20.1.12

ΠΥΛΟΣ - 2012 Έτος Κωστή Τσικλητήρα !!

Το 2012 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την μεγάλη νίκη του Πύλιου Ολυμπιονίκη ΚΩΣΤΗ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ (Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης 24/6/1912).
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος θέλοντας να τιμήσει τον μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, στη συνεδρίαση του στις 28/12/2012,αποφάσισε ομόφωνα να ανακηρύξει το 2012 ως “έτος ΚΩΣΤΗ ΤΣΙΛΚΗΤΗΡΑ”.
Για το σκοπό αυτό προγραμματίζει τη διοργάνωση μιας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στη μνήμη του Μεγάλου συμπατριώτη μας.
Στόχος είναι να τιμήσουμε και να αναδείξουμε τη ζωή και το έργο του μεγάλου αθλητή, τις πανανθρώπινες αξίες του αθλητισμού ως πολιτισμική παρακαταθήκη της χώρας μας στη μακραίωνη ιστορία της, καθώς επίσης να προβάλουμε και την πόλη μας.
Ενδεικτικό Περιεχόμενο Εκδηλώσεων
1. Έκδοση Βιβλίου με βασικό θέμα την ανέκδοτη αλληλογραφία του Κωστή Τσικλητήρα με τους γονείς του και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο που αναδεικνύει την προσωπικότητά του.
Το υλικό ευρίσκεται στον ανιψιό του Ολυμπιονίκη, κ. Ηρακλή Τσικλητήρα. Αντίγραφα των επιστολών αυτών έχουν δοθεί στον Ιστορικό Αθλητισμού Πέτρο Λινάρδο, ο οποίος έχει αναλάβει τη συγγραφή του βιβλίου.
2. Διοργάνωση Μαθητικών Αγώνων (Εθνικό Στάδιο Πύλου) με τη συμμετοχή Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
3. Έκθεση προσωπικών αντικειμένων του Ολυμπιονίκη καθώς και έκθεση Φωτογραφίας στο σπίτι Τσικλητήρα στη Πύλο.
4. Διαγωνισμός ζωγραφικής με τη συμμετοχή μαθητών των σχολείων της Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. και Δ.Ε. Μεσσηνίας.
5. Έκδοση φιλοτελικής σειράς από τα ΕΛ.ΤΑ.
6. Βράβευση του κ. Ηρακλή Τσικλητήρα και Ολυμπιονικών του στίβου.
Εμπλεκόμενοι Φορείς:
• Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
• Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
• Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος
• Εξωραϊστικός Σύλλογος Πυλίων “ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ”.
• Δημοτική Κοινότητα Πύλου
To Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος στην ίδια συνεδρίαση του, όρισε και την παρακάτω Οργανωτική Επιτροπή έργο της οποίας είναι: η οριστικοποίηση των εκδηλώσεων, η σύνταξη του προϋπολογισμού, ο συντονισμός, η παρακολούθηση και η υλοποίηση όλων των δράσεων.
Πρόεδρος : Καφαντάρης Δημήτρης, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος
Αντιπρόεδρος : Ψαλλίδας Διονύσης, Δημοτικός Σύμβουλος Πύλου-Νέστορος
Μέλη : Εκπρόσωπος Εξωραϊστικού Συλλόγου Πυλίων «Το Ναυαρίνο»
Εκπρόσωπος Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου
Μιχοπούλου Ελένη, Εκπαιδευτικός
Νεραντζόγλου Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πύλου
Κανελλοπούλου Μαρία, Κάτοικος Δημοτικής Ενότητας Πύλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου