17.12.11

Υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών;

Πρώτα απ' όλα όταν λέμε φιλία τι ακριβώς εννοούμε. Γιατί αν εννοούμε καφέδες, κοινή παρέα και πλάκα, ναι, τότε σαφώς και υπάρχει.
Όμως η φιλία είναι κάτι παραπάνω, που δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε δύο ετεροφυλόφιλα άτομα.
Βαγγέλης Μπάος, ο ανελέητος Βλέπετε, με τι άνεση μπορώ να μιλήσω στην κολλητή μου για την γκόμενα (συγνώμη για τη λέξη) που γνώρισα προχτές και για το σεξ που κάναμε που για μένα ήταν απλά σεξ και τίποτα παραπάνω, χωρίς εκείνη να γίνει έξαλλη και λόγω γυναικείας αλληλεγγύης να μην με κατσαδιάσει; Πως μπορώ να τις μιλήσω με τακτ για τις καφρίλες που κάνω και τέλος πως μπορώ να κάνω παρέα μαζί της και να μην τη φλερτάρω;
Γίνεται ένας άντρας και μια γυναίκα να μην φλερτάρουν; Ας υποθέσουμε πως γίνεται και πως με την εν λόγω κολλητή τρέφουμε μόνο φιλικά αισθήματα ο ένας για τον άλλον. Ε, δεν μπορεί. Κάποιο βράδυ θα πιούμε λίγο παραπάνω και η έλλειψη συντρόφου θα μας ενώσει όπως επιτάσσουν ένστικτα που δεν υπακούουν στη λογική.
Και επειδή το έχω δοκιμάσει και εκεί ακριβώς είναι που το γλυκό που λέγεται φιλία χαλάει, σας το εγγυώμαι δυο ετεροφυλόφιλοι δεν γίνεται να γίνουν κολλητοί. Μπορεί να έρθουν πιο κοντά, να περνούν καλά, να μοιράζονται ιδέες και τον κοινό τους χρόνο, αλλά ποτέ σε μόνιμη βάση και συνήθως πάντα στο πλαίσιο μιας ευρύτερης μεγάλης παρέας. Αλλιώς σίγουρα η σχέση τους θα έχει παρατράγουδα.
Ελευθερία Ιωαννίδου, η επιστήμονας
Καλές οι προκαταλήψεις και οι δεισιδαιμονίες περί φύλων αλλά πλέον οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο με τριάντα χρόνια πίσω. Τότε ναι, άνδρες και γυναίκες είχαν τεράστιες διαφορές ...κοινωνικές, συμπεριφοράς, αντιλήψεων... και κάτι τέτοιο λειτουργούσε ανασταλτικά ακόμα και στην εξέλιξη μιας πιθανής φιλίας. Πλέον όμως οι κοινές αναφορές τους μέσα στην καθημερινότητα είναι μεγάλες. Σαφώς λοιπόν και μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να ανθίσει μια ουσιαστική φιλική σχέση.
Και για να το πάω παρακάτω.. όχι, δεν πιστεύω ότι όλοι οι άνδρες που έχουν μια φίλη είτε είναι οι ίδιοι gay είτε βλέπουν αυτή τη φίλη ερωτικά (ατάκα που έχω ακούσει με τα αυτάκια μου από άνδρα). Θεωρώ ότι ακόμα και οι άνδρες δεν είναι τόσο λυσσασμένοι! Επίσης δεν πιστεύω ότι δεν μπορεί να ανοιχτεί ο ένας ή ο άλλος, να μιλήσει ακόμα και για τα πιο προσωπικά του θέματα. Ίσα-ίσα, πολλές φορές αυτό μπορεί να γίνει ευκολότερα μιας και εδώ δεν υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλια, μαλλιοτράβηγμα ή ανάγκη επιβεβαίωσης αλλά μια άλλη και πολλές φορές πολύ πιο ξεκάθαρη οπτική γωνία.
Με δυο λόγια, άνδρες και γυναίκες μπορούν να γίνουν (οι καλύτεροι) κολλητοί φίλοι και αυτό πλέον είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.Queen.gr

Βαλεντίνα, η νέα πορνοστάρ της Sirina - Γνωριστε την !!

ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ....ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ Ο ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ !! ΤΣΑΜΠΑ ....ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ !!
Μόλις 19 χρονών είναι η νέα μούσα του Σειρηνάκη, που ακούει στο όνομα Βαλεντίνα και θα είναι η βασική… πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας ...19χρονες Ελληνίδες Λολίτες . Η… σοκολατένια επιδερμίδα της και το όλο υποσχέσεις βλέμμα της, προϊδεάζουν ότι και η νέα παραγωγή της Sirina θα γίνει… ανάρπαστη.
Οσο για το κορίτσι μας; Λατρεύει το χορό (και ιδιαίτερα το μπαλέτο που ξεκίνησε από μικρή ηλικία), προτιμάει τους ώριμους άνδρες καθώς όπως υποστηρίζει: Με ικανοποιούν περισσότερο στο σεξ . Τέλος, της αρέσουν ιδιαίτερα τα… πάρτι κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Έλεγχο του πόθεν έσχες των εφοριακών υπαλλήλων διέταξε ο Βενιζέλος !!

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει φορολογικός επανέλεγχος, καθώς και έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες όλου του προσωπικού που υπηρετεί στο υπουργείο Οικονομικών, έδωσε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εφοριακών Χ. Νικολακόπουλο και τον πρόεδρο των εργαζομένων του Κέντρου Πληροφορικής του ΥΠΟΙΚ (ΚΕΠΥΟ) Ν. Ρουμελιώτη.
Ο κ. Βενιζέλος προχώρησε στις παραπάνω αποφάσεις μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εφοριακών κ. Χ. Νικολακόπουλο και τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) κ. Ν. Ρουμελιώτη, οι οποίοι είχαν ισχυριστεί –μιλώντας χθες στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αντ1 - ο μεν πρώτος, ότι οι εφοριακοί δέχονται διαχρονικά παρεμβάσεις από την πολιτική ηγεσία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο δε δεύτερος ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να του παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία ενώ, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών των υπουργείου και να μη γενικεύονται κατηγορίες, αλλά και να εντοπιστούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι Επειδή ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ προέβαλε τηλεοπτικά τον ισχυρισμό ότι εάν δοθεί σχετική εντολή της πολιτικής ηγεσίας, μπορεί –μέσω των συστημάτων της ΓΓΠΣ- να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Βενιζέλος έδωσε προς τον Γ. Γραμματέα της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρη Θεοχάρη, την εντολή να εντάξει στο επιχειρησιακό σχέδιο άμεσων δράσεων της ΓΓΠΣ τις προτάσεις των εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ για ελέγχους και διασταυρώσεις .

Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;

O Dr Mark Blagrove είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea και μελετά τα όνειρα μέσα από επιστημονικά πειράματα και έρευνες.
Μιλώντας στο pyles.tv και την Όλγα Τάντου, εξηγεί τι ακριβώς είναι τα όνειρα, πώς η προσωπικότητα μας επηρεάζει αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά αναφέρεται και στους λόγους που αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή, μας επισκέπτονται στα όνειρα μας!!
"Τι φανερώνουν τα όνειρά μας?"
Mark Blagrove : "Τα περισσότερα όνειρα σχετίζονται με το παρόν και τη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Είναι πιθανό επίσης να μπορούν να αποκαλύψουν στοιχεία για γεγονότα του παρελθόντος. Η μεγαλύτερη όμως πιθανότητα παραμένει τα όνειρα να μας πληροφορούν για τα γεγονότα του παρόντος τα οποία ίσως και να μην γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν.....
Για παράραδειγμα ένα όνειρο μπορεί να μας αποκαλύψει τα αληθινά μας αισθήματά μας για κάποιο συγκεκριμένο άτομο τα οποία συνειδητά μπορεί να μην έχουμε αντιληφθει ή να μην θέλουμε να τα παραδεχτούμε."
"Ο χαρακτήρας επηρεάζει τα όνειρά μας"
Mark Blagrove : "Η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου επίσης μπορεί να επηρεάσει τα όνειρα του. Άτομα με δημιουργικό χαρακτήρα συνηθίζουν να βλέπουν περίεργα όνειρα μεγαλύτερης διάρκειας με έντονη πλοκή και εναλλαγές συναισθημάτων. Σημαντικό επίσης είναι τα διάφορα επίπεδα ύπνου. Μερικές φορές βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο όπου δεν παρατηρείται κάποιο όνειρο, ενώ μερικές άλλες βρισκόμαστε σε στάδια ενεργού ύπνου, όπου παρατηρείται κίνηση ματιών και ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ενεργός. Στην περίπτωση αυτή τα όνειρα αυξάνονται!"
"Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας?"
Mark Blagrove : "Επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί οποιαδήποτε δυνατότητα επικοινωνίας με νεκρούς ενώ είμαστε ξύπνιοι. Η επιθυμία όμως να δούμε για μια ακόμη φορά το αγαπημένο μας πρόσωπο που έχει πεθάνει, είναι τόσο μεγάλη που είναι πιθανό να επηρεάζει τα όνειρα μας.
Πέρα από την επιθυμία όμως υπάρχει και η δύναμη της συνήθειας, η καθημερινότητα που βιώναμε με τα πρόσωπα αυτά και η οποια ίσως έρχεται στον ύπνο μας με την μορφή αναμνήσεων. Όταν ξυπνήσουμε από αυτό το όνειρο έχουμε ανάγκη να δεχτούμε οτι δεν ήταν δημιούργημα του μυαλού μας αλλά συνάντηση -έστω ονειρική- με τον δικό μας άνθρωπο. "
"Μπορεί ένας νεκρός να μας μεταφέρει μηνύματα στον ύπνο μας;"
Mark Blagrove : "Αυτό βεβαίως προβληματίζει εμάς τους επιστήμονες. Δηλαδή ο ισχυρισμός πάρα πολλών ανθρώπων οτι ονειρεύονται κάποιον νεκρό κι εκείνος τους μεταφέρει μηνυματα για γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον.
Από τη πλευρά ενός επιστήμονα η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο ονειρευόμενος έχει ήδη μια ιδέα των εξελίξεων του μέλλοντος. Επομένως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στον εαυτό του μέσω του νεκρού, πληροφορίες που έχει κρυμμένες στο υποσυνείδητό του.
Λυπάμαι αλλά δεν έχω επιστημονικές αποδείξεις οτι πράγματι οι νεκροί έρχονται από τον άλλο κόσμο στα όνειρα των ζωντανών και μάλιστα τους αποκαλύπτουν τα μελλούμενα. Είμαι υποχρεωμένος να ερμηνεύσω τέτοια γεγονότα με βάση την ψυχολογία και όχι την μεταφυσική.
Αυτό που προτείνω είναι την επόμενη φορά που θα ονειρευτείται κάποιον δικό σας που είναι νεκρός, δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτα που θα σας πει: είναι πράγματα που δεν τολμάτε να πείτε στον εαυτό σας ενώ είστε ξύπνιοι και του τα αποκαλύπτετε την νύχτα μέσω ενός νεκρού προσώπου!!"

Δραματική αύξηση των ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ !!

Ολοένα και αυξάνονται οι νεόπτωχοι στην Ελλάδα, με το φαινόμενο να παίρνει τραγικές διαστάσεις καθώς η ανεργία φέρνει κόσμο στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.
Σύμφωνα με το «Έθνος» άνεργοι που δεν έχουν πόρους, αναγκάζονται να ζουν σε αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα, για όσους τα έχουν, είναι ό,τι τους έχει απομείνει από όσα είχαν και συνιστούσαν μία φυσιολογική ζωή. Σπίτι, δουλειά και φίλοι, εξαφανίστηκαν λόγω της απουσίας χρημάτων... Τώρα πια οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν στην τάξη των νεόπτωχων και εκλιπαρούν για μία δουλειά και για ένα πιάτο ζεστό φαγητό.
Οι ιστορίες των νέο-αστέγων συγκλονίζουν και μαρτυρούν ότι σε αυτή την εποχή, ο καθένας μπορεί να βρεθεί στο δρόμο.
«Οι νεόπτωχοι», λέει ο Γιάννης Ξανθούλης, «είναι απόγονοι των μικρομεσαίων. Είναι οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης που αποτελούν τον κορμό της κοινωνίας». Οι περιπτώσεις αυτές αυξάνονται δυστυχώς για την ελληνική κοινωνία με γεωμετρική πρόοδο αποδεικνύοντας το άκαρδο πρόσωπο της κρίσης, και φέρνοντας την Ελλάδα στο σημείο όπου πρέπει να σκεφτεί ποιό είναι το κοινωνικό της πρόσωπο, και να πράξει για να προστατεύσει τους πολίτες που αποτελούν την δυναμική ομάδα του πληθυσμού.
Πράγματι, πολλοί από τους ανθρώπους που κοιμούνται στα παγκάκια, είναι μέλη μεσοαστικών οικογενειών. Όπως ο 49χρονος Στάθης που δούλευε στις απολυμάνσεις, αλλά τώρα πια δεν βρίσκει ούτε μεροκάματο. Έμεινε στο δρόμο για τρεις μήνες και μόλις τώρα βρήκε ένα δωμάτιο για να κοιμάται.
Ο Γρηγόρης, 31 ετών, πρώην υπάλληλος security, μένει στο αυτοκίνητό του. Δεν έχει επαφή με την οικογένειά του και θέλει να σταθεί στα πόδια του μόνος του. «Μένω στο αυτοκίνητο και τρώω όπου βρω. […] Ποτέ δεν φανταζόμουν αυτό το πράγμα που ζω τώρα», λέει.

Η Οδύσσεια ενός ανέργου της ΤV σε αναζήτηση θέσης !!

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις έγιναν στην ΕΣΗΕΑ. Η κατάσταση σδτον κλάδο έχει πλέον ξεφύγει. Δημοσιεύουμε την "περιπέτεια" ενός ανέργου της τηλεόρασης στην προσπάθεια του να βρει μια δουλειά. Και έτσι μάθαμε πως οι τιμές προσφοράς έχουν φθάσει στο εξωφρενικό ποσό του 1 ευρώ ανά εκπομπή ή των 150 ευρώ το μήνα ή δωρεάν (τζάμπα) γιατί απλώς θα φαίνεται το όνομα σου...Και γελάσαμε πικρά....
Ωραία λοιπόν ας ξανασυστηθούμε!
Του Σωτήρη Καραμίντζα
Το σωτήριο έτος 2011 τι μάθαμε; Πώς το επάγγελμα του δημοσιογράφου εξελίχθηκε σε χόμπι και μάλιστα σε ένα χόμπι για γέλια και για κλάματα!
Η αναζήτηση μιας θέσης εργασίας στα ΜΜΕ στην πρωτεύουσας μοιάζει περισσότερο με καλοστημένη φάρσα του Candid Camera! Και εξηγούμαι ευθύς αμέσως.
Ως άνεργος δημοσιογράφος ψάχνοντας τις διάφορες αγγελίες καταλήγω σε διαδικτυακό ραδιόφωνο μετά από την προτροπή άλλου συναδέλφου. Τη βλακεία την έχω μοιραστεί από χιλιόμετρα... Μπαίνοντας στο γραφείου του υπεύθυνου αντιλαμβάνομαι πως κακώς σηκώθηκα από το κρεβάτι μου σήμερα. Ο κύριος έχει πατήσει το play στη γνωστή κασέτα της «επιτυχίας» και των μεγαλεπήβολων σχεδίων!
Και ενώ η ψυχοθεραπεία τελειώνει έρχεται και η καταστροφή της Σμύρνης. Πόσο θα πληρωνόμαστε κύριε μου; Για αρχή μου απαντά (όλοι έτσι το ξεκινάνε)...ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ.1! ΟΝΕ EURO!!
Δηλαδή για κάθε μια ώρα εκπομπή την ημέρα επί 22 εργάσιμες μέρες θα πληρωνόμασταν έκαστος το αστρονομικό ποσό των 22 ευρώ. Αμέσως σκέφτηκα την εφορία ξέρετε τι θα μου ζήταγε εάν έβγαζα το χρόνο 264 ευρώ.
Με βαριά καρδιά αφήνω πίσω μου αυτή την υπέροχη δουλειά και ετοιμάζομαι για το ραντεβού της επόμενης μέρας. Νέο site πολύ γνωστής επαναστάτριας παρουσιάστριας που πηγαίνει κόντρα στο σύστημα και σύζυγο που τα χώνει στα κακώς κείμενα της κοινωνίας. Αναζητούν δημοσιογράφους για οχτάωρη βάρδια με φυσική παρουσία στο γραφεία τους, καθίστε γιατί έρχεται οβίδα. ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 150 ευρώ.
Και πάντα η φράση να κλείνει «αυτά για αρχή». Μα δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος. 150 ευρώ θέλεις μόνο για να σκεφτείς. Το χειρότερο από όλα είναι που σε αντιμετωπίζουν με απαξίωση. Με ύφος «εμείς σου προσφέρουμε δουλειά και εσείς την απορρίπτεις».
Και επειδή η υπομονή δεν είναι δυστυχώς είδος αναλώσιμο παίρνω το μπογαλάκια μου για άλλες πολιτείες.
Μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός αναζητεί δημοσιογράφους για εβδομαδιαία εκπομπή. Η συζήτηση εξελίσσεται σε γελοία παράσταση με τον υπεύθυνο της εκπομπής να μεταμορφώνει τον παρουσιαστή σε Μητέρα Τέρεζα και εγώ θα πρέπει να γίνω ο πιστός ακόλουθος της παράνοιας του. Πόσο πληρώνεται όλη αυτή η σχιζοφρένεια; 500 ευρώ με μπλοκάκι και φυσικά η πρώτη πληρωμή μετά από δύο με τρεις μήνες.
Δεν το βάζω κάτω ποτέ. Είμαι και εγώ του γιατρού το παραδέχομαι. Γνωστός όμιλος με έντυπα και site βρίσκεται στο δρόμο μου. Υπέροχα κτήρια, λαμπερά πατώματα, επενδυμένοι τοίχοι με ξύλο και τα ταμεία να είναι άδεια από την εποχή των δεινοσαύρων. Ο manager που θα συναντούσα είχε μπερδέψει το Μόντε Κάρλο με το Μαρούσι αλλά γιατί να του χαλάσω εγώ την διάθεση;
Η κουβέντα ξεκίνησε από τα σούπερ περιοδικά του ομίλου, από το όνομα βαρύ σαν ιστορία του ομίλου, από τις πόρτες που ανοίγουν λόγω όμιλου αλλά και τα πορτοφόλια που έχουν να ανοίξουν μήνες στον όμιλο ούτε κουβέντα. Που κατέληξε όλη αυτή η κακόγουστη επιθεώρηση που θα ήταν τιμή μου να δούλευα εκεί φυσικά χωρίς χρήματα, χωρίς να έχω καμία απαίτηση που και πόσες φορές να αναδημοσιευτεί το κείμενο μου. Είναι από τις λίγες φορές που με έχει πιάσει νευρικό γέλιο σε συνέντευξη για δουλειά...
Από όλο αυτό μαραθώνιο ανεύρεσης δουλειάς κατέληξα σε κάποια μικρά συμπεράσματα. Πως τα ψώνια ζουν και βασιλεύουν! Πως σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι θέλουν να γίνουν διευθυντές έστω και σε άδεια γραφεία. Πως το 70% των Μέσων προχωράει με φοιτητές δημοσιογραφίας και πως δυστυχώς ουδείς μπορεί να σε προστατέψει από όλη αυτή την καταστροφή που έρχεται...
Υ.Γ Αααα! Να μη ξεχαστώ. Εάν τελικά επέλεγα να κάνω και τις τέσσερις δουλειές που μόλις σας ανέφερα θα έβγαζα το μήνα 672 ευρώ μικτά δηλαδή ούτε 400 ευρώ στην τσέπη. greektv-com.blogspot.com

ΠΕΘΑΝΕ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ !!

Γράφει η Σοφία
Η παράνοια αυτού που συμβαίνει είναι η εξής:
Σου λένε: Δέξου να σου κόψουμε μισθούς και συντάξεις γιατί δεν θα έχεις μισθό ή σύνταξη και δεν θα μπορείς να επιβιώσεις.
Και σου τα κόβουν και δεν επιβιώνεις.
Δέξου να σου ανεβάσουμε τους φόρους για να μην χρεωκοπήσεις
Κι όσο τα δέχεσαι και χρεωκοπείς, κλείνεις το μαγαζί σου και πεθαίνεις γιατί δεν έχεις να φας.
Δέξου να σε σκοτώσουμε για να μην πεθάνεις.
Κι έτσι σκοτώνουν όλη τη χώρα.
Το ΔΝΤ είναι σαν ένας δράκος του Κόμοντο και όλος ο συφερτός που αυτοαποκαλείται «πολιτικό σύστημα» είναι τα πεπτικά ένζυμα στα σάλια του δράκου. Όπου αγγίζουν αρχίζουν να διαλύουν και να αποσυνθέτουν τους ιστούς μετατρέποντάς τους σε μια παχύρευστη σούπα, για να τους καταπιεί το κτήνος.
Όσο υπάρχει υποταγή από μέρους μας τόσο θα ζητάνε περισσότερα, τόσο πιο πολύ θα χτυπάνε, και θα σου λένε πέσε πιο κάτω, και πιο κάτω και πιο κάτω.
Όσο υπάρχει υποταγή τόσο πιο παρανοϊκούς κι εξωφρενικούς νόμους θα ψηφίζουν.
Ποινικοποιούν τα συναισθήματα, θα πηγαίνεις φυλακή αν τολμάς να αισθάνεσαι ό,τι δεν τους βολεύει.
Θα φορολογείται μέχρις εσχάτων το πενιχρό εισόδημα και μετά αν σου έχει περισσέψει κάτι μετά από την φορολεηλασία ετοιμάζονται να σου πουν ότι θα φορολογείται και το περίσσευμα.
Δεν δικαιούσαι να έχεις οικονομίες από τα λεφτά σου και θα τιμωρείσαι.
Έχει λογική; Όχι! Γιατί γίνεται, τι σκοπιμότητα έχει μια τέτοια παράνοια;
Για να σε πατήσουν κάτω, να σε εξουθενώσουν φυσικά και ψυχικά.
Να παραδοθείς χωρίς καμμία αντίδραση και να σε φάει ο δράκος. Αυτό είναι το πείραμα.
Γιατί όταν έχεις δεχτεί τη δουλεία δεν υπάρχει «επαναδιαπραγμάτευση» κανενός όρου.
Κι ΟΣΟ ΥΠΟΤΑΣΣΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.eleftheriskepsii.blogspot.com

Επενδύσεις 13,8 εκατ. ευρώ σε τέσσερις φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 6 MW

ΑΔΕΙΕΣ για την εγκατάσταση τεσσάρων νέων φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις Περιφερειακές Eνότητες Καρδίτσας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας, συνολικής ισχύος περίπου 6 MW και προϋπολογισμού επενδύσεων περίπου 13,8 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη .
Ειδικότερα, οι άδειες εγκατάστασης αφορούν: Φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,771 MW της εταιρίας «Solar Θεσσαλία Ενεργειακή ΕΠΕ» στη θέση «Γεφύρια 1» του Δήμου Σοφάδων, Π.Ε. Καρδίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 3.845.721 ευρώ.
Φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,771 MW της εταιρίας «Solar Θεσσαλία Ενεργειακή ΕΠΕ» στη θέση «Γεφύρια 2» του Δήμου Σοφάδων, Π.Ε. Καρδίτσας, ύψους 3.845.721 ευρώ. Φωτοβολταϊκό σταθμό για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,28 MW της εταιρίας «Θηβαϊκή Ενεργειακή Α.Ε.», στη θέση «Σωρός» του Δήμου Θηβαίων, Π.Ε. Βοιωτίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.849.998,22 ευρώ.
Φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,69 MW της «Ανώνυμος Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Λαμίας», στη θέση «Γκαλντεριμάκι» του Δήμου Δομοκού, Π.Ε. Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 4.328.370 ευρώ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο Καλαμάτα-Τρίπολη !!

Την Δευτέρα (19-12-2011) και ώρα 10.30 π.μ. θα γίνει μετακίνηση συρμού, από το 57,7 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Καλαμάτας (κόμβος Αλλαγής) έως το 40,5 χλμ της εθνικής οδού Τρίπολης – Καλαμάτας (κόμβος Χωρεμίου ) και ακολούθως προς Α.Η.Σ. Μεγαλόπολης, μέσω της Επαρχιακής Οδού προς Δημοτικό Διαμέρισμα Χωρεμίου.
Ο ειδικός συρμός είναι διαστάσεων, μήκους 105,90 μέτρων, πλάτους 3,69 μέτρων και ύψους 5,23 μέτρων.
Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης, θα πραγματοποιούν ολιγόλεπτες ανασχέσεις κυκλοφορίας, ενώ θα δίνονται εκ’ περιτροπής και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση, σε προκαθορισμένα σημεία.
Η κίνηση του συρμού γίνεται, με την υπ’ αριθ. 2453 από 28-11-2011 έγκριση μεταφοράς, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι οδηγοί που θα κάνουν χρήση των ανωτέρω οδών, την Δευτέρα (19-12-2011), παρακαλούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης.

Βρήκαν στον οικογενειακό τάφο άλλον άνθρωπο θαμμένο !!

«Πάγωσαν» χθες το μεσημέρι οι κάτοικοι του Κρουσώνα Ηρακλείου που πήγαν στο κοιμητήριο του χωριού για να κηδέψουν έναν συγχωριανό τους.
Η οικογένεια του εκλιπόντος σύμφωνα με πληροφορίες είχε αγοράσει οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο, ο οποίος ωστόσο -επισήμως- δεν είχε δεχτεί στο εσωτερικό του κάποιο άτομο είτε από τη συγκεκριμένη οικογένεια, είτε κάποιο άλλο.
Έκπληκτοι οι συγγενείς φτάνοντας στο κοιμητήριο για να κηδέψουν το συγγενή τους, διαπίστωσαν ότι στο χώμα υπήρχαν ανθρώπινα οστά και κρανίο. Το στοιχείο αυτό τους παραξένεψε ιδιαίτερα, καθώς όπως έλεγαν ο οικογενειακός τάφος δεν είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν και ενημέρωσαν την αστυνομία : cretalive.gr

Άγρια δολοφονία 27χρονης φοιτήτριας - Σοκάρει το σημείωμα του δράστη στο facebook

 ΠΑΓΩΣΕ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ !!
Tης κάρφωσε 10 φορές το μαχαίρι στην καρδιά και την πέταξε στη λίμνη!!
"Λυπάμαι και συγνώμη… ό,τι έγινε πλέον δεν αλλάζει… σε αγάπησα… σε αγαπάω και θα συνεχίσω να σε αγαπάω Μάου μου!!!. 1 ολόκληρο χρόνο μαζί και από εδώ και πέρα για πάντα ως την αιωνιότητα μαζί!
Καλό ταξίδι και έρχομαι και εγώ μαζί σου! Άλλωστε 1 χρόνο τώρα ποτέ δεν άφησε ο ένας τον άλλο μόνο του… Έρχομαι (Νιέχ-Νιέχ μου)".
Τα παραπάνω λόγια έγραψε στο facebook ο δράστης της άγριας δολοφονίας 22χρονης φοιτήτριας λίγο μετά και αφού την είχε σκοτώσει καρφώνοντας τουλάχιστον δέκα φορές το κρητικό μαχαίρι που είχε στην καρδιά της.
Ο δράστης στη συνέχεια χτύπησε την κοπέλα και με κατσαβίδι στο λαιμό ενώ την πέταξε στη λίμνη της Καστοριάς.
Σύμφωνα με την αστυνομία το έγκλημα έγινε μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη, ο οποίος συνελήφθη στο Κιλκίς όπου η αστυνομία τον σταμάτησε τυχαία για έλεγχο ( ίσως και για υπερβολική ταχύτητα) και εντόπισε στο κάθισμα ίχνη από αίματα και τρίχες από μαλλιά.
Αμέσως ο φερόμενος δράστης, οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη ομολόγησε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την αποτρόπαια πράξη.thebest.gr

Μία ημέρα αποβολή για τη .....μούντζα !!

Δεν έμεινε ατιμώρητη τελικά, η μούντζα του 16χρονου μαθητή προς τους επισήμους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συλλόγου των διδασκόντων του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ (όπου φοιτά ο μαθητής), παρουσία εκπροσώπων της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, να του επιβάλλουν ποινή αποβολής μίας ημέρας από το σχολείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση 12 εκπαιδευτικοί ψήφισαν υπέρ της παραπάνω ποινής, 6 πρότειναν να του γίνει απλώς επίπληξη, ενώ 2 να μην του επιβληθεί καμία ποινή.thessalianews.gr

Νέες υποτροφίες για παιδιά από την Ηλεία ανακοίνωσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ι.Σ.Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, συνεχίζοντας το πολυετές έργο του Ιδρύματος Υποτροφιών Ηλείων Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο από τη σύστασή του το 1967 μέχρι και σήμερα έχει χρηματοδοτήσει τις σπουδές περίπου 1.800 φοιτητών, αναλαμβάνει από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, την υλοποίηση όλων των επιμέρους προγραμμάτων υποτροφιών για φοιτητές προερχόμενους από τον Νομό Ηλείας.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της από 7-10-2011 προκήρυξής του για την χορήγηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών υποτροφιών σε φοιτητές από την Ηλεία, ελληνικών ΑΕΙ, ανακοίνωσε την απονομή συνολικά 21 νέων υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, ως ακολούθως: 17 υποτροφίες σε προπτυχιακούς και τέσσερις υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς δικαιούχους φοιτητές. Οι επιλεγέντες προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων και φοιτούν σε δέκα διαφορετικά πανεπιστήμια της Ελλάδας.
Δικαίωμα συμμετοχής στη φετινή προκήρυξη είχαν μόνο οι απόφοιτοι Λυκείων του Νομού Ηλείας και η επιλογή των υποτρόφων έγινε από σύνολο 53 αιτήσεων, τις οποίες εξέτασε η Επιτροπή Αξιολόγησης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, με κύρια κριτήρια την καταγωγή από το Νομό Ηλείας, την επίδοση, το οικογενειακό εισόδημα, καθώς και κοινωνικά κριτήρια. Βασική παράμετρο της διαδικασίας επιλογής αποτέλεσε, επίσης, η ενίσχυση φοιτητών που είναι πιθανό να επιστρέψουν και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στο Νομό Ηλείας μετά το πέρας των σπουδών τους.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές, ενόψει των εορτών

Λίγο πριν τις ημέρες των εορτών, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αγωνιούν για το πώς θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των Χριστουγέννων, καθώς, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων, ο προβληματισμός για ασφαλείς και οικονομικές αγορές γίνεται όλο και πιο έντονος, όσο πλησιάζουν οι εορταστικές ημέρες.
Με προγραμματισμό και περίσκεψη καλούνται, λοιπόν, να κινηθούν φέτος οι καταναλωτές, σύμφωνα με τις καταναλωτικές οργανώσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ανάγκες είναι σαφώς περισσότερες για μία μέση οικογένεια, την εορταστική περίοδο, καθώς επιβαρύνεται οικονομικά, πέρα από τα πάγια έξοδα του νοικοκυριού, και με τα είδη διατροφής, που συνθέτουν το γιορτινό τραπέζι, τα είδη ένδυσης και υπόδησης, τα δώρα για συγγενείς, βαφτιστήρια, το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αλλά και του σπιτιού, γενικότερα.
Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) δίνει οδηγίες στους καταναλωτές, προκειμένου να αποφύγουν περιττά έξοδα, πιθανές ταλαιπωρίες και να μην οδηγηθούν στην υπερκατανάλωση, παρασυρόμενοι από το εορταστικό κλίμα.
Ειδικότερα, το ΚΕ.Π.ΚΑ. προτείνει:
- Για μία σωστή διατροφή, φρούτα και λαχανικά της εποχής.
- Αποφυγή αγοράς τροφίμων σε μεγάλες ποσότητες, που δεν είναι απαραίτητες, για τη συνηθισμένη διατροφή.
- Αγορά τροφίμων από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές ή από δήθεν παραγωγούς θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων, που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.
- Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ. Καλό είναι να προτιμάται κρασί ή μπύρα, που περιέχουν λιγότερο οινόπνευμα ή εναλλακτικά, μπορεί να συνδυάσουμε το ποτό με σόδα ή αναψυκτικό, με λίγες θερμίδες και έτσι, να το κάνουμε να διαρκέσει περισσότερο.
- Για κάθε αγορά, επιβάλλεται η έκδοση απόδειξης πληρωμής.
- Αποφύγετε να αγοράζετε με πιστωτικές κάρτες ή δάνεια.
- Προσοχή στις δελεαστικές διαφημίσεις και τις προσφορές τουριστικών γραφείων. Οι καταγγελίες για παραπλάνηση ακόμα και εξαπάτηση καταναλωτών, αυτή την περίοδο, αυξάνονται κατακόρυφα.
- Προγραμματισμός των αγορών.
- Για τα τυποποιημένα είδη, τις συσκευές, τα στολίδια, κ.λ.π., είναι χρήσιμο να γίνεται μία "μίνι" έρευνα της αγοράς.
- Αποφύγετε τις αγορές από πλανόδιους πωλητές, τους οποίους δεν μπορείτε να τους βρείτε, ώστε να αποζημιωθείτε, σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό.
- Για τα συσκευασμένα προϊόντα, πρέπει να διαβάζετε με προσοχή την ετικέτα, (χώρα κατασκευής, σύνθεση προϊόντος, διεύθυνση κατασκευαστή ή εισαγωγέα) και τις οδηγίες χρήσης.
- Οι προμηθευτές είναι υποχρεωμένοι να παράσχουν οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.
- Πριν την αγορά χριστουγεννιάτικων στολίδιων ή παιδικών παιχνιδιών να ενημερώνεστε για τις προδιαγραφές ασφάλειάς τους.

Η ΟΤΟΕ προχωρεί σε νέες κινητοποιήσεις

ΣE κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της αναμένεται να προχωρήσει η ΟΤΟΕ, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων. Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε τα εξής:
• Να αναλάβει πρωτοβουλίες για την κλαδική αντιμετώπιση των επιθέσεων σε όλες τις τράπεζες, απαιτώντας να σταματήσουν οι επιμέρους επιθέσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
• Η Τράπεζα Πειραιώς να πάρει πίσω τις επιθετικές ενέργειες που έχει εξαγγείλει.
• Συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις για ενημέρωση των εργαζομένων.
• Παρέμβαση της ΟΤΟΕ στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.
• Κλιμάκωση των ενεργειών της ΟΤΟΕ με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
• Απαίτηση εξαίρεσης της Αγροτικής Τράπεζας από το άρθρο 31 του Νόμου 4024/11.
• Απόκρουση των επιθέσεων αμφισβήτησης των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων στην Εμπορική Τράπεζα.
• Να αντιμετωπίσει από κοινού με τον Σύλλογο της Γενικής Τράπεζας την προσφυγή της διοίκησης της τράπεζας στον ΟΜΕΔ.

Εξετάζεται νέα παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε9

ΤHN παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου στοιχείων ακινήτων Ε9 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 εξετάζει το Yπουργείο Οικονομικών. Η αρχική προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων εκπνέει στις 22 Δεκεμβρίου 2011.
Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 προσφέρονται δυνατότητες, μεταξύ των οποίων:
• Επιτρέπει στα φυσικά πρόσωπα εκτός από την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων του τρέχοντος έτους (2011) και τη διόρθωση της περιουσιακής τους κατάστασης για όσα έτη δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό για την ακίνητη περιουσία τους. Eτσι, θα αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία τόσο των φορολογουμένων όσο και των υπηρεσιών, η οποία πιθανόν να προκύψει από χειρόγραφες διορθώσεις δηλώσεων μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος.
• Την εκτύπωση των δηλώσεων Ε9 που υποβάλλονται καθώς και των περιουσιακών καταστάσεων (για τα φυσικά πρόσωπα).
• Γίνεται ο εντοπισμός του ακινήτου στο οικοδομικό τετράγωνο.

Ρύθμιση οφειλών έως το τέλος του έτους στον ΟΕΚ

EΩΣ το τέλος του έτους μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση οφειλών οι δικαιούχοι στεγαστικών δανείων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση. Οι ρυθμίσεις αφορούν τους δικαιούχους του ΟΕΚ οι οποίοι έτυχαν στεγαστικής παροχής από ίδια κεφάλαια του Οργανισμού, η εξυπηρέτηση και παρακολούθηση της οποίας γίνεται αποκλειστικά από τις υπηρεσίες του φορέα.
Η στεγαστική παροχή αναφέρεται είτε στη χορήγηση δανείων για αγορά ή ανέγερση κατοικίας ή για αποπεράτωση, επέκταση, αναμόρφωση ή επισκευή κατοικίας, είτε στην παραχώρηση κατοικίας ή αγορασμένου διαμερίσματος.
Ειδικότερα ρυθμίζονται οι περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, πρόωρης εξόφλησης και αναστολής της πληρωμής των δόσεων του άληκτου κεφαλαίο, με αντίστοιχη ισόχρονη άτοκη επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής για τους ανέργους ή μακροχρόνια ανέργους δικαιούχους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ και επιδοτούμενους από αυτόν. Λεπτομέρειες για τους όρους των ρυθμίσεων παρέχονται από τα κατά τόπους γραφεία του ΟΕΚ, στα οποία γίνεται επίσης και η υποβολή των αιτήσεων.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 5 - 12 - 2011

16.12.11

Επίθεση του Ν.Φλαούνα στον δημοσιογράφο Θ.Πουλόπουλο !

Ο δημοσιογράφος κ.Νίκος Φλαούνας δηλώνει παρών και απευθύνει ανοικτή επιστολή προς τη διοίκηση του Μεσσηνιακού τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ στην οποία αναφέρει ότι:
ΠΡΟΣ:
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΝΕΤ Α.Ε.
Είναι προφανές, πως η απειρία σας σε Δ.Σ Ανώνυμης Εταιρείας, ιδιαίτερα δε στον ευαίσθητο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως είναι η Τηλεόραση, δημιουργεί πρόβλημα στην επιχείρηση και στους Μετόχους και κυρίως στον υπογράφοντα, εκ των Βασικών Μετόχων της ΝΕΤ.
Αναφέρομαι στην τακτική του τοποθετημένου Αντιπροέδρου στο Δ.Σ, Αθανασίου Πουλόπουλου, ο οποίος αναφέρεται στο πρόσωπό μου, ξεχνώντας ή αγνοώντας πως είμαι Βασικός Μέτοχος.
Μου είναι αδιάφορο, εάν αυτοαποκαλείται ….δημοσιογράφος.
Είναι όμως αστείο, να με δυσφημεί και μάλιστα σε βαθμό συκοφαντικής δυσφήμισης λέγοντας για παράδειγμα, πως καταδικάστηκα, σε συγκεκριμένη δίκη (την οποία παρακολουθούσε πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος), σε μήνυση που είχε υποβάλλει φιλικό του πρόσωπο, εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της ΝΕΤ Α.Ε
Η αλήθεια είναι (την οποία γνώριζε), πως αθωώθηκα και η αθώωσή μου είναι και προς όφελος της ΝΕΤ Α.Ε, της οποίας ο Πουλόπουλος είναι μέλος του Δ.Σ. Επειδή τα παραπάνω συκοφαντικά αναφερόντουσαν δημοσίως, ακόμη και στο γήπεδο, στο οποίο ήσασταν παρόντες, να υποδείξετε στον Αντιπρόεδρο, να μην δημιουργεί προβλήματα στην εταιρεία και να αποκαταστήσει την αλήθεια, σε ότι με αφορά.
Υ.Γ Κατά περίεργο τρόπο ο μηνυτής μου, προσλήφθηκε την επομένη της δίκης στη ΝΕΤ
Νίκος Φλαούνας
Δημοσιογράφος
Βασικός Μέτοχος ΝΕΤ Α.Ε

ΓΙΟΥΧΑΡΗΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΤΟΝ ΟΔ.ΒΟΥΔΟΥΡΗ -VIDEO

ΣΥΝΘΗΜΆ ΤΟΥΣ ....ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ !!
Χαμός έγινε στην εκδήλωση για την πολιτική που γινόταν με πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη καθώς αγανακτισμένοι πολίτες «μπούκαραν» μέσα στον χώρο που διεξαγόταν η εκδήλωση και έβρισαν τους παραβρισκόμενους και ιδιαίτερα τον Μεσσήνιο Βουλευτή.

Έκκληση για τρόφιμα κάνουν οι εργαζόμενοι στο Alter !!

ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ - ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ !
Σε οριακό σημείο πολλοί εργαζόμενοι του Αlter παραμένουν στο κτίριο, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και κάνουν έκκληση για βοήθεια. !!
Στο blog που έχουν δημιουργήσει προκειμένου να επικοινωνούν με τον κόσμο, αλλά και εργαζόμενους άλλων ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ευχαριστούν κάποιους για την παροχή χρημάτων, αλλά αυτό που πραγματικά τους λείπει είναι κάτι άλλο, όπως είδη πρώτης ανάγκης.
Συγκεκριμένα το μήνυμα των εργαζομένων αναφέρει:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ... όσους εκφράζουν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα μας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ... μην φέρνετε χρήματα. Αρκούν οι προμήθειες σε τρόφιμα για τη συντήρηση των οικογενειών των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: παραμένουμε αμετακίνητοι στην διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας.

Κάτω από την βάση τα οικονομικά στελέχη του Α,Σαμαρά !

Ανεπάρκεια στο οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας έτσι όπως αποτυπώνεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις.!!
Σε τεράστιο πονοκέφαλο για τον Αντώνη Σαμαρά έχει εξελιχθεί η ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας που αποτυπώνεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις.
Η τελευταία έρευνα των εξαμηνιαίων τάσεων της MRB έχει προκαλέσει τεράστιο προβληματισμό στον πρόεδρο της ΝΔ και το επιτελείο του καθώς οι δύο αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομικών κ.κ. Νότης Μηταράκης και Χρήστος Σταικούρας βρίσκονται στον πάτο της λίστας με την αξιολόγηση των στελεχών του κόμματος από τους ψηφοφόρους.
Ειδικότερα, στην κατάταξη των 30 στελεχών της ΝΔ ο κ. Μηταράκης βρίσκεται στην ….29η θέση με 12,8% και ο κ. Σταικούρας στην 30η με 12,5%! Πάνω από τους δυο αρμόδιους για τα οικονομικά της ΝΔ βρίσκονται άλλοι 28 βουλευτές μεταξύ των οποίων ο Αργύρης Ντινόπουλος, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κ.α.
Η τεράστια αδυναμία των δυο στελεχών να στηρίξουν την οικονομική πρόταση της ΝΔ προβληματίζει έντονα τον πρέοδρο της ΝΔ καθώς η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα εστιαστεί στα θέματα της οικονομίας. Έτσι, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν αλλαγές σε αυτό το επίπεδο καθώς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο οι κ.κ. Μηταράκης και Σταϊκούρας με τόσο χαμηλό «πέρασμα» στους ψηγφοφόρους της ΝΔ να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στον δημόσιο διάλογο.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που αγόραζε και πουλούσε πολυτελή αυτοκίνητα

Κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αποκόμισε την τελευταία πενταετία πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα, αγοράζοντας και πουλώντας πολυτελή αυτοκίνητα με πλαστά έγγραφα και «ξεπλένοντας» τα χρήματα με την μέθοδο της αγοράς βεβαιώσεων κερδών του ΟΠΑΠ.
Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφαλείας Αττικής, μετά από πολύμηνες έρευνες και παρακολουθήσεις.
Το κύκλωμα αποτελείτο από Αλβανούς κυρίως, αλλά και Έλληνες.
Οι αστυνομικοί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν χτες τρία μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και ένας 40χρονος Αλβανός, που φέρεται ως αρχηγός και η 28χρονη σύζυγος του, η οποία είχε αναλάβει να ξεπλένει τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες, ενώ αναζητούνται άλλα 11 άτομα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα δραστηριοποιείτο από το 2006, με πλαστογραφίες, απάτες και υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι η οργάνωση κατάρτιζε πλαστά δελτία ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, υπαρκτών προσώπων, στα οποία έβαζαν φωτογραφίες των μελών της, τα οποία εμφανίζονταν σε τράπεζες, εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων, χρηματοδοτικής μίσθωσης και κινητής τηλεφωνίας και με άλλα πλαστά δικαιολογητικά, επιτύγχαναν την εκταμίευση δανείων. Με τα δάνεια αυτά αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία διοχέτευαν οδικώς μέσω Βουλγαρίας και Σκοπίων, στην Αλβανία. Εκεί τα πωλούσαν σε Αλβανούς και στη συνέχεια τα ταξινομούσαν με αλβανικές πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας.
Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε από τις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 450.000 ευρώ.
Τα παράνομα έσοδα αναλάμβανε να νομιμοποιήσει η 28χρονη σύζυγος του αρχηγού, καθώς διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα και υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις από το 2001. Για να προσδώσει νομιμοφάνεια στην πηγή του εισοδήματος εμφάνισε βεβαιώσεις κερδών του ΟΠΑΠ για τα έτη 2006, 2007 και 2009 συνολικού ποσού ευρώ 253.000 ευρώ. Μόνο για το 2007 εμφάνισε πάνω από 380 δελτία του ΟΠΑΠ, που έδειχναν ότι κέρδιζε διάφορα ποσά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αποζημίωση 146.735 ευρώ κατέβαλε γιατρός λόγω ιατρικού λάθους

Ο 'Αρειος Πάγος επικύρωσε απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης η οποία υποχρεώνει χειρουργό γιατρό να καταβάλλει αποζημίωση 146.735 ευρώ σε συγγενείς ασθενούς του η οποία απεβίωσε από ιατρικό λάθος κατά το μετεγχειρητικό στάδιο.
Ο σύζυγος και τα παιδιά της άτυχης γυναίκας η οποία, σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση, απεβίωσε περίπου προ δεκαετίας από πνευμονική εμβολή, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση για το θάνατο της άτυχης συζύγου και μητέρας τους.
Ειδικότερα, η ασθενής είχε υποστεί το 2000 τραυματισμό στο γόνατο που την ταλαιπωρούσε και προς τα τέλη του 2001 απευθύνθηκε σε γιατρό της συμπρωτεύουσας τον οποίο επισκέφθηκε στο ιδιωτικό του ιατρείο. Ο γιατρός διαπίστωσε ότι είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού και της υπέδειξε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με την τεχνική της αρθροσκόπησης υπό γενική αναισθησία.
Η επέμβαση έγινε και, όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, η ασθενής εξήλθε από το νοσοκομείο παραμένοντας κλινήρης στο σπίτι της.
Παράλληλα, συνέχισε να παίρνει κατόπιν συνταγογράφησης του γυναικολόγου της τη συνήθη αντισυλληπτική αγωγή την οποία ακολουθούσε για αρκετό διάστημα. Όμως, τα αντισυλληπτικά χάπια συντελούν στην αύξηση της πηκτικότητας του αίματος, διαμορφώνοντας όρους πρόκλησης κινδύνου φλεβικής θρόμβωσης που μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονική εμβολή. Μάλιστα, η πιθανότητα επέλευσης του κινδύνου προσαυξάνεται λόγω μη διακοπής της αγωγής τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πριν από την επέμβαση και ύστερα από αυτήν.
Οι αρεοπαγίτες καταλογίζουν στο γιατρό ευθύνη και συγκλίνουσα αμέλεια για το θάνατο της ασθενούς τονίζοντας ότι όφειλε να έχει ενημερωθεί για την τυχόν λήψη αντισυλληπτικών ή άλλων φαρμάκων λαμβάνοντας πλήρες ιστορικό της στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η λήψη των φαρμάκων είχε γίνει κατόπιν συνταγής γυναικολόγου και ήταν καταχωρημένη στο ατομικό της συνταγολόγιο όταν επισκέφθηκε το χειρουργό στο ιατρείο του.
Όπως υπογραμμίζεται στη δικαστική απόφαση, ο γιατρός όφειλε να είχε ρωτήσει για κάθε είδους φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε η ασθενής και όφειλε να είχε αναβάλει την επέμβαση, ζητώντας την προηγούμενη διακοπή της λήψης αντισυλληπτικών για σημαντικό διάστημα και όχι να προβεί στην άμεση χειρουργική επέμβαση, η οποία άλλωστε δεν είχε επείγοντα χαρακτήρα, αφού γνώριζε πως τα συγκεκριμένα χάπια εξουδετερώνουν τη δράση της αντιπηκτικής αγωγής που είχε χορηγήσει στην ασθενή του.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ -Καταιγίδες και Χιονοπτώσεις !

Για καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και χιονοπτώσεις στα ορεινά, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, για αύριο, Σάββατο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση τη νύχτα.
Ειδικότερα, για:
* Αύριο Σάββατο, 17/12/2011, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο όπου αναμένεται ύφεση των φαινομένων τη νύκτα. Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά στα πελάγη στα 9 Μποφόρ και θα εξασθενίσουν το βράδυ κυρίως στα Δυτικά.
* Την Κυριακή, 18/12/2011, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα με εξασθένηση από το βράδυ.
* Τη Δευτέρα 19/12/2011, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στη χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
· Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
· Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
· Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Ερώτηση 38 βουλευτών για υπερτιμολογήσεις αγαθών μέσω της ενδοομιλικής διακίνησης

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κατέθεσαν 38 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία της Λούκας Κατσέλη Βουλευτής αναφορικά με τις υπερτιμολογήσεις και την αποφυγή φορολόγησης εξαιτίας ελλιπών διαδικασιών ελέγχου των ενδοομιλικών συναλλαγών επιχειρήσεων.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, ύστερα από την δημοσιοποίηση σχετικών στοιχείων για υψηλά περιθώρια κέρδους που απολαμβάνουν γνωστοί επιχειρηματικοί όμιλοι με δεσπόζουσα θέση στον κλάδο τους, πολλές επιχειρήσεις φέρεται να προβαίνουν σε στρατηγικές υπερτιμολόγησης των αγαθών τους, μέσω της διακίνησης των προϊόντων τους εντός των ομίλων τους, κατορθώνοντας έτσι να μειώνουν τη συνολική φορολογική τους επιβάρυνση και να αυξάνουν δυσανάλογα τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους.
Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει και από επίσημα στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α., η Ελλάδα δεν έχει ακόμη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, τόσο για την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας με βάση τα διεθνή πρότυπα ελέγχου των ενδοομιλικών με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο έλεγχος και η τεκμηρίωση των ενδοομιλικών συναλλαγών. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να καταστρατηγείται ο υγιής ανταγωνισμός και να διατηρούνται υψηλές τιμές σε συγκεκριμένες αγορές.
Κατόπιν αυτών οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τους συναρμόδιους Υπουργούς, για την πορεία των ελέγχων αλλά και των ενεργειών τους για την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου.

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα !!

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΦΑΡΙΣ, μίλησαν ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ κ. Νίκος Μπασακίδης, ο Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου κ. Παναγιώτης Λαμπρινίδης και ο Διευθυντής του Μουσικού Τομέα κ. Διονύσης Μαλλούχος για τις εκδηλώσεις των τομέων της ΦΑΡΙΣ που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο.
Jazz βραδιά/ Χριστουγεννιάτικο καλλιτεχνικό καφενείο
Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας παρουσιάζει το Σάββατο το βράδυ, στις 22:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου, μια βραδιά με μουσική post mainstream jazz.
Παίζουν:
Αρίωνας Γυφτάκης στο κοντραμπάσο
Παναγιώτης Καψαμπέλης στην κιθάρα
Σωτήρης Παπαδέας στα ντραμς
Γιώργος Κάστανος στο σαξόφωνο
Είσοδος Ελεύθερη
« Σήμερον η κτίσις αγάλλεται και πανηγυρίζει κι ευφραίνεται…»
Την Κυριακή στις 20:00 εγκαινιάζεται από το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, η ετήσια έκθεση των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας.
Στην έκθεση παρουσιάζεται επιλογή έργων από τα εικαστικά έργα των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου, έργα που προσεγγίζουν κυρίως το ρεαλισμό αλλά και έργα εικαστικής έρευνας και προσέγγισης άλλων εικαστικών ρευμάτων.
Τα έργα είναι δημιουργίες των τμημάτων: ζωγραφικής, αντιγράφου βυζαντινής εικόνας, κεραμικής, ελεύθερου &  γραμμικού σχεδίου και έργα από τα 30 παιδικά τμήματα του Εικαστικού Εργαστηρίου.
Όπως είπε και ο Διευθυντής κ. Λαμπρινίδης, το εικαστικό τμήμα παρουσιάζει δείγματα υψηλής καλλιτεχνικής ωριμότητας, πράγμα στο οποίο βοήθησαν και τα νέα καλλιτεχνικά προγράμματα.
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και το καθιερωμένο εργαστήρι Χριστουγεννιάτικης κάρτας και θα μοιραστεί σε όλους το μικρό ανάγλυφο με τις ευχές των σπουδατών του Εικαστικού Εργαστηρίου.
Είσοδος Ελεύθερη

Σε τιμές χονδρικής οι αγορές από τη Λαχαναγορά του Ρέντη

Ελεύθερα θα μπορούν να ψωνίζουν φρούτα και λαχανικά στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Αγορά Ρέντη) όσοι καταναλωτές το επιθυμούν από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος του χρόνου και μάλιστα σε τιμές χονδρικής.
Προϋπόθεση για τις αγορές των καταναλωτών είναι, ότι τα προϊόντα θα πρέπει να είναι συσκευασμένα σε συσκευασίες χονδρικής, (τελάρα, σακιά. δεμάτια κλπ.), αλλά σε κάθε περίπτωση το κέρδος είναι διπλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τιμές χονδρικής είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις τιμές λιανικής για τα ίδια προϊόντα. Ο καταναλωτής θα πρέπει να προσκομίσει πλήρη στοιχεία για την έκδοση τιμολογίου λιανικής (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση-Α.Φ.Μ.).
Τις αποφάσεις αυτές έλαβαν οι έμποροι της Λαχαναγοράς (μέλη του Συνδέσμου Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών) σε συνεργασία με τον Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. και τα αρμόδια υπουργεία, μπαίνοντας με τον τρόπο αυτό στο κλίμα της εποχής, και προωθώντας ενάντια στην κρίση, την επιβαλλόμενη κοινωνική πολιτική απέναντι στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται άσχημα, δείχνοντας παράλληλα όπως επιβάλλεται στις μέρες αυτές καλή διάθεση και εορταστικό πνεύμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα φρούτα και τα λαχανικά στη χώρα μας σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Ελέγχου της Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, πωλούνται έως και 61% φθηνότερα από τα ίδια προϊόντα σε χώρες όπως η Γαλλία, η Αγγλία, το Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιστοίχως.
Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Κ.Λ.Α. για τις πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας του ΟΚΑΑ και των εμπόρων της Λαχαναγοράς δήλωσε: "Οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (Ρέντη), θεωρούμε χρέος μας να σταθούμε στο πλάι του Eλληνα καταναλωτή χορηγώντας προϊόντα φθηνά, ποιοτικά, ελεγμένα και ασφαλή και ευχόμαστε με τη βοήθεια του καθενός από εμάς, οι γιορτές να καταφέρουν να αλλάξουν ριζικά το κλίμα στην αγορά και την κατανάλωση προς όφελος των επιχειρήσεων και των δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση ελληνικών νοικοκυριών".
Στο μεταξύ κάθετη πτώση στο τζίρο τους έχουν οι επιχειρήσεις στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (ΟΚΑΑ) και αρκετές βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος, σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΟΚΑΑ κ. Π. Σταμπολίδης.
Η μείωση του τζίρου για τις επιχειρήσεις κρέατος κατά το τρέχον έτος κυμαίνεται στο περίπου 50% σε σχέση με το 2010, ενώ στις επιχειρήσεις οπωροκηπευτικών η μείωση κινείται στην περιοχή του 40%. Η μείωση του τζίρου, αποδίδεται πρωτίστως στην οικονομική κρίση αλλά και στον ανταγωνισμό ο οποίος, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κρεοπωλών, τις περισσότερες φορές είναι αθέμιτος.
Η δεινή οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων που εδρεύουν στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ, οδηγεί τη διοίκηση του Οργανισμού στην παροχή οικονομικών διευκολύνσεων, τόσο για τη συγκράτηση των υφιστάμενων επιχειρήσεων, όσο και για την προσέλκυση νέων. Ειδικότερα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο κ. Σταμπολίδης από την 1 Ιανουαρίου 2012 μειώνεται κατά 17% το ενοίκιο για τις επιχειρήσεις κρέατος, ενώ για όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να εγκατασταθούν στον ΟΚΑΑ, απαλλάσσονται από τα ενοίκια τριών μηνών.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, οι οικονομικές διευκολύνσεις αποτελούν μόνο έναν μέρος από τις παροχές της διοίκησης προς τις επιχειρήσεις, καθώς αυτές συνδυάζονται και με πρόγραμμα αναβάθμισης της αγοράς. Στους άμεσους στόχους της διοίκησης, είναι η μετατροπή της Κεντρικής Αγοράς σε ένα ολοκληρωμένο πάρκο τροφίμων, που θα επιτευχθεί μέσω της ίδρυσης και ιχθυαγοράς. "Πρόκειται για στρατηγική μας επιλογή", ανέφερε ο κ. Σταμπολίδης, υπογραμμίζοντας ότι η πτέρυγα της ιχθυαγοράς μπορεί δημιουργηθεί και με ιδιωτικά κεφάλαια. Πέρα από την ίδρυση της ιχθυαγοράς, η διοίκηση θα επιτρέψει και τη λειτουργία 13 καταστημάτων τροφίμων εκτός κρεάτων και οπωροκηπευτικών.
Στις επιπτώσεις του αθέμιτου ανταγωνισμού στα παραδοσιακά κρεοπωλεία αναφέρθηκαν οι πρόεδροι της Ένωσης Παραδοσιακών Κρεοπωλών Αθήνας κ. Βασίλης Ντεληφιλιππίδης και του Σωματείου Κρεοπωλών Πειραιά και Νήσων κ. Σταύρος Πέρρος. Σύμφωνα με τον κ. Ντεληφιλιππίδη η μείωση του τζίρου στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της Αθήνας κυμαίνεται στο 35%, ενώ στο περίπου 50% κυμαίνεται η μείωση στον Πειραιά. Και οι δύο πρόεδροι απηύθυναν έκκληση στους καταναλωτές να προτιμήσουν και πάλι τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, τονίζοντας ότι είναι τα μοναδικά που διασφαλίζουν άριστη ποιότητα και λογικές τιμές.
Αμφότεροι έθιξαν το θέμα των αγορών κρεάτων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια ειδικά στα δυτικά προάστια του Λεκανοπεδίου, διερωτώμενοι για την ποιότητα του κρέατος που διαθέτουν καθώς οι λιανικές τιμές πώλησης, είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις τιμές χονδρικής.

Σούπερ Λίγκα (14η ημέρα):ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Χωρίς κάποιο ντέρμπι συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, με τις αναμετρήσεις της 14ης αγωνιστικής. 
Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι το φαβορί για την νίκη, όπως και η ΑΕΚ που δοκιμάζεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, αλλά και ο Παναθηναϊκός που φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης.
Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να πάρει τους τρεις βαθμούς στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Δόξα Δράμας, κάτι που ισχύει και για τον Αρη που υποδέχεται τον Παναιτωλικό, ενώ δεν υπάρχει φαβορί στους αγώνες Ξάνθη-Πανιώνιος, Λεβαδειακός-Εργοτέλης και ΟΦΗ-Κέρκυρα.
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
=====================
17:15 Λεβαδειακός-Εργοτέλης NOVA
19:30 Ξάνθη-Πανιώνιος ΝΕΤ
19:30 Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης NOVA
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
=====================
15:00 Δόξα Δράμας-ΠΑΟΚ NOVA
15:00 ΟΦΗ-Κέρκυρα NOVA
17:15 Αρης-Παναιτωλικός NOVA
17:15 Ατρόμητος-ΑΕΚ NOVA
19:30 Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα NOVA
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
==========
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1.Ολυμπιακός 13 9-3-1 4-2-0 5-1-1 33-12 30
2.ΑΕΚ 13 9-1-3 6-1-0 3-0-3 22-15 28
3.Παναθηναϊκός 11 8-2-1 4-0-0 4-2-1 26-13 26
4.Ατρόμητος 12 5-5-2 4-2-0 1-3-2 13-13 20
5.ΠΑΟΚ 13 5-4-4 4-2-1 1-2-3 18-13 19
6.ΟΦΗ 12 5-3-4 3-1-1 2-2-3 16-13 18
.Ξάνθη 13 5-3-5 3-1-2 2-2-3 19-15 18
8.Εργοτέλης 13 4-3-6 4-2-1 0-1-5 14-18 15
9.Παναιτωλικός 11 4-2-5 3-1-2 1-1-3 10-14 14
10.Πανιώνιος 13 3-4-6 1-1-5 2-3-1 12-16 13
11.Αστέρας Τρίπολης 11 3-3-5 3-3-0 0-0-5 6-12 12
12.'Αρης 11 2-4-5 1-2-2 1-2-3 9-13 10
.ΠΑΣ Γιάννινα 11 2-4-5 2-3-1 0-1-4 12-16 10
14.Κέρκυρα 11 1-3-7 1-1-4 0-2-3 7-19 6
.Λεβαδειακός 6 1-3-2 1-1-1 0-2-1 4-8 6
16.Δόξα Δράμας 6 0-1-5 0-1-2 0-0-3 1-12 1

Έπισε κορυφή ο Ολυμπιακος

ΣTHN κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα ανέβηκε χθες ο Ολυμπιακός, κλείνοντας τις εκκρεμότητές του στα εξ αναβολής παιχνίδια με τους νεοφώτιστους. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησε άνετα 4-0 τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά και προσπέρασε την ΑΕΚ με την οποία πλέον έχει τα ίδια παιχνίδια (από 13), αφήνοντας παράλληλα τον Παναθηναϊκό στο -4 (πάντως οι «πράσινοι» έχουν μόλις 11 ματς). Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ (έφτασε στα 9 γκολ σε 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα), ενώ για ακόμα ένα ματς σκόραρε ο Μάρκο Πάντελιτς (9 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές, τις 4 από τις οποίες ως αλλαγή).
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πάλι πολύ δυνατά, όπως και στο ματς της Κυριακής με την Κέρκυρα, στο οποίο επίσης κέρδισε 4-0 με καρέ του Πάντελιτς. Ο Σέρβος φορ μάλιστα, ο οποίος διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας και έχει μπει στο στόχαστρο της ισπανικής Λεβάντε, ήταν αυτός που άνοιξε και πάλι το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό, με ψύχραιμο πλασέ μετά από πάσα του Μοντέστο και αφού λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο τερματοφύλακας Κυριακίδης είχε πει «όχι» σε εξαιρετικό σουτ του Φετφατζίδη. Στο 16΄ οι πρωταθλητές έφτασαν και στο 2-0, με τον Μιραλάς να φεύγει πολύ γρήγορα σε αντεπίθεση και να πλασάρει εύστοχα από πλάγια θέση! Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στον Λεβαδειακό που προσπάθησε να ανοιχτεί, με αποτέλεσμα να αφήσει χώρους και να δημιουργηθούν ευκαιρίες. Ετσι, στο 27'Α ο Φετφατζίδης υποχρέωσε τον Κυριακίδη σε νέα δύσκολη επέμβαση, στο 32' η κοντινή κεφαλιά του Παπάζογλου έφυγε έξω και στο 39'Α έγινε και το 0-3, με πολύ δυνατό συρτό σουτ του Μιραλάς έξω από την περιοχή. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία του Πάντελιτς στο 50' (σούταρε άουτ σχεδόν εξ επαφής μετά από πάσα του Μιραλάς), ενώ στο 56' ο Κυριακίδης απομάκρυνε δύσκολα το σουτ του Μανιάτη. Το τελικό 4-0 έγινε στο 59', με δράστη πάλι τον Μιραλάς, ο οποίος σκόραρε με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από απόκρουση του Κυριακίδη σε σουτ του Φετφατζίδη. Κάπου εκεί, η ερυθρόλευκη καταιγίδα κόπασε, ο ρυθμός έπεσε και το 4-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους...
Η βαθμολογία (σε 13 αγώνες): Ολυμπιακός 30, ΑΕΚ 28, Παναθηναϊκός (11 αγ.) 26, Ατρόμητος 20, ΠΑΟΚ 19, Ξάνθη, ΟΦΗ (12 αγ.) από 18, Εργοτέλης 15, Παναιτωλικός (11 αγ.) 14, Πανιώνιος 13, Αστέρας (11 αγ.) 12, Aρης (11 αγ.), ΠΑΣ (11 αγ.) από 10, Κέρκυρα (11 αγ.), Λεβαδειακός (6 αγ.) από 6, Δόξα (6 αγ.) 1.
Η 14η αγωνιστική θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο θα παίξουν, Λεβαδειακός - Εργοτέλης (17:15), Ξάνθη - Πανιώνιος (19:30) και Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης (19:30), ενώ την Κυριακή θα γίνουν τα ματς, Δόξα Δράμας - ΠΑΟΚ (15:00), ΟΦΗ - Κέρκυρα (15:00), Aρης - Παναιτωλικός (17:15), Ατρόμητος - ΑΕΚ (17:15) και Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα (19:30).

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένα χειρουργός, μια ψυχολόγος, μια ανασιθησιολόγος θεραπείας πόνου και παρηγορητικής αγωγής, ένας γευσιγνώστης, ένας οινοχόος και μια ιστορικός τέχνης;
Η απάντηση είναι απλή, την αναζήτηση της χαμένης «ποιότητας ζωής» του σημερινού Έλληνα, που βρίσκεται στη δίνη της παγκόσμιας κρίσης και πλήττεται οικονομικά και ψυχολογικά.
Τι μπορεί να γλυκάνει την πικρή ζωή μας και ποιες μικρές απολαύσεις μπορούν να μας δώσουν καθημερινή χαρά;
Απαντήσεις στην αναζήτηση της χαμένης «ποιότητας ζωής» του Έλληνα πολίτη θα δοθούν στην Ημερίδα Τέχνης-Επιστήμης-Γευσιγνωσίας που διοργανώνει η Κλινκή του χειρουργού κ Κωνσταντίνου Μ. Κωνσταντινίδη, MD, PhD, FACS, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στο κτήριο της οδού Πειραιώς 138, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 6 με 9 το απόγευμα.
Η ιδέα αλλά και η διοργάνωση της πρωτότυπης Ημερίδας ανήκει στη Ψυχολόγο Υγείας κ Άννα Χατζηδημητρίου( BA, MSc, Cpsychol), συνεργάτιδα του κ Κωνσταντινίδη, η οποία δήλωσε πως «Στόχος της Ημερίδας είναι ο εμπλουτισμός της καθημερινότητας με μικρές αλλά σημαντικές απολαύσεις που ανυψώνουν το ηθικό μας και μας δίνουν την δυνατότητα να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το αύριο.
Και αυτό γιατί ζούμε στην εποχή που η αφθονία έφερε την κρίση και η κρίση την στέρηση, με επακόλουθο την αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων, τη μείωση της απόλαυσης και την απειλή στο ανοσοποιητικό μας».
Στην ημερίδα επίτιμοι προσκεκλημένοι ομιλητές θα είνα ο κ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS Γενικός Χειρουργός, η κ Αθηνά Βαδαλούκα, Αν. Καθηγήτρια θεραπείας πόνου και παρηγορητικής αγωγής, η Ελένη Κυπραίου, ιστορικός τέχνης-τεχνοκριτικός ο κ Νίκος Λουκάκης, Οινοχόος – Cellier Wine manager και ο γνωστός γευσιγνώστης κ Ηλίας Μαμαλάκης .

Με τα πόδια στο... σχολείο;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΙΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ... ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ!!
Μπορεί να μη διαθέτουν βιβλία ακόμη και μετά την εορταστική περίοδο, αλλά αυτό δεν θα έχει και πολλή... σημασία, ειδικά στην περιφέρεια καθώς εκεί υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχουν καν μαθητές λόγω προβλημάτων στη μεταφορά τους με μισθωμένα οχήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας».
Έως και 200.000 μαθητές εκτιμάται ότι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μέσο μεταφορά από τις απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες κατοικούν προς τις (συγχωνευμένες) σχολικές τους μονάδες λόγω του αδιεξόδου που παρατηρείται με τη ρύθμιση που προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) Κ. Ασκούνης μίλησε χθες για «ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη να σκάσει στις 8 Ιανουαρίου επειδή το υπουργείο είχε αποφασίσει να λήξουν οι συμβάσεις με τους μεταφορείς (ΚΤΕΛ, ταξί) στις 31/12/2011 και να υπογραφούν νέες με το μισό κόστος Ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση και του υφυπουργού Π. Κουκουλόπουλου που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο κ. Ασκούνης είπε ότι πλήθος διαγωνισμών που έγιναν από τους κατά τόπους δήμους «έχουν αποβεί άκαρποι» και πρότεινε ως λύση «να παραταθούν οι ισχύουσες συμβάσεις μέχρι το τέλος τους σχολικού έτους».
Παλιότερα ήταν οι νομαρχίες που έκανα τους διαγωνισμούς οι οποίοι κατέληγαν συνήθως σε λεωφορεία των ΚΤΕΛ και μισθωμένα ταξί, ενώ συχνά ακούγονταν πληροφορίες για ελλιπές σύστημα ελέγχου με αποτέλεσμα να χρεώνονται υπηρεσίες κατά το δοκούν. Με τον «Καλλικράτη», η αρμοδιότητα μεταβιβάστηκε στους δήμους, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έθεσε ως στόχο να μειωθεί το κόστος από τα 280 εκατ. ευρώ ετησίως (!) στο μισό.real.gr

"Αν καταρρεύσει το ευρώ, θα γίνει πόλεμος"

Δημοσίευμα της Telegraph αναφέρει πως ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντ, προειδοποιεί για «στρατιωτικό κίνδυνο» σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ και κοινωνικών αναταραχών, που «μοιραία θα ακολουθήσουν».
«Οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων στη Βρετανία προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν ένοπλες εξεγέρσεις, εξετάζοντας σενάρια στρατιωτικών παρεμβάσεων στην πολιτική τόσο στη Βρετανία, όσο και στο πολιτικό προσκήνιο των συμμάχων της, ελέω οικονομικής κρίσης και ενδεχόμενης παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης», αναφέρει.

Γιαγιά χάρισε σε γηροκομείο της Λάρισας 2 εκατ. ευρώ!

Θείο δώρο ήταν για γηροκομείο στην Λάρισα, η προσφορά μιας ηλικιωμένης, η οποία όσο απίστευτο και αν φαίνεται άφησε στο ίδρυμα 2 εκατ. ευρώ και δεκάδες διαμερίσματα και καταστήματα ανυπολόγιστης αξίας.
Η γυναίκα ζούσε φτωχικά όλα τα χρόνια της ζωής της. Με αξιοπρέπεια, αλλά χωρίς πολλά λούσα. Αυτός ήταν και ο λόγος που έπεσαν όλοι από τα σύννεφα, όταν μετά τον θάνατο της ενημερώθηκαν πώς η τεράστια περιουσία της περνάει στο ίδρυμα, το οποίο κινδύνευε με «λουκέτο».
Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της Λάρισας, Κ. Τζανακούλης, ο οποίος μιλώντας στην Espresso είπε: «Πρόκειται για ένα θείο δώρο που ευελπιστούμε να μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο. Αν και απαιτείται χρονοβόρα διαδικασία για να περιέλθει η δωρεά στο γηροκομείο, ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά…».
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ηλικιωμένη και τα δύο αδέρφια της, εργολάβοι στο επάγγελμα, δεν είχαν παντρευτεί ποτέ. Τα αδέρφια της απεβίωσαν πριν λίγα χρόνια αφήνοντας όλη την περιουσία σε αυτή, ενώ η ίδια ζούσε μια λιτή ζωή ξοδεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερα, για να αφήσει στο ίδρυμα όσο το δυνατόν περισσότερα.

Άλμα θανάτου από μπαλκόνι στο κέντρο της Αθήνας

Βούτηξε στο κενό μπροστά στα μάτια περαστικών !!
«Πάγωσαν» όσοι περνούσαν από την οδό Μάρνης το πρωί και είδαν μια γυναίκα να κάνει «βουτιά» στο κενό…
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πήδηξε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, στην οποία πιθανότατα διέμενε.
Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και άνδρες των αρχών, που διενεργούν προανάκριση, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος.

Εφαρμογή στο κινητό σας… γδύνει!

Μπορεί η συγκεκριμένη εφαρμογή να μην διαθέτει στην πραγματικότητα ακτίνες Χ, αλλά έχει ήδη σημειώσει 75.000 downloads και η εταιρία ρούχων που την δημιούργησε παρατήρηση αύξηση 37% στις πωλήσεις της.
Λογικό ήταν βέβαια να κάνει επιτυχία μια τέτοιου είδους εφαρμογή, που σου επιτρέψει να δεις τα μοντέλα στους καταλόγους μόνο με τα εσώρουχά τους!
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το smartphone σου και την εφαρμογή x-ray της εταιρίας Moosejaw. Το τοποθετείς πάνω από τον κατάλογο και βλέπεις τα μοντέλα ημίγυμνα!
Το κόλπο βέβαια είναι ότι η εφαρμογή δουλεύει μόνο σε καταλόγους τις εταιρίας, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Νέο «στοπ» στους πλειστηριασμούς ακινήτων

Παρατείνεται για ένα έτος η ισχύς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να προστατευθούν, ενόψει της συνεχιζόμενης κρίσης και ύφεσης της οικονομίας, οι δανειολήπτες που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις,
Με εισήγηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ομοφώνως την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, έτσι ρυθμίζονται μια σειρά από θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας και του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα υποβληθεί το ταχύτερο δυνατόν προς κύρωση στη Βουλή.
Διευκρινίζονται τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) του ν.4021/2011 και να προστατευθούν οι πολίτες για τους οποίους συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας ή οι πολίτες που διαβιούν υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες.

Μπαράζ ληστειών στην Αττική

Οι ιδιοκτήτες δύο σπιτιών στη Βάρη και στην Ηλιούπολη, έζησαν τον τρόμο τα ξημερώματα στα χέρια ένοπλων ληστών ενώ, από χτες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί, σημειώθηκαν άλλες τέσσερις ληστείες στην Αττική.
Σε μία από τις ληστείες συνελήφθη ο δράστης, αλλά και αλλοδαπός υπάλληλος βενζινάδικου, που τον ακινητοποίησε χτυπώντας τον στο κεφάλι με καδρόνι.
Στην Ηλιούπολη, στις 4.30 τα ξημερώματα, τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε μονοκατοικία, όπου μένουν μητέρα και κόρη, χτύπησαν την μητέρα με τη λαβή πιστολιού στο κεφάλι, ακινητοποίησαν και τις δύο με την απειλή όπλων, άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και τα κλειδιά του ΙΧ αυτοκινήτου της ιδιοκτήτριας, με το οποίο διέφυγαν. Η παθούσα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες αναζητούνται.
Στη Βάρη, στις 10.30 χτες το βράδυ, τρεις άγνωστοι εισήλθαν σε μονοκατοικία και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη και τη σύζυγό του, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, κοσμήματα και τα κλειδιά δύο αυτοκινήτων τους.
Στις 3.11 τα ξημερώματα, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 109 στην Αγ. Βαρβάρα, συνελήφθη Έλληνας υπήκοος, γιατί εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από αλλοδαπό (υπήκοο Μπαγκλαντές) υπάλληλο του καταστήματος. Ο υπάλληλος όμως αντέδρασε και με ένα ξύλινο δοκάρι τον τραυμάτισε στο κεφάλι, γι' αυτό συνελήφθη και αυτός και οδηγήθηκε μαζί με τον δράστη στο αστυνομικό τμήμα.
Χτες στις 8.18 το βράδυ στη Νίκαια, στη συμβολή των οδών Π.Τσαλδάρη και Ιωνίας, τρεις άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία κοσμηματοπωλείου και με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιού, αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας. Δράστες διέφυγαν με κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο και αναζητούνται.
Τέλος, σημειώθηκαν άλλες δύο ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 161 στον Κολωνό και στο 30ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Αθήνας-Θήβας στη Μάνδρα, σε μάνδρα οικοδομικών υλικών στο Ελληνικό και σε βάρος δύο γυναικών στο δρόμο, στου Ζωγράφου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου