24.9.11

Δασκάλα έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου !!

Απίστευτη τύχη φαίνεται ότι είχε μέσα στην ατυχία της η 25χρονη δασκάλα που έπεσε το πρωί από τον 3ο όροφο οικοδομής, στην οδό Ανδριανουπόλεως στην Ξάνθη. Η νεαρή κοπέλα έπεσε στον ακάλυπτο της οικοδομής που βλέπει στο πάρκινγκ λίγο μετά τις 9.00 το πρωί. Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και διαπιστώθηκε ότι όλα τα ζωτικά της όργανα είναι σε άριστη κατάσταση και γενικότερα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο για την ζωή της, πέρα από τους φυσιολογικούς τραυματισμούς που έχει υποστεί.
Όπως αναφέρει το xanthipress, κατά την πτώση της η άτυχη κοπέλα έπεσε σε ένα σωρό από παλέτες και αυτό φαίνεται ότι μείωσε τις επιπτώσεις της σύγκρουσης στο τσιμέντο του ακάλυπτου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της ίδιας στους γιατρούς, η πτώση της οφείλεται σε απροσεξία και γλίστρημα της ίδιας ενώ περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά. Την ίδια ώρα στο σπίτι της υπήρχε και φιλοξενούμενη φίλη της, η οποία και ήταν απαρηγόρητη.
Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς της κοπέλας ενώ κοντά της βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή συνάδελφοι αλλά και η ηγεσία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. Περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως τόσο οι γείτονες που βρέθηκαν αμέσως στο σημείο του ατυχήματος, όσο και οι αρμόδιες αρχές εξέφρασαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι η κοπέλα επέζησε από αυτή την πτώση.

Νικολέττα Ράλλη: Πώς της έκανε πρόταση ο Σταμάτης Μαλέλης;

Από την ερχόμενη Δευτέρα, η Νικολέττα Ράλλη θα καλωσορίζει τους τηλεθεατές της μεσημβρινής ζώνης από τη συχνότητα του Star Channel. Πώς, όμως, έγινε η πρώτη της επαφή με τους ιθύνοντες του καναλιού της Κάτω Κηφισιάς
Η 28χρονη παρουσιάστρια είπε στην εκπομπή «Φώτης και Μαρία Live» όπου ήταν καλεσμένη: «Ήμουν στον Πλάτανο στην παραλία κι έψαχνα ξαπλώστρα για να κάτσω και χτυπάει το τηλέφωνο. Και ήταν μια κοπέλα και μου λέει “γεια σας, τηλεφωνώ από το γραφείο του κυρίου Μαλέλη, ένα λεπτό να σας συνδέσω”. Και μετά μου λέει “συγνώμη να σας πάρω σε λίγο γιατί μιλάει;”. Ε, τότε είπα ότι μου έκαναν πλάκα. Ε, με ξαναπαίρνει και με συνδέει με τον Σταμάτη Μαλέλη ο οποίος μου είπε “θα με ενδιέφερες για κάτι, να τα πούμε από κοντά”. Έτσι, απλά, μάλιστα μου είπε ότι δεν βιαζόμαστε και να πήγαινα όποτε τελείωναν οι διακοπές μου».
Όσο για το αν είχε ανησυχία για την πρόταση που θα της γινόταν, δήλωσε: «Εγώ είμαι της άποψης ότι άμα είναι να γίνει κάτι θα γίνει, δεν πανικοβάλλομαι».

Επανεμφάνιση ελονοσίας και φυματίωσης

Την επανεμφάνισή τους κάνουν ασθένειες όπως ελονοσία και φυματίωση, ενώ το AIDS παρουσιάζει αύξηση 1000% στους χρήστες ναρκωτικών, υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού γραφείου για τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Σύμφωνα με στοιχεία, το 2010 καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων AIDS κατά 580%, ενώ το 2011 η αύξηση αγγίζει το 1.000%.
Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται πως κάθε χρόνο 36 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από Μη μεταδιδόμενα χρόνια νοσήματα. Στην Ελλάδα, το 40% του πληθυσμού πάσχει από αυτά.kathimerini.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η κατάσταση επιβάλλει ατομικές και συλλογικές υπερβάσεις
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Το διακύβευμα της περιόδου που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Πέρα από την αγωνία και την αδυναμία ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας να ανταποκριθεί στα οικονομικά βάρη, κανείς δεν αγνοεί τις οδυνηρές συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεωκοπίας και κανείς δεν μπορεί να υποτιμά τις μη-αναστρέψιμες επιπτώσεις της για την Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, μέχρι σήμερα κατάφεραν να αποτρέψουν μια ανεξέλεγκτη πορεία. Ωστόσο, η στάση της αντιπολίτευσης αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ενώ οι συνθήκες επιβάλλουν εθνική συσπείρωση, τα κόμματα της ιστορικής αριστεράς οχυρώνονται στη διαμαρτυρία, με στερεότυπες ρητορείες και ευχολόγια. Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της, έχει αποκλειστική στόχευση να γίνει, πάση θυσία, ο αρχηγός της πρωθυπουργός της Ελλάδας, θέλοντας να αγνοεί ότι «επαναδιαπραγμάτευση» με δανεικά, συνεπάγεται νέα συμφωνία αλλά με ακόμα πιο δυσμενείς όρους. Η δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι θα επιδιώξει επαναληπτικές εκλογές όσες φορές και αν χρειαστεί, θυμίζει τους επίδοξους αυτοκράτορες της όψιμης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που μηχανορραφούσαν για τον θρόνο, αντί να αντιμετωπίσουν την επέλαση των βαρβάρων.
Η Ελλάδα όμως δεν αξίζει μια τέτοια μοίρα. Η αποφυγή της χρεοκοπίας, αλλά ταυτόχρονα και η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας, είναι η μόνη αποδεκτή προοπτική. Αυτή την προοπτική θεωρούμε καθήκον μας να στηρίξουμε. Ωστόσο, για να έχει νόημα η στήριξη στην κυβερνητική προσπάθεια και να ενσωματώνει η προσπάθεια αυτή τις εύλογες ανησυχίες των πολιτών, επιβάλλεται να διευκρινίσουμε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες υλοποιείται. Τρεις είναι αυτές οι βασικές προϋποθέσεις.
1. Δέσμευση για το αποτέλεσμα
Τα σκληρά μέτρα λιτότητας πρέπει να συνδεθούν ρητά με συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος θα αποτελεί ξεκάθαρη οριστική και αμετάκλητη δέσμευση. Στόχος που θα αποτελέσει κυριολεκτικά «συμβόλαιο» με τους πολίτες: η χώρα να μπει σε τροχιά πρωτογενούς πλεονάσματος την άνοιξη του 2012, συνεχίζοντας την πορεία που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το πρωτογενές έλλειμμα από 24 δισ. € το 2009, σε 11 δισ. € το 2010 και περίπου 2 δισ. € το 2011. Αυτή η τροχιά είναι ο απαραίτητος όρος για την ανάπτυξη. Πράγματι, ο μεγάλος ασθενής της ελληνικής πραγματικότητας είναι το Δημόσιο. Η επίτευξη του στόχου αυτού, θα αποδείξει ότι το ελληνικό δημόσιο είναι βιώσιμο. Το πλεονασματικό ισοζύγιο, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, θα ανοίξει το δρόμο στην αξιοποίηση των πολλαπλών δυνατοτήτων της χώρας μας.
2. Μέτρα με όρους δικαιοσύνης και με διάλογο
Τα μέτρα λιτότητας πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο δίκαια (ή τουλάχιστον όσο λιγότερο άδικα). Η διανομή των βαρών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης, έστω και στο χρονικά περιορισμένο πλαίσιο που διαθέτουμε, όχι αδιαπραγμάτευτη και τελεσίδικη αναγγελία.
3. Κυβέρνηση αποφασισμένη και αποτελεσματική
Πέρα από τις αδυναμίες της ευρωπαϊκής ηγεσίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ευρωζώνης, είναι δεδομένο ότι στη σημερινή κατάσταση έχουν συμβάλει και οι σημαντικές καθυστερήσεις της κυβέρνησης. Οι υπουργικές αμφιθυμίες, η αναβλητικότητα, οι προσπάθειες ετεροπροσδιορισμού μέσα στο κομματικό πλαίσιο είναι μερικές από τις αιτίες καθυστέρησης. Είναι πλέον επιτακτικό να μπουν στην άκρη ψευδοδιλήμματα και προσωπικές πρακτικές, που μόνο μεταχρονολογούν τις αναγκαίες αποφάσεις, με μεγαλύτερο όμως κόστος για όλους. Και ενώ ορισμένοι υπουργοί μάχονται αποφασιστικά χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, άλλοι δεν ακολουθούν αυτό το δρόμο. Θεωρούμε πλέον επιβεβλημένο, όσα μέλη της κυβέρνησης δεν αντέχουν την πίεση των περιστάσεων ή βάζουν σε προτεραιότητα την προσωπική τους πορεία, να αποχωρήσουν απ’ αυτή.
Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει ατομικές και συλλογικές υπερβάσεις. Αυτές πρέπει να γίνουν με τους ξεκάθαρους στόχους και τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναφέραμε. Αν οι υπερβάσεις αυτές υλοποιηθούν, η έξοδος από την κρίση μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά απ’ ότι νομίζουμε. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα χάσει η κυβέρνηση ή κάποια συγκεκριμένη παράταξη, αλλά η Ελλάδα στο σύνολό της.
Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2011
Οδυσσέας Βουδούρης Θανάσης Οικονόμου
Βουλευτής Μεσσηνίας Βουλευτής Ιωαννίνων

Γυναικεία διαμάχη και στη μέση ένα… στρίγνκ !

Μία 50χρονη και η πρώην οικιακή βοηθός της θα βρεθούν αντιμέτωπες στα δικαστήρια, εξαιτίας της συστηματικής κλοπής στρινγκ από τη δεύτερη. Έξαλλη η ιδιοκτήτρια, από τις φήμες που διέδιδε η βοηθός της εναντίον της
Μεγάλο σούσουρο έχει γίνει τον τελευταίο καιρό στην Αμαλιάδα, λόγω μίας ασυνήθιστης διαμάχης που έχει ξεσπάσει, ανάμεσα σε μία 50χρονη επαγγελματία και την πρώην -πλέον- οικιακή βοηθό της.
Η 50χρονη, που είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί την πρώην υπάλληλό της ότι της έκλεβε τα... εσώρουχα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, διέδιδε - όπως λέε - στην πόλη κουτσομπολιά και πικάντικες λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές προτιμήσεις και τα γούστα της.
Οι δύο γυναίκες είχαν γίνει, μάλιστα, φίλες και η 50χρονη είχε αναθέσει τη φροντίδα των παιδιών της στην οικιακή βοηθό.
Την υπόθεση φέρνει στο φως η εφημερίδα "Κόσμος" της Πάτρας, και όλοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον να φθάσει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες, καθώς όπως όλα δείχνουν θα ακουστούν πολλά και "πιπεράτα".

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Μεθυσμένος ξενοδόχος, έβγαλε νύχτα τους ένοικους από τα δωμάτιά τους!

Συνέβη στη Νικιάνα της Λευκάδας !
Απίστευτο περιστατικό με ξενοδόχο και τουρίστες διαδραμίστηκε στο χωριό Νικιάνα της Λευκάδας. Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα πλήρως σύγχρονο και εξοπλισμένο υπήρξε ένταση αφού ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να δώσει εκείνο το βράδυ το χώρο της πισίνας για bachelor party.
Μέχρι εδώ όλα φαίνονται καλά, όμως η κατάσταση ώρα με την ώρα άρχισε να ξεφεύγει. To σκηνικό για αρκετές ώρες είχε ως εξής: η μουσική να παίζει δυνατά ώστε να τρίζουν οι πόρτες και τα παράθυρα, οι ζαλισμένοι από το αλκοόλ πλέον καλεσμένοι του party να πέφτουν με τα ρούχα στην πισίνα ουρλιάζοντας σαν έφηβοι κι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου απών από τη θέση του στη reception.
Tι κι αν οι ένοικοι καλούσαν στο τηλέφωνο; Τι κι αν είχαν βγει στα μπαλκόνια τους; Εκείνος άφαντος. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή βέβαια που κάποιος ένοικος αποφάσισε να κατέβει να δει τι γίνεται στη reception και να ζητήσει να χαμηλώσει λίγο η μουσική αφού η ώρα είχε πάει 04.00 τα ξημερώματα. Ο ιδιοκτήτης τότε εμφανίστηκε και μόλις ο ένοικος ζήτησε μια εξήγηση για όλα αυτά εκείνος τον έβρισε λέγοντας του «έτσι μου γουστάρει, ξενοδοχείο μου είναι ότι θέλω κάνω». Και συνέχισε λέγοντας στον έκπληκτο πια ένοικο πως «αν δε γουστάρεις να τσακιστείς να φύγεις αυτή τη στιγμή από το δωμάτιο» υποστηρίζοντας πως δεν χρειάζεται άλλα λεφτά μιας και έχει βγάλει αρκετά φέτος το καλοκαίρι.
Φοβισμένος ο ένοικος γύρισε στο δωμάτιο κι άρχισε να μαζεύει τα πράγματα του για να αποχωρήσει κι ενώ φόρτωνε γρήγορα το αυτοκίνητο του, ο ξενοδόχος ξανά βγήκε στην είσοδο φωνάζοντας και στους υπόλοιπους τώρα πελάτες «φύγετε όλοι ρε, είστε κομπλεξικοί, ένα party ήταν και τελείωσε».
Κάποιοι τότε κλειδώθηκαν στα δωμάτια τους και κάποιοι άλλοι φοβισμένοι έφυγαν άρον-άρον μέσα στη νύχτα. Και διερωτώμαι; Έτσι θα πάει μπροστά ο τουρισμός μας; Έτσι θα φέρουν οι τουρίστες τα χρήματα τους στην Ελλάδα που τα έχει και ανάγκη; Ίσως ο υπουργός Τουρισμού να παίρνει και μέσα από αυτό το περιστατικό (δεν είναι το μοναδικό) την απάντηση του γιατί έχουμε δραματική πτώση το τελευταίο διάστημα στον τουρισμό μας.
Αλήθεια που ήταν η αστυνομία να κάνει έλεγχο για την απίστευτη ηχορύπανση; Αλκοτέστ έκαναν ποτέ στον συγκεκριμένο κύριο που έχει και άδεια ξενοδοχείου;Κι αν κάποιος «ζαλισμένος» πνιγόνταν στην πισίνα; Εγώ δε μπορώ να απαντήσω...φαντάζομαι και κανείς άλλος. Απλά είναι να μη σου τύχει...
Σε επικοινωνία του lefkadapress.gr με τον ξενοδόχο όχι μόνο διέψευσε τα παραπάνω αλλά ενημέρωσε ότι τα περισσότερα δωμάτια είχαν κλειστεί για το συγκεκριμένο γάμο και κάποια άλλα για μια βάφτιση την επόμενη ημέρα Είχαν όλοι ενημερωθεί και μάλιστα ζήτησε και συγνώμη για τυχόν ενόχληση.thebest.gr

Με φειδώ η διαδικασία για διακοπή της ηλεκτροδότησης στα νοικοκυριά

«ΤA μέτρα για την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος θα πρέπει να μην παραγνωρίζουν τον καθολικό χαρακτήρα της υπηρεσίας και να διαφυλάττουν την πρόσβαση όλων των καταναλωτών». Αυτό επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Yπουργείου Εργασίας σε έγγραφο προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης επί των προτάσεων της ΡΑΕ για τη διαχείριση του χρέους πελατών των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.
Η γενική γραμματεία Καταναλωτή ζητά ουσιαστικά από τη ΡΑΕ να μη διακόπτεται η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών και βεβαίως η πρόταση αυτή προκάλεσε ένταση εντός της κυβέρνησης αλλά και ερωτηματικά, δεδομένου ότι στους επόμενους λογαριασμούς του ρεύματος θα ενσωματωθεί και το νέο τέλος ακινήτων. Μάλιστα η σχετική νομοθετική ρύθμιση που βρίσκεται στη Βουλή προβλέπει ότι οι πάροχοι που δεν θα κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν, θα πρέπει να καταβάλλουν οι ίδιοι το τέλος.
Προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος εξέδωσε χθες το απόγευμα ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για πρόταση της αρμόδιας διεύθυνσης της γενικής γραμματείας Καταναλωτή στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλεσης η οποία μάλιστα εστάλη στη ΡΑΕ στις 2 Σεπτεμβρίου, πριν από την ανακοίνωση της επιβολής του ειδικού τέλους.

Οι δυναμικές γυναίκες την πληρώνουν με λιγότερο sex ...

Οι γυναίκες που αναλαμβάνουν τα ηνία του σπιτιού πληρώνουν το τίμημα με λιγότερο σεξ. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη αμερικανών επιστημόνων η οποία διαπίστωσε ότι όσες λαμβάνουν όλες τις σημαντικές αποφάσεις μόνες τους, δίχως να... συζητήσουν με τον σύντροφό τους, μπορεί να έχουν μαζί του έως και 100 φορές το χρόνο αραιότερες σεξουαλικές επαφές, από εκείνες που συναποφασίζουν με τον σύντροφό τους.
Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας Τζονς Χόπκινς Μπλούμπεργκ στη Βαλτιμόρη σε έξι αφρικανικές χώρες.
Οι ερευνητές θεώρησαν ότι στα κράτη αυτά οι ρόλοι των γυναικών μέσα στο σπίτι είναι σαφώς διακριτοί _ είτε αναλαμβάνουν εντελώς τα ηνία του νοικοκυριού είτε λαμβάνουν τις αποφάσεις από κοινού με τους συζύγους τους.
Οι ερευνητές εξέτασαν την «ισορροπία» της λήψης αποφάσεων σε μια σειρά από ζητήματα του κοινού σπιτιού _ από τον καθημερινό και εβδομαδιαίο οικονομικό προϋπολογισμό και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ως τις επισκέψεις στους γιατρούς και τις εξόδους με φίλους.
Στη συνέχεια διαπίστωσαν μία ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ των αυταρχικών τάσεων των γυναικών στο σπίτι και του αριθμού των σεξουαλικών επαφών που αυτές έχουν με τον σύζυγό τους.
«Όσο αυξάνεται ο αριθμός των αποφάσεων στις οποίες η γυναίκα έχει τον τελικό λόγο, ο μέσος και διάμεσος χρόνος από την πιο πρόσφατη σεξουαλική επαφή αυξάνεται από τρεις μέχρι 100 φορές» σχολίασε η καθηγήτρια Μισέλ Χίντιν, που συμμετείχε στη μελέτη.
Ωστόσο, οι ερευνητές τόνισαν ότι η μείωση στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών μίας δυναμικής γυναίκας μπορεί να συμβαίνει από επιλογή - αφού με αυτό τον τρόπο προστατεύουν τα σεξουαλικά τους δικαιώματα - και όχι επειδή οι σύζυγοί τους δεν τις επιθυμούν.
ygeia.tanea.gr

ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ - Σαράντα απόπειρες αυτοκτονίας σε 10 μέρες !!

Από την κρίση στην απελπισία !!
Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια είναι οι απόπειρες αυτοκτονίας. «Μέχρι το 2006 δεν ασχολιόμασταν καν με απόπειρες αυτοκτονίας μέσω του Διαδικτύου. Τώρα είναι ένα διεθνές φαινόμενο και μόνο τις τελευταίες 10 ημέρες έχουμε καθημερινά 3-4 περιστατικά! Τα περιστατικά που είχαμε μέσα σε ένα χρόνο τώρα συμβαίνουν σε 10 μέρες! Το 2010 είχαμε 58 περιστατικά και φέτος θα ξεπεράσουν τα 150. Τις τελευταίες μέρες είχαμε τρία περιστατικά που χρειάστηκε να τους πάμε στο νοσοκομείο» σημειώνει ο επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μ. Σφακιανάκης και προσθέτει: «Τα αίτια είναι κυρίως προσωπικά και οικονομικά. Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει ένταση στις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων με αποτέλεσμα να φτάνουν στα άκρα. Όταν δεν έχεις να φας και έχεις μια ωραία σχέση και αυτή η σχέση χαλάει, τα πράγματα αλλάζουν.
Τα περιστατικά δεν αφορούν μόνο τους ανέργους, κυρίως αυτοί που έχουν υποστεί μεγάλη μείωση στο μισθό τους και έχει αλλάξει η καθημερινότητά τους. Στη σχέση τους αρχίζουν οι γκρίνιες και οι ισορροπίες κλυδωνίζονται...».
Οι ηλικίες κυμαίνονται από 13 έως 17 ετών (που είναι το 20% των περιπτώσεων), και το μεγαλύτερο κομμάτι είναι 19-28 (που είναι το 70%) και το υπόλοιπο 10% διάφορες ηλικίες.
«Με λίγα λόγια η νέα γενιά ζει στην απόγνωση, που είναι τα απόνερα της κρίσης. Η νέα γενιά ζει σε μια άσχημη ατμόσφαιρα...» δηλώνει στον «Αδέσμευτο Τύπο» ο Μ. Σφακιανάκης. NewsBeast

Μητέρα χάρισε ζωή στην κόρη της !

Καθημερινά είναι πλέον τα ευχάριστα νέα για τους νεφροπαθείς του νομού Μαγνησίας.
Μετά τις τέσσερις επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις Μαγνησιωτών που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες, μόλις χθες έγινε μετά από πολλά χρόνια μεταμόσχευση νεφρού από ζωντανό δότη. Πρωταγωνίστριες μία μητέρα 46 ετών από τον Ριζόμυλο και η 26 ετών κόρη της. Η μητέρα χάρισε τον ένα της νεφρό στο παιδί της δίνοντάς της ελπίδα για το μέλλον.
Δεν μπορούν να πιστέψουν οι νεφροπαθείς της περιοχής την κινητικότητα που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα στο θέμα των μεταμοσχεύσεων.
Οι ελπίδες τους τα τελευταία δύο χρόνια είχαν στερέψει, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία μεταμόσχευση σε νεφροπαθή από τη Μαγνησία. Όμως τώρα όλα έχουν αλλάξει. Οι τέσσερις άκρως επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις σε νεφροπαθείς της περιοχής όχι μόνο έδωσαν κουράγιο σε όσους ακόμη υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και σε περιτοναϊκή πλύση αλλά έδωσαν ουσιαστική ελπίδα πως μπορεί κι εκείνοι να είναι οι επόμενοι τυχεροί.
Τα ευχάριστα νέα όμως δεν σταματούν. Ένα 24ωρο μετά την μεταμόσχευση νεφρού σε 65χρονο από την Αλόννησο, χθες υποβλήθηκε στη δύσκολη χειρουργική επέμβαση 26χρονη από τον Ριζόμυλο.
Η περίπτωση όμως της κοπέλας διαφέρει από τις υπόλοιπες μεταμοσχεύσεις. Η μητέρα της 26χρονης της δώρισε έναν από τους νεφρούς της, προκειμένου το παιδί της να μπορέσει να αποκτήσει μία καλύτερη ζωή.
Η νεαρή κοπέλα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και τους τελευταίους τρεις μήνες υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο Βόλου. Η ταλαιπωρία της οικογένειας ήταν μεγάλη και η στεναχώρια των γονέων για το παιδί τους δεν μπορούσε να ξεπεραστεί εύκολα.
Η μεγάλη απόφαση όμως της μητέρας να δωρίσει τον ένα της νεφρό λύτρωσε το παιδί της. Η ιστοσυμβατότητα του οργάνου ήταν σχεδόν τέλεια. Η μητέρα δεν αντιμετώπισε κανένα δισταγμό και αποφάσισε να κάνει τον παν για να σώσει την κόρη της.
Η 26χρονη εισήχθη στον Ευαγγελισμό μαζί με τη μητέρα της και έγινε η «ανταλλαγή» του οργάνου. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η οικογένεια πλέον βλέπει με πιο αισιόδοξη ματιά το μέλλον.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας κ. Βασίλη Γιαννάκο και το δημοσίευμα στο taxydromos.gr, η μητέρα ουσιαστικά χάρισε τη ζωή για δεύτερη φορά στην κόρη της. Μία όταν τη γέννησε και μία τώρα.
«Είναι από τις λίγες φορές, τουλάχιστον στην περιοχή μας, που γίνεται μεταμόσχευση από ζωντανό δότη. Ευελπιστούμε να συνεχιστούν τα καλά νέα για όλους τους νεφροπαθείς. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ζωντανός δότης όταν χαρίζει τον νεφρό του δεν αντιμετωπίζει μετά προβλήματα υγείας και μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του ως είχε στο παρελθόν», υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος.
Ο ίδιος έχοντας επικοινωνία με τους γιατρούς που παρακολουθούν την υγεία των μεταμοσχευμένων τόνισε χαρακτηριστικά πως «ολόκληρος ο Ευαγγελισμός ασχολείται μόνο με τους Βολιώτες.
Ο υπεύθυνος γιατρός κ. Δρακόπουλος και η ομάδα του έχουν περιθάλψει με τον καλύτερο τρόπο τους ασθενείς. Ούτε όμως και οι ίδιοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκαν μοσχεύματα, έγιναν οι μεταμοσχεύσεις και οι ασθενείς χαίρουν άκρας υγείας».

ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ - Έσυραν στο τμήμα 18 χρονη γιατί δεν πλήρωσε εισιτήριο !!

Το περιστατικό συνέβη χθες στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων και το καταγγέλλουν οι "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ". Όλα συνέβησαν κατά τις τρεις το μεσημέρι όταν η δεκαοχτάχρονη μαθήτρια Α.Μ. τελειώνοντας το σχολείο της μπήκε στο λεωφορείο για να πάει στο σπίτι της.
Περίπου στη μέση της διαδρομής μπήκαν μέσα ελεγκτές. Όταν ο ελεγκτής πλησίασε τη μικρή, αυτή του είπε ότι δεν έχει εισιτήριο, γιατί δεν αντέχει να πληρώνει κάθε μέρα τρία ευρώ το λιγότερο για αναγκαίες μετακινήσεις της.
Ο ελεγκτής απαίτησε να δει την αστυνομική ταυτότητα της κοπέλας η οποία όμως την είχε ξεχάσει σπίτι.
Στη συνέχεια όπως καταγγέλλουν οι "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ο ελεγκτής "δίχως ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας εγκλώβισε τη μικρή μαθήτρια στο λεωφορείο μέχρι το λεωφορείο να προσεγγίσει την στάση κοντά στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Ο ελεγκτής αφού κατέβασε την κοπέλα βιαίως από το λεωφορείο, την «έσυρε» έως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Η κοπέλα διατήρησε την ψυχραιμία της και τηλεφώνησε στον αδερφό της στο σπίτι.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο αδερφός της Α.Μ. είναι μέλος του ευρύτερου κινήματος και φίλος του κινήματος εδώ και καιρό.
Στη συνέχεια, ο αδερφός της κοπέλας έσπευσε στο τμήμα και αμέσως κάλεσε μέλος των ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για να ζητήσει συμβουλές. "Το κίνημά μας, ενημέρωσε τον ελεγκτή και τα όργανα ότι δεκαδες άτομα είναι επι των επάλξεων για να προβούν σε διαμαρτυρία έξω από το εν λόγω αστυνομικό τμήμα¨αναφέρεται σε ανακοίνωση.
"Επίσης, οι δικηγόροι του κινήματος μας ήταν έτοιμοι να άσκησουν ποινικές δίωξεις στον ελεγκτη για παράνομη κατακράτηση (αυτόφωρη παράβαση) και αντιποίηση αρχής και κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια κατά παντός υπευθύνου.
Αφού τα όργανα αντιλήφθηκαν για μιά ακόμη φορά τη δύναμη και την στάση αλληλεγγύης του κινήματός μας η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη δίχως να καταβάλλει κανένα αντίτιμο".

10.000 απολύσεις σε Δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις !

Έρχονται απολύσεις στους Δήμους από τη νέα χρονιά. Αυτό αποκάλυψε ο Πάρις Κουκουλόπουλος και υποστήριξε πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το προσωπικό κατά 10% και έτσι από τους 100.000 υπαλλήλους, τη νέα χρονιά θα φύγουν οι 10.000.
Όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, οι 10.000 εργαζόμενοι θα είναι με πάσης φύσεως εργασιακή σχέση, ενώ τόνισε ότι οι περισσότεροι θα είναι συμβασιούχοι, για τους οποίους δεν θα γίνει ανανέωση.
Παράλληλα δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. «Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου. Θα ήταν όμως ανεύθυνο από μέρους μου να πω ότι δεν θα γίνουν».

Δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

ΤHΣ απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού απολαμβάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού Γραφείου Τύπου. Oπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Η. Μοσιάλος υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Αιτία, ήταν οι δεκάδες διαμαρτυρίες βουλευτών προς τον κ. Παπανδρέου για τα όσα είπε ο κ. Μόσιαλος σε τηλεοπτική εκπομπή για τα προνόμια των βουλευτών. Επίσης ο βουλευτής Πειραιά Γιάννης Διαμαντίδης έστειλε και επιστολή στον πρωθυπουργό, που ζητεί κάλυψη των βουλευτών από τέτοιου είδους απόψεις. Κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές ο κ. Παπανδρέου, αφού άκουσε τα παράπονα, φέρεται να είπε: «Hταν μια ατυχής στιγμή, αλλά ο Ηλίας δουλεύει πολύ όπως όλοι μας».

Ο δορυφόρος της NASA έπεσε στη Γη

Ο βάρους έξι τόννων ερευνητικός δορυφόρος της NASA έπεσε σήμερα στη Γη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που μπορεί να κατέληξαν κάποια συντρίμμια του.
Η είσοδος του δορυφόρου στην ατμόσφαιρα της Γης αναμενόταν ανάμεσα στις 06:45 και 07:45 ώρα Ελλάδος σήμερα, σημείωσε η NASA.
Στο διάστημα αυτό ο Ερευνητικός Δορυφόρος της 'Ανω Ατμόσφαιρας πέρασε πάνω από τον Καναδά και την Αφρική, όπως και από μεγάλες περιοχές του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσπαθεί τώρα να επιβεβαιώσει το σημείο από το οποίο εισήλθε στην ατμόσφαιρα και την ώρα που έγινε αυτό.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 24 - 9 -2011



Τραγωδία για τον ηθοποιό Νίκο Παπαναστασίου !

Την 23χρονη κόρη του Ευαγγελία έχασε ξαφνικά ο ηθοποιός Νίκος Παπαναστασίου... Η άτυχη κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή στο Ασκληπιείο Βούλας...
όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την σώσουν. Σύμφωνα με την «Espresso», το άτυχο κορίτσι έπασχε από βουλιμία και τον τελευταίο καιρό ένιωθε αδυναμία και έντονες ζαλάδες και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. Τα ξημερώματα της Δευτέρας και ενώ βρισκόταν για αρκετή ώρα μόνη της στο δωμάτιό της, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος.
Η μητέρα της και ο αδελφός της έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και είδαν πως η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της και είχε πέσει στο πάτωμα, χτυπώντας το κεφάλι της στην άκρη του κρεβατιού. Αιμόφυρτη τη μετέφεραν στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου τελικά η κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή. «Τι να πω γι' αυτό το πλάσμα που έχασα.
Ζω μια τραγωδία, αισθάνομαι ότι έχω τελειώσει. Δεν με ενδιαφέρει πια τίποτα... Όλοι με συμβουλεύουν να κάνω κουράγιο μόνο για τον γιο μου...», είπε ο γνωστός ηθοποιός στην εφημερίδα. Από εμάς τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του γνωστού ηθοποιού.

23.9.11

Καρφιά Πούτιν για την Ελλάδα !!

Ο Ρώσος πρωθυπουργός υποστήριξε πως η χώρα μας είναι ανάμεσα σε αυτές που ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε σήμερα έντονα τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια.
Την δήλωση αυτή μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, στη διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της χώρας "Ενωμένη Ρωσία", του οποίου είναι υψηλόβαθμο στέλεχος.
"Μπορείς να βγεις στους δρόμους και να διαμαρτυρηθείς, να παλέψεις με την αστυνομία, όμως, αν η κυβέρνηση δεν έχει καθόλου χρήματα, δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί με απλωμένο το χέρι", σημείωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Η Ρωσία εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, τόνισε ενώ κατέληξε πως: "ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη το κάνουν, επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία".

Εκλογές το 2013, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2013 ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στους βουλευτές Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή.
Σημειώνεται ότι η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στις 12 Σεπτεμβρίου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ χθες ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με βουλευτές από τα Ιόνια Νησιά και την Κρήτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε στον πρωθυπουργό ότι «δεν διαπραγματεύεται και δεν εκβιάζει με την ψήφο του και θα στηρίξει τα μέτρα στην Βουλή», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τόσο τους πολίτες όσο και τους δανειστές. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι πολίτες πρέπει να πειστούν πως θα σταματήσουν τα μέτρα, ενώ αναμένουν να δουν την προσπάθεια της κυβέρνησης. Επίσης, από την άλλη, η τρόικα πρέπει να δει το πλαίσιο εντός του οποίου κινείται η κυβέρνηση. Ανέφερε επίσης ότι η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου είναι καθοριστικής σημασίας, και πρόσθεσε ότι όταν διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας της χώρας, και αν χρειαστεί εθνική συνεννόηση μετά την 6η δόση τότε να προκηρυχθούν εκλογές.
Με ποδοσφαιρικούς όρους διατύπωσε την κριτική του ο βουλευτής Ηλείας Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, λέγοντας στον πρωθυπουργό ότι «πρόεδρε είσαι επιθετικός παίκτης, παίζεις στα αντίπαλα καρέ ωστόσο η άμυνα-η κυβέρνηση δεν αποδίδει.»
Από την μεριά του ο βουλευτής Αχαΐας Αθανάσιος Παπαδόπουλος είπε στον πρωθυπουργό ότι «χρειάζεται συναίνεση από τον λαό για να εφαρμοστούν τα μέτρα και πρέπει να του εξηγήσουμε γιατί κάνει θυσίες».
Επίσης η βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κυριακοπούλου παρατήρησε ότι «δεν αναδείξαμε την καταστροφή που έκανε η ΝΔ την τελευταία πενταετία και εμφανιζόμαστε εμείς τώρα οι "κακοί"», επισήμανση, με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν και άλλοι βουλευτές, ζητώντας «να θυμίζουμε όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το σημείο».

ΣΟΚ-Αυτοπυρπολήθηκε 13χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση !

- Είναι διασωληνωμένη με καθολικά εγκαύματα
- Προηγήθηκε καυγάς με τον πατέρα της
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στα Καμίνια, ενώ, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το κορίτσι έχει υποστεί καθολικά εγκαύματα.
Η 13χρονη διακομίστηκε αρχικά με ασθενοφόρο στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μετά τη παροχή των πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε με άλλο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων.
Πληροφορίες αναφέρουν οτι το κορίτσι τσακώθηκε με τον πατέρα του και για να τον εκδικηθεί λούστηκε με εύφλεκτο υγρό και αυτοπυρπολήθηκε...

Όπου σε βρίσκω θα σε... πηδ... ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής, με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Τσώνη να επιτίθεται φραστικά στον Αστέριο Ροντούλη, μετά τη δήλωση του τελευταίου για «γομάρια» προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
«Δεν μπορείς να μιλάς με αυτό τον τρόπο την ώρα που ο πολιτικός κόσμος είναι στο στόχαστρο», του είπε αρχικά και στη συνέχεια τα πνεύματα άναψαν και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να μην πιαστούν στα χέρια οι δύο άντρες.
«Είσαι γομάρι, εμείς παλεύουμε για την κοινωνία, άντε γα......, όπου σε βρίσκω θα σε πηδ..., θα σε πλακώσω στο ξύλο», του είπε ο Τσώνης!
Στη μέση, σε ρόλο πυροσβέστη, μπήκαν οι κύριοι Νιώτης, Θ.Οικονόμου, Μαρκάκης και Κολοκοτρώνης...

Θρίλερ με απαγωγή φοιτήτριας - Ζητούν λύτρα ύψους 4εκ.€!

- Η απαχθείσα είναι κόρη πρώην δημάρχου των Ιωαννίνων
- Οι δράστες παγίδευσαν τη νεαρή κοπέλα που σπουδάζει στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Καστοριάς
- ''Αν θες να ξαναδείς το παιδί σου ζωντανό φέρε μας 4εκ.€'' είπαν οι απαγωγείς στον πατέρας της
- Διαβάστε πως η φοιτήτρια έπεσε στα χέρια των απαγωγέων αλλά και πως κινείται η αστυνομία
Η υπόθεση που συγκλονίζει τους συμφοιτητές της αλλά και την τοπική κοινωνία, ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης (21-09-2011). Η άτυχη φοιτήτρια βγήκε για ένα ποτό με φίλη της, όταν ξαφνικά χτύπησε το κινητό της τηλέφωνο...
Μια άγνωστη φωνή, την ενημέρωσε ότι είχε κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο έπρεπε να παραλάβει η ίδια από εταιρεία courier στην περιοχή. Η φοιτήτρια ρώτησε αν μπορούσε να πάει να το παραλάβει εκείνη την ώρα και η απάντηση ήταν καταφατική. Ξεκίνησε αμέσως, αλλά από τότε τα ίχνη της χάθηκαν…
Τα λεπτά περνούσαν και η φίλη της άρχισε να ανησυχεί. Κάποια στιγμή αποφάσισε να ειδοποιήσει τον πατέρα της. Πριν εκείνος απευθυνθεί στην αστυνομία, του τηλεφώνησαν οι απαγωγείς. Του είπαν πως η κόρη του βρίσκεται στα χέρια τους και πως για να την ελευθερώσουν πρέπει να εισπράξουν το ιλιγγιώδες ποσό των 4.000.000 ευρώ!
Ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία και από εκείνη τη στιγμή, οι έρευνες για τον εντοπισμό της νεαρής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες γίνονται με απόλυτη μυστικότητα και δεν περιορίζονται μόνο στην Καστοριά, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι αλβανικές αρχές για το ενδεχόμενο οι απαγωγείς να έχουν μεταφέρει το θύμα στην γειτονική χώρα.
Στις έρευνες έχει μπει και το περιβόητο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, με τους χειριστές του να προσπαθούν να εντοπίσουν την περιοχή από την οποία έγινε το πρώτο τηλεφώνημα των απαγωγέων. Σημειώνεται ότι τις έρευνες συντονίζουν ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που μετέβησαν στην ακριτική πόλη. newsit.gr

"Διονυσιακά όργια" με την Τζούλια Αλεξανδράτου !

H Τζούλια Αλεξανδράτου, μετά την τεράστια επιτυχία της σε τηλεοπτικές και πολυέξοδες κινηματογραφικές παραγωγές, θα δοκιμάσει τις ικανότητές της και στο θεατρικό σανίδι.
Βέβαια, το θεατρικό σανίδι ακόμη αυτό δεν το ξέρει! Το θέμα είναι ένα:
Ότι η Τζούλια θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση με τίτλο «Διονυσιακά Οργια», του Ομηρου Ευστρατιάδη, η οποία είχε ξανανεβεί στο θέατρο Περοκέ το 1975 και πάλι με τον ίδιο σκηνοθέτη. Τότε, στην συγκεκριμένη παράσταση πρωταγωνιστούσαν η Τζένη Δριβάλα και ο Ανέστης Βλάχος.
Θα αναρωτηθείτε τί ρόλο θα… ερμηνεύσει η Τζούλια. Θα σας πούμε εμείς: Η Τζούλια θα υποδυθεί την κορυφαία μαινάδα που καλείται να πάρει μέρος σε Διονυσιακά όργια και να εμφανιστεί επί σκηνής όπως τη γέννησε η μητέρα της.

Νέο επεισόδιο για την Τράπεζα της Ανατολής, απάντηση Σώρρα στην Εθνική

Ευθείες αιχμές κατά της Εθνικής Τράπεζας εκτοξεύει ο δικαιούχος-κληρονόμος των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής ενώ επιμένει ότι θέμα δεν θεωρείται λήξαν και πως μια σειρά από ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα. Ο Αρτέμιος Σώρρας εξέδωσε γραπτή απάντηση στην απάντηση της Εθνικής Τράπεζας την οποία αναδημοσιεύουμε αυτούσια παρακάτω:
Η απάντηση έχει ως εξής:
««Πράγματι, δια της με αριθμό 147611/1932 σύμβασης συγχώνευσης, νόμιμα έκτοτε δημοσιευθείσας, συγχωνεύτηκε δια εξαγοράς και απορρόφησης της, η τραπεζική εταιρεία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε.” από την “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ“, πράξη συγχώνευσης η οποία εγκρίθηκε δια της με αριθμό 72186/1932 υπουργικής απόφασης, η οποία νόμιμα δημοσιεύτηκε στο Δελτίο ΑΕ& ΕΠΕ ΦΕΚ αρ. 301/31-12-1932.
Με την σύμβαση συγχώνευσης προβλέφθηκε ότι θα διενεργηθεί εδική εκκαθάριση, συνεπεία της μεταβιβάσεως των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από την “ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ” στην “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ” (επελθούσης καθολικής διαδοχής), με μόνο και αποκλειστικό σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος εξαγοράς και δη της δίκαιης τιμής αντί της οποίας θα έπρεπε να ρευστοποιηθούν τα καθ΄ έκαστον λοιπά στοιχεία του ενεργητικού της Τράπεζας της Ανατολής, ως ειδικότερα διαδικαστικά προβλέφθηκε με την ανωτέρω πράξη συγχώνευσης.
Η ανωτέρω συγχώνευση διενεργήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 5261/1931 και τον Ν. 2190/1920 ( ως τότε ίσχυε).
Με την σύμβαση συγχώνευσης συμφωνήθηκε ότι το ενεργητικό και παθητικό της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ μεταβιβάζεται (μεταβιβάσθηκε) αυτοδίκαια, κατά νόμω και συμβατικά (οπότε επέρχεται λογιστική συγχώνευση) και δη το μεν παθητικό αμέσως στους διάφορους λογαριασμούς του παθητικού αυτής, το δε ενεργητικό, ουχί αμέσως εν τω συνόλω του, εις τους λογαριασμούς του ενεργητικού της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, αλλά αναλόγως της προόδου της συντελεσθησόμενης ρευστοποιήσεως, ως προβλέφθηκε και ορίζεται στον όρο ΙV της σύμβασης συγχώνευσης. Ρητά ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ της σχετικής μεταβιβάσεως οι σχετικές με το ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΜΕΡΙΔΕΣ του ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ, ρητά προσδιοριζόμενες, ήτοι κεφάλαιο, λογαριασμός εκτιμήσεως κεφαλαίου σε φράγκα σταθεροποιημένα, κεφάλαιο αποθεματικό τακτικό και κεφάλαιο αποθεματικό έκτακτο ως και κάθε έτερο στοιχείο του παθητικού μη αποτελούν υποχρέωση προς τρίτους, “… ΑΤΙΝΑ δεν θέλουσιν εμφανίζεσθαι εν τη περί ο όρος ΙV ειδική εκκαθάρισει, δεδομένου ότι θέλει καταβληθεί τοις μετόχοις τοις τράπεζας της Ανατολής το αντίτιμον των μετοχών υπό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κατά τα εν τω όρω Vi οριζόμενα…”.
Η καταβολή του τιμήματος εξαγοράς προβλέφθηκε να γίνει μετά την λήξη της ειδικής εκκαθαρίσεως στους κομιστές των μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, καίτοι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έκανε άμεση χρήση όλων των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Απλή συγκριτική επισκόπηση και αξιολόγηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο τραπεζών κατά το έτος 1932 αποδίδει εύγλωττα τα σχετικά συμπεράσματα.
Σύμφωνα με τον Ν. 2190/1920 και δη τον άρθρο 49 (ως τότε ίσχυε και σε γενικές γραμμές ομοίως ισχύει), προβλέπεται:
1. Οι παρά της συνελεύσεως διοριζόμενοι εκκαθαρισταί οφείλουσιν άμα τη ανάληψη των καθηκόντων αυτών να ενεργήσωσιν απογραφήν της εταιρική περιουσίας και να δημοσιευωσι δια του τύπου και του Δελτίου Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης ευθύνης της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως ισολογισμόν ούτινος υποβάλλεται εις το Υπουργείον Εμπορίου.
2. Την αυτήν υποχρέωσιν υπέχουσιν οι εκκαθαρισταί και κατά την λήξιν της εκκαθαρίσεως.
3. Η γενική συνέλευσις των μετόχων διατηρεί πάντα τα δικαιώματα αυτής κατά τη διάρκεια της εκκαθαρίσεως.
4. Οι λογαριασμοί της εκκαθαρίσεως εγκρίνονται υπό της γενικής συνελεύσεως.
Εκ της μέχρι σήμερα σχετικής έρευνας, αφενός δεν έχει ανευρεθεί δημοσιευμένος ισολογισμός και δη σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), ως ο νόμος ορίζει, σχετικά με την λήξη της εκκαθάρισης, η οποία θα καθόριζε το τίμημα εξαγοράς, αφετέρου δεν έχει ανευρεθεί απόφαση γενικής συνέλευσης των μετόχων δια της οποίας έχουν (τάχα) εγκριθεί οι λογαριασμοί (του πέρατος) της εκκαθάρισης.
Επειδή η ΕΤΕ, με επίσημη ανακοίνωσή της, ισχυρίζεται ότι (τάχα) η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 1936 (κάτι το οποίο δεν μας έχει δηλώσει μέχρι σήμερα σε δύο εξώδικες δηλώσεις - προσκλήσεις μας), δεν μένει παρά να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα:
- την οικεία έκθεση των εκκαθαριστών και τις σχετικές οικονομικές καταστάσεις πέρατος της εκκαθαρίσεως και δη τον ισολογισμό πέρατος της εκκαθάρισης,
- το οικείο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) όπου οφείλει να είναι δημοσιευμένος ο ισολογισμός πέρατος της εκκαθάρισης και
- την οικεία απόφαση γενικής συνέλευσης των μετόχων δια της οποίας έχουν (τάχα) εγκριθεί οι λογαριασμοί ( του πέρατος ) της εκκαθάρισης.
Αναφορικά με την αξία των μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ παραπέμπουμε στο ίδιο το κείμενο της σύμβασης συγχώνευσης και στα στοιχεία των ισολογισμών των δύο τραπεζών κατά τον κρίσιμο χρόνο του 1932. Χαρακτηριστικά στο άρθρο ΙΙ της σύμβασης συγχώνευσης ορίζεται: “Οι συμβαλλόμεναι τράπεζαι αναγνωρίζουν το αδύνατον της επί του παρόντος και εν τω προσεχεί μέλλοντι ακριβοδίκαιας εκτιμήσεως της περιουσίας της εξαγοραζομένης τραπέζης της Ανατολής , λόγω των γενικών οικονομικών συνθηκών, επιπλέον δε και των ειδικών τοιούτων της τραπέζης ταύτης, κρίνουσιν ανέφικτον και άδικον τον από τούδε καθορισμόν του τιμήματος εξαγοράς κατ΄ αποκοπήν πάντως δε ασύμφορον ιδία δε δια τους μετόχους της τραπέζης της Ανατολής…”.
Θεωρούμε ότι παρέλκει η νομική ή λογική αξιολόγηση της επίκλησης του Ν. 18/1944, ο οποίος είναι παντελώς άσχετος με την συγκεκριμένη υπόθεση (ως ο καθένας ενδιαφερόμενος μπορεί να αξιολογήσει) και τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν δύναται να επικαλείται βάσιμα η ΕΤΕ, νόμο που αναφέρεται στα “τραπεζογραμμάτια” και το νόμισμα της δραχμής και φυσικά δεν αναφέρεται στα δικαιώματα των μετόχων της τράπεζας ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
Η αξίωση του μετόχου για καταβολή της αναλογίας του στο προϊόν της εκκαθάρισης αποτελεί ένα επιμέρους περιουσιακό δικαίωμα, που πηγάζει από την μετοχική σχέση, καθώς ουσιαστικά συνιστά ένα δικαίωμα δανειστή που πηγάζει από την εταιρική σχέση. Η αξίωση αυτή γεννιέται με την μετοχική σχέση και λειτουργεί ως αφηρημένο δικαίωμα προσδοκίας μέχρι την συγκεκριμενοποίησή του (την οποία δεν μας γνωστοποιεί η ΕΤΕ), δηλ. μέχρι να ενεργηθούν νομικά ορθά όλες οι προβλεπόμενες πράξεις εκκαθάρισης.
Τέλος, ζήτημα παραγραφής δεν δύναται ευπρόσωπα να προταθεί, ακριβώς διότι σύμφωνα με τον νόμο, η παραγραφή αρχίζει από το τέλος του έτους εντός του οποίου εγκρίθηκαν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις πέρατος της εκκαθάρισης, που ως προαναφέρεται, δε υφίσταται τέτοια έγκριση. Εφόσον η ΕΤΕ έχει αντίθετη θέση, δεν μένει παρά να δημοσιοποιήσει τα ανωτέρω ουσιώδη νομικά έγγραφα.
Η παντελώς αόριστη και γενικόλογη τοποθέτηση της ΕΤΕ εκτιμάται ελεύθερα και έκαστος μπορεί να κρίνει ανάλογα.
Αθήνα 21-9-2011
Αρτέμιος Σώρρας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου