17.9.11

ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ; Παιχνίδι πολέμου με σκηνικό τη Λήμνο!

Κυκλοφόρησαν στο Youtube trailers απο ένα καινούργιο παιχνίδι μάχης, με πραγματικά γραφικά και τοπία απο το νησί της Λήμνου.
Απο τη μία είναι διασκεδαστικό να παίζεις μέσα σε γνώριμα τοπία, απο την άλλη όμως σε βάζει σε σκέψεις για τον αν είναι απλή σύμπτωση. Θα δείξει...
Πρόκειται για το παιχνίδι ARMA III (ARMA 3) που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012.

ΠΑΡΤΥ - Τα χρυσά επιδόματα των στρατιωτικών ακολούθων !!

Μισθούς κατά πολύ μεγαλύτερους από εκείνους των υπουργών παίρνουν οι στρατιωτικοί ακόλουθοι! Σχεδόν τριπλασιάζεται το μηνιαίο εισόδημα των στρατιωτικών που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς εξακολουθούν να απολαμβάνουν επιδόματα και παροχές που ήδη έχουν κοπεί στους περισσότερους υπαλλήλους! Ετησίως τα Γενικά Επιτελεία δαπανούν περί τα 160 εκατ. ευρώ για θέσεις εξωτερικού!
Με την «ελίτ» της στρατιωτικής διπλωματίας ασχολήθηκαν πρόσφατα, όπως αναφέρει η imerisia.gr, οι ελεγκτές της τρόικας, καθώς παρατήρησαν ότι ενώ το υπουργείο Αμυνας είχε ανακοινώσει περικοπή 50% των θέσεων εξωτερικού, οι δαπάνες μειώθηκαν μόλις 1,5%!!
Η τρόικα, εξετάζοντας ενδελεχώς τη μισθοδοσία των στρατιωτικών που υπηρετούν στο εξωτερικό, διαπίστωσε ότι εκτός από τον κανονικό μισθό τους λαμβάνουν:
- Επιπλέον δύο μηνιαία επιδόματα υπηρεσίας στην αλλοδαπή (4.500-5.500 ευρώ). Ενα κατά την εγκατάστασή τους στο εξωτερικό και άλλο ένα κατά τον επαναπατρισμό τους!
- Επίδομα αλλοδαπής σε ποσοστό έως και 95% επί του επιδόματος αλλοδαπής του Ελληνα πρέσβη στη χώρα μετάβασης.
- Επίδομα στέγης ίσο με το 10-30% του επιδόματος αλλοδαπής του πρέσβη.
- Επίδομα τέκνων ίσο με τα ακόλουθα ποσοστά επί του επιδόματος αλλοδαπής του πρέσβη τής εκάστοτε χώρας:
* 8% για κάθε τέκνο ηλικίας μέχρι 6 ετών.
* 12% για κάθε τέκνο ηλικίας από 7 μέχρι 12 ετών.
* 16% για κάθε τέκνο ηλικίας από 13 μέχρι 18 ετών ή 24 ετών, εφόσον αποδεδειγμένα φοιτά σε ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Το εξωφρενικό που διαπίστωσε η τρόικα είναι ότι τα παραπάνω ποσά καταβάλλονται ανεξάρτητα από το αν τα παιδιά συνοικούν στο εξωτερικό με το στέλεχος. Διαπιστώθηκε ότι σε παρά πολλές περιπτώσεις τα παιδιά βρίσκονται στην Ελλάδα και ο ένστολος πατέρας εισπράττει το επίδομα τέκνων εξωτερικού! Δηλαδή πάνω από 1.500 ευρώ για δύο τέκνα!!
- Τα έξοδα μετακίνησης των ιδίων και των μελών της οικογένειάς τους.
Οι δαπάνες μεταφοράς της οικοσκευής τους. Συνήθως ένα στέλεχος μπορεί να δικαιολογήσει ένα ποσό που κυμαίνεται από 15.000 μέχρι 25.000 ευρώ για μεταφορά της οικοσκευής από το εσωτερικό στο εξωτερικό και το ίδιο ποσό για την επιστροφή του ανάλογα με τον βαθμό, την οικογενειακή κατάσταση και τον όγκο της οικοσκευής (κυβικά μέτρα).

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Βενιζέλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχε νωρίτερα το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών.Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και τις κρίσιμες ώρες ενόψει της υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Ακυρώνεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Αναβολή του προγραμματισμένου ταξιδιού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε πριν από λίγο.
Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επισκεψή του στις ΗΠΑ"

Βάζουν ...χέρι και στους πολιτικούς γάμους!

Μετά το περιβόητο τέλος ακινήτων, σήμερα έγινε ευρέως γνωστό και νέο «χαράτσι», αυτή τη φορά στους πολιτικούς γάμους, το οποίο επιβάλλουν πολλοί Δήμοι της χώρας. Πρόκειται για ειδικό τέλος ύψους (από 30 έως 160 ευρώ) για τους πολιτικούς γάμους το οποίο εντάσσεται στα ανταποδοτικά τέλη. Για την απόφασή τους αυτή, οι Δήμοι επικαλούνται την αύξηση των λειτουργικών εξόδων τους λόγω της κατακόρυφης αύξησης των πολιτικών γάμων εξαιτίας της κρίσης,
Όπως αναφέρει Το Έθνος, για να δικαιολογήσουν το τέλος γάμου οι τοπικοί άρχοντες συνοδεύουν τη γαμήλια τελετή με μια σειρά από παροχές, (ζωντανή μουσική, οπτικοακουστικά εφέ κα).
Το «τέλους γάμου» οδηγεί τους νεόνυμφους να τελούν τον πολιτικό τους γάμο σε Δήμους εκτός τον τόπων κατοικίας τους, όπου δεν υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση εκτός από τα παράβολα των 36 ευρώ που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Σκηνικό πολέμου στήνουν οι Τούρκοι στη Μεσόγειο

Σε απόλυτη ετοιμότητα, για κάθε ενδεχόμενο, βρίσκονται Αθήνα - Λευκωσία ύστερα από τις προκλήσεις και τις απειλές της Αγκυρας σχετικά με την εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι η Αγκυρα προτίθεται να συνάψει «συμφωνία» οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με τα Κατεχόμενα. Κλιμακώνοντας δε τις προκλήσεις η Τουρκία ανακοίνωσε έρευνες από νορβηγικό πλοίο σε περιοχή που επικαλύπτει και την ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του Καστελόριζου. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας δήλωσε σχετικά με την τουρκική ανακοίνωση για έρευνες από το νορβηγικό πλοίο «Bergen Surveyor»:
«Νωρίτερα σήμερα εξεδόθη τουρκική αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο “Bergen Surveyor” και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου. Δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή. Ταυτόχρονα δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στο Οσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κυπριακού σταθμού Sigmalive, λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι έφθασε η πλατφόρμα της Noble Energy στο οικόπεδο 12.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από την ερχόμενη Τετάρτη όλα θα είναι έτοιμα για να αρχίσει η γεώτρηση, κάτι που έχει εξοργίσει τους Τούρκους, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό ΥΕΘΑ, με πολεμικά σκάφη βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα νοτίως του Καστελόριζου με εντολές να αποπλεύσουν ανά πάσα στιγμή. Από το ελληνικό Πεντάγωνο αναφέρουν πως τα τουρκικά πλοία αναμένουν διαταγή για απόπλου με εντολή να φτάσουν μέχρι το οικόπεδο 4 της ΑΟΖ της Κύπρου, μεταξύ Πάφου και Καστελόριζου.

Αλβανοί έσκισαν τη σημαία στην πλατεία του χωριού!

Ανάστατο το χωριό απο την προκλητική ενέργεια !
Νιοχώρι Κυλλήνης: Αλβανοί έσκισαν τη σημαία στην πλατεία του χωριού Ανάστατο το χωριό απο την προκλητική ενέργεια
Τρεις υπηκόους Αλβανίας κατήγγειλε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου Κυλλήνης, ως τους δράστες βεβήλωσης του εθνικού μας συμβόλου στην πλατεία του χωριού. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών πριν από λίγη ώρα, από τον πρόεδρο του χωριού Νίκο Ψυχογιό, με βάση μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, στις 4,30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τρία άτομα υπήκοοι Αλβανίας, κατέβασαν την Ελληνική σημαία από τον ιστό στην πλατεία του Νεοχωρίου.
Οι τρεις δράστες – εκ των οποίων οι δύο είναι γνωστοί με τα μικρά τους ονόματα – εν χορώ έσκισαν τη σημεία και την πέταξαν στο σημείο. Οι αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν αμέσως τον πρόεδρο του χωριού που μάζεψε τη σημαία, όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες.
Στο χωριό επικρατεί αναβρασμός μετά, ενώ οι δράστες αναζητούνται. Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα ο ένας διαμένει στο χωριό και ο άλλος στο Βρανά, ενώ για τον τρίτο δεν υπάρχουν στοιχεία.thebest.gr

Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης στη Μεσσήνη!!

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και επισημότητα, η πόλη της Μεσσήνης θα υποδεχθεί για μια ακόμη χρονιά την θαυματουργό εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βουλκανιωτίσσης, εκ της Ιεράς Μονής Βουλκάνου. Κατά το έθος, το εσπέρας της 19ης Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινή Θεία Λειτουργία , ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ Β΄.
Εν συνεχεία εν λιτανευτική πομπή η Ιερά Εικών θα περιέλθει δια των χωρίων Λάμπαινας, Βουρναζίου, Εύας, Τριόδου, Καρτερολίου και θα καταλήξει στην πόλη της Μεσσήνης περί ώραν 10ην πρωϊνήν. Θα ακολουθήσει Λιτάνευσις, προεξαρχόντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κώου & Νισύρου κ. Ναθαναήλ και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, εις τους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης και θα εναποτεθεί στο εν Μεσσήνη Ιερόν Μετόχιον της Ζωοδόχου Πηγής επί οκταήμερον προσκύνημα.

Ερώτηση Κουσελά για τον έλεγχο των εισαγωγών ελαιόλαδου !

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία ζητά να γίνουν έλεγχοι ιχνηλασιμότητας στο εισαγόμενο ελαιόλαδο από τη Γερμανία και άλλες χώρες και να ληφθούν μέτρα ολοκληρωμένης προβολής, πιστοποίησης και αξιοποίησης του εγχώριου ελαιόλαδου, προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών, για να μη φτάνει η Ελλάδα να εισάγει ελαιόλαδο, άγνωστης προέλευσης και προσμίξεων, ακόμα και από χώρες που δεν έχουν καθόλου παραγωγή.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 2010 η χώρα μας εισήγαγε από τη Γερμανία ελαιόλαδο συνολικής αξίας 1,5 εκατ. Ευρώ, το οποίο διοχετεύθηκε στην αγορά, το οποίο διακινήθηκε κυρίως μέσω ξένων αλυσσίδων τροφίμων. Επίσης, εισήγαγε ελαιόλαδο αξίας 6 εκ. ευρω από την Ισπανία και 5 εκ. ευρώ από την Ιταλία.
Είναι γνωστό ότι μεγάλο μέρος της ελληνικής παραγωγής, που είναι εξαιρετικής ποιότητας, εξακολουθεί, δυστυχώς, να εξάγεται «χύμα» σε άλλες χώρες, όπου αναμιγνυόμενο με άλλα έλαια, ενδεχομένως χαμηλότερης ποιότητας, επανεισάγεται τυποποιημένο.
Το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο να εισάγουμε ελαιόλαδο από τη Γερμανία, μια χώρα που δεν έχει καθόλου ελαιοπαραγωγή, αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθεί να έχει η τυποποίηση και η προβολή ενός κατ’ εξοχή ποιοτικού και επώνυμου προϊόντος της χώρας μας, καθώς και τις απώλειες που έχουν οι εγχώριοι ελαιοπαραγωγοί σε εισόδημα, αφού πωλούν «χύμα» σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή.
Επι πλέον, όπως επισημάνθηκε από τη ΓΕΣΑΣΕ, το εισαγόμενο ελαιόλαδο από τη Γερμανία, όπου η κανονική τιμή του κανονικά ξεπερνά τα 17 ευρώ το λίτρο, διακινήθηκε τυποποιημένο στην εγχώρια αγορά με τιμές 4,5 ευρώ το λίτρο, κάτι που προκαλεί υπόνοιες ότι ενδεχομένως να έχουν γίνει προσμίξεις με έλαια χαμηλότερης ποιότητας ή και σπορέλαια, γι’ αυτό ήδη η ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε να γίνουν έλεγχοι.
Επειδή ενδεχόμενη νόθευση του ελαιόλαδου δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό για τις ελαιοκομικές εκμεταλλεύσεις και δυσφημεί ένα κορυφαίο ποιοτικά προϊόν της χώρας μας και της Μεσσηνίας, απομειώνοντας το εισόδημα των παραγωγών και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία των καταναλωτών,
Επειδή χρειάζεται επειγόντως μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το ελαιόλαδο, που θα επιτρέψει στη χώρα μας να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος παραγωγών και καταναλωτών, ένα μοναδικό και υψηλής ποιότητας αγροτικό της προϊόν, για να μη φτάνει στο σημείο να...εισάγει ελαιόλαδο ακόμα και από χώρες που δεν παράγουν ελαιόλαδο,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Τι έλεγχοι έχουν γίνει στο ελαιόλαδο που εισήχθη στη χώρα μας από τη Γερμανία;
- Προτίθεται να προχωρήσει σε ελέγχους ιχνηλασιμότητας αυτών των ποσοτήτων και γενικότερα των ποσοτήτων που εισάγουμε από άλλες χώρες, για να ξέρει και ο καταναλωτής τι πραγματικά αγοράζει;
- Τέλος, τι μέτρα έχουν ληφθεί για την προώθηση της τυποποίησης και της προβολής του Ελληνικού ελαιόλαδου στο εξωτερικό, παράλληλα με την αναγκαία διεκδίκηση της ένταξής του σε χωριστή και πιστοποιημένη κατηγορία υψηλής ποιότητας, για την οποία να μην επιτρέπονται προσμίξεις; »

Γ. Λαμπρόπουλος - Σκανδαλο με ασθενοφορα ΕΚΑΒ-Ερρικος Ντυναν !

Στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων την 15-09-2011 ο κ. Λαμπρόπουλος Ιωάννης Βουλευτής Μεσσηνίας
Μέρος 1ο} Απονέμοντας τα εύσημα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ για τις θυσίες που καταβάλλουν κάθε μέρα, με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής τους ξεπερνώντας ακόμα και τα υλικοτεχνικά εμπόδια .Πρότεινε λύσεις για την βελτίωση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΕΚΑΒ, προσκαλώντας τους γενναιόδωρους επιχειρηματίες της χώρας μας για δωρεά, επικρίνοντας τους ''' τηλεοπρόβλητους ευεργέτες ''' που αποσκοπούν αποκλειστικά στην προσωπική τηλεπροβολή τους και στην φοροαπαλλαγή των τεράστιων επιχειρηματικών κερδών τους μέσω των δωρεών .
Μέρος 2ο} Αναφορά στην αμαρτωλή υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν και για την εισαγγελική έρευνα που πρότεινε ο ίδιος την 16-06-2011 στο βίντεο {12ο} Εισαγγελέας για Φαρμακευτικές & Ερρίκος Ντυνάν &{9ο}Προταση βομβα Λαμπροπουλου για Ερρικος Ντυναν

ΝΤΡΑΠΗΚΑ ..." Κόψαμε το ρεύμα από ανάπηρο πολέμου "

Καθημερινά στο Ηράκλειο συνεργεία της ΔΕΗ προχωρούν σε δεκάδες διακοπές ρευματοδότησης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
Το φαινόμενο αυτό αναμένεται να πάρει τεράστιες διαστάσεις με την είσπραξη του έκτακτου τέλους για τα ακίνητα μέσω της επιχείρησης.
Πραγματικά συγκλονιστική είναι η περίπτωση ενός ηλικιωμένου που διέμενε σε ένα παλιό σπίτι στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Το συνεργείο έκοψε το ρεύμα, όπως είχε εντολή. Πριν καλά-καλά αποχωρήσουν οι υπάλληλοι είδαν τον ένοικο του σπιτιού να βγαίνει από τον οντά της παλιάς κατοικίας.
«Τότε διαπιστώσαμε ότι είχε ένα πόδι. Δεν το ξέραμε. Μας φώναξε με όλη του τη δύναμη: «Το ένα μου πόδι το έδωσα για την πατρίδα μου. Και τώρα έρχεται η Ελλάδα και μου κόβει το ρεύμα». Αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορώ να τον ξεχάσω όσο ζω. Ειλικρινά ντράπηκα. Όμως δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς γιατί θα είχαμε κυρώσεις».
Σε άλλη περίπτωση, συνεργείο της ΔΕΗ αναγκάστηκε να κόψει το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με μικρά παιδιά. «Έκλαιγε η μάνα, έκλαιγαν και τα μικρά. Ο πατέρας άνεργος. Ούτε να μαγειρέψουν μπορούσαν, ούτε καν στο ψυγείο υπήρχε το γάλα των παιδιών. Τα μεγαλύτερα παιδιά διάβαζαν με το κεράκι. Τραγικές καταστάσεις. Τα λόγια δεν μπορούν να τις περιγράψουν : Cretalive

“Διεθνής ομπρέλα” για την Κύπρο – Στο Καστελόριζο η ένταση !

Γιατί ο Ερντογάν δεν μπορεί να αγγίξει τη Κύπρο! Ποια "ομπρέλα" τη προστατεύει.
Η “διεθνής ομπρέλα” που θα προστατεύσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στη Κύπρο και την οποί α επικαλέστηκε στις δηλώσεις του ο Κύπριος ΥΕΘΑ Δημήτρης Ηλιάδης,υπάρχει και θα αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική. Ο Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία το έχουν καταλάβει ήδη και γι΄ αυτό προσπαθούν πλέον να φέρουν την ένταση στο Καστελόριζο και το Αιγαίο,όπου αυτή η “ομπρέλα” ακόμη δεν έχει ανοίξει.Πρόκειται για τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων που θα προκύψουν από την άντληση του φυσικού αερίου στη Ν.Α Μεσόγειο.
Και δεν είναι μόνο τα χρήματα που θα προκύψουν. Αν οι εκτιμήσεις για τις ποσότητες που υπάρχουν επαληθευτούν έστω κι εν μέρει ,τότε το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης θα επιλυθεί σχεδόν ολοκλρωτικά.Και βέβαια υπάρχουν τα τεράστια συμφέροντα των Ισραηλινών και της αμερκανικής Noble Energy.
Δεν είναι τυχαίο ότι τεράστιοι επιχειρηματικοί όμιλοι από Γερμανία,Γαλλία και Βρετανία σχεδίαζουν ήδη τους αγωγούς για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Μπροστά σ΄ αυτά τα μεγάλα ενεργειακά συμφέροντα τι θα μπορούσε να κάνει ο Ερντογάν; Να βομβαρδίσει το γεωτρύπανο;
Συνεπώς δεν αποτέλεσε έκπληξη η επιστροφή του τουρκικού στόλου στο ναύσταθμο του Ακσάζ,όσο κι αν κάποιοι σε Ελλάδα και Κύπρο (!) επιμένουν να τον έχουν να πλέει στην Μεσόγειο!
Το ερώτημα είναι η Ελλάδα θα τολμήσει επιτέλους να ασχοληθεί και με τη δική της “ομπρέλα”;
Δυστυχώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει να εκτελέσει άλλες αποστολές...onalert.gr

Στα 2.020 MW ανήλθε η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση παρουσίασε η εγκατεστημένη ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του 2011 και ανήλθε σε 2.020 MW, εκ των οποίων νέα είναι τα 283 MW. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πρωταθλητές στην ανάπτυξη νέας ισχύος είναι τα αιολικά (τα οποία παραμένουν η κυρίαρχη μορφή ΑΠΕ με συνολική ισχύ 1.432 MW) και ακολουθούν τα φωτοβολταϊκά με 341 MW. Η εγκατεστημένη ισχύς από μικρά υδροηλεκτρικά ανέρχεται σε 206 MW και από βιομάζα σε 41 MW.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η εξέλιξη αυτή που αποδίδεται στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης που έγινε με το νέο θεσμικό πλαίσιο, θα έχει ως αποτέλεσμα να επιτευχθούν πολύ νωρίτερα από το 2014 οι στόχοι για ανάπτυξη των ΑΠΕ που έχουν τεθεί από την Ε.Ε.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, έχουν και τα στοιχεία που σηματοδοτούν περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ. Συγκεκριμένα, η ισχύς των αδειών εγκατάστασης ανέρχεται σε 1.900 MW, ενώ οι συμβάσεις αγοραπωλησίας σε 1.351 MW. Αναλυτικά, ανά τεχνολογία ΑΠΕ η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:
· Αιολικά: Aδεια εγκατάστασης έχουν 1.461 MW, ενώ με σύμβαση αγοραπωλησίας είναι 272 MW. Η επιδιωκόμενη αναλογία εγκατεστημένης ισχύος, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του 2010, για τα αιολικά είναι 4.000 MW το 2014 και 7.500 MW για το 2020. Λαμβάνοντας υπόψη την ισχύ των αιολικών με προσφορά σύνδεσης (3.320 MW) και με άδεια παραγωγής (18.432 MW), και οι δύο στόχοι αναμένεται να υπερκαλυφθούν.
· Φωτοβολταϊκά (πλην αγροτικών): Mε σύμβαση αγοραπωλησίας βρίσκονται 1.048 MW, που αν προστεθούν στην ισχύ που βρίσκεται σήμερα σε λειτουργία προσεγγίζουν τον στόχο του 2020, που είναι η εγκατάσταση 1.450 MW. Σημειώνεται ότι με άδεια εγκατάστασης είναι επιπλέον 348,5 MW, με προσφορά σύνδεσης 2.117 MW και με άδεια παραγωγής 1.947 MW.
· Φωτοβολταϊκά σε στέγες: Eχουν υλοποιηθεί έως τέλος Ιουνίου 3.351 αιτήματα, που εγχέουν στο σύστημα ισχύ 28,1 MW από μόλις 5,2 MW το 2010. Με προσφορά σύνδεσης βρίσκονται 7.998 αιτήματα (αντιστοιχούν σε 69,7 MW), ενώ τα νέα αιτήματα για σύνδεση στη ΔΕΗ φτάνουν τις 4.732 (27,8 MW).
· Αγροτικά φωτοβολταϊκά (100 kW): Από τις 373 αιτήσεις που είχαν προσφορά σύνδεσης το 2010, έφτασαν στο α' εξάμηνο του 2011 τις 4.476. Τα αιτήματα για σύνδεση στη ΔΕΗ έως τις 30/6/2011 φτάνουν τα 2.086, τα οποία αντιστοιχούν σε 201,2 MW.
· Μικρά υδροηλεκτρικά (15 MW): Mε σύμβαση αγοραπωλησίας βρίσκονται 22,5 MW, με άδεια εγκατάστασης 66,5 MW, με προσφορά σύνδεσης 161 MW και με άδεια παραγωγής 931 MW. Η επιδιωκόμενη αναλογία εγκατεστημένης ισχύος, για τη συγκεκριμένη τεχνολογία, είναι 300 MW για το 2014 και 350 MW για το 2020.
· Βιομάζα: Eχει αυξηθεί σημαντικά η ισχύς με σύμβαση αγοραπωλησίας (7,9 MW), αλλά για την επίτευξη των στόχων του 2014 και 2020, που είναι 200 MW και 350 MW αντίστοιχα, θα πρέπει να επιταχυνθεί η εγκατάσταση της πλειοψηφίας της ισχύος που βρίσκεται σε προγενέστερα στάδια και κυρίως στο στάδιο της άδειας παραγωγής (362 MW).
· Γεωθερμία: Παρουσιάζει σταθερή εικόνα για το πρώτο εξάμηνο του 2011 με 8 MW με άδεια παραγωγής και 340 MW αιτήσεις για άδεια παραγωγής. Αναμένεται να ενισχυθεί με τον νέο γύρο παραχωρήσεων δικαιωμάτων έρευνας του ΥΠΕΚΑ.
· Ηλιοθερμικά: Mε άδεια παραγωγής είναι 320 MW, με στόχο τα 120 MW για το 2014 και 250 MW για το 2020.
· Υβριδικά: 100 kW βρίσκονται με άδεια εγκατάστασης, 382 MW με άδεια παραγωγής και 1.829 MW με άδεια παραγωγής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου