με ποσοστό 36,8%.
Σύμφωνα με την έρευνα 8 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν πως έρχονται χειρότερες μέρες, ενώ το 77,6% πιστεύει πως ακόμα και χωρίς την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου οι Ευρωπαίοι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

Μαλού: Νιώθω ότι έχω νικήσει στο Greek Idol

Μπορεί να ήρθε δεύτερη στο τελικό του show ωστόσο η διαφορά των ψήφων μεταξύ εκείνης και του νικητή Παναγιώτη ήταν τόσο μικρή, που κάνει τη Μαλού να αισθάνεται ότι κέρδισε στο show του Alpha.
Αυτό είπε η ίδια στη συνέντευξή της, στην εκπομπή "Μες στην καλή χαρά" όπου ήταν καλεσμένη το πρωί του Σαββάτου.
Πρόσθεσε ότι πέρασε καλά κατά τη διάρκεια του show, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να είχε κάποιες στιγμές.
Η Μαλού θα είναι φέτος στο πλευρό της Έλλης Κοκκίνου, στις συναυλίες που θα κάνει η τραγουδίστρια. Μαζί θα είναι όμως και ο νικητής Παναγιώτης και ο Γιώργος Ξυλούρης και ο Άρης.

Ένοπλη ληστεία σε Βενζινάδικο στο Σπαθοβούνι !

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τρεις άγνωστους δράστες, οι οποίοι χθες το βράδυ, με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, από το πρατήριο υγρών καυσίμων στο Σπαθοβούνι Κορινθίας
Ειδικότερα, τρεις δράστες, μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων , έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν δύο υπαλλήλους και έναν αλλοδαπό πελάτη.
Στη συνέχεια, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων (1300) από το ταμείο, ενώ τραυμάτισαν με τα πόδια, έναν από τους υπάλληλους στο πρόσωπο, αφαιρώντας του ένα κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθως οι τρεις δράστες επιβιβάσθηκαν σε αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου την 16-6-2011 και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας προς εντοπισμό των δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου. diogenis-press.blogspot

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: H Εκκλησία δίπλα σε εκείνους που δοκιμάζονται και αγανακτούν !

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ο οποίος κατέστησε σαφές πως η Εκκλησία δεν πρόκειται να προδώσει τον λαό της και να τον αφήσει αβοήθητο. «Είναι δίπλα σε όλους. Σε όλους εκείνους οι οποίοι δοκιμάζονται, οι οποίοι αγανακτούν, οι οποίοι είναι εμπερίστατοι, οι οποίοι αμφισβητούνται, οι οποίοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο επιβίωσης. Η Εκκλησία είναι δίπλα στον καθένα» είπε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ο οποίος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κορίνθου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην Αρχαία Κόρινθο. Προηγουμένως οι δύο Μητροπολίτες υποδέχθηκαν την αγία κάρα του Οσίου Παρθενίου του Θαυματουργού, προστάτου των καρκινοπαθών, που μετέφερε στην Κόρινθο ο Αρχιμ.π.Ιάκωβος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης, Ψαχνών Ευβοίας.
«H Εκκλησία σε κάθε δοκιμασία, σε κάθε πάθος, σε κάθε ασθένεια είναι εκείνη που προστρέχει να δώσει χέρι στηριγμού. Είναι εκείνη η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα αιτήματα του λαού της. Είναι εκείνη που πρωτοστατεί στα έργα της φιλανθρωπίας. Χωρίς να ζητάει τίποτα για τον εαυτό της. Χωρίς να έχει καμία ιδιοτέλεια. Αλλά με έναν τρόπο αυθεντικό και τίμιο, σεβόμενη την προσωπικότητα του κάθε μέλους της αλλά και του κάθε ανθρώπου γίνεται σύζυγος και ομόζυγος στο πάθος και τη δοκιμασία του λαού της. Δεν πρόκειται η Εκκλησία ποτέ να προδώσει τον λαό του Θεού. Δεν πρόκειται ποτέ η Εκκλησία να διαφοροποιήσει το έργο και την παρουσία της μέσα στον κόσμο από το έργο και την παρουσία των Αγίων της που είναι οι στυλοβάτες της, που είναι μέσα στην ιστορία της διαχρονικά αυτοί που της δείχνουν τον δρόμο για να οδηγηθούμε οι πάντες εις την ενότητα με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού» είπε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.
Η Εκκλησία στηρίζει και με τη «δυναμική σιωπή της»
«Η Εκκλησία του Χριστού δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει αβοήθητο το λαό της» τόνισε και συνέχισε: «Είναι εκείνη πρώτη που αφουγκράζεται τον παλμό της ανησυχίας του. Είναι εκείνη πρώτη που προβληματίζεται για να δώσει στον άνθρωπο πνεύμα ελπίδας και παρηγορίας. Είναι εκείνη που δραστηριοποιείται πολλές φορές μέσα από μια δυναμική σιωπή στον άνθρωπο που δοκιμάζεται και του ζητάει την συμπαράστασή της. Και δεν βγαίνει να εξωτερικεύσει αυτό το οποίο προσφέρει και γι’ αυτό το οποίο ανταποκρίνεται. Γιατί κανένας άγιος της Εκκλησίας μας δεν βγήκε να πει ποια ήταν η προσφορά του προς τον συνάνθρωπο. Δεν βγαίνει ποτέ να δείξει τη δύναμή της μέσα από λόγους διαφημίσεως. Αλλά είναι εκείνη που μέσα από το πνεύμα της ταπείνωσης και της θυσίας ξέρει να θυσιάζεται, να προσφέρεται και να ανταποκρίνεται στο λαό της».
«Η Εκκλησία δεν πρόκειται να αφήσει κανένα αβοήθητο. Είναι δίπλα σε όλους. Είναι σε όλους εκείνους οι οποίοι δοκιμάζονται, οι οποίοι αγανακτούν, οι οποίοι είναι εμπερίστατοι, οι οποίοι αμφισβητούνται, οι οποίοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο επιβίωσης. Η Εκκλησία είναι δίπλα στον καθένα» επισήμανε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους εκατοντάδες προσκυνητές που είχαν κατακλίσει τον αυλόγυρο του μικρού περικαλλούς Ναού των Αγίων Αναργύρων.
«Επικεντρωθείτε γύρω από την Εκκλησία»
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να μείνουν κοντά στην Εκκλησία και να ακολουθήσουν το δρόμο που έδειξαν οι Άγιοι προκειμένου να βρούμε διέξοδο στα αδιέξοδά της καθημερινότητάς μας.
«Επικεντρωθείτε οι πάντες γύρω από την Εκκλησία. Ξαναβρείτε τον δρόμο. Τον δρόμο που οι Άγιοι μας έδειξαν. Και που είναι δρόμος που οδηγεί σε διέξοδο. Η Εκκλησία είναι ο χώρος που σου δείχνει τον τρόπο να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου. Είναι ο χώρος μέσα στον οποίο σε καλεί να ξεπεράσεις τα προσωπικά ατομικά σου όρια και δεχόμενος τον άλλον άνθρωπο δίπλα σου να μπορείς μαζί να πορευτείς. Αλλά και όλοι μαζί για να μπορέσουμε τελικά να ξεπεράσουμε κάθε είδους κρίσεως. Το να συναντιόμαστε και να συζητούμε δεν αρκεί. Αυτό που απαιτείται είναι δραστηριοποίηση. Αυτό που απαιτείται είναι πνευματική ενάργεια. Αυτό που απαιτείται είναι να καταλάβουμε ότι μόνον όταν ο ένας σταθεί δίπλα στον άλλον ως αδελφός και συνάνθρωπος θα μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις κρίσεις μας. Τις κρίσεις μας τις πνευματικές αλλά και τις κρίσεις μας τις βιολογικές, τις σωματικές, τις κοινωνικές, τις οικονομικές. Ας επικεντρωθούμε γύρω από την Εκκλησία που είναι το Σώμα του Χριστού και η οποία με βεβαιότητα, έχοντας στερεή την πίστη της και την ελπίδα της στο Χριστό μπορεί και οδηγεί μέχρι του τέλους τους ανθρώπους» τόνισε ο κ.Χρυσόστομος.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε ότι η Εκκλησία μας προτείνει έναν άλλο τρόπο ζωής μακριά από εκείνον που μας προτείνουν τα απαξιωμένα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά συστήματα.
«Ο τρόπος τον οποίο υποδεικνύει να ζήσουμε είναι ένας τρόπος διαφορετικός και αλλότριος και αλλιώτικος απ αυτός που μας υποδεικνύουν όλα τα άλλα συστήματα. Όλα τα συστήματα τα κοινωνικά, τα οικονομικά, τα πολιτικά βλέπεται ότι έχουν χάσει την αξία τους και έχουν αποδυναμωθεί. Η Εκκλησία είναι ο μόνος χώρος και ο μόνος τρόπος που δίνει ελπίδα στον άνθρωπο και όταν ο άνθρωπος αυτός ανταποκριθεί προς αυτήν θα δείτε ότι μπορεί να βρει και τη διέξοδο στα αδιέξοδά του. Και τις λύσεις στις κρίσεις του. Και θα ξαναβρεί τον δρόμο της η Κοινωνία πάνω σε θεμέλια στερεά για να πορευτεί το δρόμο προς την εξυγίανση, προς την υπέρβαση και την επίλυση των προβλημάτων» υπογράμμισε ο δυναμικός Ιεράρχης. amen.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΥΓΑΣ Γ.Παπαχρήστου .Λ.Κανέλη ! video

Ο δημοσιογράφος των "Νέων", παρενέβη τηλεφωνικά στο δελτίο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τους χαρακτηρισμούς που έκανε η βουλευτής του Κ.Κ.Ε στον τίτλο των νέων «155 ψήφοι=120 δις ευρώ».
«Θέλω να συστήσω στην κυρία Κανέλλη ότι αν πρέπει να ντρέπεται για κάτι είναι γι΄αυτά που λέει κατά καιρούς. Να λέτε για τα "Νέα" ότι ντρέπεστε και για τους τίτλους;», με την Λιάνα Κανέλλη να του ανταπαντά: «μου απαγορεύετε να σχολιάζω τίτλους εφημερίδας; Έλεος κύριε Παπαχρήστο έλεος! Θα μου κάνεις εσύ συστάσεις εμένα; Ιερά Εξέταση είσαι;»
Όμως ο καυγάς δεν σταμάτησε εδώ. Ο κύριος Παπαχρήστος χαρακτήρισε «απίστευτο, αδιανόητο και ρατσιστικό που μιλήσατε για σκουρόχρωμους ανθρώπους. Αν θέλετε να σας παίρνουμε τηλέφωνο κάθε απόγευμα να σας ρωτάμε τι τίτλους πρέπει να βάλουμε στην εφημερίδα μας», προκαλώντας την οργή της βουλευτή: «σε διατεταγμένη υπηρεσία είσαι; Έχω 20 αντιρατσιστικά βραβεία στην πλάτη μου. Ποιος είσαι εσύ μωρέ που θα μου κάνεις συστάσεις;»

ΕΛΕΟΣ - Πληρώναμε και την ….στύση των απόστρατων αξιωματικών !!

Επιχείρηση ..."κανονάκι"! Επεμβάσεις προβλημάτων στύσης στο 401!
Επεμβάσεις …ανόρθωσης σε απόστρατους που είχαν προβλήματα στύσης με τη μέθοδο..."κανονάκι" και με οικονομική επιβάρυνση των προϋπολογισμών των στρατιωτικών νοσοκομείων διέταξε το υπουργείο Άμυνας!
Το Έθνος της Κυριακής με ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι εκατοντάδες απόστρατοι του Στρατού και της Αστυνομίας έκαναν επεμβάσεις για προβλήματα στύσης στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Πρόκειται για τη μέθοδο όπου τοποθετείται ένα είδος “αντλίας” που βοηθά στη στύση.
Η κάθε “αντλία” κοστίζει περίπου 8000 ευρώ κι επειδή δεν την κάλυπταν τα ταμεία αποστράτων επιβαρύνονταν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων! Λέμε νοσοκομείων γιατί όπως προκύπτει από τις πρώτες έρευνες επεμβάσεις αυτού του είδους πρέπει να γίνονταν και στα νοσοκομεία Αεροπορίας και Ναυτικού.
Στο ΓΕΣ έχει σημάνει συναγερμός και λένε ότι προς το παρόν μόνο τρία είναι τα περιστατικά που αποδεδειγμένα έχουν μπει στο 401 για τέτοιους είδους επέμβαση. Ωστόσο ο ΥΕΘΑ έδωσε εντολή να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι δαπάνες για να διαπιστωθεί ποόσες “αντλίες” έχουν αγοραστεί ή ακόμη να διαπιστωθούν δαπάνες που δεν δικαιολογούνται και που πιθανόν να αφορούσαν σε δαπάνες για αγορά τέτοιων υλικών!
Στον καυτό φάκελο που παραδόθηκε στην ηγεσία του Πενταγώνου περιέχεται ενημερωτικό σημείωμα που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από γιατρό του 401 ΓΣΝ, Στο σημείωμα ο στρατιωτικός ουρολόγος υπόσχεται: "μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στύσης, σε όσους άνδρες δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή". Onalert.gr

ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Θανατηφόρο τροχαίο με θύματα δύο αδέλφια!!

Σε οικογενειακή τραγωδία, με θύματα δύο αδέλφια ηλικίας 21 και 20 χρονών, κατέληξε τροχαίο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης. Το τροχαίο έγινε, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συγκρούστηκαν στην διασταύρωση προς Χαλανδρίτσα δυο επιβατικά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα ο οδηγός και ο συνοδηγός του ενός από τα δύο οχήματα.

Αντ.Σαμαράς: Η κυβέρνηση έχει το σύνδρομο της Αντουανέτας

"Επαναδιαπραγμάτευση σε όλα". Με αυτή τη φράση, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Real NEWS δίνει το στίγμα της πολιτικής του και προσθέτει: « τώρα ήλθε η ώρα να αξιολογηθεί συνολικά η πορεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από πέρυσι έως τώρα. Που αποδείχθηκε λανθασμένη σε όλα .
Ποτέ οικονομική πολιτική δεν έπεσε τόσο έξω σε όλα».Υπογραμμίζει ότι χρειάζονται τρία πράγματα : «εναλλακτικό σχέδιο, μια άλλη κυβέρνηση να το εφαρμόσει και μια ομαλή μετάβαση από το αρχικό σχέδιο που απέτυχε στο εναλλακτικό σχέδιο». Επιμένει ότι αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική, η ΝΔ θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ακόμη και αν έλθει με 180 ψήφους. Σημειώνει ότι η πρόταση της ΝΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί τη βάση για τη νέα οικονομική πολιτική.
Δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει άμεσα την αδικία στους χαμηλο-συνταξιούχους αλλά προσθέτει «όλες οι άλλες αδικίες θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψει η δραστική μείωση του ελλείμματος.
Αν εφαρμοστεί η πολιτική μας στο σύνολό της, αυτό θα γίνει σε τρία με τέσσερα χρόνια». Απορρίπτει την ιδέα των δημοψηφισμάτων και ξαναζητά εκλογές ενώ σημειώνει: «Εχουν το σύνδρομο της Αντουανέτας : ο λαός φωνάζει για ψωμί και εκείνοι μιλούν για …παντεσπάνι»

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - Διέγραψαν χρέος συνταξιούχου 200.000€

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την υπ αριθ. 15/Φ1/2011 απόφασή του (28/6/2011), που αποτελεί και την πρώτη θετική δικαστική απόφαση σε όλη την Ελλάδα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, απέρριψε το σύνολο των ενστάσεων και αιτιάσεων των αντιδίκων Τραπεζών και ενέταξε αιτούντα δανειολήπτη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, απαλλάσσοντάς τον από την υποχρέωση καταβολής στις Τράπεζες ενός υπέρογκου ποσού για τις δανειακές του υποχρεώσεις.
Ως γνωστόν, ο νόμος 3869/2010, που αφορά στην ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, γνωστός και ως «νόμος Κατσέλη», βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή, ενώ ήδη από τις αρχές του Μαΐου 2011 άρχισαν να δικάζονται οι πρώτες υποθέσεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα.
«Πρόκειται για μια μνημειώδη και ιστορική απόφαση», λέει στο hbnews.gr ο συνήγορος του δανειολήπτη, δικηγόρος Αθηνών Δημήτρης Λυρίτσης, το γραφείο του οποίου ειδικεύεται σε τέτοιου είδους υποθέσεις, γιατί «με το δεδομένο ότι δεν υπάρχει προηγούμενη νομολογιακή εμπειρία εφαρμογής του νέου Νόμου, η ως άνω δικαστική απόφαση καθίσταται απόφαση - οδηγός για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και επιλύει σημαντικά ερμηνευτικά ζητήματά, όπως είναι η εξαίρεση της πρώτης κατοικίας του δανειολήπτη από την υπό ρευστοποίηση περιουσία του και η υποχρέωσή του να καταβάλει έως το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου του.
Ο κ. Λυρίτσης εξήγησε στο hbnews.gr ότι: «Με την απόφαση ξεκαθαρίζεται ότι η καταβολή του 85% δεν είναι υποχρεωτική και ότι ο Δικαστής, συνεκτιμώντας όλα τα οικονομικά δεδομένα του δανειολήπτη, μπορεί να επιβάλει και την καταβολή μικρότερου ποσού από το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου καθώς και να προβλέψει περίοδο χάριτος».
Και συνεχίζει: «Η ως άνω απόφαση καταδεικνύει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ότι και πρέπει και μπορούμε να εμπιστευτούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης αλλά και απόλυτης αντίληψης του ρόλου τους, συμβάλλουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις στην ουσιαστική ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και στην γρηγορότερη δυνατή επιστροφή και ενεργή συμμετοχή τους στη κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου».
Τέλος, συμπληρώνει ότι: «Η ως άνω απόφαση – οδηγός του Ειρηνοδικείου Αθηνών δίνει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες να ελπίζουν ότι τελικά ο Νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δεν θα αποτελέσει κενό γράμμα, αλλά θα αντιμετωπίσει το πραγματικό, ιδιαίτερα μεγάλο και οξυμμένο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας κατά τρόπο ουσιαστικό, σύγχρονο, θεσμικό, εναρμονισμένο με τις επιταγές ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους Δικαίου.
Η ως άνω απόφαση αποτελεί μια «σφαλιάρα» για τις Τράπεζές μας, καθότι μέχρι σήμερα ενεργούσαν σαν να μην υπάρχει ο Νόμος, αρνούμενες να απαντήσουν στις αιτήσεις των δανειοληπτών για εξωδικαστικό συμβιβασμό και αρνούμενες να κάνουν ρυθμίσεις επωφελείς για τους δανειολήπτες, πιέζοντας και εκβιάζοντας καθημερινά τους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες μέσω των εισπρακτικών τους εταιρειών, απειλώντας τους με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

ΒΙΑ των ΜΑΤ -Ακόμα ένα βίντεο που πρέπει να δει εισαγγελέας !!

Σοκαριστικό βίντεο με αστυνομικούς των ΜΑΤ να ανοίγουν το κεφάλι ενός “αγανακτισμένου” χωρίς να τους έχει δώσει την παραμικρή αφορμή! Το θύμα δεν φορούσε κουκούλα ούτε κρατούσε οποιοδήποτε αντικείμενο. Όχι πως αυτό θα τους δικαιολογούσε βέβαια, αλλά ένας… λόγος παραπάνω να καταδικάσει κανείς αυτήν την αχαρακτήριστη συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ..Έχουν καταλάβει τα ΜΑΤ ότι ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν κι όχι να σακατεύουν;;; Από το βίντεο επίσης καταλαβαίνετε πως οι αστυνομικοί είχαν οδηγίες να διώξουν όλο τον κόσμο από την πλατεία.

Στους 13 περιφερειάρχες μεταφέρονται κεντρικές αρμοδιότητες της δημόσιας διοίκησης

MIA μέρα μετά την επιστολή που έστειλε στον Ζοζέ Mανουέλ Μπαρόζο, ζητώντας να απελευθερωθούν τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τη μεταφορά κεντρικών αρμοδιοτήτων του κράτους στις 13 περιφέρειες της χώρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τους περιφερειάρχες.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που θα έχουν οι περιφέρειες στην ανάπτυξη της χώρας και χαρακτήρισε τους περιφερειάρχες «θεμελιωτές μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, που θέλει να φέρει την πολιτεία κοντά στον πολίτη, για να αντιμετωπίσει πραγματικά τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα σε όλους τους τομείς».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το κράτος γίνεται πιο επιτελικό και ζήτησε από τους περιφερειάρχες να συνεργαστούν εποικοδομητικά με την κυβέρνηση.
«Ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό να μικρύνει η απόσταση μεταξύ υπουργείων και περιφερειών» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Eνωσης Περιφερειών Ελλάδας Γιάννης Σγουρός και πρόσθεσε: «Οι περιφέρειες πλέον έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας, χρειάζονται όμως την τεχνική υποστήριξη από πλευράς κυβέρνησης».

ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ: Κατάντησε ...Γιοφύρι της Άρτας !

Με σίριαλ μακράς διαρκείας μεγαλύτερο και από αυτό του Μεσοπρόθεσμου με το οποίο, άλλωστε, είναι άμεσα συνδεδεμένο- εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και τους εργολάβους για τους πέντε αυτοκινητόδρομους.
Ο νέος υπουργός Γ. Ραγκούσης προετοιμάζει διακομματική σύσκεψη, στην οποία θα δώσει αναλυτικά στοιχεία και θα ζητήσει στήριξη για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις έως τα τέλη Ιουλίου.
Προς το παρόν, οι αυτοκινητόδρομοι είναι σπαρμένοι με εργοτάξια, από τα οποία τα πιο πολλά είναι κλειστά εδώ και μήνες. Η πιο αποκαλυπτική είναι η περίπτωση της Κορίνθου - Πατρών, όπου στα 100 από τα συνολικά 120 χιλιόμετρα της διαδρομής εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι οδηγοί ζουν το δικό τους Γολγοθά.
Υπολογίζεται ότι από τους 2.800 εργαζομένους, που είχαν προσληφθεί πριν από τρία χρόνια, σήμερα απασχολούνται περίπου 1.000 και αυτοί θα τεθούν σε υποχρεωτική άδεια από τις 28 Ιουλίου ως τις 5 Σεπτεμβρίου. Στην ουσία εργασίες εκτελούνται σήμερα μόνο στις σήραγγες των Τεμπών και της Παναγοπούλας Αχαΐας, και αυτό γιατί οι κατασκευαστές επείγονται να ολοκληρωθούν ώστε να μην επιβαρύνονται από υψηλά ασφάλιστρα κινδύνου.
Οι εργολάβοι οχυρώνονται πίσω από την άρνηση των τραπεζών να χορηγήσουν τα προβλεπόμενα δάνεια, που σταμάτησαν από τον περασμένο Δεκέμβριο, με εξαίρεση την Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, όπου δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης και τα έργα προχωρούν με μικρές αποκλίσεις από το συμβατικό χρονοδιάγραμμα. Οι οδηγοί συνεχίζουν να πληρώνουν τα πανάκριβα διόδια και οι εξαγγελίες για μειώσεις ηχούν πλέον ως κακόγουστο ανέκδοτο.
Υπολογίζεται ότι τα έσοδα από τα διόδια διαμορφώνονται στα 550 εκατ. ευρώ, σχεδόν το 18% από τα 3,1 δισ. ευρώ που έχουν απορροφηθεί ως τώρα στα έργα. Και το Δημόσιο, με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, καταβάλλει κανονικά τις οφειλές του και ως τώρα έχει συμβάλει με 984 εκατ. ευρώ, περίπου το 35% των έως τώρα επενδύσεων.
Ποντάρουν επίσης στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, άμεσο αποτέλεσμα της συνεχούς ανόδου των τιμών των καυσίμων και των άλλων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης. Στην Κορίνθου - Πατρών οι εργολάβοι ανεβάζουν στο 30% την πτώση των διελεύσεων σε σχέση με το 2010. Φαίνεται πως δεν είναι άσχετο από το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο η απόδοση έχει κριθεί από τις τράπεζες ικανοποιητική ακόμη και με μείωση 27%.

Η ανομολόγητη, από πλευράς των εργολάβων και των τραπεζών, αιτία της «στάσης» πληρωμών και έργων είναι τα επιτόκια δανεισμού. Το 2007, οπότε ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τα έργα, διαμορφώνονταν γύρω στο 1-1,5% για το σύνολο της 30ετούς περιόδου παραχώρησης.
Σήμερα οχυρώνονται πίσω από την οικονομική κρίση και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διατυμπανίζουν ότι οι προβλέψεις απέτυχαν, με στόχο να εξασφαλίσουν επιτόκια της τάξης του 5-6% και μάλιστα ως το 2037. Για το λόγο αυτό, τους τελευταίους μήνες, το υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο έχει αντιπροτείνει τη συνυπογραφή μνημονίου καθορισμένης χρονικής διάρκειας και με πρόβλεψη ανανέωσης, ώστε να συνεχιστούν τα έργα και να διατηρηθούν οι όροι χρηματοδότησης των συμβάσεων.
Το μόνο που συζητά είναι η διαφοροποίηση για κάθε αυτοκινητόδρομο και βεβαίως τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν μετά το «απαγορευτικό» του ΣτΕ σε σημαντικά τμήματα των μελετών, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας.dete.gr

Ξεκίνησε χθες βράδυ το Rockwave festival στην Μαλακάσα !

Δυνατή μουσική, πράσινο και παρεϊστικη διάθεση ήταν τα τρία χαρακτηριστικά της πρώτης ημέρας του φετινού "ροκ γουέιβ φέστιβαλ" (Rockwave festival), στο Τέρα Βάιμπ Παρκ στη Μαλακάσα. Οι νέες ηλικίες είχαν την τιμητική τους ενώ πολλοί ήταν και οι τακτικοί θαμώνες του φεστιβάλ. Ο κόσμος άρχισε να προσέρχεται από νωρίς το πρωί στο πάρκο, όπου την έναρξη έκανε το συγκρότημα "Go Οver" στις 11.15, ενώ η προσέλευση του κοινού αυξήθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Το σπουδαίο συγκρότημα από το παρελθόν «Stranglers» αποθεώθηκε από το κοινό.
Κόσμος καθισμένος ή και ξαπλωμένος στο γρασίδι απολάμβανε τη φύση μετά μουσικής, ενώ πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι είχαν ήδη κατασκηνώσει στο πάρκο για να απολαύσουν τις εκδηλώσεις του τριήμερου φεστιβάλ.
Μικροπροβλήματα στον ήχο κατά τη διάρκεια της συναυλίας του συγκροτήματος Cake δεν πτόησαν τραγουδιστές και κοινό οι οποίοι συνέχιζαν να διασκεδάζουν μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι Editors, το βασικό συγκρότημα της πρώτης μέρας του φεστιβάλ, έκλεισε τη βραδιά με ξέφρενους electro (ηλέκτρο) ρυθμούς.

53.000 Έλληνες …ετοιμάζουν διαβατήρια για ΗΠΑ!

-Γυρίσαμε στο μεγάλο κύμα φυγής της Δεκαετίας του …60
- Ξεσκονίζουν τα διαβατήρια προτιμώντας τη μετανάστευση από την ανεργία
- Χιλιάδες Έλληνες περιμένουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την περίφημη πράσινη κάρτα
Ξεσκονίζουν τα διαβατήρια χιλιάδες Έλληνες που ψάχνουν διέξοδο από την ανεργία που σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών θα φτάσει το 17%. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, 5.000 περισσότεροι Έλληνες έκαναν αίτηση για πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ενώ στην Ελλάδα ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο της μεγαλύτερης λιτότητας, 53.000 συμπατριώτες μας έψαχναν στην αλληλογραφία τους για το πολυπόθητο γράμμα από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, για να κυνηγήσουν το δικό τους αμερικάνικο όνειρο.
Η λίστα του αμερικανικού μεταναστευτικού προγράμματος αναρτάται ως τις 15 Ιουλίου το αργότερο, με τη συμμετοχή από την Ελλάδα να έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ.
Πρόκειται για το θεσμοθετημένο από το Κονγκρέσο μέτρο της αμερικανικής κυβέρνησης, με το οποίο κάθε χρόνο δίνονται ύστερα από κλήρωση 50.000 μόνιμης διαμονής.

Θέμις ….τυφλή !!

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ
10 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΓΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Οι εισαγγελείς ήταν εκεί και παρακολουθούσαν... Δεν είδαν όμως και δεν άκουσαν ότι τα ΜΑΤ έριξαν χημικά μέσα στο μετρό. Εκτός κι αν οι διμοιρίες λειτούργησαν αυτοβούλως, χωρίς να λάβουν σχετική εντολή. Οπως δεν είδαν και δεν άκουσαν και για άλλες έκνομες ενέργειες της αστυνομίας για τις οποίες και προφανώς θα έπρεπε να αναφέρουν στην προϊσταμένη τους Αρχή.
Δεν ήταν ένας ούτε δύο, αλλά περί τους δέκα, οι εισαγγελείς που πέρασαν, Τρίτη και Τετάρτη, από το δεύτερο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου στεγάζεται το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Από εκεί παρακολουθούσαν τις εντολές οι οποίες δίνονταν στις αστυνομικές δυνάμεις που συμμετείχαν στα μέτρα τάξης και άκουγαν τις πληροφορίες που έρχονταν για τα τεκταινόμενα στο κέντρο της Αθήνας από όλα τα μέσα τα οποία έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ.
Οι απρόκλητες επιθέσεις σε διαδηλωτές και σε καφετέριες ή ταβέρνες με ανύποπτους πολίτες, οι τόνοι των χημικών, το όργιο της αστυνομικής αγριότητας, προφανώς δεν έπεσε στην αντίληψη των εισαγγελικών λειτουργών.
Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι μόλις χθες το πρωί, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας ζήτησε να της αποσταλεί το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του «Αλτερ», από το οποίο θα ενημερωθεί όχι μόνο για τους ακροδεξιούς με τα καλυμμένα πρόσωπα που εμφανίζονται να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ και ακολούθως να συνοδεύονται από άνδρες με πολιτικά στο προαύλιο της Βουλής, αλλά και για όλα τα λοιπά ανδραγαθήματα των αστυνομικών.
Η κ. Ράικου παρακολουθώντας το βίντεο δεν θα δει μόνο την επίμαχη σκηνή που κίνησε πρωτίστως το ενδιαφέρον της. Θα δει και τα πλάνα με τους αναίτιους ξυλοδαρμούς πολιτών, θα ακούσει τις καταγγελίες δεκάδων ειρηνικών διαδηλωτών που δέχτηκαν απρόκλητες επιθέσεις από αστυνομικούς, αλλά και τις εκκλήσεις του ιατρείου του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο είχε στηθεί στην είσοδο του μετρό, να σταματήσει η ρίψη των χημικών.
Τελικά, η κ. Ράικου, χθες το απόγευμα, αφού μελέτησε το βίντεο (σ.σ. υπάρχει ακόμα πλουσιότερο υλικό στο Διαδίκτυο και άλλα Μέσα), παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μόνο ως προς το σκέλος που αφορά τις καταγγελίες του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κων. Λουράντου, ο οποίος μίλησε για «αλόγιστη χρήση χημικών», ενώ είχε κάνει και έκκληση προς τους συναδέλφους του να φέρουν φάρμακα στο Σύνταγμα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, συναφείς καταγγελίες -όπως αυτή του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, Γ. Πατούλη, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου- θα συσχετίζονται με την επίμαχη σχηματισθείσα δικογραφία. Εάν στην πορεία της έρευνας διαπιστωθεί ότι δεν είναι συναφείς, θα διαχωρίζονται.
Στο μεταξύ, με αφορμή το επίμαχο βίντεο με τα «παλικάρια», ένα εκ των οποίων κρατούσε στειλιάρι και φυγαδεύτηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., εντολή για κατεπείγουσα διερεύνηση έδωσε και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης. Κι αυτό γιατί οι πρωταγωνιστές του βίντεο φέρεται να είναι ακροδεξιοί εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ. Ετσι, ο κ. Ραγκούσης με έγγραφό του ζητεί από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ) να διεξάγει έρευνα για τις δεκάδες σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κι αν χρειαστεί να κινήσει τις διαδικασίες για την τιμωρία των εν λόγω εργαζομένων στα λεωφορεία, μέσω πειθαρχικού ελέγχου.
Σε ανακριτή οι 17
Στο μεταξύ οι 17 συλληφθέντες στα προχθεσινά επεισόδια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, καθώς τους ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του «κουκουλονόμου».
Τα αδικήματα που θα τους αποδοθούν κατά περίσταση είναι «διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα ή μη πρόσωπα, αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με καλυμμένα πρόσωπα ή μη, προμήθεια εκρηκτικών υλικών και εξύβριση».
Ενας ακόμη συλληφθείς νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.
Την ώρα της προσαγωγής των 17, περίπου 50 συγκεντρωμένοι φίλοι και συγγενείς των συλληφθέντων επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που τους συνόδευαν, πετώντας τους μπουκάλια, σίδερα και άλλα αντικείμενα και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα για τα προχθεσινά έκτροπα. Η ένταση δεν κλιμακώθηκε καθώς οι αστυνομικοί έδειξαν ψυχραιμία και δεν απάντησαν στις προκλήσεις των συγκεντρωμένων : enet.gr

Ποιος είπε ότι τα αναψυκτικά Light …. είναι διαίτης;

Όσοι πίνουν αναψυκτικά διαίτης, έχοντας την πεποίθηση ότι έτσι δεν πρόκειται να παχύνουν, κάνουν λάθος. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα, που παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Ένωση Διαβήτη.
Εδώ και δεκαετίες τα αναψυκτικά διαίτης είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε όσους θέλουν μεν να απολαύσουν τη γεύση των αναψυκτικών αλλά χωρίς να χρειάζεται να επωμιστούν τις συνέπειες που έχει η ζάχαρη στον οργανισμό τους. Δυστυχώς, πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει ότι καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο.
Η μελέτη, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο έδειξε ότι η κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2.
Συγκεκριμένα όσοι καταναλώνουν αναψυκτικά διαίτης παρουσιάζουν κατά 70% μεγαλύτερη αύξηση του βάρους τους έναντι όσων δεν καταναλώνουν καθόλου αναψυκτικά, σε περίοδο 9,5 ετών. Όσοι πίνουν δύο ή και περισσότερα αναψυκτικά διαίτης την ημέρα είδαν 500% μεγαλύτερη αύξηση του βάρους τους σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου αναψυκτικά.
Οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν γιατί ακριβώς η κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης σχετίζεται τόσο με την αύξηση βάρους. Ωστόσο άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι ενδέχεται να είναι ψυχολογική αντίδραση.
Συγκεκριμένα, όταν ο εγκέφαλος εντοπίζει τη γλυκιά γεύση, περιμένει να δεχθεί ζάχαρη. Όταν δεν εισέρχονται στον οργανισμό οι αναμενόμενες θερμίδες, ο εγκέφαλος αντιδρά «λέγοντας» στο σώμα να αποθηκεύσει περισσότερες θερμίδες ως λίπος.: enet.gr

Έχασε την μάχη ο Δ .Καλογερόπουλος, της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ !!

Πέθανε ύστερα από μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας ο πρώην γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Διονύσης Καλογερόπουλος.
Ο Διονύσης Καλογερόπουλος διετέλεσε γραμματέας της νεολαίας του κινήματος την περίοδο 1994-1996.
Επίσης, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1996 έως το 2001.
Η οργάνωση της νεολαίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια ενός από «τους θεμελιωτές της αυτονομίας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.».
Ο Διονύσης Καλογερόπουλος ανέδειξε σειρά στελεχών που σήμερα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας, σημειώνει η ανακοίνωση.
Τον «διέκρινε η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα», ανέφερε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, εκφράζοντας την οδύνη του για το θάνατο του πρώην στελέχους του κόμματος.
Η κηδεία του Διονύση Καλογερόπουλου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.ΤΑ ΝΕΑ

Τα Αεροδρόμια μεταβάλλουν τοπικά τον καιρό !

Αυξημένα επίπεδα βροχών και χιονιού κατέγραψαν οι επιστήμονες σε περιοχές κοντά σε αεροδρόμια. Οι συχνές απογειώσεις και προσγειώσεις αεροπλάνων, όπως λένε, ιδίως υπό ορισμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες, προκαλούν μεταβολές στα σύννεφα και κατ' επέκταση στις τοπικές καιρικές συνθήκες.
Αμερικανοί επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικών Ερευνών χρησιμοποίησαν δορυφορικές φωτογραφίες και υπολογιστικά μοντέλα πρόβλεψης του καιρού για να μελετήσουν την επίπτωση των αεροσκαφών στα νέφη σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων γύρω από έξι μεγάλα αεροδρόμια (Λονδίνου, Φρανκφούρτης, Παρισιού, Σιάτλ, Σικάγο και Καναδά).
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, ανάλογα με το αεροδρόμιο και τον τύπο των αεροπλάνων, σε ποσοστό 6% κατά μέσο όρο διαμορφώνονται -ιδίως στα αεροδρόμια των ψυχρότερων κλιμάτων- οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να δημιουργηθούν αυξημένες βροχές και χιόνια εξαιτίας της κίνησης των αεροσκαφών. Υπολόγισαν ότι κατά μέσο όρο μια στις 20 πτήσεις από ή προς ένα αεροδρόμιο μπορεί να προκαλέσει βροχή ή χιόνι, αν η θερμοκρασία στα γειτονικά σύννεφα είναι κάτω από μείον 20 βαθμούς Κελσίου.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το φαινόμενο συμβαίνει σε πολλά αεροδρόμια του πλανήτη, κυρίως αυτά που βρίσκονται σε μέσο και υψηλό γεωγραφικό πλάτος, και είναι συχνότερο κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο παράγων-κλειδί είναι κατά πόσο υπάρχουν σύννεφα στην περιοχή του αεροδρομίου, τα οποία περιέχουν υγρά σταγονίδια νερού σε θερμοκρασίες πολύ κάτω από το σημείο πήξης, κάτι που συμβαίνει συχνά (δηλαδή το νερό δεν έχει παγώσει).
Οι επιστήμονες τόνισαν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να είναι σίγουροι πόσο σημαντική είναι η επίδραση των αεροπλάνων στην πρόκληση βροχής ή χιονιού. Όπως είπε ο επικεφαλής των ερευνών, «τα αεροπλάνα δεν προκαλούν κατ' ανάγκη αρκετή βροχή και χιόνι για να επηρεάσουν το παγκόσμιο κλίμα, πάντως το φαινόμενο είναι αισθητό γύρω από τα μεγάλα αεροδρόμια σε μεσαία γεωγραφικά πλάτη».
Προς το παρόν, οι ερευνητές δεν μπορούν να εκτιμήσουν τη συνολική ποσότητα βροχής ή χιονιού που «πυροδοτείται» από την επίδραση των αεροσκαφών στα σύννεφα. Πάντως οι πρώτες ενδείξεις από ραντάρ έδειξαν μια χιονόπτωση της τάξης των δυόμιση περίπου εκατοστών την ώρα, αφότου αρκετά αεροπλάνα είχαν διέλθει μέσω των υπερκείμενων νεφών σε μια περιοχή κοντά σε ένα αεροδρόμιο.
Εδώ και αρκετές δεκαετίες οι επιστήμονες μελετούν την εξήγηση των μυστηριωδών -μερικές φορές γιγάντιων- «τρυπών» και «καναλιών» μέσα στα σύννεφα, που προκαλούνται από τα διερχόμενα αεροπλάνα. Τώρα, φαίνεται πως υπάρχει μια ερμηνεία για το φαινόμενο. Όταν ένα αεροσκάφος πετάει μέσα από ένα σύννεφο με θερμοκρασία κάτω από μείον 15 βαθμούς Κελσίου, το οποίο περιέχει υπέρψυχρα σταγονίδια νερού (που παραμένουν σε υγρή και όχι παγωμένη κατάσταση), οι τουρμπο-κινητήρες αναγκάζουν τον αέρα πίσω από τα φτερά και τις μηχανές να διασταλεί γρήγορα. Καθώς ο αέρας επεκτείνεται, ταυτόχρονα παγώνει απότομα και αναγκάζει τα σταγονίδια να παγώσουν τελείως και τελικά να πέσουν μαζικά στο έδαφος ως χιόνι ή βροχή. Οποιοδήποτε αεροπλάνο (επιβατηγό, ιδιωτικό, πολεμικό κλπ.) μπορεί να προκαλέσει αυτό το φαινόμενο, με χρονική υστέρηση το πολύ μιάμιση ώρα μετά τη διέλευση του αεροσκάφους.
Στην ουσία, τα αεροπλάνα κάνουν κάτι ανάλογο με τη διαδικασία δημιουργίας τεχνητής βροχής, η οποία προκαλείται μέσω της σκόπιμης διασποράς μικρών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, με στόχο να αποτελέσουν τους πυρήνες γύρω από τους οποίους θα μπορούν να μαζευτούν σταγόνες υγρού νερού μέσα στα νέφη, οι οποίες στη συνέχεια θα παγώσουν και θα παράγουν παγοκρυστάλλους. Όταν αυτοί γίνουν αρκετά μεγάλοι, θα πέσουν στη γη ως χιόνι ή βροχή.
Στην περίπτωση των αεροπλάνων, δεν προστίθενται επί τούτου σωματίδια στην ατμόσφαιρα, αλλά ως πυρήνες για τους παγοκρυστάλλους δρουν τα ίδια τα παγωμένα σωματίδια, που δημιουργούνται κατά το πέρασμα του αεροσκάφους μέσα από τα σύννεφα. Καθώς οι παγωμένοι κρύσταλλοι πέφτουν στο έδαφος μετά το πέρασμα του αεροπλάνου, δημιουργείται μια μεγάλη τρύπα (διαμέτρου αρκετών χιλιομέτρων) ή ένα «κανάλι» στα νέφη.

Γιώργος Παπαδάκης: ¨Καλημέρα Ελλάδα¨ για τελευταία φορά ;

Τίτλοι τέλους για την Ιστορική εκπομπή !!
Συγκινημένος εμφανίστηκε χθές το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης, ενώ λίγο πριν τον αποχαιρετισμό προς τους τηλεθεατές, λίγο έλειψε να βάλει τα κλάματα.
«Καλημέρα, Ελλάδα», είπε φορτισμένος στην αποφώνηση ο Παπαδάκης και συνέχισε: «Ίσως ν’ ακούγεται για τελευταία φορά ο τίτλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς οι υπόλοιποι δεν θα είμαστε μαζί . Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Αλλά ως τίτλος εκπομπής δεν θα ξανακουστεί. Και εδώ επειδή μπορεί να συγκινηθώ… Καλημέρα, Ελλάδα».
Λίγο νωρίτερα, στο πλατό της εκπομπής είχαν βρεθεί η Νάντια Μπουλέ και ο Θανάσης Πάτρας, οι οποίοι καλούνται να πάρουν τη σκυτάλη και να καλύψουν το κενό για light ενημέρωση και πρωινή ψυχαγωγία από την επόμενη εβδομάδα και μέσα από την εκπομπή “Elatte”.
Μάλιστα, η νεαρή παρουσιάστρια είχε σπεύσει να ζητήσει συμβουλές από τον Γιώργο Παπαδάκη. «Πείτε μου το top-3 των συμβουλών που θα δίνατε σε κάποιον», του ζήτησε και εκείνος της απάντησε: «Καλές σχέσεις με τους συνεργάτες, καλές σχέσεις μεταξύ σας και μία τρίτη συμβουλή προς εσένα Νάντια: Φά’ τους γιατί θα σου φάνε την εκπομπή». Αυτό το τελευταίο ο παρουσιαστής το είπε χαριτολογώντας και κοιτάζοντας τη Ντόρα Κουτροκόη και τον Γιώργο Παγάνη που θα υποστηρίζουν δημοσιογραφικά την εκπομπή της Νάντιας Μπουλέ και του Θανάση Πάτρα.

Γέφυρα 43 χλμ στην θάλασσα ….ένα σύγχρονο θαύμα!

Άλλο ένα θαύμα το οποίο μπορεί να μην έγινε σε 7 ημέρες αλλά σε 4 χρόνια από τους Κινέζους. Η γέφυρα 43 ολόκληρων χιλιομέτρων εκμηδενίζει αποστάσεις και δεν συνιστάται σε όσους έχουν ένα πρόβλημα να μην έχουν γη κάτω απ' τα πόδια τους....
Η γέφυρα εγκαινιάστηκε την Πέμπτη και για να κατασκευαστεί χρειάστηκαν:
- 450 χιλιάδες τόνοι χάλυβα,
- 2,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μπετόν
και πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Είναι όλη χτισμένη στην θάλασσα και ενώνει το λιμάνι της πόλης Qingdao, που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, με το νησί Huangdao και το αεροδρόμιο Qimgdao-Liuting. Όλη η διαδρομή, θα γίνεται στην κυριολεξία πάνω από το νερό. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, η γέφυρα έχει μήκος 43 χιλιομέτρων, είναι η μεγαλύτερη του είδους της και στηρίζεται πάνω σε πέντε χιλιάδες στήλες. Το έργο ολοκληρώθηκε σε μόλις 4 χρόνια! Την γέφυρα, η οποία είναι φτιαγμένη για ν' αντέξει σε σεισμό 8 ρίχτερ, θα διασχίζουν καθημερινά 30.000 αυτοκίνητα. Με την γέφυρα, η απόσταση από την πόλη προς το νησί μειώνεται κατά 30 χλμ ή κατά 20 λεπτά.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ - Τράκαραν ... μέσα σε βενζινάδικο!

Πόσες είναι οι πιθανότητες να τρακάρει κανείς ... μέσα σε ένα βενζινάδικο; Λίγες;
Μάλλον εξαίρεση αποτέλεσαν οι δύο άνδρες που χθες το βράδυ τράκαραν στην επαρχιακή οδό Ρεθύμνου - Σπηλίου, ο ένας μπαίνοντας και ο άλλος ... βγαίνοντας από πρατήριο υγών καυσίμων!
Ένας 52χρονος, με συνοδηγό μια 65χρονη γυναίκα πήγε να μπει στο βενζινάδικο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με αντιθέτως διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένας 49χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά τόσο ο 52χρονος και η συνοδηγός τους, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης: Cretalive

Ο Τύπος της Μεσσηνίας της 2 -7 - 2011 !


Ελιξίριο μακροζωίας από το… Νησί του Πάσχα

Σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, στο Νησί του Πάσχα, ανακαλύφθηκε όπως φαίνεται το ελιξίριο της ζωής. Ο λόγος για το φάρμακο rapamycin, γνωστό και ως «φάρμακο της νεότητας», το οποίο βρίσκεται σε αφθονία στο έδαφος του μυστηριώδους Νησιού. ..
Συγκεκριμένα, η ραπαμυκίνη είναι προϊόν ενός βακτηρίου εν ονόματι Streptomyces hygroscopicus, το οποίο ανακαλύφθηκε στην αρχή της δεκαετίας του ’70 σε δείγμα εδάφους του Νησιού. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως αντιμυκητιακό, αλλά σύντομα διαπιστώθηκε ότι είχε ισχυρές ανοσοκατασταλτικές ιδιότητες.
Πρόσφατα, χρησιμοποιήθηκε πειραματικά σε παιδιά τα οποία έπασχαν από το Σύνδρομο Προγηρίας Hutchinson-Gilford (HGPS), μια σπάνια γενετική ασθένεια η οποία επιταχύνει την διαδικασία της γήρανσης προκαλώντας τον θάνατο ακόμα σε ηλικία 12 ετών από γηρατειά.
Το Σύνδρομο αυτό προκαλείται από μια «ύπουλη» διαδικασία κατά την οποία μια πρωτεΐνη, η προγερίνη, αναπαράγεται σε κάθε κύτταρο του σώματος, προκαλώντας πρόωρη γήρανση.
Δρώντας κατά του Συνδρόμου, η ραπαμυκίνη «καθάρισε» τα κύτταρα από την προγερίνη, αφήνοντάς τα υγιή. Ερευνητές από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του πρωτοπόρου γενετιστή επιστήμονα Francis Collins, αναμένεται να αρχίσουν να εξετάζουν κατά πόσο το φάρμακο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα, μετά την ανακάλυψη ομοιοτήτων ανάμεσα στο Σύνδρομο Προγηρίας και την φυσιολογική διαδικασία γήρανσης.
Προς το παρόν, η ραπαμυκίνη χρησιμοποιείται ήδη για την ανοσοκαταστολή σε μεταμοσχεύσεις οργάνων. Ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Dimitri Krainc, δήλωσε: «Ακόμα και η ελάχιστη ενεργοποίηση αυτού του ‘συστήματος αντιγήρανσης’ μπορεί να επεκτείνει την διάρκεια ζωής των κυττάρων και των οργάνων μας»..in2life.gr

Οικονομική ενίσχυση για τους πυρόπληκτους της Ηλείας !!

Ποσό 750.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε δωρεάν κρατική αρωγή σε πυρόπληκτους της Ηλείας και της Αιγιάλειας εστάλη σήμερα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο ΤΑΣ Πατρών και στο ΤΑΠ Πύργου.
Από τα 750.000 ευρώ, τα 500.000 ευρώ προορίζονται για δικαιούχους του ΤΑΠ Πύργου και τα υπόλοιπα 250.000 ευρώ για δικαιούχους από την περιοχή της Αιγιάλειας.
Τα χρήματα αυτά αποτελούν καταβολή έναντι των συνολικών υποχρεώσεων του Υπουργείου Υποδομών προς τους πυρόπληκτους των δυο περιοχών και από την Δευτέρα, όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος του ΤΑΣ Πατρών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκταμίευση τους προς τους δικαιούχους.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν ξεχνά την μεγάλη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στις πυρόπληκτες περιοχές και με διαρκή πίεση προς τα αρμόδια Υπουργεία επιχειρούμε, σχεδόν σε καθημερινή βάση και σε πείσμα της κακής οικονομικής συγκυρίας, να ρυθμίσουμε αυτή την μεγάλη εκκρεμότητα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας : Dete.gr

"Η καμαριέρα παραδέχτηκε ότι… είπε ψέματα" !!

Η γυναίκα που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο Συμβούλιο των Ενόρκων που εξέταζε την υπόθεση αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα των γεγονότων, αναφέρει η εισαγγελία της Νέας Υόρκης σε επιστολή της προς τους συνηγόρους του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.
Η 32χρονη καμαριέρα είχε δηλώσει στους εισαγγελείς και στους ενόρκους ότι μετά την επίθεση βγήκε στο διάδρομο του 28ου ορόφου του ξενοδοχείου, όπου βρισκόταν η σουίτα του Στρος-Καν, τον περίμενε να φύγει και κατόπιν ενημέρωσε τον προϊστάμενό της για το τι συνέβη.
Έκτοτε όμως "παραδέχτηκε ότι αυτή η εξιστόρηση ήταν ψευδής και ότι μετά το επεισόδιο στη σουίτα 2806 (σ.σ. η σουίτα του Στρος-Καν) καθάρισε ένα γειτονικό δωμάτιο, στη συνέχεια επέστρεψε στη σουίτα 2806 και άρχισε να την καθαρίζει προτού καταγγείλει το περιστατικό στον επόπτη", σημειώνεται στην επιστολή.
Ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς δήλωσε πάντως στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές "θα συνεχίσουν την έρευνά τους" μέχρι να αποκαλύψουν όλα τα γεγονότα.

Παντρεύτηκαν ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό με την Σαρλίν Γουίτστοκ

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και η Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια της κολύμβησης Σαρλίν Γουίτστοκ ενώθηκαν την Παρασκευή με τα δεσμά του γάμου σε τελετή που έγινε στο πριγκιπικό παλάτι του Μονακό.
Μετά τους όρκους που αντάλλαξε με τον 53χρονο Αλβέρτο, η 33χρονη πήρε τον τίτλο της πριγκίπισσας Σαρλίν του Μονακό.
Τον πολιτικό γάμο του ζευγαριού τέλεσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου Φιλίπ Ναρμίνο στην Αίθουσα του Θρόνου του παλατιού, ενώ το Σάββατο θα γίνει και ο θρησκευτικός γάμος.
Περίπου 90 προσκεκλημένοι παρακολούθησαν από κοντά το ζευγάρι να ανταλλάσσει όρκους στον πρώτο πριγκιπικό γάμο που γίνεται στο Μονακό μετά το γάμο του πρίγκιπα Ρενιέ με την θρυλική ηθοποιό Γκρέις Κέλι το 1956.
Ο γάμος μεταδόθηκε απευθείας από γιγαντοοθόνες σε όλη τη χώρα. in.gr

Η ομηρία του βουλευτή έληξε με... ξύλο, γιαούρτια και αυγά !!

Πάνω από δυο ώρες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης παρέμεινε εγκλωβισμένος μετά το επεισόδιο με αγανακτισμένο πολίτη σε κεντρική πλατεία της Λαμίας.
Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που προσπάθησε να φυγαδεύσει τον Νίκο Τσώνη, ο βουλευτής δεν γλύτωσε από το μένος των αγανακτισμένων πολιτών.
Μόλις βγήκε άρχισαν να πέφτουν βροχή αυγά, γιαούρτια, μπουκάλια με νερό, καφέδες, ενώ δέχτηκε και χτυπήματα στο πρόσωπο και στα πόδια.
Από τα "πυρά" δεν γλύτωσαν ούτε οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν, αλλά ούτε και οι δημοσιογράφοι...
Αυτό που σχολιάστηκε πάρα πολύ αρνητικά από τους αγανακτισμένους πολίτες, αλλά και άλλους που παρακαλουθούσαν για πάνω από 2 ώρες τα επεισόδια και την "ομηρία" του βουλευτή ήταν η ισχυρή αστυνομική δύναμη. <<Έφεραν όλη την αστυνομική δύναμη της Φθιώτιδας να φυλάξει τον βουλευτή. Είδα αστυνομικούς από τη Στυλίδα, από την τροχαία αυτοκινητοδρόμων και όλη την ΟΠΚΕ. Οι αστυνομικοί είναι για να φυλάνε τους πολίτες και τα απομακρυσμένα χωριά και όχι τους επίσημους>> είπε χαρακτηριστικά στο LamiaReport παρευρισκόμενος πολίτης.
Το επεισόδιο:
Λίγο μετά τις 8.00΄το βράδυ όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης πήγε να μπει σε κεντρικό κτίριο στην πλατεία Ελευθερίας στον 4ο όροφο όπου συνεδρίαζε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, ένας αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε τον βουλευτή και του είπε: "Εσύ είσαι που ψήφισες το μεσοπρόθεσμο με βαριά καρδιά?... και τον έφτυσε...
Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες ο βουλευτής τον άρπαξε από το λαιμό και τον έσπρωξε, φωνάζοντας "θα σε γα.... ρε κωλόπαιδο" Στη συνέχεια ενεπλάκησαν και άλλοι πολίτες που γιουχάριζαν και έβριζαν τον βουλευτή, ο οποίος την ώρα που έφευγε γρήγορα για να μπει στο κτίριο, δέχτηκε καφέδες, μπουκάλια και αυγά.
Ο Νίκος Τσώνης είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που είπε στη Βουλή την ιστορία με τον "ψηφοφόρο Δημητράκη".
Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.
Μέχρι και αυτή την ώρα ο βουλευτής και τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένα στον 4ο όροφο και απέξω οι αγανακτισμένοι πολίτες φωνάζουν συνθήματα κατά του βουλευτή και του ΠΑΣΟΚ.

Ξεκινάει η απογραφή συνταξιούχων ΙΚΑ

Αρχίζει από την 1η Ιουλίου η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ στις Τράπεζες από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους.
Η διαδικασία αυτή η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και ο συνταξιούχος είναι υποχρεωμένος να προσέλθει αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας: Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. Το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων.
Επισημαίνεται, ότι σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση -θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής- να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο υποκατάστημα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και όχι στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.
Εκτός από το μέτρο της φυσικής παρουσίας του συνταξιούχου, προωθείται διάταξη με την οποία στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που συντάσσονται θα αναγράφονται επιπλέον ο ΑΦΜ, ο ΑΔΤ και ο ΑΜΚΑ του θανόντος.
Το μέτρο αυτό έχει σκοπό τη μηναία ενημέρωση του μητρώου των συνταξιούχων με τους θανάτους, ώστε οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να προβαίνουν εγκαίρως στη διακοπή της συνταξιοδότησης των θανόντων.

Το Σαράντα Παλικάρια ήταν από τη... Μεσσηνία

ΙΝFΟ - Μεσσηνία, ΤόποςΧρόνος- Άνθρωποι, Εκδ. Μίλητος, σελ. 740, τιμή: 180 ευρώ
Από τους Ντρέδες έως τα Σαράντα Παλικάρια και το θησαυροφυλάκιο - φυλακή της αρχαίας Μεσσήνης, ένα δίτομο έργο μας ταξιδεύει στα 8.000 χρόνια ιστορίας και τις αθέατες πλευρές της Μεσσηνίας
Πατρίδα του σοφού βασιλιά Νέστορα και του «Παρθενώνα» της Πελοποννήσου - του ναού του Επικουρίου Απόλλωνος. Στα σπλάγχνα της κρύβεται η καλύτερα σωζόμενη ελληνιστική πόλη στην Ελλάδα, η αρχαία Μεσσήνη. Είδε Φράγκους και Βενετούς να την κατακτούν και σεισμούς να τη σαρώνουν, αλλά κατάφερε να βγει αλώβητη. Η γη της Μεσσηνίας αποκαλύπτει την ιστορία τηςπου μετρά 8.000 χρόνια- μέσα από 740 σελίδες, εμπεριστατωμένα κείμενα (υπογράφει πλειάδα επιστημόνων) και πλήθος έγχρωμων και εντυπωσιακών (αερο)φωτογραφιών. Ιστορία και αρχαιολογικοί χώροι, κοινωνία και οικονομία χωρούν στον πρώτο τόμο, ενώ στον δεύτερο προτείνεται ένα οδοιπορικό στον τόπο και τον χρόνο (χωρίς να αποφεύγονται ορισμένες επαναλήψεις), μέσα και από έθιμα, τοπωνύμια, χαρακτηριστικές προσωπικότητες του κάθε τόπου που καταθέτουν τις μαρτυρίες τους-παρ΄ ότι λείπουν αναφορές σε προσωπικότητες που έχουν καταγωγή από την περιοχή όπως η Μαρία Κάλλας (από τον Μελιγαλά) ή ο Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Τσικλητήρας (από την Πύλο).
Ανάμεσα σε εκείνα που λίγοι γνωρίζουν για τη Μεσσηνία και «αποκαλύπτονται» στη δίτομη έκδοση είναι:
Η ονομασία της Καλαμάτας: Προέρχεται πιθανόν από τη γειτονική αρχαία πόλη Καλάμαι. Άλλη άποψη θέλει το όνομα να οφείλεται στην εικόνα του βυζαντινού μοναστηριού της Παναγίας Καλαμάτας, στον λόφο του κάστρου. Από πού ήταν τα Σαράντα Παλικάρια που πάνε να πατήσουνε την Τροπολιτσά: Από τη Λεβαδιά, την περιοχή ανάμεσα στους Κωνσταντίνους και το Διαβολίτσι, που τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ήταν γνωστή ως Ιμπλάκια που σήμαινε κρατικά κτήματα του Σουλτάνου και ήταν λιβαδότοπος.
Η γιορτή του Αρουσαλιού: έθιμο που τηρείται στο χωριό Αυλώνα Τριφυλίας και έχει αρχαία καταγωγή. Πρόκειται για αποχαιρετιστήριο γεύμα των ψυχών την ημέρα της Πεντηκοστής και περιλαμβάνει κρέας, ψωμί, τυρί και πίτες.
Οι κρητικοί της Μεσσηνίας: Οι κάτοικοι του Φοινικούντα προήλθαν από τον οικισμό της Λαχανάδας και ήταν Κρήτες πρόσφυγες που έφευγαν ύστερα από κάθε επανάσταση.
Το έρημο χωριό: Το Πέρα, στις πλαγιές του Λυκοδήμου, ρημάζει απείραχτο ως ανοιχτό μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
Το «θαύμα» της Αγίας Θεοδώρας: Μια συστάδα δένδρων φυτρώνει μέσα από τη στέγη και τους τοίχους του μικρού ναού στα σύνορα με την Αρκαδία.
Η Καρδαμύλη, το επίνειο της Σπάρτης κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο δεν έχει αλλάξει ονομασία εδώ και 3.000 χρόνια.
Ντρέδες ήταν το προσωνύμιο των οπλαρχηγών της περιοχής της Τριφυλίας, που σημαίνει άντρες σκληροτράχηλοι και ανυπότακτοι. ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΣΟΚ- Αποδοκιμάζουμε τις ακραίες ενέργειες απ΄όπου και αν προέρχονται !

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όλοι, απαιτείται να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα.
Πρώτιστο μέλημα όλων οφείλει να είναι η προάσπιση της Δημοκρατίας και η απρόσκοπτη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και των εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού λαού.
Αυτή η αναγκαία για τη χώρα συνθήκη, αφορά ιδιαιτέρως τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ευρώπη, έχουν πληρώσει ακριβά, ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, βίαιες ενέργειες που εκδηλώθηκαν δήθεν στο όνομα των λαών.
Εμπρηστικές ανακοινώσεις, με τις οποίες χαρακτηρίζεται ο Πρωθυπουργός «αρχιστράτηγος των εχθρών», η καταστροφή γραφείων Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, ο προπηλακισμός βουλευτών, όπως και ο αποκλεισμός των σπιτιών τους, είναι ενέργειες ακραίες, απαράδεκτες, καλλιεργούν κλίμα βίας και δεν μπορεί παρά να είναι απολύτως καταδικαστέες από όλους τους δημοκράτες πολίτες.
Δημοκρατία και βία είναι έννοιες ασύμβατες.
Κάθε άλλη ερμηνεία επιχειρεί απλώς να δικαιολογήσει σκοπιμότητες που δεν υπηρετούν τη Δημοκρατία, τους πολίτες, το δημόσιο συμφέρον.
Γι’ αυτό, καταδικάζουμε με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πράξεις βίας ή απειλής χρήσης βίας, από όπου κι αν προέρχονται, εναντίον όποιου και αν στρέφονται.
Όλοι κρινόμαστε καθημερινά από το αν στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν, ιδιαιτέρως αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα ώρες.

1.7.11

Προσφυγή στο ΣτΕ από τον Δήμο Καλαμάτας για το Γ.Π.Σ.

Κατατέθηκε στο ΣτΕ σήμερα 1η Ιουλίου προσφυγή του Δήμου Καλαμάτας, με την οποία ζητείται η ακύρωση του Γ.Π.Σ.
Ο Δήμος Καλαμάτας με την προσφυγή του στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Δίδεται στη δημοσιότητα το κείμενο της προσφυγής και τονίζεται ότι θα υπάρξει και συμπληρωματικό κείμενο.
Το δεύτερο θα αφορά κυρίως τις περιοχές της λεκάνης του Νέδοντα και της Δυτικής Παραλίας.

Έστελνε sms από το κινητό του για να κρατήσει μυστικό το θάνατό του!

Επί τέσσερις μήνες έκρυβε το θάνατό του αρραβωνιαστικού της από τη μητέρα και τα αδέλφια του, στέλνοντας μηνύματα από το κινητό του τηλέφωνο!
Τώρα η «τερατώδης» προσπάθειά της να κρατήσει μυστικό το μοιραίο γεγονός αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται αίτηση αμφισβήτησης της διαθήκης για την τεράστια περιουσία του νεκρού.
Οι συγγενείς του αποβιώσαντα την κατηγορούν ότι συνωμότησε με τον κληρονόμο, προφανώς για να λάβει μερίδιο από την κληρονομιά.
Ο λόγος για μια Βελγίδα δικηγόρο, που ήταν η αρραβωνιαστικιά ενός από τους πιο επιφανείς δικηγόρους της Βρετανίας, του Owen Davies, ο οποίος απεβίωσε στις 26 Νοεμβρίου του 2008, από καρδιακή προσβολή, που υπέστη ενώ παρακολουθούσε ένα συνέδριο στο Παρίσι.
Ο Davies με τη διαθήκη του άφησε μοναδικό του κληρονόμο μιας περιουσίας 800.000 στερλινών σε ένα θείο του, εξέλιξη που κακοφάνηκε στη μητέρα και στα τρία αδέλφια – δύο αδελφούς και μια αδελφή- του αποβιώσαντα, οι οποίοι προσέφυγαν στη Βρετανική Δικαιοσύνη.
Η οξύτατη διαμάχη για την περιουσία του Davies εκτυλίχθηκε την Πέμπτη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, το οποίο θα κρίνει αν είναι έγκυρη η διαθήκη με την οποία ο αποβιώσας αφήνει όλα του τα περιουσιακά στοιχεία στο θείο του Clive Vernon Davies, που ήταν το μόνο μέλος της οικογένειας που ενημερώθηκε για το θάνατο του ανιψιού του και ο μόνος εκ των συγγενών ο οποίος παρακολούθησε τη μυστική κηδεία.
Τα αδέλφια του Davies και η μητέρα του, από την άλλη πλευρά, ισχυρίζονται ότι η διαθήκη είναι άκυρη και ότι, επειδή ο αποβιώσας ήταν κάτοικος Βελγίου, η περιουσία του θα πρέπει να διέπεται από το Βέλγικο δίκαιο – που σημαίνει ότι θα ωφεληθούν από την περιουσία του
Κατά την ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκε ότι η μνηστή του πλούσιου δικηγόρου η 45χρονη Βελγίδα Natalie de Vleeschauwer, που είναι, επίσης, δικηγόρος κρατούσε μυστικό το θάνατο του αρραβωνιαστικού της από τα αδέλφια και τη μητέρα του.
Μάλιστα, όταν ένας εκ των αδελφών έστειλε μήνυμα, μετά το θάνατο του δικηγόρου, για να ρωτήσει τον Owen αν θα έρθει στην Αγγλία για να παρακολουθήσουν μαζί μια εκδήλωση, εκείνη έστειλε sms με το κινητό του πεθαμένου αρραβωνιαστικού της, με το οποίο αρνήθηκε την πρόσκληση.
Έτσι, η μητέρα και τα αδέλφια του έμαθαν εντελώς τυχαία και μετά από τέσσερις ολόκληρους μήνες ότι ο άνθρωπός τους είχε αποβιώσει..
Η Βελγίδα μνηστή του Davies υποστήριξε στο δικαστήριο, όπως αναφέρει η Daily Mail, ο αποβιώσας σύντροφός της ήθελε η είδηση του θανάτου του να κρατηθεί μυστική.
Αλλά αρνήθηκε ότι υπήρχε συνωμοσία για να «εξαπατήσει» την οικογένεια του Davies , στέλνοντας το κείμενο από το τηλέφωνό του και παριστάνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ήταν ακόμα ζωντανός.
Επίσης, αρνήθηκε ότι είχε οποιοδήποτε οικονομικό ενδιαφέρον από την επίλυση της διαφοράς, αμφισβητώντας ότι είχε συμφωνία με την άλλη πλευρά για να αποκρύψει την είδηση του θανάτου του Davies.
Είπε ότι ο αρραβωνιαστικός της της είχε συζητήσει μαζί της για τη διαθήκη πριν το θάνατό του και γνώριζε ότι θα ευνοούσε τον Clive
Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι ο Davies δεν κατοικούσε στο Βέλγιο.

ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ – Προχωρούν σε χιλιάδες προσλήψεις !!

ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ….ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ  ΤΟΥΣ ;
4.000 προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας με... υπογραφή Πάγκαλου-Βενιζέλου
Εκεί που φαινόταν ότι θα γινόταν προσλήψεις με το σταγονόμετρο στα σώματα ασφαλείας, ξέσπασε ξαφνική θεομηνία με περισσότερες από 4.000 θέσεις!
Νωρίτερα έγινε γνωστή από το αρχηγείο της αστυνομίας η πρόσληψη, μέσω των πανελλαδικών, για 1.300 δόκιμους αστυφύλακες και 100 δόκιμους αξιωματικούς, χωρίς να αναγγελθεί ότι στο ... "υπόστρωμα" υπάρχουν άλλες 100 θέσεις για πρόσληψη αξιωματικών με ειδικά καθήκοντα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκδόθηκε χθες απόφαση του νέου υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που υπογράφεται από τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Ρέππα, με θέμα: "έγκριση για την κίνηση διαδικασιών πλήρωσης θέσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη", με την οποία αποφασίστηκε κι εγκρίθηκε ότι:
Α. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 1.500 κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού ως εξής:
- δόκιμοι αστυφύλακες 1.300
- δόκιμοι υπαστυνόμοι 100
- αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων 100
Β. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 1.200 θέσεων ειδικών φρουρών με πενταετή θητεία στην αστυνομία των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31-12-2011.
Γ. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 750 θέσεων στη σχολή πυροσβεστών και 50 στην πυροσβεστική ακαδημία, των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31-12-2011.
Δ. την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 587 θέσεων στο λιμενικό σώμα ως εξής:
- δόκιμοι σημαιοφόροι 60
- ανθυποπλοίαρχοι τεχνικοί 40
- ανθυποπλοίαρχοι οικονομικών 5
- ανθυποπλοίαρχος ιατρός 1
- δόκιμοι αξιωματικοί 181
- δόκιμοι λιμενοφύλακες 300
των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31-12-2011.
newsit.gr

Συνεργασία αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή …Παραδέχεται ο Χρυσοχοίδης !

Ερώτηση στη Βουλή για την παραδοχή του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Mega σχετικά με συνεργασία μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με την ΕΛ.ΑΣ., την οποία διαπίστωσε όταν ανέλαβε το υπουργείο, κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Η καταγγελία του υπουργού έγινε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega (όπως έγραψε και το star. gr σε ανάρτησή του στα «παραπολιτικά») και ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε: «Παρέλαβα μια αστυνομία πλήρως διαλυμένη ... σας παραπέμπω στο παρακράτος που υπήρχε τότε μέσα στην Αστυνομία, όταν οι Χρυσαυγίτες και μια σειρά φασιστοειδών συμμετείχαν σε μια σειρά από ενέργειες και βοηθούσαν την Αστυνομία, και τους διώξαμε από κει και πέρα μαζί με τον σημερινό αρχηγό της Αστυνομίας τον έναν μετά τον άλλον».
Το πιο εντυπωσιακό ίσως είναι ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το φαινόμενο αυτό να συνεχίζεται και σήμερα. «Δεν το ξέρω, τίποτα δεν αποκλείω, μπορεί να έχει ουρά το φαινόμενο» δήλωσε!
Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρεται στην ερώτησή του «σε ομολογίες που προκαλούν πελώρια πολιτικά θέματα για το ρόλο και τις λειτουργίες, τουλάχιστον ορισμένων κλιμακίων της Αστυνομίας, αναδεικνύοντας παράλληλα πελώριες κυβερνητικές ευθύνες στο παρελθόν και σήμερα».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του ερωτά τον κ. Χρυσοχοΐδη καθώς επίσης τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, «ποιοί και πόσοι ήταν συγκεκριμένα -και με ονόματα- οι ακροδεξιοί που βοηθούσαν την Αστυνομία, ποιες ήταν οι ενέργειες της Αστυνομίας στις οποίες συμμετείχαν οι “Χρυσαυγίτες” και αν θα γίνει έρευνα και θα ασκηθούν διώξεις έστω και σήμερα».
Eρωτά ακόμα εάν σήμερα συνεχίζονται «παρακρατικές συνεργασίες της Αστυνομίας, παρόμοιες ή και ανάλογες σαν κι αυτές που κατήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ - ''Το λιμενικό δεν είχε πετρέλαιο και πέθανε ο πατέρας μου''!

Η σορός του άτυχου γέροντα βρέθηκε από εθελοντές, σύμφωνα με την οικογένεια του εκλιπόντος...
Αντιμέτωπη με την ανικανότητα και τον παραλογισμό του ελληνικού κράτος ήρθε η οικογένεια του 79χρονου Αντώνη Κούτρα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός την περασμένη Τετάρτη στην παραθαλάσσια περιοχή της Παναγοπούλας Αχαίας.
Ο 79χρονος είχε εξαφανιστεί από την προηγούμενη Παρασκευή 27 Ιουνίου και όπως καταγγέλλει μέσω του thebest.gr η εγγονή του εκλιπόντος Κατερίνα Ντούνη, η σορός του παππούς της βρέθηκε από συνάδελφο της. Και αυτό διότι, σύμφωνα με την Κατερίνα Ντούνη, το Λιμενικό δεν έκανε έρευνα από θαλάσσης, καθώς δεν είχε πετρέλαιο για τα πλωτά του σκάφη!
Αλλά ακόμη και την ώρα που εντοπίστηκε η σορός του 79χρονου μετά από μισής ώρα έρευνα στην περιοχή, από εθελοντή – συνάδελφο της κ. Ντούνη, το Λιμενικό δήλωσε αδυναμία να μεταφέρει τη σορό!
Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η εγγονή του εκλιπόντος, οι λιμενικοί αναζητούσαν να νοικιάσουν άλλο πλωτό μέσο από ιδιώτη, ώστε να γίνει η μεταφορά! Τελικά, λιμενικό, αστυνομία και ιατροδικαστής πήγαν στη δύσβατη παραθαλάσσια περιοχή που εντοπίστηκε ο 79χρονος, με τη βάρκα του εθελοντή, με την οποία και έγινε η μεταφορά του νεκρού στην ακτή!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η περιπέτεια της οικογένειας, που εκείνη την ώρα ζούσε δραματικές στιγμές, συνεχίστηκε με τη μεταφορά της σορού για να γίνει η νεκροψία.
Όπως καταγγέλλει η Κατερίνα Ντούνη, αν και ο ιατροδικαστής έδωσε εντολή η σορός να μεταφερθεί στο Νοσοκομείου του Ρίου για να κάνει τη νεκροψία, ο νεκρός βρέθηκε στο νοσοκομείου του Αιγίου, επειδή το ασθενοφόρο που είχε κληθεί, ήταν του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος!
Τελικά μετά από έντονες διαμαρτυρίες των συγγενών και μακρά αναμονή, η σορός του 79χρονου μεταφέρθηκε από γραφείο τελετών στο νεκροτομείο του Ρίου, το οποίο και ζήτησε – ως μη όφειλε σύμφωνα με την οικογένεια – αμοιβή! newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου