22.10.11

Πού θα ήθελε να βάλει φωτιά ο Θοδωρής Αθερίδης;

Ο Θοδωρής Αθερίδης, θα υποδύεται φέτος τον πυροσβέστη. Που θα ήθελε να βάλει φωτιά ο ίδιος; «Ο εμπρησμός εμπεριέχει την έννοια της καταστροφής και δεν μου πάει. Θα κάνω τη φωτιά καντήλι για προσευχή. Να μη χάσουμε τη δύναμή μας και την υγεία μας», δήλωσε στο τηλέραμα.

Απεργούν τα …ΚΤΕΛ την Πέμπτη 27/10/2011 !!

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 27/10/2011
Σε κοινή σύσκεψη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας με τα Δ.Σ των σωματείων μελών μας στις 19-10-2011 αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η κινητοποίηση των εργαζομένων στα Αστικά & Υπεραστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας, για: τις συστηματικές παραβιάσεις του Π.Δ 246/06 «Γενικού Κανονισμού Προσωπικού ΚΤΕΛ» την παραβίαση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας....τις παράνομες απολύσεις εργαζομένων τις απόπειρες μείωσης των μισθών τις απόπειρες εφαρμογής εκ περιτροπής απασχόλησης
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ
ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ (Κηφισσού 100)
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/10/2011 ΩΡΑ 07:00 π.μ.

ΝΕΟ ΒΡΩΜΙΚΟ παιχνίδι των Γερμανών !

Bild: “Θα χρειαστούν ακόμη 444 δισ ευρώ!” !
Οι Γερμανοί συνεχίζουν να παίζουν το βρώμικο παιχνίδι τους σε βάρος της Ελλάδας, με θύματα, ασφαλώς, τους Έλληνες φορολογούμενους. Με… ναυαρχίδα ανθελληνισμού την εφημερίδα Bild, οι Γερμανοί αφήνουν τώρα να εννοηθεί ότι η Ελλάδα ίσως χρειαστεί επιπλέον χρήματα για να σωθεί.
Κάνουν μάλιστα λόγο για ένα ποσό, στην χειρότερη περίπτωση, της τάξης των 444 δισ. ευρώ!
Έχουν δηλαδή κοστολογήσει καλύτερα από εμάς πόσα ακόμη θα χρειαστούμε! Πρώτον, τρομάζουν τους υπόλοιπους εταίρους, και δεύτερον εκβιάζουν ανοιχτά την Ελλάδα.
Κάποια στιγμή, όμως, κ. Μέρκελ, θα κληθείτε να λογοδοτήσετε για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις. Εκεί θα τα βάλουμε κάτω, και έχω την εντύπωση ότι στο τέλος θα μας χρωστάτε περισσότερα…

Δεμένα ως την Τρίτη τα πλοία – Νέα 48ωρη της ΠΝΟ !

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά η ΠΝΟ όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Ήδη οι ναυτεργάτες συμπληρώνουν μία εβδομάδα απεργίας, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ελλείψεις αγαθών σε νησιά του Αιγαίου.
Tη συνέχιση των απεργιακών της κινητοποιήσεων, για τέταρτο συνεχόμενο 48ωρο, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Έτσι τα πλοία, σε όλες τις κατηγορίες, θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από αύριο στις 6 το πρωί της Κυριακής 23/10/2011 μέχρι την Τρίτη στις 6 το πρωί 25/10/2011.
Σήμερα οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αξιολογώντας τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη, αν και θα μπορούσε να εκτιμηθεί ότι το περιεχόμενό της, αφήνει περιθώρια που να στηρίζουν πιθανότατα μια ικανοποιητική αντιμετώπιση ορισμένων γνωστών προβλημάτων της ομοσπονδίας στο μέλλον ωστόσο αγνοούνται και δεν επιλύονται τα συνολικά βασικά αιτήματα του κλάδου των ναυτικών.
Η συνομοσπονδία των ναυτικών ζητεί τη διατήρηση του ΝΑΤ με συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό, καθώς και διατήρηση των εφάπαξ παροχών, όπως αυτά χορηγούνται σήμερα. Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι ουσιαστικά με το άρθρο 27 διαλύεται το ΝΑΤ από 01/01/2013 και μπαίνει υπό την ομπρέλα του ΙΚΑ .
Επίσης οι Έλληνες ναυτικοί, αξιώνουν διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και καταπολέμηση της ανεργίας.
Επιπλέον, ζητεί νέες διαπραγματεύσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπου οι αποδοχές των ναυτικών έχουν καθηλωθεί στα επίπεδα του 2010.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στη χθεσινή συνάντηση με την ΠΝΟ δεσμεύτηκε για 4 θέματα.
1. Με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, η εποπτεία του ΝΑΤ μεταφέρεται αυτούσια στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και διατηρείται η αυτονομία του.
2. Σε συνεργασία και συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρξει η βέλτιστη λύση για το θέμα των συντάξεων του ΝΑΤ.
2. Το ΕΛΟΕΝ (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών) θα εκσυγχρονισθεί.
4. Ο λογαριασμός του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας θα ενισχυθεί με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ποσό που διατίθεται στους άνεργους ναυτικούς.
Σημειώνεται ότι από την απεργία των ναυτεργατών έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών.newsit

Νέα φοροεπιδρομή από τον Δεκέμβριο !!

Νέα δεινά θα πρέπει να περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι από τον Δεκέμβριο, με το νέο νομοσχέδιο που θα προκαλέσει κι άλλες επιβαρύνσεις στα εισοδήματα τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», τα νέα σχέδια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
- Την κατάργηση του αφορολόγητου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες,
- Την εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων προσδιορισμού των φορολογητέων καθαρών κερδών των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών
- Την επιβολή της υποχρέωση τήρησης βιβλίων στους αγρότες
- Τη μείωση του αφορολόγητου για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ
- Την κατάργηση των ευνοϊκών καθεστώτων φορολόγησης για τους κατοίκους των μικρών νησιών.

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ - Ο Φιδέμπορας ( Κυρ Βασίλης ) Ξαναχτυπά !! VIDEO

Ο γνωστος κυρ-Βασίλης από την Πάτρα ξαναχτύπα

Βρέθηκαν νεκροί δυο αγνοούμενοι κυνηγοί !!

Το πτώμα του κυνηγού που είχε εξαφανιστεί από το πρωί της Πέμπτης, όταν έφυγε από το σπίτι του στα Βασιλικά Βοιωτίας για να πάει για κυνήγι στην περιοχή του Ανθοχωρίου Βοιωτίας, βρήκε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της 1ης ΕΜΑΚ από την Αθήνα
Η σορός του 71χρονου εντοπίστηκε σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το αυτοκίνητό του, πεσμένο σε ένα πρανές δίπλα στον δασικό δρόμο. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας για νεκροτομή, αλλά όλα δείχνουν ότι ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Πιθανότατα τον πρόδωσε η καρδιά του εξ αιτίας του ψύχους.
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν τέσσερις πυροσβέστες από τη Λιβαδειά με δυο οχήματα και άνδρες της Αστυνομίας.
Ακόμη εντοπίστηκε και το πτώμα του 73χρονου, που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή Φαλλαγγιά Κεχρινιάς του δήμου Αμφιλοχίας στις 16 Οκτωβρίου.
Όπως φαίνεται, έχασε τον δρόμο και περιπλανήθηκε στην περιοχή, ώσπου υπέκυψε στην παγωνιά..totefteri.com/

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μπύρες και ούζα.... σε σχολικό κυλικείο !!

Πρόστιμα – φωτιά επιβλήθηκαν σε κυλικείο σχολείου στο Αγρίνιο, όπου έπειτα από έλεγχο εντοπίστηκαν στα ράφια του μπύρες και ούζα!
Το περιστατικό συνέβη σε Γυμνάσιο της πόλης και η καμπάνα στο κυλικείο για τα οινοπνευματώδη, για έλλειψη τιμοκαταλόγου και για διάθεση απαγορευμένων προϊόντων όπως κρουασάν, σοκολάτες, πίτσες και άλλα, έφθασε τα 500 ευρώ.
Για τις ίδιες παραβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβλήθηκε πρόστιμο και από τον ΕΦΕΤ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Διεύθυνση του Γυμνασίου, φαίνεται πως δεν ασχολήθηκε και... ιδιαίτερα, όμως από ότι φαίνεται σαφώς και έχει ευθύνες.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, αλλά αυτό που τονίζεται είναι πως και οι Διευθύνσεις των σχολείων, έχουν σαφώς ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των κυλικείων και καλούνται να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή.Star.gr

Στροφή δεξιά ή αριστερά;

Ο Κλεισθένης γράφει.
Η φημολογία για πρόωρες εκλογές τείνει να γίνει βεβαιότητα.
Τα ερωτήματα πολλά και η πιθανότητα προσωρινού αδιεξόδου μεγάλη.
Ο λαός θα κληθεί να δώσει την πολιτική πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ο τόπος για την έξοδο απ’ την κρίση.
Το τι θα βγάλει η κάλπη κανείς δεν μπορεί να το προεξοφλήσει.
Αν εξετάσουμε την σημερινή κατάσταση των κομμάτων θα κάνουμε μερικές δυσάρεστες διαπιστώσεις.
Η ΝΔ αν και φαίνεται να ρέπει προς την λαϊκή δεξιά τα νεοφιλελεύθερα βαρίδια καθώς και τα αποτυχημένα στελέχη της περιόδου Καραμανλή που ανήκουν ακόμη στις τάξεις της μειώνουν την αξιοπιστία του κόμματος. Η ρήση Σαμαρά ότι θα σεβαστεί όλα όσα προβλέπονται απ’ το μνημόνιο και τα ήδη ψηφισμένα καταστρεπτικά μέτρα καθηλώνουν το κόμμα σε ποσοστά που απέχουν πολύ της αυτοδυναμίας. Το επιχείρημα ότι η λύση θα δοθεί μέσα απ’ το μνημόνιο με αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής δεν πείθει κανένα. Οι προτάσεις για «εφεδρεία-απόλυση» καθώς και «αξιοποίηση-ξεπούλημα» δεν συνάδουν με το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα. Η άρνηση της ΝΔ να καταγγείλει το μνημόνιο σαν αντισυνταγματικό και η ανεκτικότητά της σε σχέση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την καθιστά αναξιόπιστη και μη ελπιδοφόρα. Ο λαός πιστεύει ότι «θ’ αλλάξει ο Μανωλιός και θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς». Συμπερασματικά λύση απ’ τη δεξιά ως έχει δεν εγγυάται έξοδο απ’ την κρίση.
Η αριστερά (ειδικότερα το ΚΚΕ) δεν είναι διαθετημένη να μετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα, προτιμά τον ακίνδυνο πολιτικά ρόλο της διαφωνούσης καταγγέλλουσας.
Η πολυδιάσπασή της καθώς και η εκ διαμέτρου αντίθετη θέση των κομματιών της σε σχέση με την ΕΕ και το ευρώ την καθιστά περιθώριο στις εξελίξεις.
Η πιθανή αύξηση των εκλογικών της ποσοστών λίγο θα επηρεάσει τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν. Οι ιστορικές ευθύνες των ηγετικών τους ομάδων είναι μεγάλες και θα καταγραφούν. Άρα λύση απ’ την αριστερά ως έχει δεν διαφαίνεται.
Το ΠΑΣΟΚ μετά την διαφαινόμενη καταβαράθρωση θα παραμείνει για πολύ χρόνο στο περιθώριο μέχρι να λύσει τα επερχόμενα εσωτερικά του προβλήματα και φυσικά το πρόβλημα ηγεσίας.
Η ανυπαρξία κεντρώου κόμματος που θα εκπροσωπούσε την πολύπαθη μεσαία τάξη και θα συμμετείχε στην δημιουργία σταθερών κυβερνητικών συμμαχιών με μεγάλο χρονικό ορίζοντα είναι απ’ τα σοβαρότερα μειονεκτήματα του πολιτικού συστήματος.
Η δημιουργία πολυκομματικής κυβέρνησης «απελπισίας» δεν θα έχει μεγάλη χρονική διάρκεια και δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε περισσότερο να λύσει τα καυτά προβλήματα της χώρας. Οι επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις μπορεί να εκβιάσουν κάποια λύση αλλά δεν θα δώσουν κυβέρνηση ευρείας αποδοχής αλλά μειοψηφική κυβέρνηση πλαστής πλειοψηφίας τύπου 1989-90.
Εδώ που φτάσαμε χρειάζονται δομικές αλλαγές.
Τα κόμματα πρέπει να επιστρέψουν στις ιδεολογικές τους ρίζες απαρνούμενα την λογική των ευρέων φασμάτων πολιτικής εκπροσώπησης.
Τα λεγόμενα μέχρι χθες κόμματα εξουσίας αφού πιθανά θα χάσουν την δυνατότητα αυτοδυναμίας πρέπει να επιστρέψουν στις ιδεολογικές τους καταβολές και να δώσουν στο λαό την δυνατότητα να εκφραστεί πολιτικά και όχι κυβερνησιογόνα κάτι που θα περιπλέξει τα πράγματα.
Η ίδρυση ενός καθαρά κεντρώου κόμματος εκτός από αναγκαιότητα είναι και εγγύηση για την ομαλή πολιτική πορεία της χώρας. Ούτε το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε η ΝΔ μπορούν σήμερα να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν την μεσαία τάξη.
Η αλλαγή του συντάγματος με κατάργηση όσων δημιούργησαν το «ανεξέλεγκτο» και την ατιμωρησία στην πολιτική ζωή θα επαναφέρει την δημοκρατικότητα και το αίσθημα δικαίου. Φυσικά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Ο πλήρης και κάθετος διαχωρισμός των εξουσιών καθώς και ο σεβασμός των θεσμών μπορούν να εγγυηθούν την ομαλότητα και την φυγή προς τα ‘μπρος. Επεξηγηματικά αναφέρω ότι το φαινόμενο πχ των παρεμβάσεων της εκτελεστικής εξουσίας στην δικαστική δεν πρέπει να αφεθεί στην διακριτική ευχέρεια του δικαστή να αρνηθεί την παρέμβαση και την εκτέλεση των όσων του ζητούνται αλλά να θωρακιστεί η διάκριση έτσι ώστε να μην διανοείται κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης.
Μεγάλη επίσης αναγκαιότητα είναι η προστασία του λαού απ’ τις αυθαιρεσίες των εκάστοτε κυβερνόντων με την ισχυροποίηση των εξουσιών και δυνατοτήτων παρέμβασης του προέδρου της δημοκρατίας είτε αυτή παραμείνει προεδρευομένη είτε καταστεί προεδρική. Το σημερινό τραγελαφικό η διαπιστωμένη αναντιστοιχία λαού-κυβέρνησης να μην μπορεί να αλλάξει την κυβερνητική πολιτική ούτε να μπορεί ο πρόεδρος να επιβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης δεν συνάδει με δημοκρατικό πολίτευμα.
Είναι δεδομένο ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει, ο λαός το έχει απορρίψει μόνο αν επαναπροσδιοριστεί μπορεί ανανεούμενο να αποτελέσει δημοκρατικό σύστημα που να έχει την εμπιστοσύνη του λαού.
Το πολιτικό σύστημα με παλιές νοοτροπίες και φθαρμένα υλικά δεν μπορεί να δώσει λύση και ελπίδα. Το σημερινό σύστημα μας έφερε σ’ αυτό το χάλι και φυσικά δεν μπορεί ως έχει να μας βγάλει απ’ το τέλμα.
Αυτό που πιστεύουν πολλοί πολιτικάντηδες ότι οι εκλογές θα λειτουργήσουν σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ καθαρίζοντάς τους απ’ το αμαρτωλό τους παρελθόν δεν θα γίνει, κάθε ένοχος θα πληρώσει αργά ή γρήγορα.
Όσοι πολιτικοί δεν έχουν «αμαρτήματα» ας το καταλάβουν και ας αποφύγουν το γκρέμισμα του πολιτικού συστήματος μετά από ανεξέλεγκτες δράσεις γιατί «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.
http://ideopigi.blogspot.com/2011/10/blog-post_6244.html#ixzz1bWEOdY8v

250 εκατ.ευρώ χρωστούν σε τράπεζες ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία !

Πρωταθλητές στα δάνεια και τα χρέη εμφανίζονται τα δύο μεγάλα κόμματα της Βουλής τα οποία χρωστάνε συνολικά στια τράπεζες περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αποκαλύπτει η real news , αν δεν υπήρχε η κρατική επιχορήγηση και οι τράπεζες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα ήταν απλώς υπερχρεωμένες επιχειρήσεις αλλά θα είχαν κηρύξει στάση πληρωμών. Το ΠΑΣΟΚ έχει τραπεζικά δάνεια ύψους 121 εκατομμύρια ευρώ ενώ μόνο το 2010 πήρε δάνεια ύψους 40 εκατ. ευρώ. Η Νέα Δημοκρατία έχει δάνεια 128 εκατομμυρίων ευρώ έχοντας υποθηκευσει τις μελλοντικές της επιχορηγήσεις από το κράτος μέχρι το 2019.
Ενδιαφέρον έχει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει χρέη 7 εκατομμυρίων ευρώ, το ΚΚΕ 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ το μοναδικό από τα κοινοβουλευτικά κόμματα που δεν οφείλει χρήματα από δάνεια είναι ο ΛΑΟΣ του Γιώργου
Καρατζαφέρη.

Έπνιξε κατά λάθος το μωρό της την ώρα του θηλασμού !!

Το χειρότερο εφιάλτη ζει η 31χρονη Άμπι Τζάρος, η οποία αποκοιμήθηκε την ώρα που θήλαζε το μωρό της, με αποτέλεσμα το άτυχο αγοράκι να πεθάνει από ασφυξία.
Η κοπέλα, από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ξύπνησε τη νύχτα για το θηλασμό, όμως η κούραση την κατέβαλε και αποκοιμήθηκε, «καταπλακώνοντας» με το σώμα της τον, μόλις οκτώ εβδομάδων, Έβαν.
Όταν ξύπνησε, διαπίστωσε ότι το μωρό δεν ανέπνεε. Αμέσως κάλεσε ασθενοφόρο και μαζί με το σύζυγό της προσπάθησαν να το επαναφέρουν. Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν και ο γιατρός που έφθασε στο σπίτι, απλώς διαπίστωσε το θάνατο του παιδιού.

Κινδύνευσε οικογένεια από δηλητηριώδη μανιτάρια !!

Η άγνοια σχετικά με τα είδη μανιταριών που είναι μη βρώσιμα, λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή στα τέσσερα μέλη μιας οικογένειας από την Αλεξανδρούπολη! Η κατανάλωση των δηλητηριωδών μυκήτων τους προκάλεσε βαρύτατες διαταραχές και σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη μεταφορά τους στο νοσοκομείο!
Τα μέλη της οικογένειας είχαν βγει πριν από δύο ημέρες για να μαζέψουν μανιτάρια στην ευρύτερη περιοχή έξω από την πόλη της Αλεξανδρούπολης, κάτι που συνηθίζουν οι κάτοικοι. Φαίνεται, όμως, πως δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν ποια είναι επικίνδυνα και ποια όχι!
Όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους, τα μαγείρεψαν και τα έφαγαν. Μέσα σε λίγα λεπτά, όμως, άρχισαν να υποφέρουν από έντονους και οξείς πόνους! Αμέσως κατάλαβαν τι είχε συμβεί και κάλεσαν ασθενοφόρα, τα οποία τους μετέφεραν στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα δηλητηρίασης. Η κατάστασή τους ήταν κρίσιμη, αφού είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα, ωστόσο χάρη στην προσπάθεια των γιατρών διέφυγαν τον κίνδυνο.

Πύρινη κόλαση στα Χανιά ! Μάχη με τις φλόγες !

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρείς φωτιές στο Νομό Χανίων, με πιο σοβαρή τη φωτιά που καίει από το απόγευμα της Παρασκευής στην Αγία Ειρήνη Σελίνου.
Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, η πυρκαγιά έχει καταστρέψει περίπου 45 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης και η κατάσβεσή της είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς καίει σε δύσβατη περιοχή με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Ανησυχία στις αρχές έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η φωτιά έχει πλησιάσει στο γνωστό φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες ώστε να μην αναπτυχθούν μέτωπα μέσα σε αυτό.
Σημαντική βοήθεια αναμένεται να δώσει το καναντέρ από την Ελευσίνα, που λίγο μετά τις 4:30 προσθαλασσώθηκε στον κόλπο της Σούδας ώστε να μαζέψει νερό και να ξεκινήσει τις πρώτες ρίψεις από αέρος.
Από εδάφους επιχειρούν δύο πεζοπόρα τμήματα από Ηράκλειο και Χανιά, με συνολικά 25 άντρες και 4 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ αναμένεται ένα πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα, που θα μεταβεί στην περιοχή με C130.
Φωτιές σε Σερικάρι και Καλλικράτη Σφακίων
Την ίδια ώρα οι αρχές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο ακόμα φωτιές, ευτυχώς μικρότερης έκτασης στο Σερικάρι Κισσάμου και στον Καλλικράτη Σφακίων, που ξέσπασαν περίπου στη 1 και στις 4 το μεσημέρι αντίστοιχα. Οι πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν κάψει χορτολιβαδική έκταση.
Νωρίτερα το πρωί δύο φωτιές σε περιοχές του Ομαλού τέθηκαν γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο, ύστερα από την επέμβαση 4 πυροσβεστικών οχημάτων.flashnews.gr

Σούπερ Λίγκα: Οι μισές ομάδες "ανέβασαν" Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας

Όλα καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο... 
Μετά από δύο μήνες διαβουλεύσεων, απανωτών αλλαγών και... αναμονής, αποκατάσταθηκε η τάξη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ομάδων που βάσει του κατασταστικού πρέπει να συμμετέχουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας.
Οι 14 ΠΑΕ έγιναν από σήμερα 16, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, με ψήφους 7 υπέρ, 2 κατά και 2 λευκά, "προβιβάζει" στα μεγάλα σαλόνια τους Λεβαδειακό (ομάδα Β΄) και Δόξα Δράμας (ομάδα Α΄), αφήνοντας εκτός τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό.
Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Εργοτέλης, Πανιώνιος και Κέρκυρα εφάρμοσαν τον ΚΑΠ και ψήφισαν υπέρ των Λεβαδειακού και Δόξας Δράμας, ΑΕΚ και Αρης "προτίμησαν" από ηθικής, αλλά και νομικής υπόστασης, να ρίξουν την ψήφο τους υπέρ των Λάρισας, Πανσερραϊκού, ενώ οι Παναθηναϊκός και Ατρόμητος δεν τάχθηκαν με κανένα (λευκό).
Βλέποντας κανείς το αποτέλεσμα, διαπιστώνει ότι μόνο οι 7 ΠΑΕ (οι μισές) τάχθηκαν υπέρ των Βοιωτών και των "μαυραετών", ενώ από τις υπόλοιπες οι 4 διαχώρισαν τις θέσεις τους, ενώ 3 απείχαν από τη διαδικασία (Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ και Ξάνθη).
Τώρα αν αυτό συνιστά θέμα "ηθικής τάξεως", αυτό εναπόκειται στην κρίση του καθενός... Λόγω των εκκρεμοδικίας που υπάρχει με τον Ολυμπιακό Βόλου (που ακόμη δεν έχει διαγραφεί), οι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας θα μπουν στη μάχη του πρωταθλήματος από τη 10η αγωνιστική, στις 19 Νοεμβρίου (τώρα διεξάγεται η 7η).
Στο διάστημα αυτό (μεσολαβεί και η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των μπαράζ των προκριματικών του EURO 2012, 11, 12 και 15 Νοεμβρίου) οι δύο ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν όσο μπορούν καλύτερα για τις απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν θα έχουν το δικαίωμα μέχρι τότε να κάνουν μεταγραφές).
Θα πρέπει εδώ να διευκρινιστεί ότι, όπως παραδέχθηκε και ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάσης Χαρμάνης, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για τους "ερυθρόλευκους" αναμένεται να έχει εκδοθεί έως την έναρξη της 10ης αγωνιστικής.
Στην περίπτωση που δικαιωθεί η βολιώτικη ΠΑΕ κι εφόσον πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, τότε θα επανέλθει στην κορυφαία κατηγορία, ενώ εάν μέχρι τις 19/11 δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, οι ομάδες που ανέβηκαν θα μπουν κανονικά στο πρόγραμμα.
Επίσης, Λάρισα και Πανσερραϊκός έχουν το δικαίωμα της έφεσης στην αρμόδια επιτροπή του δευτεροβάθμιου οργάνου της ΕΠΟ και λογικά θα τις καταθέσουν άμεσα.
«Σήμερα έπρεπε να επιλέξουμε ποια θα είναι η ομάδα Α και ποια η ομάδα Β στο πρωτάθλημα.
Με ψήφους 7-2-2 αυτές θα είναι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας.
Όμως, θα είναι έτοιμες να παίξουν στην 10η αγωνιστική, 19 και 20 Νοεμβρίου.
Θα περιμένουμε γιατί υπάρχουν σε εκκρεμότητα κάποια νομικά θέματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Απόστολος Παπουτσάκης.
Ο δε δικηγόρος του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάσης Χαρμάνης, έκανε λόγο για «σοφή, δίκαιη και σύννομη απόφαση», είπε ακόμη ότι η απόφαση του Εφετείου αναμένεται να εκδοθεί σίγουρα στις αρχές Νοεμβρίου», ενώ εξέφρασε τη σιγουριά για την τελική δικαίωση του συλλόγου και τη συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα.

Αυτός είναι ο Νο 1 φοροφυγάς στην Ελλάδα !!

ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΟΥ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ !! 
- Έφαγε 504 χρόνια φυλάκισης για 634 εκ. ευρώ!!
Με χρυσά κουτάλια έτρωγαν και εξακολουθούν να τρώνε πολλά λαμόγια, με τις "πλάτες" και την εγκληματική αδιαφορία πάντα της εκάστοτε κυβέρνησης, την ώρα που ο Ελληνικός λαός αιμορραγεί από τα ληστρικά μέτρα!
Τον μεγαλύτερο οφειλέτη του Ελληνικού Δημοσίου, τον «βασιλιά της φοροδιαφυγής» που είναι Νο 1 στη λίστα που έστειλε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Πρόκειται για τον λογιστή Νίκο Κασιμάτη ο οποίος με την μέθοδο των εικονικών τιμολογίων έφτασε να χρωστά το ποσό των 636 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο και να βρίσκεται στις φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης ...504 ετών!
Ο 57χρονος Θεσσαλονικιός οικονομολόγος ο οποίος εκτίει την ποινή του στις φυλακές Διαβατών αποκαλύπτει στην εφημερίδα ότι στις πρώτες 15 θέσεις της λίστας Βενιζέλου με τους πρωταγωνιστές της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα βρίσκονται παλιοί γνώριμοι του από το κύκλωμα που συμμετείχε με συνολικές οφειλές περί τα 2,5 δισ. Ευρώ.
Οι αρχές αποδίδουν στον Κασιμάτη ρόλο συντονιστή σε μια επιχείρηση με μέλη εφοριακούς και ιδιώτες από τη δράση του οποίου η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογιζόταν το 2002 σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δραχμές.
Εκείνη την περίοδο μάλιστα ήταν στην λίστα των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων Θεσσαλονίκης υπό τον Παναγιώτη Ψωμιάδη αλλά την τελευταία στιγμή ο Ψωμιάδης τον εκπαραθύρωσε.
Εχει επίσης ενδιαφέρον και η αποκάλυψη του ότι πολλοί εφοριακοί που συμμετείχαν στο κύκλωμα αν και αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο, όχι μόνο δεν διώχθηκαν αλλα παρέμειναν στις θέσεις τους και πήραν και προαγωγή!!!!24gr

13 Γιατροί καλούνται να επιστρέψουν 1,8 εκ. ευρώ σε 48 ώρες !

Απίστευτη κομπίνα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης - Προθεσμία 48 ωρών σε 13 γιατρούς για να επιστρέψουν 1,8 εκ. ευρώ  !!
Περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ ζητά εντός 48 ωρών το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από 13 γιατρούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλο προμήθειας εξωσυμβατικού ορθοπεδικού και νευροχειρουργικού υλικού στην Ορθοπεδική και Ναυροχειρουργική κλινική.Τα ποσά που έχουν υπολογιστεί από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας έχουν επιμεριστεί στους γιατρούς ανάλογα με το μέγεθος της ευθύνης που προκύπτει από τη θέση τους στο νοσοκομείο, αλλά και από τη συμμετοχή τους στο «πάρτι των προμηθειών», όπως είχε χαρακτηριστεί το σκάνδαλο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Άρπαξαν 122.000 Ε από 60 χρονη !

Ποσό 122.000 ευρώ, που έκρυβε μέσα σε χαρτοσακούλα 60χρονη, άρπαξαν δύο άγνωστοι στην πόλη της Βέροιας και εξαφανίστηκαν.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο άνδρες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, περίμεναν την άτυχη γυναίκα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει.
Όπως καταγγέλλει η ίδια, χθες το πρωί, την ώρα που προσπαθούσε να ξεκλειδώσει την πόρτα της εισόδου της οικοδομής, οι άγνωστοι την ακινητοποίησαν και της απέσπασαν μέσα από τα χέρια τη σακούλα με τα χρήματα (για την ακρίβεια 122.500 ευρώ) μαζί με την τσάντα της, που περιείχε άλλα 200 ευρώ, και εξαφανίστηκαν.
Η ασφάλεια Βέροιας αναζητά τους δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι, όπως αποκαλύφθηκε, γνώριζαν ότι η 60χρονη είχε κάνει νωρίτερα ανάληψη από υποκατάστημα τράπεζας και μετέφερε τα χρήματα στο σπίτι της.

Η χήρα του Καντάφι ζητεί την διεξαγωγή έρευνας από τον ΟΗΕ για τις συνθήκες θανάτου του

Η χήρα του Μουάμαρ Καντάφι ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας από τον ΟΗΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο πρώην ηγέτης της Λιβύης, μετέδωσε σήμερα τηλεοπτικός σταθμός που πρόσκειται στον Καντάφι.
"Καλούμε τα Ηνωμένα Εθνη να ερευνήσουν τις συνθήκες του θανάτου του μουτζαχίντ (ιερού πολεμιστή) Μουάμαρ Καντάφι," δήλωσε η Σάφια Καντάφι σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al Rai που εδρεύει στη Συρία.
"Είμαι υπερήφανη για το θάρρος που επέδειξε ο σύζυγός μου και οι γιοί μου που αντιμετώπισαν την επιθετικότητα 40 χωρών και των αντιπροσώπων τους επί έξι μήνες και πέθαναν ως μάρτυρες," είπε η Σάφια.
Η Σάφια Καντάφι διέφυγε στην Αλγερία μαζί με την κόρη της Αϊσα και δύο από τους γιούς του Καντάφι-- τον Χάνιμπαλ και τον Μοχάμεντ-- τον Αύγουστο που οι αντικαθεστωτικοί εισέβαλαν στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΑΦΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ.

Ψηφιακό αφιέρωμα στο Κώστα Μπαλάφα δημιούργησαν και καταχώρησαν στη διαδικτυακή τηλεόραση της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» (www.worldtv.com/algorithmos) μαθητές της σχολής. To ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από μαθητές της σχολής σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε αυτό προβάλλεται μεγάλο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του καλλιτέχνη. Ξεχωρίζει το Λεύκωμα για το Αντάρτικο της Ηπείρου (1940) το οποίο ο φωτογράφος για πολλές δεκαετίες το «έκρυβε» από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Μπαλάφας υπήρξε σαν άνθρωπος δωρικός και αξιοπρεπής και σα καλλιτέχνης ανθρωποκεντρικός. Τον ενδιέφερε να καταγράψει τη ζωή των απλών ανθρώπων και την εποχή τους. Με το φακό του κατέγραψε τοπία από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ αποτελείται από τους μαθητες: Αμαλία Ηλιοπούλου, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκη Μαλλιαρού και Καλλιόπη Μιχαλοπούλου.

23 Οκτωβρίου: ποδηλατικός γύρος για παιδιά «Γαργαλιάνοι - Λεύκη»

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 10:00π.μ, ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων διοργανώνει ποδηλατικό γύρο για παιδιά «Γαργαλιάνοι –Λεύκη», με την υποστήριξη του Navarino Outdoors.

Ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ - 16 οι ομάδες του Πρωταθλήματος !

Σημερινή ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ για την απόφαση οι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας να αποτελέσουν τις δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν τη φετινή 16άδα της διοργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τα εξής: Με ψήφους 7 υπέρ, 2 κατά (ψήφοι υπέρ ΑΕΛ και Πανσερραϊκός) και 2 λευκά, την εγγραφή ως μελών του συνεταιρισμού των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός, οι οποίες θα αρχίσουν να αγωνίζονται από την 10η αγωνιστική και μετά (ήτοι την αγωνιστική, που σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα, έχει οριστεί για την 19η και 20η Νοεμβρίου 2011).
Κατόπιν κλήρωσης που διεξήχθη ενώπιον του Δ.Σ., τις θέσεις των ομάδων Α και Β (όπως αυτές ορίστηκαν στην από 5/8/11 κλήρωση του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ), έλαβαν αντίστοιχα οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός.

Έπεσε άγριο ξύλο για την «Πριγκηπέσα» !!

Πρωταγωνιστές δύο αστυνομικοί !
Άγριο ξύλο έπεσε το βράδυ της Παρασκευής σε γνωστό κλαμπ της Πάτρας. Μία παρέα ανδρών (εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί με πολιτικά) ζήτησαν από τον dj να ακούσουν το τραγούδι «Πριγκηπέσα», εκείνος αρνήθηκε, τα μέλη της παρέας είχαν πιει (αρκετά από όσο... σήκωνε ο οργανισμός τους) και όταν βγήκαν από το κατάστημα τσακώθηκαν με υπαλλήλους του. Πληροφορίες αναφέρουν πως... έπεσε πολύ ξύλο και μάλιστα το περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια πολλών, αφού ο δρόμος στον οποίον βρίσκεται το κλαμπ είναι πολυσύχναστος! Δεν γνωρίζουμε αν δόθηκε συνέχεια με μηνύσεις, μάλλον όμως όχι, αφού και οι αστυνομικοί - συμμετέχοντες στο συμβάν θα φοβήθηκαν πως θα έχουν συνέπειες από την υπηρεσία τους.

Συνεχίζουν με Δύο διήμερες αποχές οι δικηγόροι !

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι δικηγόροι, μετά τη συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που έγινε το Σάββατο.
Συγκεκριμένα αποφάσισε δύο διήμερες αποχές, η πρώτη την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη (26-27 Οκτωβρίου) και η δεύτερη στις 3 και 4 Νοεμβρίου

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Παπαρήγα !

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με το οποίο ζητούσε να διερευνηθούν οι καταγγελίες του ΚΚΕ περί «αστυνομικών, που συμμετείχαν στα επεισόδια της Τετάρτης».
Η κα Παπαρήγα υποστήριξε ότι υπάρχουν καταγγελίες πως αστυνομικοί έβγαζαν τη στολή τους, φορούσαν κουκούλες και στη συνέχεια προκαλούσαν επεισόδια.

Ανάβει φωτιές το άρθρο Σαμαρά στο γερμανικό Τύπο !!

Φωτιές άναψε το άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», μέσω του οποίου ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί.
Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της αλλαγής πολιτικής και τόνισε ότι η ΝΔ εξ αρχής τήρησε αποστάσεις από ένα πρόγραμμα που δεν απέδιδε. «Προειδοποιήσαμε ότι το πρόγραμμα είναι λάθος. Δυστυχώς τα αποτελέσματα δικαίωσαν τις εκτιμήσεις μας. Θέλουμε να προσαρμοστεί η οικονομία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «δύο μόλις ημέρες πριν από την σημαντικότερη διαπραγμάτευση της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και δεκαετίες, ο κ. Α. Σαμαράς, αντί να στηρίξει την εθνική προσπάθεια, αρθρογραφεί σε ξένες εφημερίδες για να τη δυσφημίσει».
Ο κ. Μόσιαλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «συνειδητή παραπληροφόρηση της γερμανικής κοινής γνώμης» όταν υποστηρίζει ότι «το έλλειμμα αυξήθηκε κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 κατά 15% αντί να μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες».
Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ απάντησε στον κ. Μόσιαλο ότι αντιλαμβάνεται «τον άχαρο ρόλο του» και πρόσθεσε: «Αν θεωρεί ότι πέτυχε τους στόχους της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ας επιχειρήσει να πείσει πρώτα την κοινωνία και τους βουλευτές του κόμματός του και μετά τους δανειστές μας. Διαφορετικά, αυτές τις ώρες, καλύτερα για τον ίδιο και την κυβέρνηση, θα ήταν να σιωπά. Όμως, ελπίζουμε, ο κ. Μόσιαλος να μην θέλει σαν τον κ. Βενιζέλο να μας επιβάλει στρατιωτικού τύπου σιωπητήριο, αυτή τη φορά και στο εξωτερικό».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου